Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lady.Vengeance

598 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2020-as év egyik nagy pillanata az volt, amikor végre befejeződött. (Nem mintha 2021 olyan jól indulna és csodákat tartogatna, szóval a magam részéről egyremegy (#sameshitdifferentyear.gif), a 2022-t mondjuk egyáltalán nem várom, mert kibaszottul 40 leszek.)  Persze voltak más nagy pillanatok is,…..
Ebben a pillanatban én még az intellektuális kihívásokkal harcolok (oké, egy pohár bort már töltöttem magamnak), eközben a szomszédos univerzumban (a.k.a konyha) vidám gyermekdalok szólnak a youtube-ról, amiket G. fejhangon tolmácsol az értő közönség számára, ezzel párhuzamosan pedig egy répatorta…..
A munkahelyem új intellektuális kihívás elé állított, ennek következtében a gyes után megmaradt agytekervényeim is teljesen kiegyenesedtek, és most vékony kislányhang sivítja a fejemben a The Final Countdown dallamára azt, hogy 'It's the final brain cell'. (Igen, most elmeséltem egy tiktokvideót.)..
Meséltem már arról a különös, kora őszi napról, amikor a munkahelyi számítógép nem is annyira elrejtett bugyrában teljesen véletlenül és gyanútlanul rátaláltam egy volt kolléganőm és hapsijának intim jellegű fotóira?  Nem meséltem még? Hát, nem véletlenül.   ..
Már egy ideje érlelődött bennem a gondolat, ami aztán kedden tetté formálódott, és vásároltam magamnak egy hajvasalót,  én is felröhögtem*  ezzel együtt pedig egy eddig is létező, de évek óta tudatosan kezelt, erős kontroll alatt tartott para** aktiválódott bennem: bekapcsolva felejtett hajvasaló…..
Most már annyit fejlődött a technika meg a számítógépek, telefonok világa, hogy a Netflix igazán felhasználhatna valamit belőlük: például igazán észrevehetné, hogy mikor csukódott le a szemem és automatikusan leállíthatná a filmet, így nem kellene egy-egy részt századszor is visszatekernem a…..
Elég sötét árnyékot vetett a mai napra az, hogy a gyerek reggel fél hétkor - nyitott ablakoknál, természetesen - torkaszakadtából üvöltötte, hogy 'Apaaa, te tönkretetted a családomat!' Mint aztán kiderült, G. minden szándékosság nélkül felborította a családként összerendezett plüssállat-kupacot. ..
A gyerek, aki pontosan egy éve rágja a fülemet minden nyomorult kedden (és teljesen random időpontokban) azért, hogy járhasson az oviban zumbára* (kiscsoportosokkal nem foglalkoztak), most, amikor végre elérhető közelségbe került számára (amennyiben a koronavírus keresztül nem húzza ezt az ovis évet…..
A hülye Google feldobott egy hat évvel ezelőtti fotót, amin azon túl, hogy 6 évvel voltam fiatalabb, nagyjából 25 kilóval könnyebb is.  Már tavaly is éreztem a rosszat, mert erősen összement a fürdőruhám; múlt héten meg egyenesen húsz percbe telt, mire felrángattam magamra, és újabb negyvenbe, míg…..
Remekül jelzi a munkahelyi erőviszonyokat (és a rossz megítélésemtől való félelmeimet), hogy amikor a karantén utáni első irodai napomon találtam egy március óta a fiókomban diszkréten rohadó almát, inkább elraktam a ridikülömbe és hazahoztam, mert nem mertem kidobni az irodai kukák egyikébe sem.…..
Ma van az a nap, amikor három magnéziumtablettára lehúzok egy dupla citromfűteát.   ..
Jó, régóta tudtam, hogy anyák napja rózsaujjú hajnalán* maximum akkor vár virág**, ha előre gondoskodom magamnak, de  titkon az ovikezdet óta készültem arra, hogy hogyan próbálom majd elrejteni kitörni készülő könnyeimet az intézményes anyáknapi ünnepségen. Hát, a koronavírus ezt is megoldotta, de…..
1. Sok időt tölthetsz a veled egy háztartásban élőkkel. * 2. Végre kifogy az összes, régen megkezdett, de nem használt sampon, tusfürdő. 3. Különösebb aggodalmak nélkül lehet hagymát hagymával vacsorázni. Sőt, reggelizni is.  4. Fizetett kakilás. - Jó, ez csak nekem újdonság, én rendes ember…..
Mivel rendes ember vagyok, törődöm a környezetemmel, ezért egy bátrabb pillanatomban megejtettem egy utólag kissé átgondolatlannak tűnő vásárlást az interneteken, így most kettő darab* _organicup_ tulajdonosa vagyok. Mondjuk mikor kibontottam a csomagolásból és megláttam a méretét, összeszorult a…..
Aki rémesen unatkozik a mostani karanténos időszakban, annak valószínűleg nincsen óvodáskorú gyereke a home office mellé.  Mert bár jelentős időmegtakarítás a reggeli rutin nagy részének elhagyása (nem kell sminkelni, a hajmosás is tetszőleges ideig kitolható, és nem kell tétován töprengeni a…..
Nohát, megint eltelt két hónap. Izgalmak helyett csak arról tudok röviden beszámolni, hogy hogyan enyhítettem a szánalmas Tiktok-függésemen.  *dopergés* Szóval valahogy úgy sikerült, hogy szereztem egy Netflix-fiókot.   ..
Időnként teljesen elvesztem a realitásérzékemet és furcsa dolgokat csinálok, mondjuk totál elrugaszkodott célokat tűzök ki magam elé (tiszta lakás, üres szennyeskosár, 15 kiló fogyás). Szombaton például úgy véltem, kiváló ötlet kerékpárral érkezni a teadélutánra*, ami tekintve a 6 km-es oda-vissza…..
Na, csak idetalaltam. Szoval kurva igazsagtalan, hogy amit az ember hat nap alatt felszed sutizabalassal meg vegtelen pialassal, azt nem lehet hat nap alatt leadni, hogy hetfon karcsun es es legiesen kezdhessem a munkat.   ..
Minden veszteség rémesen bánt, még eltört tányérokat is szoktam sajnálni, és egyáltalán nem jellemző rám, hogy elhagyom a holmijaimat. A veszteséglistámon főként fülbevalók és egy rémes, sárga bugyi szerepel*, sem kulcsokat, sem igazolványt, táskát nem hagytam még el.  Na, tegnap valahogy sikerült…..
Több szempontból is tankönyvi példa a házunk*, például a legszebb reggeli panoráma a (jelenleg**) legundorítóbb helyiségből nyílik.  * Mármint a 'Hogyan ne építkezzünk'  című fejezetben.   ** Igazság szerint nem csak jelenleg, mert bár eredeti állapotában az épület legtöbb helyisége szoros…..
Persze sejtettem, hogy a tegnapi jól sikerült nap csak a beetetés, de azért az én kérges szívem is belefacsarodott, mikor lefejtették rólam a tiltakozó és üvöltő gyereket, úgyhogy magamba roskadva kicsit kuporogtam még a kispadon. (Pedig hallottam már üvölteni eleget, és őszintén mondom, a semmiért…..
Hazahoztam ebéd után. Állítólag karakán a gyerek, és csak remélni merjük, hogy eufemisztikusan nem arra gondoltak, hogy idegesítő, erőszakos és okoskodó. Amúgy a gyerek óvodai jelének az almát választottam, részben mert elképzeltem, ahogy megpróbálok mondjuk hóvirágot* meg szivárványt rajzolni…..
Na, még csak a második beszoktatási napon vagyunk, de azt hiszem, kiérdemeltem a leghanyagabb anyuka címet. Kezdjük ott, hogy múlt hétfőn tartottak egy 2,5 órás szülői értekezletet, amit egy roppant kemény és roppant apró széken gubbaszkodva kellett eltölteni, és rém dörgedelmesen ismertették a…..
Azért az durva, hogy azért nem tudom megrendelni a gyerek ovis jeleit  lelkesen törni a követ, mert a főnököm a kutyájáról fecserészik velem. Egyébként nagyon kedves beszélgetés volt, aranyos állatokról, szóval valójában nem panaszképp írom.  ..
A mai napon teljes 43 percig szellemi fölényem és szakmai önérzetem teljes tudatában azt hittem, hogy mások a hülyék, de aztán világossá vált, hogy annyira ügyeltem a választékos fogalmazásra, hogy végülis mégiscsak én vagyok az.  Szerencsére egy kisforgalmú szakmai levlistáról van szó, így csak…..