Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolker

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Székesfehérvár, 1940 (Fortepan) Vendégszerzőnk, Péntek Orsolya írása. Nagyapám a Kádár-korban osztályidegen volt: polgár. Az osztályidegenséget addigra megszokta, szabadelvűként már a Horthy-rendszerben gyakorolhatta az ideológiai különállást. Csak a családi hagyományt…..
Zolker 2015.03.29 17:18:26
@bbjnick:
Munkásságod alapján kérdezem: és te aztán meg minek foglalkozol ennyit Péntek Orsolya és családja magánéletével, bár fingod sincs róluk?
Ordít a hozzászólásaidból, hogy nem olvastad figyelmesen sem a cikket, sem az emlékiratokat, ellenben mindenfélét belemagyarázol a szövegekbe.

Főleg olyanokat, amelyek nincsenek benne, és nem is következnek belőle.

Egyébként meg ha tetszik, ha nem, nincs olyan, hogy "magyar". A Jobbik pl., amely ugye rendkívül kvalitásosan magyarnak hirdeti magát, tele van svábbal, szlávval és ki tudja még miféle vérekkel.

Ez a nagy Kárpát-medencei olvasztótégely. Magyar zsidókkal, szlávokkal, németekkel, svábokkal egyetemben. Ha hisztizel, attól még ez a helyzet.
Ferihegy, Liszt Ferenc Reptér, 2-es terminál. A tervező egyébként online szakmai önéletrajzában is megemlíti e projektet, ami nyilván több, mint a taxis bódé (bár ennyi adatból nem egyértelmű), csak rejtélyes okból szégyenlősen helyezték ki a táblát: "Ferihegyi…..
Műemlékes szemmel a pesti Vigadó felújításáról Általános érdeklődés övezi a Vigadó újranyitását. Nem is csoda, hiszen egy évtizedes zárva tartás után történt mindez. Az épület új felhasználója, a Magyar Művészeti Akadémia körüli közéleti viták – és a frissen csillogó aranyozás – árnyékában…..
Zolker 2014.03.19 17:43:44
A főlépcsőházban az a freskó nem Lotz, hanem Than Mór, lásd: mmi.elte.hu/szabadbolcseszet/index.php?option=com_tanelem&task=all&id_tananyag=42

A bejáráson az hangzott el: a szomszéd építkezés (kristálypalota) során, a mélygarázs kialakítása során repedt végig a Vigadó hátsó fala, ez volt a freskó sérülése.

Amúgy meg a posztban jelzett problémák mellett feltűnő még, hogy a díszítőfestés milyen gány módon sikerült (elvileg szimmetrikus minták tökéletes aszimmetriában vannak, pl. a földszint oszlopainak tövén stb.)... :(
Tegnap reggel óta hessegetem magamtól a témát, nem akarnék megbántani egy bizonyára kedves kolléganőt. Eddig sem olvastam tőle durva, hozzá méltatlan szöveget, mostani írásában sincs sértő megjegyzés. Miért mégis, hogy nem hagy nyugton a hétvégi számban közölt interjúja?…..
Az elmúlt két évtizedben Szlovákia nemcsak felzárkózott, de meg is előzte Magyarországot, ahol csak lehetett. Posztunkban kitallózott adatok alapján, közép-európai összehasonlításban Szlovákia többnyire a középmezőnyben végzett, Magyarország pedig Ukrajnával csatázik az…..
Zolker 2012.12.31 17:40:28
"Tizenkét különböző területen gyűjtöttünk össze és vetettük egybe"

Ehhez képest csupán 10 terület szerepel a posztban.

Amely 10 közül 7-ben előzi Szlovákia Magyarországot, valóban.

Ám van egy kis gond: például két terület rangsora sem a helyes sorrendben ábrázolja a régió országait.

Az egy főre jutó GDP-rangsorban Szlovákia a 4. sorban szerepel, holott az adat szerint a 3. helyen áll.

Magyarország az 5.-ként szerepel, holott az adat szerint a 4.

Az egy főre jutó egészségügyi kiadások táblázatában sem jó a rangsor: Szlovákia a 4. sorban szerepel, holott az adat alapján a 2., Magyarország pedig az 5. helyen szerepel, holott az adat alapján a 4.

Ez azért különösen zavaró, mert a többi terület rangsora helyes sorrendbe állítva szerepelteti az országokat...

Így elég ergya a poszt. :)

Amit meg Locskossy már kommentelt, miszerint ez az "Ukrajnával verseng az utolsó hely elkerüléséért" jelentősen sántít, szintén ergyásítja a posztot.

Amikor Ukrajna a felsorolt adatok szerint jelentősen leszakadva kullog a régió többi országa után, nem is egy területen Lengyelország áll Magyarország mögött (és Ukrajna előtt), ezzel tehát szegény lengyelek "versengenek" Ukrajnával...

És tudod mi maradt még ki? Amit csak említés szintjén kezeltél a posztban?

Szlovákia még egy területen megelőzte Magyarországot: mégpedig abban, hogy sokkal előbb volt nacionalista, soviniszta kormánya, mint Magyarországnak! :) Mégpedig Meciar Vladimir vezetésével, a kilencvenes évek elejétől. :))

Sőt, Szlovákia még egy másik területen is megelőzi Magyarországot: nyíltan szélsőjobboldali párt volt Szlovákiában a kormánykoalíció része 1994-től (Slota, SNS)...

Ez Magyarországon nem fordult elő.

No, erre nem lennék büszke szlovák testvéreink helyében! :)
Orbán Viktor Békemenete is képviseli magát Varsóban a lengyel függetlenség napján felvonuló nacionalista, szélsőjobboldali menetben. A náci eszmékkel nyíltan szimpatizálókkal szemben minden évben megmutatja magát a másik Lengyelország is, egy olyan aktív mozgalom vezetésével,…..
Zolker 2012.11.11 19:57:11
Dotoho, a csúsztató, de inkább: hazudó. :)

A magyarországi Békemenet (Civil Összefogás Fórum) küldöttsége NEM a szélsőjobbos, hanem a központi, Bronislaw Komorowski államfő vezette megemlékezéshez csatlakoztak.
A széljobb masírozásra nem ők, hanem Zagyváék tartottak.

Kétféle lengyel tüntetésen volt kétféle magyar csoport.

"A Bronislaw Komorowski államfő vezette központi rendezvény - amelyen részt vettek a magyar Civil Összefogás Fórum küldöttei is - minden incidens nélkül zajlott le."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=599113

"A Bronislaw Komorowski államfő vezette központi ünnepség minden incidens nélkül zajlott le. Erre egyébként elmentek a magyar Civil Összefogás Fórum küldöttei is, de a magyar szélsőjobb sem hagyta ki a lehetőséget: Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alapítója is elutazott Varsóba együtt menetelni a lengyel szélsőjobbal."

nol.hu/kulfold/eroszak_a_lengyel_szelsojobb_felvonulasan

Tehát már a blogposzt bevezetője ordas hazugsággal kezdődik. Ez azé' nem túl szép, tekintve amúgy a Dotoho meglehetősen alapos írásait... :(
Zolker 2012.11.22 07:28:50
@Csehszlovák Kém:

Ja, és igen, mások már mondták: ugyebár Zagyváék is mentek zagyvulni a széljobber lengyelek vonulgatására - innen a magyar zászló azon a felvonuláson.

Egyébként, zárszóul: bizonyítékot kértél tőlünk, kommentelőktől arra, hogy a Békemenetesek nem a szélsőjobber felvonulásra mentek, hanem a lengyel kormány által szervezett megemlékezésre.

Az a gond, hogy a bizonyíték nem ártott volna nektek is, alátámasztani a posztban megfogalmazottakat a Békemenetesekről. A zászló, ugye, könnyen belátható, nem bizonyíték. Csak arra, hogy valamiféle magyarok jártak ott.
Ha már itten a bizonyítgatósdi felmerült... :)

Az, hogy így is, úgy is birkákról van szó, nem mentesít az inkorrekt tájékoztatás terhe alól titeket.
Zolker 2012.11.22 07:28:55
@Csehszlovák Kém:

Bizonyíték? Tessék.
www.civilosszefogas.hu/component/content/article/1-friss/346-velemenyek-a-lengyelorszagi-utrol.html

"S 'a Bronislaw Komorowski államfő vezette központi rendezvény - amelyen részt vettek a magyar Civil Összefogás Fórum küldöttei is, - minden incidens nélkül zajlott le'."

Plusz még a jobber elfogultsággal nem vádolható Népszavás és Népszabadságos linkek, amiket fentebb betettem. :)

Én nem vagyok csehszlovák kém, csak egy sima újságíró, de úgy gondolom, amit a blogposzt bevezetőjében és az első sorokban művelt a poszt szerzője, az a minősített csúsztatás, ellenőrizetlen információk és az indulatreakció sajátos elegye.

Amit egy véleményformáló(nak szánt) blog esetében nem biztos, hogy meg kellene lépni... A jobber és baller csúsztatócsászárok lábnyomába nem jó lépni.
Főképp, ha helyi "tudósítók" is vannak, így első kézből valóban gyors és jó infók is akadnak a posztban.

Ennyi.
Rájár a Népszavára a rúd.  Amikor életbe lépett a médiatörvény, rögtön megpróbálták alkalmazni a legpiszlicsárébb módon, és kormányzati szintről feljelentették a Népszava kommentelőit egy nevetséges indokkal. Az eredmény: pár nap bizonytalanság, ami miatt egy rakás…..
Folyamatosan változik a választási törvény, és valahogy sikerül mindig úgy csavarni rajta, hogy az egy újabb lépés legyen a jogok korlátozása felé, az ellehetetlenítsen mindenkit a kormánypártokon kívül. Mivel jó szokásuk mindent akár utolsó pillanatban is átírni, ez még…..
Zolker 2012.11.10 03:24:34
@wereh:
Az a burzsoázia diszkrét bája, hogy a Jobbikban is van volt MSZMP-s. :)

Nyikos László, 2010-től a Jobbik országos listájáról bekerült parlamenti képviselő, az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának elnöke.

1967-től a rendszerváltásig, tehát 22 évig volt MSZMP-tag. Sőt, 1979-től a pénzügyminisztériumban magas posztot töltött be. Fincsi!

A diszkrét báj folytatódik: volt egy "lejáratókampány" ellene tavaly.
Amikor is a barikád.hu (ugye gyakorlatilag a Jobbik médiája) megvédte, közölve a közleményét. Amelyben Nyikos "pártszócsőként" jellemezte az őt "lejárató" Magyar Nemzetet (pártszócső, ez kétségtelen). Mindezt a barikád.hu-n, ami meg ugye (szintén kétségtelenül) a Jobbik "pártszócsöve". :))

Ez így szép és kerek! :)
Zolker 2012.11.10 03:42:22
@Fedor:

"Csak épp most arról van szó, hogy kifejezetten tilos lenne a szűken vett kampányidőszakon [kívül] politikai hirdetést köz[z]étenni, így a regisztráció időszakában is, amikor kifejezetten fontos lenne a mozgósítás."

Itt valami félreértés van. Legalábbis nem olvastad el a saját magad által belinkelt, szemlézett hvg.hu-írást.

Mert volt (és van) egy próbálkozás, amely a regisztrációs időszak mentesítéséről szól. És efölött elsiklani csúsztatás. Akart, vagy akaratlan, az mindegy.

Ugyanis az egyik módosító indítvány, amely a parlament elé megy majd - Puskás Imre fideszes képviselőtől, a bizottság úgy nem támogatta, hogy megvan az egyharmada, tehát mégis mehet a parlament elé - azt mondja: "a részvételre történő buzdítás nem minősül kampánynak, hacsak nem népszerűsítenek egy füst alatt egy pártot vagy jelöltet is" - idézem a hvg.hu-cikkből.

Bár ez igen vékonyka megfogalmazás - nem láttam az eredeti módosító javaslatot, ez a hvg.hu szövege -, úgy tűnik, akadt egy józanabbnak tűnő fideszes képviselő.

Aztán még az is kisülhet belőle, hogy nem sül ki belőle semmi, és lesz egy inkoherens törvény néhány héten belül. :)

Például az ellentmondással az 50 napos kampányidőszak és a választás idejének 70-90 napos kijelölése között.

No, de olyat is láttunk, hogy egy kész törvényt módosítgatnak jó ideig, hogy megszabadítsák a koherenciazavaroktól. :)

Sose add fel a reményt! :))

Ja, különben meg tök jó, hogy blog.hu-szerte napi három sikoltozásra alkalmas témát ad a kúrmányzat. Milyen unalmas volna a csönd... :D
Van ugye politika, és van vallás. A FIDESZ és személy szerint annak vezetője esetében úgy látszik ez a határ kezd teljesen elmosódni. Fontos kijelenteni, hogy tudatosan irányított dologról beszélünk, ezek a dolgok nem csak úgy történnek. Azt szintén érdemes észben tartani, hogy…..
Zolker 2012.11.03 03:14:08
@Zolker: És még valami: ha már sikítozhatnék, akkor a legújabb fícsör, a pénzügyi tranzakciókat terhelő adó.

Ugyanis megjelentek a bankok új kondíciós listái: a számlacsomagok 99,99%-ánál áthárítják a kedves ügyfélre az adót, ATM-es kézpénzfelvételnél, utalásnál stb.

Hogy is mondta MatElcsy? Valahogy úgy, hogy á, nem háríthatják át, az csúnya dolog. Ja, mint a telekom-adót, azt sem hárították át a cégek.

Na, ez az igazi sikoltozni való, nem a Bencsik-féle hiszekegy agyrém.
Zolker 2012.11.03 03:16:42
@kamill77: Sőt. Az V. kerületi ingatlanbizniszeket ha valaki megpiszkálná, ott nagyon szép összefonódásokat találna. Például. Rogán és Steiner (MSZP) éveken át űzte: okosba' folytak vissza a pénzek a két párt kasszájába. És a többi.

Ezért nem lesz itt semmiféle elszámoltatás, sem szoci, sem fityiszes, soha.
Martonyi János külügyminiszter ezt nyilatkozta Orbán Viktor pénteki berlini látogatása előtt:"A hatalmas átalakítások során elkerülhetetlenek a hibák, és a kormány soha nem is állította, hogy tevékenysége hibátlan."Szeretem, amikor a kormány magukat européernek feltüntető…..
Zolker 2012.10.11 19:57:09
@Parajpuding:

1. paranoid skizofrénia, abból is az üldözéses verzió. Előre félünk valamitől, ami nincs is.

Ráutalás sincs, a szavakon kívül. Választási rendszer maradt parlamentáris (más kérdés, hogy narancsuralomnak kedvező). Ha csak ugatnak az elnöki rendszerről, akkor nincs baj. Ebből következően kár az idegeidet károsítani az aggódással.

2. mindig is voltak olyan emberek, akik imádtak a paranoid skizofréniában fürödni. Úgy érezték, hogy fontosak a világnak, hiszen ők már előre tudták... :)

Már régen cseréltem. Feketére. Én már tudom, mi lesz itt, azért nem fogok csalódni. Sem pozitívan, sem negatívan. A reménytelen embernek ugyanis bármilyen eredmény "valami". :)
Zolker 2012.10.11 20:02:56
@Kopi3.14:

Felvetésed filozofikus.
Egy politikus nyilatkozata külföldön, hivatalos látogatáson, egy helyi jelentős lapnak bármi lehet, és nem feltétlenül csak és kizárólag "jóslófájás". :)

Az adott helyszínen és adott újságnak nyilatkozott szavak nem biztos, hogy a saját területen megvalósítandó dolgokról szólnak.

PR, kommunikáció, imázs, stb. Amiben pont gyenge a narancsuralom, dehát ez van.

De még egyszer: teljesen lehetséges, hogy valójában Orbán nagyon is szeretne elnöki rendszert Magyarországon. Meg Németországban, meg akárhol. Tökmindegy.

Hiszen, mint írtam, ez nem először merült föl.
atv.hu/cikk/video-20120403_majdnem_elnoki_rendszer_lett_2010_ben_magyarorszagon

Ha akkor, 2010-ben nem vezette be a Patás Ördög, akkor miért pont most állna neki? Költői kérdés volt. :)
Zolker 2012.10.11 22:05:38
@Poldi bá:

Ja, hogy ez valamiféle módszer, hogy téged csúsztatáson kapnak, lebuksz, aztán a kérdezőt megvádolod ugyanazzal? :) Rémesen fantáziátlan.

Meg sem próbáltad megérteni, miről beszélek, pláne belátni, hogy hibáztál. Ja, hogy akkor nem volna blogposzt, se generált hiszti. :)

Semmit sem "kell" megmagyaráznom. A dolog magáért beszél.

Orbán, nagy ügybuzgalmában és fontoskodással, mint mindig, mondott valami "ütősnek" szánt izét. Hogy lám, ő milyen gondolkodó. Ennyi történt. Nem több.

Te meg szándékosan, avagy hanyagságból rosszul kontrollcéztél az Index-hírből, valamint nem néztél utána az eredeti Handelsblatt-cikknek sem.

Holott a nyilatkozat teljesen más fényben tűnik fel a te verziódban, illetve a Handelsblatt cikkében az inkriminált rész.

Ez pedig Poldi bá' csúsztatása. Annak klasszikus, minősített esete. Ami egy véleményformálónak szánt blog esetében csúnya hanyagság. Mondjuk a szellemi állapotokat elnézve végül is beleillik a képbe ez is... :)

Azt írod: "ennek az orbáni agyrémnek nincs köze ahhoz az országhoz, amelynek ő a miniszterelnöke"

Igen, nincs. Akkor többedszer is leírom: általánosságban beszélt.

Ismétlem: nem azt mondom, hogy Orbán mit akart, akar és akar majd, mert azt senki sem tudja kábé. :)

Csak azt, hogy egy általános kijelentésből ne próbáljunk már meg logikai csavargatásokkal olyat kihozni, hogy "na, a Zorbán mingyá bevezeti az elnöki rendszert Magyarországon".

Ezt nem megérteni szíved joga, nem az én problémám: a tiéd. :)

Csupán a hiszti zavart egy picit engem, de azon is túlteszem magam. :)