Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bicepsz Elek

0 bejegyzést írt és 1774 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
Ausztriában és Németországban is rengeteg magyar él, akiket a járvány az elmúlt hetekben elszakított az otthonuktól. Köreikben egyre nagyobb a felháborodás, miként azt egyikük, Zé rövid levelében megírta. Közben vannak, akik már aláírást gyűjtöttek a magyar gyakorlat megváltoztatását kérve...
Bicepsz Elek 2020.06.05 11:21:03
Gyakran (bár talán mostanában már ritkábban) lehet olvasni, hogy a magyar határátkelők mosogatni és egyéb kevésbé megbecsült munkát végezni mennek külföldre. Nos, Zoltán története bizonyítja, hogy ez egyáltalán nem feltétlenül van így, mi több, még csak nem is ő kapart az angliai állásért...
Bicepsz Elek 2020.01.24 07:44:39
@VT Man:
Azok tudnak adot csalni. A kerdes mernek-e. Tele van nigeriaival, pakival es bangoval pl. az Uber, azok hivatalosan benefiten elnek, megkeresnek evi 50 000 et taxizassal es b..nak adozni. Az angolok es helyi f.k.k nem merik ezt megcsinalni.
Egyebkent a skotok kilephetnenek az angolok nem sirnanak ertuk, mert csak penzbe kerul a bankjaikat helyre hozni csak a kiralyi csalad miatt akarjak oket benn tartani. Egyebkent csak nem kene elismerni a skot fontjukat britnek es meg is b..hatnak!!
Az EU nak is csak az EU penzek szorasa miatt kell az UK, szeeintem jobban meglesznek nelkuluk.
Lekvár és JAM Irán és a zsidók 2020.01.14 11:40:33
A továbbra is feszült iráni helyzetben érdemes kitekinteni az ország zsidóságának történetére annál is inkább, mert nem csak igen nagy múlttal rendelkező közösségről van szó, de a perzsiai zsidóság hosszú évszázadokon keresztül a zsidó világ központja is volt. A perzsa zsidók története bibliai…..
Bicepsz Elek 2020.01.16 14:58:07
@hami: "Under Alexander, Babylon again flourished as a center of learning and commerce. However, following Alexander's death in 323 BC in the palace of Nebuchadnezzar, his empire was divided amongst his generals, the Diadochi, and decades of fightingsoon began. The constant turmoil virtually emptied the city of Babylon. A tablet dated 275 BC states that the inhabitants of Babylon were transported to Seleucia, where a palace and a temple (Esagila) were built. With this deportation, Babylon became insignificant as a city, although more than a century later, sacrifices were still performed in its old sanctuary.[44]"
Babylon varosat elhagytak a lakosai Nagy Sandor utan, de a teruletet meg sokaig annak neveztek(Mezopotamia Perzsia resze volt az arab hoditasig, bar sokszor cserelt gazdat).
Aki nem lép egyszerre, elpusztul még estére. ..
Bicepsz Elek 2019.12.16 20:11:42
GNDL:
Mehet a nagy p.fazas, de teny, hogy Nemetorszag hatalmasat nyer a belso vammentessegen, es azon, hogy a konkurrensei(pl. Japanok)vamot kell fizessenek. "Ugyanakkor az EU-ból hazánkba importált ipari termékek vámkötelesek voltak. Ezt követően azonban olyan ütemű és mértékű vámleépítést kényszerített Magyarországra az EU, hogy következményeként a normális - évi két milliárd dollár - cserearány-veszteségen felül további irreális cserearány-veszteséget kellett a magyar államnak és gazdaságnak elszenvednie. Az EU-ból érkező import mennyisége 1994-től 2003-ig a 2,7-szeresére nőtt. Ennek ellenére a vámbevételek bruttó összege az egytizedére csökkent."
Drabik Janos
mek.niif.hu/06800/06897/html/0909.htm
Az EU tamogatas az zsebpenz, amit visszaadnak az kb. mint mikor a korrupt afrikai elitet megvesztegetik es kizsakmanyoljak az orszagaikat. Az EU azert adja ezt a penzt, hogy az elit esikassza es ne fejlessze belole az adott orszagot.
Amugy meg ha vam lenne akkor is lenne pl. turizmus a mezogazdasag mellett. Sot Magyarorszag es Kelet-Europ is gyarthatna autot de hogy-hogynem 1989 ota megallapodtak "kornyezetvedelmi es biztonsagi" szabalyozasrol, amibe a nyugati tokeeros cegek autoi belefertek, a kelet-europai autok meg nem(adtak kivezetesi idoszakot persze).
Bicepsz Elek 2019.12.16 21:32:51
@nincs1itt:
Nem gyartott autot, mert buszt gyarthatott a megallapodasok szerint. Ahol buszt lehetett gyartani, ott autot sem lehetetlen Kelet-Europa nem a 3ik vilag te atlantista gyökér!!!
Magyarorszag mar ipari-agrar orszag volt kb 1950 ota. Semmi szukseg nem lett volna nemet vagy mas nyugati termekere csak olyanra, amit gazdasagtalan lett volna itt legyartani(nagyobb hajok, repulok stb.). Persze tobbnyire szemetet exportaltak ide(cola, filmek, csokoladek es hasonloak). A Nyugat ugyesen leepitette errefele az ipart a komcsik hathatos segitsegevel, aki Moszkva utan az uj gyarmatositokat imadjak 1989 ota. Az oroszok atadtak az egesz terseget. Nem mondom, hogy nincs fejlodes, de ez mindenkeppen lett volna, es csak technologiai jellegu, mert a Nyugat szocialis ellatorendszerehez es munkajogi rendszerehez kepest a mienk meg Horthy korszakban is aranykor volt.
De a lenyeg:
"Márpedig mi nem fogjuk azt elfogadni, amit az előttünk regnáló kormány. Az Európai Unió részéről gyakori sugallat, hogy nettó haszonélvezőként illene csendben maradnunk. A 2007 és 2013 közötti ciklusban 8600 milliárd forintnyi támogatás áramlott az országba, miközben a magyar befizetések és az uniós támogatások egyenlege 5600 milliárd forint pozitívumot mutatott.

Érdemes azonban kiszámolni, valójában mekkora is volt ez az egyenleg: 2004 után, a tőke szabad áramlása szabályainak bevezetése követően mekkora volt az a vámbevétel, amelytől a magyarországi cégek elestek, illetve adómentesen mekkora tőkét vontak ki a nyugat-európai cégek magyar leányvállalataikból. Ha ezt a két értéket összeadjuk, jócskán nagyobb számot fogunk kapni, mint a fejlesztési támogatásként beérkező 8600 milliárd forint. Ugyanakkor elvi és anyagi alapon még mindig megéri az EU-tagság, de hozzáteszem - nem vagyunk másodrangúbbak másoknál."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/csepreghy_ameddig_lehet_elmegyunk_akar_a_falig.614377.html
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Bicepsz Elek 2019.11.26 13:16:27
A múltkori szavazáson több, mint 55%-kal végzett az első helyen a "Mi lett volna, ha az 1917-es bolsevik forradalom megbukik?" téma (a voks végső eredményét ide kattintva nézhetitek meg). Ígéretemhez híven elolvastam néhány cikket, interjút és eszmefuttatást, s ezek summázatát tárom most -…..
Bicepsz Elek 2019.11.25 17:10:28
@]{udarauszkasz:
"Europa - az amerikai Marshall segelyek hijan - gazdasagilag valahol Mexiko, es Spanyolorszag kozott foglalna helyet, ma az eletszinvonal a mai Kinanak felelne meg."

Hogy lehet ilyen okorseget leirni? A Marshall segely csak egy-ket evre eleg szen meg elelmiszersegely volt(amibol Anglia 5x anyit kapott, mint Nyugat-Nemetorszag). Az europai gazdasagok 10 even belul talpra alltak volna igy is es ugy is.
Kozep sot Kelet-Europa is a kommunista rendszer miatt ragadt le ott, ahol(pl. a ket vilaghaboru kozott Szilezia es Csehorszag nemet szinvonalon gyartott jarmuveket es gepeket).
Egyebkent mint itt irtak, valoszinuleg ugyanugy felosztottak volna a nemetek es az oroszok Lengyelorszagto, sot talan baratok is lettek volna a kozos erdekeik miatt, es a nemet iparaz orosz nyersanyaggal(1900 korul Baku termelte a vilagvolajanak a 60+%-at nemet furokkal es mernokokkell). ledominalta volna egesz Europat
Bicepsz Elek 2019.11.26 13:11:16
@Andy73:
A Wermacht 2/3-a volt e keleti fronton es 1/3-a az egyeb frontokon. Az USA es Anglia erso volt legieroben es haditengereszetben, de a szarazfoldon a nemetek az orosz nyomas nelkul lesoportek volna oket(mellesleg engedtek a nyugatiakat nyerni a partraszallas utan, hogy minel kevesebb teulet keruljon orosz kezre, csak Hitler probalt ellenallast teremteni nyugaton, a tabornokai elszabotaltak a gyarak stb megsemmisiteset is). Nemetorszag nem hadianyagban szenvedett hianyt, hanem emberben verzett ki a Keleti-fronton.
Mellesleg az elso vilaghaboruban leszerepelt a cari hadsereg (es a Teli haboruban a finnek ellen a bolsevik) ez alapjan is gondoltak a nemetek, hogy Oroszorszag konnyu falat lesz(sok nemet tabornok volt Oroszorszagban titkos nemet kiserleti telepeken 1933 elott, igy jol ismertek a viszonyokat es nem a tél allitotta meg oket).
A hét talán legfontosabb mondatát Dull Szabolcs írta le. Az Index.hu munkatársa így foglalta össze a helyzetet: „A kampány váratlanul beköltözött a politikusok hálószobájába.” Annyiban vitatkoznék vele, hogy nem váratlanul. Korábban is akadtak olyan szerkesztőségek, amelyek nemcsak deréktól fölfelé…..
Két fontos változást tapasztaltunk az elmúlt időszakban a budapesti reptéren: az elmúlt időszakban sokszor nehezen birkózott a tömeggel már nem csak a biztonsági, hanem az útlevélellenőrzés is, de legalább a Wizz a GH-botrány végén egyértelműsítette: igenis elfogadják a kapunál a telefonon pdf-ben…..
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
Bicepsz Elek 2019.09.27 21:43:04
@Bergyilkos Bohoc:
Nem csak akkor, de ma is sokkal silanyabb termekeket arulnak akar ugyanazon csomagolasban, mint Svajcban, Nemetorszagban, Ausztroaban vagy Angliaban.
Hogy terroristák pihentek az országban a nyolcvanas években azt senki nem cáfolta, de vajon itt is képezték őket?  ..
Már a nemzetközi szaksajtó is azon mulat, hogy a nagyságára és olcsóságára oly büszke Ryanair elkezdett szinte minden Wizz-járatnyitásra ugyanazzal az útvonallal reagálni. Kommunikációs szinten továbbra sem vesznek tudomást a kistesóról, de elég nehéz már tagadniuk, hogy erősen szemmel tartják. Mi,…..
          „Ha nekem megfelelő és boldog vagyok benne, akkor minden jó, az évek meg csak számok” - ám se a szülők, se a barátok nem értik ezt a frigyet. Levélírónk eddigi tapasztalati szerint a korabeli férfiak vagy csak egyetlen dologért keresnek kapcsolatot, vagy türelmetlenek és túl lazán veszik…..
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Bicepsz Elek 2019.09.20 11:00:43
@molnibalage:
A kepek minosege a lencse es a szenzor minosegen mulik. Nem a modern technologiak miatt jobbak a kesobbi kepek, hanem mert sok negativ elveszett vagy "megromlott" es csak kepeket masoltak(1945 utan pedig rontott kepek is "divatban" voltak,mint a Szovjetunioban, ahol azokat igy konnyebb volt retusalni). A fenykepezes draga mulatsag volt, de akkoriban voltak joval nagyobb lencsek es szenzorok is(vagyis nem elektromos szenzorok, meg csak nem is filmek, hanem azoknak az elodei), mint most a "full frame", ami csak a kismeretu kategoriaban a legnagyobb(Nikon es Canon gepek az atlagembereknek).
A zsidó Biblia 24 könyvet számlál, melyeket három kategóriára lehet osztani: Tóra (Mózes öt könyve): Teremtés, Kivonulás, Leviták, Számok és Második törvénykönyv Próféták könyvei: Józsué, Bírák, Sámuel, Királyok, Ézsaiás, Jeremiás, Ezékiel, 12 “kis” próféta (Hoséa, Joel, Ámosz, Ovádja, Jona,…..
Ha már itt vagyunk a salòi múzeumban, akkor záró sétaként nézzünk meg egy plakátkiállítást. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a mellette lévő Mussolini-szobortárlattal, vagy attól függetlenül létezik, de szerintem együtt járnak kéz a kézben, mert kiegészítik egymás gondolatait. A…..
A magyar vidéken igen sokáig szokásban maradtak a különböző fenyítések, melyek pontos koreográfia szerint okoztak fájdalmat vagy szégyent a bűnösöknek.  Forrás: Néprajzi lexikon, deres és botozás..
Bicepsz Elek 2019.09.06 06:22:48
Üdvözlöm minden kedves olvasónk! Enz vagyok a KatPol Blog csapatából, és az ígéretemnek megfelelően máris újabb résszel folytatódik a modern kínai történelemmel foglalkozó sorozatunk. Az eddigiekhez hasonlóan, az átírásoknál elsődlegesen a népszerű magyar átírást használom, mellette a pinyin vagy…..
Bicepsz Elek 2019.09.02 19:39:17
@kiskutyauto: Mint Lenin, Torckij, Sztalin es Tito egy szemelyben.
Vajon mit csinál a zalaszentkereszti gazda reggel hatkor? Ugyanazt, amit a szatmárnémeti földműves? Vagy mégsem? Mikor indul munkába a győri önkormányzati képviselő, és mikor kollégája Miskolcon? Vajon egy külföldi észre venne-e valami különbséget az ország keleti és nyugati "partja" között? (a…..
A lengyelországi ukránság helyzetével egy személyes kapcsolat révén sikerült megismerkednem Gdańskban. Meglepően tapasztaltam, hogy a legközelebbi ukrán határtól legkevesebb 12 órányi autóútra egy ukrán fiatalokból álló élettel teli közösség rejlik. Gdańsk-Gdynia-Sopot,…..
Bicepsz Elek 2019.08.24 18:09:34
1865. Krónikus fejfájás elleni népi gyógymód a falusi kovácstól, Angliában..
Bicepsz Elek 2019.08.14 16:23:38
@pitcairn2:
Izrael a Szovjetuniotol kapptt egy rakat fegyvert megis az USA melle allt, ez volt az oka a zsidoellenes(anticionista) intezkedeseknek. De valojaban a Szovjetunioban kevesbe szamitott a zsido vs nem zsido mint a nagyorosz vs kisebbsegi ellentet(bar ezt szonyeg ala is soportek sokaig).
Albérlet esetén a bérlő és a bérbeadó között lakásbérleti jogviszony jön létre, amihez a felek között megkötött írásbeli szerződés szükséges. Eddig mindenki tudja, de mi van akkor, ha az albérlő mást is befogad a lakásba...
Görögországról alighanem sok minden eszébe jut az embernek, kezdve a tengertől az ókori kultúrán át a gazdasági válságig. Vajon mi az, amit egy határátkelőnek az ország (ezen belül is esetünkben Leszbosz szigete) taníthat? Sok mindent az élet élvezetétől a közlekedés sajátos értelmezésén át egészen…..