Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dark Wolf

0 bejegyzést írt és 551 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszintén bevallom, nem nézem a Starz skótszoknyás-időutazós sorozatát, mert annyi idő a világba' nincsen, ami arra elég lenne, hogy minden beleférjen. Az első 3 rész nem volt rossz, de nekem túl sok benne a mélyen egymás szemébe meredő skótember, így hagytam. Azóta is…..
Finoman szólva is kiismerhető gondolkodással bírnak az országos csatornák vezetői. Amennyiben az adott évadban egy újonc dráma kiváló nézettséget produkál, megpróbálják azt, vagy legalábbis az összetevőit lemásolni, bízva abban, hogy a sikerrecept náluk is működik majd.…..
Hollywood fura egy hely, néha az első blikkre pofonegyszerű döntések (kell nekünk olyan zombis tévésorozat, amiben hetente esznek agyvelőt premier plánban? HELLS YEAH!) is komoly fejtörést okoznak a producereknek, akik utána húznak egy olyan idiótaságot, amit meg ép ésszel nem…..
Dark Wolf 2012.10.25 12:53:17
@goodjohnwin: True Blood.
Végre van egy tévéműsor, amiben nem kell azt mondani, hogy az egyik közösségi portál vagy a másik piacvezető csatorna, hanem néven lehet nevezni végre azt a kurva terméket, mint mondjuk az Iphone5-öt – ez a műsor a Brandmánia, ami szeptember elején indult el az RTL Klubon. A…..
JJ Abrams idén is beszállt a sorozatbizniszbe a Revolution című posztapokaliptikus scifi, oppardon családi drámasorozattal, amiben vannak verekedések, egy, azaz egy darab színész és sok-sok tökéletesre sminkelt és fodrászolt női szereplő. Nem ez lesz az a sorozat, ami kihúzza a…..
Két csatornán is látható lesz az On The Spot új évada, a köztévé mellett a sorozatot a Spektrum is műsorára tűzi. A két készítő, Cseke Eszter és S. Takács András az elmúlt években civilizációnk konfliktusairól forgatott dokumentumfilmeket, a mostani évadban viszont…..
Dark Wolf 2012.02.26 18:08:36
@kis_kiraly: Nem. A Törzsek egy külön sorozat, amely csak afrikai törzsekről fog szólni. A Spektrumon pedig a megszokott On The Spot lesz majd. Két sorozat, különböző epizódok.
Becsaptak, elárultak minket.... erre vártunk annyi évet?.... hol vannak a válaszok? és még sorolhatnám a rajongói kifakadásokat, melyek a kedvenc sorozataik finéláját követően láttak napvilágot. Természetesen ez csak az egyik nézőpont, a szitkozódások mellett ugyanis…..
Az egyértelmű volt, hogy január utolsó (teljes) hetében mely három sorozat emelkedett ki a mezőnyből, csupán a sorrend volt kérdéses. Végül két komédia került az élre, de a dobogó alsó fokát elfoglaló Southland-nek sem lehet oka panaszra, valóban csak nüanszok döntöttek.…..
Az új év során először jelentkezek erősorrenddel, a lista ezúttal kilenc főt számlál, az összeállítás végén pedig a hét általam legjobbnak vélt idézetét, valamint jelenetét (kivételesen kettőt) lehet megtekinteni.  1. Archer…..
Immáron a negyedik évadját kezdte meg a Damages, amiért nem lehetünk eléggé hálásak a kiemelkedő minőségű, de kaszára váró sorozatok mentőangyalaként funkcionáló Direct TV-nek. Persze az igazság kedvéért hozzá kell tenni, hogy már az FX által berendelt három szezon is a…..
Epizodisták Dexter - 5. évad 2010.12.13 18:55:00
Egyre inkább úgy tűnik, hogy kezd kifulladni a sorozat. A harmadik évad kapcsán jelentkeztek az első problémák, de akkor azt még a nagyszerűen sikerült, John Lithgow-t felvonultató tavalyi szezon képes volt elfeledtetni velünk. Idén azonban tovább folytatódott a hanyatlás, ugyan…..
Dark Wolf 2011.07.11 19:30:42
Ma fejeztem be, és nagyon el vagyok kenődve a finálé miatt. Igen, gyáva volt, de ami jobban fájt, hogy buta is volt. Nem ehhez szoktam hozzá a Dextertől, ezért nagyon rossz ezt látni.

A gyávaság: azt még valamennyire el tudom fogadni, hogy nem merik (még) bevállalni a Deb előtti lebukást. Az persze kiborító lehet, hogy ha már egyszer ennyire megágyaztak a dolog bekövetkezésének, végül mégis a könnyebb utat választják, de mivel a sorozat alapjainak megváltoztatásáról van szó, még akár el is tudom fogadni.

Viszont a Liddy-Quinn dolog lezárása. Hát ez nevetséges. Komolyan annyival el van intézve, hogy mivel mindenki úgy tudja, hogy nem Liddy vére volt Quinn cipőjén, nem kérdezősködnek tovább? Hogy Q. miért viselkedett olyan gyanúsan? Mi volt közöttük a kapcsolat? Nem tudja-e egészen véletlenül, kit figyelt meg Liddy? Nem, egyszerűen kiengedik, mindenki mosolyog, és minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. WTF? Ennyire azért ne akarjunk már happy endet írni. És ha ezek után Quinn nem rakta össze a képet, és nem konfrontálódik valahogyan Dexterrel a következő évad elején, az már a totális agyhalál lesz. Mint ahogy az is, ha Dexter ennyire simán megússza Liddy megölését. Mondanám, hogy nem süllyedhetnek ilyen mélyre, de sajna nagyon valószínű, hogy új dolgokkal fognak foglalkozni a 6. évadban, nem pedig ezzel.

Az volt a baj, hogy bedobtak ilyen epic gamechanger dolgokat az évadba, amit aztán röhejesen gyáván egy tollvonással elintéztek. Ami nagyon zavart még az évadban, hogy már a teljesen hihetetlen szintig fokozták Dexter megmeneküléseit, pl. a fóliába tekert ember szökése. Jó, Dexter nem bukhat le, ez a sorozat egyik kvázi alapköve, de akkor ne találjanak már ki ilyen eseteket, amikből csak a csoda húzhatja ki. Eddig ezzel nem volt gond, de ebben az évadban nagyon megcsúsztak ezen a téren.

És Rita halála sem kapta meg azt a folytatást, amit megérdemelt volna. Az első egy-két epizód után már tényleg nem érdekelt senkit, mi van Trinity-vel? Senkit nem fűtött a vágy, hogy megtalálják a kollégájuk feleségének gyilkosát? Mindenki beletörődött abba, hogy az FBI nyomoz, és úgy nagyjából leszarták az egészet. Azért nagyobb hangsúlyt kellett volna kapnia az utóhatásoknak, mert az, hogy Quinn pár részig nyomozni akart Dex után, de aztán már ő sem, hát, finoman szólva kevés volt. Komolyan, mintha mindenki békében élne abban a tudatban, hogy Trinityből haleledel lett.

Ami nagyon jó volt az évadban, az a sorozatgyilkos csapat ötlete, meg hogy Dexter az egyik áldozatukkal karöltve vadássza le őket. És Jonny Lee Miller, aki baromi jó volt. Ha emellé nem teszik oda a végül epic fail lezárást hozó Dexter utáni nyomozást, nagyon jó évad is lehetett volna.
Dark Wolf 2011.07.11 23:18:13
@Donnie_: Bízzunk. Kösz, hogy elsírhattam a bánatom. :)
Epizodisták The Killing - 1. évad 2011.06.22 19:00:00
Veena Sud showrunner többször is kihangsúlyozta, hogy a céljuk egy a hagyományos nyomozós szériáktól eltérő sorozat megalkotása volt, ami nem használja a procedurális krimik többségében felelhető jegyeket. Ezúton is gratulálok a korábban a Cold Case írógárdájában…..
Véget ért a 2011-es upfronts, az országos csatornák a négy nap alatt összesen 42 új sorozatot (tavaly 36 volt) jelentettek be, műfaji megoszlás szerint 25 drámára, 15 sitcomra és 2 animációs szériára mondtak igent. A legtöbb berendelés az ABC-től érkezett (13), majd őket követi…..
Tom Selleck rendőrös sorozata úgy búcsúzott, ahogy nyitott, látványos, nagyívűnek szánt epizóddal, amiben természetesen visszahozták az évad áthúzódó szálát is, amivel szerintem nem foglalkoztak eleget, de ez a háttérben zajló kötélhúzást ismerve nem volt túl meglepő.…..
Dark Wolf 2011.05.16 16:54:09
Epizodisták Justified - 2. évad 2011.05.07 22:10:00
Raylan: Doyle, the girl's got a gun. Doyle: Yeah, who doesn't?Pazar második évadot produkált a Justified és egyúttal alaposan feladta a leckét, már most kijelenthető, hogy nagyon kevés sorozat lesz képes idén akár csak megközelíteni Graham Yost alkotásának szintjét. Ugyan tavaly is…..
Dark Wolf 2011.05.08 19:18:17
Én sajna nem tudok ilyen pozitívan nyilatkozni, a finálé mindenképpen elmaradt az S1-es finálé nagyszerűségétől, de összességében az évad sem lett annyira jó, mint az első.

A történet csúcspontja eljött a 9. részben, és utána ezt már nem sikerült fokozni. A további epizódokban történt tragédiák ellenére valahogy úgy éreztem, hogy leült a dolog. Sokkal kevésbé szabadult el a pokol, mint azt képzeltem. Boyd és a Bennettek háborújában azért több kraft lehetett volna, mint ahogy a Raylan vs. Bennett fiúk "hadszíntéren" is. Közben pedig Winona lúzer férjének újabb ügyködése kb. semmire sem volt jó az időkitöltésen kívül, és ezzel ment el egy egész rész.

Nem tetszett Boyd hirtelen pálfordulása sem, miszerint ő akar lenni Harlan bűnözőkirálya, túl hirtelennek éreztem, és a karakter addig megtett útján ez szerintem visszalépés. Meg merem kockáztatni, hogy így már nem is olyan érdekes figura, mint eddig.

A fináléra az ember várta a nagy konfrontációt, aztán mi lett belőle? Dickie kicsit elverte Raylant egy ütővel, Doyle kapott egy golyót a fejébe a semmiből csodálatosan felbukkanó felmentő seregtől, Mags pedig túlságosan is megjuhászodott az utolsó részekre, pedig tőle aztán komolyan rettegtem az évad első felében. Loretta lebeszélését a bosszúról szánták az évadzáró csúcsjelenetének, de sajnos nem tudtam túllépni a dolog ezerszer látott, klisés mivoltán, és ezt még a nagyszerű alakítások sem tudták feledtetni.
Hol volt mindez az 1x13-hoz képest? Felejthetetlen Raylan és az apja konfrontációja, Boyd és Raylan egy oldalra kerülése, a folyamatosan, a robbanásig fokozott feszültség, amin még tovább tudtak csavarni egyet Gio embereinek felbukkanásával, nem is beszélve az utolsó jelenetről. Itt Mags öngyilkossága kétségtelenül megkapó és tragikus epilógus volt, de túl hirtelen hagytak itt minket egy évre.

Nagyon negatív voltam, pedig a Justified az aktuális sorozatok közül talán a kedvencem, és nem lehet elvitatni tőle, hogy az egyik legjobb dráma manapság. A sorozat legnagyobb erősségei továbbra is megvannak, a fantasztikus alakítások és dialógusok, illetve a karakterábrázolás maradtak ugyanazon a magas színvonalon. Csak ez az évad nem volt annyira masszív élmény, mint az első.

A kedvenc momentumom a fináléból az a meglepettséggel vegyült hálás tekintet, amivel Raylan Artra nézett, miután megérkeztek a marshalok. Margo Martindale pedig nagyon fog hiányozni.
Dark Wolf 2011.05.08 20:36:50
@Gaines: "Harlan városa és közössége, a klánokkal és a furcsa hierarchiával, az ősidőkbe visszanyúló családi háborúkkal önálló karakterré vált."

Ó, igen, ezt nagyon imádtam én is.

És tényleg, a Dixie-maffia... Pedig elég alaposan belebegtették a felbukkanásukat. Talán majd a harmadik évadban. Megpróbálják rátenni a kezüket Harlanra, Boyd pedig ezt nem hagyja majd természetesen :)
Napjaink egyik legjobb rendezője David Fincher (Harcosok klubja, Hetedik, Közösségi háló) kipróbálja magát a tévé világában, a House of Cards című politika thriller feldolgozását készíti el. A sorozat alapját Michael Dobbs, az egykori konzervatív párti politikus 1989-ben…..
Dark Wolf 2011.03.03 22:26:53
Sajnos nem úgy alakul a harmadik évad nézettsége, ahogy a rajongók és a network is szeretné, de ezen csak azok csodálkoznak, akik most szembesülnek először az amerikai televíziózás jellegzetességeivel - odaát ugyanis nem divat az a beszari magatartás, amit a magyar tévék…..
Dark Wolf 2010.11.04 16:05:59
@sixx: ez az össznézettség, nem a 18-49.
A tvbythenumbers.com az egyik legkíméletlenebb honlap a tévés szakmában, a szerkesztői elnéző mosollyal kezelik a hivatalos sajtóközleményeket, melyekben a tényeket minden network úgy kozmetikázza, hogy abszolút vesztes sorozataikat is űberfaszának hozza ki mondjuk a sánta vidéki…..
Epizodisták Blue Bloods - pilot 2010.10.01 23:00:00
A kiindulósztori alapján átlagos rendőrdrámának hihetnénk, de a Blue Bloods ennél azért többet kínál számunkra. A CBS miatt ez talán meglepőnek tűnik, de ha azt mondom, hogy a sorozat mögött többek között a The Sopranos két forgatókönyvírója, Mitchell Burgess és Robert…..
A csatorna, mely az Arrested Development-tel minden idők egyik legeredetibb sitcomját alkotta meg, az utóbbi években képtelen volt minőségi komédiát létrehozni. Idén két egykamerás sitcommal ismét nekiveselkedtek és a premier alapján azt lehet mondani, hogy ezúttal jó úton…..
Sokáig türelmes voltam a harmadik évaddal szemben, úgy gondoltam, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is majd a negyedik, ötödik rész környékére áll igazán össze a történet és kezd felfelé ívelni a színvonal. Tévedtem, idén nem láttunk hasonló fejlődést, sőt…..
Dark Wolf 2010.09.17 16:57:51
Sajnos tényleg nagyon rossz az összképe ennek az évadnak. A 4-5. résznél úgy éreztem, hogy elértek egy mélypontot, de utána elkezdett felfelé ívelni a dolog (a 6-9. rész szerintem kifejezetten jó volt) és azt lehetett hinni, hogy végül egy nagyszerű történet kerekedik 5 résznyi vontatott alapozásból. Edginton híradós nagyjelenete után a történet epikus kiteljesedésére számítottam, de rohadtul nem használták ki a lehetőségeket. A finálé rém gyenge volt, bizonyos pillanataiban önmaga paródiájának is beillett volna.

Jason történetszálának a kifutása például nevetségesre sikerült, abszolút nem lehetett komolyan venni, ahová ez az egész vérpárducos kommunás hülyeség vezetett, és még rettenet bénán is volt előadva. Anna Paquinra és a Sookie-karakterre szerintem eddig nem volt jellemző a ripacskodás, épp ezért nem tudtam hova tenni azt a jelenetet, amikor Sookie kiöntötte Talbot maradványait, és úgy röhögcsélt, mint valami idióta. És ez csak két példája volt az érthetetlen gagyinak, amit a finálé prezentált. A Bill és Sookie első találkozása mögötti titok kiderülésének ütnie kellett volna, nagyon, de egy ilyen évadzáróba csomagolva sajna nem így fogunk rá emlékezni.

A mellékszereplők szálaiba látványosan belebuktak idén az írók. Sam sötét múltjának előrántása és jelenbéli bekattanása a karakter megerőszakolása volt, nagyon kár érte. Lafayette-et én bírtam régen, jó szövegei voltak, de vele se tudtak mit kezdeni, az meg rohadtul nem hiányzott, hogy most már ő is természetfeletti lény legyen (valamilyen szinten). Régen nekem Tarával se volt bajom, sok szórakoztató szituációt eredményezett a karakter durvasága, de neki semmi értelme nem volt az évadban. Bár most úgy tűnik, elhagyta Bon Temps-ot, nagyon búcsú szaga volt az utolsó egy-két jelenetének.

A tündér dolgot végülis elfogadtam, mert bele kell törődni, hogy a True Bloodban már minden lesz, mint a falusi búcsúban. Bár azért kicsit durva, hogy az állandó szereplők között alig van már ember.

A negyedik évadra remélem kimásznak a gödörből a készítők, még ha erre most nem is utal még semmi. Örülnék, ha jobban koncentrálnának a vámpírtéma politikai aspektusára, amit remekül megcsillantottak az évadban Edgingtonnal, csak aztán hagyták is elsüllyedni a posványban.
Tavalyhoz hasonlóan idén is összeállítottam az évad általam legjobban várt sorozatainak a listáját. Az országosoknál már az upfrontsot követően megtörtént a válogatás, a mostani átnézést követően viszont néhány helyen változtattam rajta. Ezúttal a kábelcsatornák…..
Epizodisták Justified - 1. évad 2010.06.17 22:40:00
Elmore Leonard büszke lehet a Justified-ra. A pilot egésze, valamint Raylan Givens karaktere az író Fire in the Hole című novelláján alapult, de tulajdonképpen az évad folyamán végig hűek maradtak a szerzőhöz, főként a fekete humorral átitatott párbeszédeknek köszönhetően.…..