Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Denny Crane

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi történetből is kitűnik, milyen trükkös módszerekkel operál az adóhatóság  a kisemberek esetében, miközben elkenődik az őszi NAV botrány.     Szia Zugügyvéd,A következő történt apósommal: volt egy üzlete, amit egy Bt.-vel üzemeltetett. A Bt.-n volt kb .…..
Denny Crane 2014.06.06 18:11:44
@bunkó: ezt nagyon nem jól tudod. A Bt. beltagjának felelőssége mögöttes felelősség, tehát akkor felel a teljes vagyonával, ha a Bt. vagyona nem fedezi a tartozást. Gyakorlatilag sortartásos kezességgel egyenlő a dolog (persze nem teljesen ugyanaz), amit te írtál, az egy készfizető kezesség jellegű felelősségi forma lenne.

Pontosan ezért van például az, hogy ha beperelsz egy Bt.-t, akkor ahhoz, hogy a pernyertességed esetén a beltag felé fordulhass, a beltagot is be kell perelned.
Denny Crane 2014.06.07 12:07:15
@mb1: de, öt.
Most hétvégén zajlott le az Első Hamburger Day, melyben a Burger Blog is tevékeny szerepet vállalt, következzen hát egy beszámoló az eseményekről. Szombat reggel alig értem ki kilenc felé, gyorsan le is szakadt az ég, ami negyedóra múlva el is állt, csak éppen a…..
Az alábbi ügyben az összeférhetetlen tevékenységet végző ügyvéd kolléga arra hivatkozik, hogy mivel nics írásos megbízás, így ügy sincsen. Tisztelt Zugügyvéd! Igazából nem kérdésem van, inkább kritikám. Amint az a levelem végére világossá fog válni, az ügy…..
Budapest belvárosában a napokban hemzsegnek az emberek a Duna partján. Mert megtehetik. Mert meg tudják közelíteni a folyót. Sokan katasztrófaturizmust emlegetnek, pedig nem történt tragédia. A robosztus és átgondoltan megépített rakpartoknak köszönhetően egy percig nem merült fel…..
Denny Crane 2013.06.07 17:00:50
@Never: és azért költöztél oda, mert... ööö... olcsó volt? És most azt szeretnéd, hogy az állam az adófizetők pénzéből védjen meg, ugye?
2005-ben az American Film Institute életműdíjjal jutalmazta meg George Lucast (tehát közvetlen az új SW-trilógia befejezése után - jobb, ha ebbe most nem megyünk bele), és az ünnepség nyitóbeszédét pont William Shatner mondhatta el. Merednek is a szemek rendesen, mikor színpadra…..
Denny Crane 2013.04.26 11:46:23
Pézsma Születésnapotokra 2013.03.29 18:49:08
Meglepően nagy a szülinapi tolongás a 25.-et titokban ünneplő Fidesz körül. Megemlékező cikkek, holnapi népi zarándoklat a kegyhelyhez. Maguk a szervezők pedig kádár-kori hagyományőrző játékkal kedveskedtek az állampolgároknak. Felelevenítették az „ellenzékbegyűjtősdi”…..
Denny Crane 2013.04.02 07:44:19
@Sir Galahad: Értem. Akkor ha nem haragszol, azt a célzásodat, mely szerint a mostani tüntetők (gondolok itt az egyetem/fidesz-székház vonalra) agresszíven léptek volna fel, szimpla csúsztatásként kezelem. Tudomásom szerint nem volt ilyesmi. Persze tévedhetek.
Denny Crane 2013.04.04 09:35:10
@Sir Galahad: Aha. És ha a rendőrség nyomoz, akkor az bizony bizonyíték a bűnösségre, ugye? Ha most feljelentelek, és a rendőrség nyomozni kezd, akkor te bűnös vagy? Ne szórakozzunk már...

Ja, és te egy állítólagosan betört üvegajtót hasonlítasz össze a felborgatott és felgyújtott autókkal. Gratulálok.
Denny Crane 2013.04.04 14:58:40
@Sir Galahad: Szerintem ne und, mert konkrétan éppen arról van szó, hogy egy korábbi állításodat (A kép bal felén az akkori tüntetők közül néhány agresszív látható, a békések nem, a jobb felén meg a mostani tüntetők közül néhány békés látható, az agresszívek nem. Ügyesen manipuláló montázs, szeretettel gratulálok.), mely szerint a mostani tüntetők között voltak agresszívek, akik ráadásul összemérhetők a korábbiakkal, és a kép így manipulatív, cáfolni merészeltem.

Szerintem ez nem játék, hanem annál kicsit komolyabb. Ha állítasz valamit, illik tudni bizonyítani - vagy elismerni, hogy zsigerből teszel ilyen klijelentéseket.
A székely agyafúrtság mellett a NOL szerint Szolnokon felvillant a speciálisan cigány lelemény is. Három cigány legények, nem kevesebbet vettek a fejükbe, minthogy portaszolgálatra szegődnek a helyi menő bárba. Annak rendje s módja szerint jelentkeztek a főnöknél, mondván, hogy…..
Denny Crane 2013.04.04 09:32:17
A fő probléma ott van, hogy a népesség (és a kommentelők) nagy százaléka sajnos úgy néz az előzetes letartóztatásra, mint egy előrehozott büntetésre. Ebben a körben ráadásul vélelmezik, hogy "nem véletlenül" van előzetesben a gyanúsított. Na ezzel kapcsolatban néhány gondolat:

Az előzetes nem jelent bűnösséget csak azt, hogy a nyomozási bíró meghozza a futószalag-végzést, és lerakja az adott embert szépen. Nem nagyon variálnak ezzel, mert az általános gyakorlat az, hogy "rakjuk le, abból baj nem lehet". Ez ugyanolyan egyébként, mint a rendőrök iszonyat jogellenes nyomozási cselekményei, ha a vége elítélés, akkor bizony minden szép és minden jó. Semmi kontrollja nincs a sztorinak, nincs következmény. Majd ha a különböző kártérítési/kártalanítási összegeket a rendőrségnek meg a bíróságnak kell kifizetnie, és nem a Magyar Állam áll be helyettük, kb. akkor lesz itt bármi változás, hiszen akkor már megérzik az egyes téves döntések hatását.

Lehet egyébként mondani, hogy itt bizony az ügyészség csak indítványoz, és a bíró mindent mérlegelve dönt, de ez nem igaz. Bizonyos gyanúsítotti körnél (igen, cigányok) és bizonyos bűncselekményeknél szinte automatikus az előzetes letartóztatás. Azért írom, hogy szinte, mert kb. 99%, tehát nem írhatom a 100%-ot annak ellenére, hogy van olyan megye, ahol pl. 2010-ben 100%-os volt az indítványok alapján az előzet. Ez nem az ügyészt dícséri egyébként, hanem az automatizmusról árulkodik.

Ja, és az előzet 3 év maximum. Ez rengeteg idő - főleg ha egy kártalanítási pert nézünk. Emiatt alakult ki az a bírói gyakorlat, hogy ha valaki sokat volt előzetben, akkor inkább elítélik, lehetőleg kapjon letöltendőt - és kb. annyit, mint amit előzetben volt.

Szóval ez az egész rendszer elképesztően szánalmas, hazug és szemforgató.
Denny Crane 2013.04.04 11:57:19
@Fejesrob: Ehhez semmi köze az éppen regnáló rendszernek. A jelenlegi bírói gyakorlat egyenes továbbélése a szocialista büntetőjognak - ez pont az olyan kormányzatnak jó például, mint a mostani (iszonyat hatalom az ügyészségnél, és inkább elítélő, mint felmentő bíróságok).
Lássuk csak, hogy értékelné a hóhelyzetet a Fidesz ellenzékben: "A kormány nem gondoskodott a magyar emberek biztonságáról, holott a meteorológia napok óta jelezte a betörő sarkvidéki hideg, nagy mennyiségű hó és viharos szél együttes hatásaként előálló…..
Denny Crane 2013.03.15 22:24:33
@Pocokmuci: Hm. Én mintha azt olvastam volna, hogy ketten szénmonoxid-mérgezésben meghaltak. De lehet, hogy én tudom rosszul, Pintér azt mondta, hogy senki sem betegedett meg. Tény, hogy az nem ugyanaz.
SMS megjott,3x. Benzin reg kifogyott mogottem is.20 oraja varok.Elore gratulalok,h majd egymast kituntetitek. Utolso szavaim. Hajra Magyaro.!Hajra Magyarok!..
Denny Crane 2013.03.15 17:58:11
@Kiszaj Károly: A KRESZ nagyon-nagyon régi jogszabály. Aki megszegi, és balesetet okoz, eközben ő is megsérül (esetleg csak ő), akkor őt ott kell hagyni?
Denny Crane 2013.03.15 18:38:02
@eßemfaßom meg áll: akkor viszont nem kell télügyi kormánybiztos sem szerintem, mert felesleges.
TComment Átéltem a katasztrófát 2013.03.15 17:39:50
Az Átéltem a katasztrófát című cikkünk kommentposztja. Kérjük, ezúttal is kerüljék az indulatos megnyilvánulásokat, és az alaptalan vádaskodást. ..
Denny Crane 2013.03.15 18:13:05
@Leadfoot: Részben igazad van, általában azonosulni tudok a kommentjeiddel, de itt kifelejtesz egy dolgot:

A katasztrófavédelem azért van, hogy ha beüt a vis major, akkor kezelhető legyen a helyzet. Beütött. Nem volt kezelhető. Ez a baj, nem a hó meg a jég.
Denny Crane 2013.03.15 18:34:01
@HOLIDAY: Igen, jelezték. És a különböző állami szervezetek pont azért vannak, hogy a sok hülyének, akinek az adójából fenntartják ezeket az állami szervezeteket, segítsenek a bajban. Még akkor is, ha a saját hülyeségük miatt kerültek bajba. Részben ezért jött létre az állam, mint olyan.
Örülünk, Vincent? Hihetetlen 2013.03.15 15:41:26
A helyzet hihetetlen. Hihetetlen, hogy a hivatalos szervek töketlenkednek, hárítanak, mutogatnak, makogva magyarázkodnak de érdemit nem tesznek, nem tettek. És hihetetlen, hogy az egyszerű emberek pedig összefognak és segíteni próbálnak egymáson.  Hihetetlen, hogy márciusban…..
Felmentettek. A Kaposvári Törvényszék dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes vezette katonai tanács - egyéves tárgyalássorozatot követően - a „Tábornok per” néven elhíresült büntetőügyben a 17 vádlottból 15-öt bűncselekmény, vagy bizonyítottság hiányában felmentett. A…..
Denny Crane 2013.03.03 10:40:47
@HgGina: Rosszul érted. Itt a jelenlegi helyzet az, hogy valaki azt mondta, hogy ezek a főtisztek bűncslekményt követtek el. Majd kiderült, hogy ez a valaki nem biztos, hogy igazat mondott. Mivel semmilyen egyéb bizonyítékot nem talált az ügyészség, felmentés lett belőle.

Ez a rendszer egyébként téged is véd. Ha én most bemegyek az ügyészségre, és elmesélem hogyan akartál korrumpálni hatezer bírót, akkor tök jó, hogy a vallomásom alapján téged nem fognak elítélni.

Tehát szerintem ne köpködj.
Fotó (új):  Barbay Csaba Egyáltalán nem mai darab Csap Viktor panellakás-rekonstrukciója, először 2009-ben publikálták. Ám Sadia most osztotta meg velem, nekem új volt és beleszerettem. Tulajdonképpen nem is értem, miért nem terjedt el jobban a házgyári lakásokban a…..
Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad…..
Denny Crane 2013.02.09 10:22:49
@nemsirunk: Mint joghoz értő, elmagyarázom:

Nem kell. Ugyanis a kétséget kizáró bizonyítás elve csak másodlagos, hiszen a bíró állapítja meg mérlegeléssel azt, hogy mi a kétséget kizáróan bizonyított. Igen, jól érzed a problémát. Alaphelyzetben a büntetőeljárási törvény szövege szerint a bíróság a bizonyítékok alapjén mérlegeléssel állapítja meg a tényállást, és csak a kétséget kizáróan bizonyított tényt lehet a vádlott terhére értékelni - a valóságban nem így van, hanem fordítva. A bizonyítékok "erejét", vagyis azt, hogy kétséget kizáró-e az adott bizonyíték, a bíró dönti el. Tehát ha a bíró szerint elég az egy darab rendőrtanú vallomása ahhoz, hogy kétséget kizáróan bizonyítva lássa, hogy te előtte elismerted a Kennedy-gyilkosságot, akkor az bizony így lesz.

Szóval ha a bíró úgy gondolja, akkor abból, hogy tiéd a gép és a te IP címedről ment a komment, simán bemérlegeli, hogy te írtad.
Az Országos Bírósági Hivatal a kényszernyugdíjazott bírák pereiben a vereség után is utolsó töltényig harcol.  Helyesebben egy ügyvédi irodát küld harcolni maga helyett - 30.000 forintos ügyvédi óradíjért. Kikértük és - kis adminisztratív zavar után - végül per…..
Denny Crane 2013.02.03 10:07:31
@vitalis06: Lehte hogy neki nem sok, neked viszont zéró.

Az a helyzet, hogy a perek léte önmagában büntetőjogi felelősséget vet fel, mégpedig a következők miatt:

Miután az AB megállapította a bírák nyugdíjazásának jogellenességét, már meglehetősen egyértelmű volt az, hogy a bírák bizony visszajöhetnek, ha akarnak.

Amikor az első néhány bíró bejelentkezett, hogy jönne vissza, az OBH elnöke azt mondta, hogy nem, csak és kizárólag akkor, ha perelnek. Az OBH elnöke egyébként a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke volt korábban, így munkaügyi bíróként pontosan tudta azt, hogy a munkaügyi per milyen jogkövetkezményekkel jár az alperesre nézve (elmaradt illetmény, perköltség, stb.).

Az első ítéletek egyértelművé tették, hogy az eljáró bíróságok is úgy gondolják, a nyugdíjazott bíróknak jár az illetmény a kiesett időre, ugyanígy a perköltség is az ügyvédeiknek.

Innentől kezdve tökéletesen megáll a hűtlen kezelés, hiszen egyáltalán nem lenne (és legkésőbb az első ítélet megszületését követően már nem is volt) kötelező pereskedni, a visszatérni kívánó bírónak meg lehet adni azt amit kér per nélkül is - SEMMI sem zárja ki. Az állami- és intézményvezetőknek kötelessége az állami vagyon védelme, tehát minden olyan forint, amit a közben nem dolgozó bírónak, vagy az ügyvédjének fizet ki az állam, kárként jelentkezik. Így a hűtlen kezelés valamennyi tényállási eleme megvalósult.

És csak hogy visszatérjek az elejére, hogy te miért nem értesz a joghoz:

A peren kívüli megállapodás történhet a per előtt, és történhet a per alat is. A megállapodásnak a része lehet az is, hogy a felperes eláll a keresetétől, ezt követően már nincs semmilyen tárgyalási nap, vége a pernek, hiszen ő az ügy ura. Amire te gondolsz, az a perbeli egyezség.

Röviden összefoglalva a fentieket: az a döntés, hogy a bírákat nem helyezik vissza a kérelmükre, elképesztően szakmaiatlan, szemforgató és dacos, emellett jogellenes és pazarló volt. A bíráknak annak ellenére fizetik ki az elmaradt illetményt és perkölstéget, hogy ez megspórolható lett volna, ez pedig az állam oldalán kárként jelentkezik. A kárenyhítés körében mindenkivel meg lehetne állapodni, de megvárják az ítéletet, ami újabb közforintokkal gazdagítja a felperesi oldalt. Ez viszont így bizony bűncselekmény.
Ma lenne hetven éves Cseh Tamás, aki legendás albérletlakó volt egész életében, s nem is tudom hány ilyen témájú dalt írtak Bereményivel (nekem talán a fenti a kedvencem - kiváltképp a videóval együtt). Úgyhogy ma vegyünk elő mi is egy "jó kis" albérletes…..
Denny Crane 2013.01.22 22:13:11
@shitgun: +1

Végre, végre, végre...

Rettenetesen idegesít a főbérlőzés.
Egy hét múlva érkezik a magyar mozikba a 23. Bond-film. Az idén jubiláló filmsorozatnak Halj meg máskor! című epizódja óta, azaz kereken tíz éve rendszeresült tartozéka a szinkron. Vajon a Skyfall eléri végre, hogy James Bond hangjaként ne Kautzky Armandra gondoljon a hazai közönség?..
Denny Crane 2012.10.21 14:37:53
@Shopping: Az Amerikai Egyesült Államokban is szinkronizálnak, pl. spanyolra. Ők pedig nem a szocialista mintaállam.
A Vének háborújával kapcsolatban állandóan Heinleint emlegetik fel, amely egyrészről érthető, másrészről meg teljesen felesleges. Kétségtelen, hogy a könyv alapvetése eléggé hasonlít a Starship Troopers-ére, de efféle, sorozással induló katonai scifit már a pulp-éra…..
Nick Thorpe-ot, a BBC budapesti tudósítóját kerékpározás közben gázolta el egy autó a reggeli forgalomban Csepelen. Az újságíró sérülése miatt kórházba került. Egy éve. A BBC szerdán hosszú írást közölt a baleset áldozatának tollából a magyar főváros kerékpáros…..
Denny Crane 2012.09.19 16:37:52
@Rocko-: 2008-as a cikk. Akkor még nem voltak olyanok, mint most. De lehet, hogy egyáltalán nem. De tudod mit? Hazugság.
Denny Crane 2012.09.19 18:20:26
@Rocko-: Francba, ezt benéztem. Igazad van.
Bizonyára már sokan várják a Prometheus DVD / BD októberi megjelenését, melyen a hírek szerint sok csemege, törölt jelenet és egyéb extrák kapnak majd helyet. (Persze aztán volt cáfolat is, miszerint mégsem kerülnek fel a korongra alternatív jelenetek, vagy nem annyi kerül fel,…..
Denny Crane 2012.09.12 08:33:32
Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani: 2012. augusztus 7.-én kedden, hat…..
A cápák a reneszánszukat élik: van megacápa, bazi nagy vérengző cápa, cápaember, kétfejű cápa és most itt a homokcápa a legújabb agymenés. Természetesen visszafojtott izgalommal vártam, hogy vajon mit voltak képesek megint kitalálni.  Már az elején látható volt, hogy a…..
Denny Crane 2012.06.06 16:21:11