Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tjp

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első ízben fordult elő, hogy az itteni számlámról átutaltam pénzt az otthonira. Itt: Citizens Bank Green Checking, otthon CIB Bank USD folyószámla. A műveletet kizárólag személyesen, egy letter (az itteni A4) méretű nyomtatvány kitöltése és azonosítás után lehet megtenni, az…..
Nem vagyok olyan ostoba, hogy ne tudjam, az árcetlin a nulla nem azt jelenti, hogy ingyen van, de örömmel tapasztaltam, hogy a szokásos Pannon GSM-es telenoros akciók közt van olyan telefon-tarifacsomag párosítás, amiben az addig is használt díjcsomagom (kb. 5000 Ft/hó) szerepelt. Nem…..
Kétszázötvezener oldalnyi amerikai diplomáciai táviratban igazán lehetett volna valami valóban érdekeset találni, de egyelőre ez nem sikerült. Az arabok legalább annyira félnek Irántól, mint Izrael? A zimbabwei diktátorról azt gondolja a helyi amerikai nagykövet, hogy…..
Amikor tavaly decemberben Peresztegi Zoltán kicsit váratlanul felállt és otthagyta a Google Magyarország vezetői székét, akkor azt gondoltam, majd lesz gyorsan más helyette, megvan már az új vezető, tudják, mit akarnak.Nem tudták.Elkezdték keresni az új embert, aki majd átveszi a…..
Talán az indás projektek (az Index- és a Velvet redizájn) óta nem nagyon írtam arról, hogy mivel foglalkozom. Az utóbbi hónapokban sikerült tető alá hozni egy cégen belüli miniprojektet, Videopoll munkacímen. Ezt demóztuk is a mai Meetupon. Akik esetleg lemaradtak, de érdekli őket,…..
Ez egy kicsit öncélú bejegyzés lesz, bár a jelenség, ami miatt íródik, online marketinges probléma.Történt ugyanis, hogy tegnap kapott az egyik bejegyzésem egy trackback-et (mi az a trackback »»»). Nagyon ismerős volt a szöveg, konkrétan a saját bejegyzésemet…..
Feldobtam a tumblremre London metrótérképeinek rövid történetét 19 képben. Az első kép az 1902-es, Central London Railway-t, a Central Line ősét ábrázoló térkép. Az utolsó értelemszerűen az idei, 2010-es, legfrissebb. Forrásként ez a nagyszerű oldal szolgált. Nekem a…..
Hatszáz négyzetméteres luxuslakás igényesnek eladó. Ár: 280 M Ft. Igénytelenek  269.9 M Ft-ért is megvehetik. Akár így is hirdethetnék azt a fantasztikus kinézetű ferencvárosi loftlakást, amelyet jelenleg négy különböző ingatlanos árul az ingatlan.com-on. (A…..
tjp 2009.05.29 17:38:05
Tripla bruhaha: szerda este-éjjel bloggerhez méltatlanul oknyomozást folytattam, ami egészen elképesztő, bár nem meglepő eredeménnyel zárult. Az előzmény dióhéjban annyi, hogy Jeszenszky Zsolt, a Mahasz zenekiadói szervezet médiaarca egy, az Indexen szerdán közölt vendégcikkben…..
Ugye volt ez a Twitter-versengés, amit Asthon Kutcher nyert meg a CNN ellenében. Vagyis Demi Moore pasijának előbb volt egymillió követője, mint az amerikai hírtelevíziónak. Állítólag hamarosan a Ustreamen élőben közvetíti majd Demi Moore-ral közös életüket. Akárcsak…..
tjp 2009.04.20 21:39:10
twitter.com/tjp
janos vagyok, es az ezredik kovetomnek egy, a tizezredik kovetomnek nyolc orat ingyen dolgozom. hah!
Mint korábban írtam róla, a politikai témákban cégszinten semleges Google vezérigazgatója masszívan kampányolt Obama mellett az elmúlt hetekben. Miután Obama megnyerte a választásokat, Eric Schmidtet meg is hívta abban a gazdasági tanácsadói csapatba, melynek feladata, hogy…..
tjp 2008.11.09 15:21:38
Szereztem munkát, de épp költözés elött állok. London még mindig jó. Erröl majd késöbb. De hogy a bejegyzés koherens egészet alkosson a címmel, a lényegre is térnék: Van két dolog amit nem értek/tudok és szükségem lenne a megfejtésre. Az elsö kérdést ma teszem fel, a…..
Kisközségnyi geek kezdett el olyan őszinte örömmel ASCII-kódokat pötyögni a Twitterbe, mintha csak 1986-ot írnánk. Az önfeledt kódírást az implikálta, hogy rájöttek a twitterezők, hogy a Twitter nem tiltja az ASCII-kódokat. Úgyhogy ne csodálkozzunk, ha ismerőseink minden alap…..
tjp 2008.07.10 13:55:48
Most érkezett a hír, hogy június 30-ától az iWiW Kft megszűnik létezni, és a magyar közösségi szájt a továbbiakban az Origo Zrt. ernyője alatt folytatja működését. A döntést a vállalaton belüli konszolidációs folyamatokkal magyarázzák.Szabó Márton, aki eddig az iWiW…..
...ugyanis nyár végén költözöm Írországba. Ez persze nem jelenti a blog halálát, hiszen örömmel átadom bárkinek a szerkesztést, aki át szeretné venni [már vannak rá jelöltjeim], valamint augusztusig még én is szeretnék irogatni, ha idöm engedi [nem fogja, mert minden egyes…..
tjp 2008.05.27 16:33:40
A kezembe akadt egy régesrégen ajándékba kapott svájci bicska (éppen a nyúl torkát vágtam el), innen az ötlet, hogy egy gyors poszt keretein belül terjesszek egy kis ismeretet. Reméljük, hogy a mostani húsvéti ünnepekre nagyon sok fiúgyerek, apa, férj, nagyapa, homo-, hetero-,…..
tjp 2008.03.23 19:38:04
Ígértem, hogy nyilvánossá teszem azt a prezentációt, amit az amerikai utamon több helyen is előadtam. Rengeteget dolgoztam rajta és az előadásokon felmerült kérdések nyomán is javítottam még a diákon. Elmondhatatlanul örülök, hogy végre feltöltöttem. Minden visszajelzést…..
tjp 2008.02.19 14:20:37
Amikor ez a bejegyés megjelenik a blogban, én már a Sterling Airlines Koppenhága-Budapest járatán fogok ülni az ablak mellett, a Sennheiser PXC-450-nel a fejemen, a Radiohead No Surprises c. dalát hallgatva. Az eltávom csak néhány hétig tart, addig a blogot pihentetem. [A soraimat…..
tjp 2008.02.17 17:45:39
ha a megosztas, akkor van ilyen ize is, hogy reader.google.com/ , ami azert jo, mert meg birod osztani csak a megosztasra szant entriket is, esakkor netvibes meg delicious helyett csak egyet kell bokodni.
A kiakadtam.hu azt az ősi szokást kívánja meglovagolni, miszerint az ember állandóan felháborodik valamin. Ilyenkor elmondja fűnek-fának az őt ért sérelmet, fogadkozik, hogy mindenkit lebeszél majd erről vagy arról a cégről, filmről, vendéglátóhelyről, majd…..
Mostanában kellett rájönnöm, hogy rengeteg jó izlandi film van és ezeknek csupán töredéke szerezhetö be odahaza. A jövöben szeretném majd [torrenten] megosztani veletek az általam jónak ítélt filmeket. Az elsö darab a gyüjteményböl a Mýrin c. film lesz Baltazar Kormákur…..
Sajnos én a Milgram indulása óta nem nagyon jártam a szájton, így inkább álljon itt vágatalanul (jó, nevek és linkek kihagyva) az olvasó levele: Unatkoztam és rágoogléztem a gyakran használt nickemre és az egyik találati oldalon a Milgram.hu linkje fogadott, ahova nagyon rég…..
tjp 2008.01.22 11:23:52
Tegnap este volt a Sigur Rós filmjének, a Heimának a világpremierje, egyben a Reykjavík Filmfesztiválnak a nyitó vetítése. Ez az esemény negyedik alkalommal kerül most megrendezésre, és a rendezök tapasztalatlansága még eléggé érezhetö. [Többek közt a gyenge marketingben…..
tjp 2007.09.28 16:15:12
Közel negyed évvel az amerikai start után a briteknél is bejelentették a mobilt. Maga Steve Jobs közölte a hírt: a 8 gigabájtos modell 269 fontba kerül majd, és november kilencedikétől lehet megvásárolni. Az ár valamivel magasabb, mint az Egyesült Államokban, dollárra…..
(Update a cikk végén) Alig néhány napja írtam arról a portál magatartásról, hogy megpróbálják mindenáron átnyomni a hirdetéseket a torkunkon. Úgy tűnik, ez az a másik út, amit most az Index.hu is választott.Pontosabban egy kicsit tovább is lépett: jogi útra terelt egy…..
tjp 2007.08.23 04:06:08
A mai napon véget ér egy korszak az Index életében. Nyilván mindenkinek megvan a maga elvárása az egyik legnépszerűbb magyar hírszájttal kapcsolatban. Ahány ember netezik Magyarországon, annyiféle új Indexet lehetne csinálni. Nehéz megmondani, hogy egy, a legszélesebb…..
tjp 2007.07.23 20:16:26