Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forintosProjekt -

13 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Berlinben jártam feltöltődni. Megint. Sokadjára. El kellett merülnöm kicsit a városban, mint tíz évvel ezelőtt is, amikor a kemoterápia lezárultával fellélegezhettem és utazni vágytam, a célállomás pedig egyértelműen Berlin lett. Vagy tavaly novemberben, amikor azt gondoltam, ha…..
Pár nap alatt Orbán Viktornak sikerült lezúznia, amit nagy nehezen felépített. A menekültekkel megvert, Európát hősiesen védő, a magyar munkahelyéért borzasztóan aggódó miniszterelnökből pár nap alatt a holokauszt felidézője, egy embertelen, igazságtalan és közönséges…..
(Ezzel a poszttal azoknak szeretnék segíteni, akik kutyabeszerzésen gondolkodnak, és felmerült bennük, hogy mudit tartsanak.) Különös fényt vet a régi magyarokra, hogy a 8 ősi magyar kutyafajtából 3 neurotikus, üveghangon csaholó ideggombóc (puli, pumi, mudi), 2 szintén…..
Legutóbbi napelemes posztunk kapcsán a komment-arénában a napelemes rendszerek megtérülési ideje körül alakultak ki a legizgalmasabb csörték - így ezúttal ezt a témát járjuk körül egy kicsit alaposabban - szigorúan valóságalapon, gyakorlati megközelítésben. Nem számolunk…..
Mivel régóta vagyok nyelvvizsgabiztos, szeretnék néhány igen elterjedt tévhitet eloszlatni amelyekkel úton-útfélen találkozom. Az apropót az adta, hogy beol.hu-n ma megjelent,hogy ismét bíróság elé áll egy csaló, aki valaki más személyi igazolványával próbált "segíteni"…..
forintosProjekt - 2012.03.14 16:59:08
Nyelvvizsgán sokan azt hiszik, hogy beszélgetni kell a vizsgáztatóval, és magadat adni, valamint az igazságot mondani.
Én sosem a valós tényekről beszélek (hogy vagyok, honnan jöttem), hanem megvan a sablon. Neked kell irányítani a beszélgetést, és arról beszélni amiről tudsz - és arról nagyon folyékonyan, nagyon sokat, brutál szókinccsel.
Tehát: ha én az egészségről vagy az egészégügy helyzetéről akarok beszélni, akkor arról fogok és kész. Már az ártatlan kérdéseknél arra terelem a szót. Tehát ha megkrédezik hogy vagyok, akkor köszönöm, most már sokkal jobban. A múlt héten jöttem ki a kórházból egy nagyon súlyos epeműtétem volt de mostmár jobban vagyok, csak a diétát utálom. Dehát meg kellett csinálni, mert ez nem játék. Persze elsőre refluxot diagnosztizáltak, de szerencsére egy másik orvos is megvizsgált stb...
Kép: 2-ből kiválasztani: amin van személy, autó veszélyes dolog. Merhátugye mintha az a gyerek a képen sápadt lenne. Remélem nem vérszegény, hanem csak fehér bőrű. Talán...
Azt meg leszarom hogy kék nadrágban van vagy sárgában...

Meg simán lehet ám csapdát is állítani a vizsgáztatónak. Ha kertészkedésről akarsz beszélni elég úgy kezdened a hol laksz kérdést: hogy vidéken egy kis házban, aminek óriási nagy kertje van.

Erre hidd el, hogy csak egy kérdés jöhet: És mi van abban a kertben?

Innentől megint nyertél: kurvaélet hogy naspolya meg húsos som, meg cukkíni, nem pedig káposzta :) A 25 perces megszakíthatatlan monológ után pedig jöhet a többi - persze rövidítve, mert a vizsgáztató sem akar este 8-ig ott lenni.
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Eszti egy érdekes anomáliával találkozott nemtudjukhol. A nemtudjukmilyenmárkájú telefonját az üzlet csak akkor hajlandó javítani, ha beviszi a töltőjét is, ami már nincs meg. A Homár ilyenről még nem hallott. Persze meghibásodhat a töltő is, de ebben a ködös esetben…..
„A gyerekvállalás iszonyúan nagy felelősség. Hogy a barátnőm tetézze, azt is elmondta, hogy 2 gyereket akar” – közel 30 felé dönteni kell: család vagy örök agglegényélet. Mindkét opciónak megvannak az előnyei és a hátrányai, így a választás előtt millió…..
Belsőség Ezt mi betiltanánk! 2011.07.20 06:00:00
Milyen autó lenne, amit mi tervezünk? Betiltanánk minden felesleges vackot, ami csak bosszúságot okoz és köteleznénk a gyártókat néhány dologra. Sértegetésig menő vita alakult ki. Mai cikkünk blogposztja...
Azt az egyszeri mozilátogató is tudja, hogy jó magyar szokás szerint a költekezés nem áll meg a jegyvásárlásnál, a filmhez elengedhetetlen a csámcsogás és a szürcsölés, aminek borsos árát a multiplex előszeretettel be is hajtja. Azt azonban sem a Homár, sem Erika nem tudta, hogy…..
A méltán népszerű Sarokház kocsmában (százforintos feles, ugye) bukkantunk erre a leletre. Kérdés: mi ez? A helyes válaszok bekommentelői között értékes, az Index 10. születésnapjára kiadott fingópárnákat sorsolunk ki május 14-én, Kamuton. ..
no emisszió Ökodisznók 2011.02.10 07:07:44
A fejlett iparú társadalmak különös, speciálisan visszaeső klímabűnözői, a benzin és gázolaj kitermelői, forgalmazói és az őket kiszolgáló politikusok, kártékonyságukat tekintve kisstílű besurranó bolti szarkák Brazília úgynevezett megújuló energiákat előállító…..
Az én autómnak is tolatott már neki egy vakegér még évekkel ezelőtt és ő sem akarta elismerni a felelősségét egészen addig, míg a kihívott rendőrök meg nem győzték róla, hogy ha most nem ismeri el, később csak rosszabb lesz neki. Gergő nem tűnik ilyen szerencsésnek, mert az…..
Többnyire a 4-es úton szoktam ukrán és román kamionoktól olyanokat látni, amit Pál is megírt a blognak, ráadásul még a tükörből egy fotóra is volt ideje, amin látszik, hogy ez bizony egy magyar rendszámos jármű. Kíváncsi lennék a kamionos és a munkáltatója véleményére,…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
forintosProjekt - 2010.04.11 22:07:26
MesésKrémes egy az elmúlt napok hóhelyzetén kiborult pesti lakosok közül és az a remek ötlete támadt, hogy a reggelenként lesben álló parkolóőrök kezébe nyomhatna valaki egy hólapátot, hogy hasznuk is legyen. Ugyanis a gazdátlan járdákat nem takarítja le senki és ha nincs…..
forintosProjekt - 2010.02.02 11:12:58
@Alikam: láttad már a Budapest tábla hátulját életedben? Ha láttad volna, akkor tudnád, hogy vidéken közterület fenntartó nincs. Az csak Budapesten van, és csak ott, ahol a tápos nyápicoknak derogál, hogy a hólapátot használják.
Az elmúlt néhány napban szándékosan kerültem, hogy a havazásról, illetve annak a MÁV-ra gyakorolt hatásairól írjak. Inkább csak megfigyeltem. De így két nappal az "ítéletidő" után engedjetek meg egy elemzést. Szombaton relatív sok hó esett, persze erről és a -20…..
  Na bitte schön, unsere másenyká dzseni olyat írt nekünk, hogy szerintem még a kőszívű Josef Linguist is kicsit elérzékenyülhet olvasás közben. Tavaly kezdtem az egyetemet „az ország legnépszerűbb bölcsészkarán” (intézménynevet nem írok, bár talán nem…..
Speak úgy söpört végig a világon mint a Golf áramlat északi ága norvégia partjainál. A hasonlat már csak azért is találó, mert egy norvég punk zenekar annyira megkedvelte magyarország egyetlen híres rapperét, hogy feldolgozták a legendás számát, melynek szövegét még azok is…..
forintosProjekt - 2009.11.23 15:15:35
Ankarában tömegek indultak meg a váratlan Windows-szállítmányokért   A Homár pont ma hallott egy boldog ügyfélről, akinek a Királyi Posta seperc alatt kihozta Japánból érkezett csomagját dézsmálatlanul. Zsóti nem volt ilyen szerencsés, pedig neki a DHL szállította a…..
Megaszánalmas. Késik a vezér, ezért késik a vonat is. Előfordulhat ilyen eset. Nincs ilyenkor egy másik vezér, aki elvinné a vonatot? Nem kell ide sztrájk, hogy felboruljon a menetrend és nem kell semmi különleges helyzet. Elég az emberi butaság. De az utasok viselkedése se semmi.…..
Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy megírjam a gondolataimat a nyelvtanítás/tanulás témához kapcsolódóan. Nyelveket tanítok egy középiskolában kb. 10 éve, plusz tanultam is 8 évet általánosban, 4-et középiskolában, meg még azt az 5-t egyetemen, egyszóval, úgy érzem, van…..