Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tej-blog

139 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondoltad volna, hogy az ősemberek egyáltalán nem fogyasztottak tejtermékeket, és évezredeknek kellett eltelnie, hogy az ember felnőtt korában is képes legyen meginni egy pohár tejet anélkül, hogy rosszul lenne? Szerencsére ez az idő elmúlt! J Kíváncsi vagy, hogyan sikerült…..
Tej BÚJJ A TEJBE! 2015.01.07 11:16:33
Azt már régóta tudjuk, hogy a tej nemcsak belsőnket táplálja, de külsőnknek is jót tesz. Egy rendkívüli kreativitással megáldott fotós azonban most megmutatta, hogy kedvenc italunk egészen új formában is képes minket szebbé varázsolni. Ötletes fotósorozatával bebizonyította,…..
Tej CSAK A CSUSZÁRA JÓ? TÚRÓT! 2014.12.21 09:05:09
A túró a magyar gasztronómia egyik elengedhetetlen alapanyaga. Rátesszük a tésztára, rétest töltünk vele, körözöttet készítünk belőle… Nagyon sokoldalúan felhasználható. A túró azonban nem csupán a hasukra, de az egészségükre sokat adók számára is kincset ér. Ha a…..
Mi imádjuk a teheneket, ami persze érthető, hiszen tőlük kapjuk az éltető, finom tejet. De nem csak ezért szeretjük őket, hanem mert aranyosak, jámborak, bociszemekkel néznek ránk. Azonban a mi rajongásunknak is megvannak a határai. Ezeket azonban Miina Äkkijyrkkä, finn…..
A 2010-es években kutatások igazolják világszerte, hogy a kalciumnak és a D-vitaminnak nélkülözhetetlen szerepe van egészségünk megőrzésében. A tudósok épp ezért a korábbiaktól eltérően jóval nagyobb mennyiségű kalcium és D-vitamin bevitelét javasolják. Mivel a tejben…..
Tej MARHA CUKI TÖRPE MARHA 2014.08.27 08:50:00
A tehenek már önmagukban aranyosak. Hatalmas gombszemükkel csak néznek jámboran, és óriásnyelvükkel baráti nyelvcsapásokban részesítenek bennünket, ha közelebb megyünk hozzájuk. Ezt a cukifaktort azonban képesek tovább fokozni azok a miniatűr fajták, amelyek felnőttkorukban sem…..
Tej A PENÉSZES SAJTOK IZGALMA 2014.08.20 08:59:00
Előző cikkünkben egy valóságshow hős, cheddar sajt penészesedésének történetéről írtunk. Akkor jeleztük, hogy a műsort „sokkal izgalmasabbá” tehették volna, ha nem csak egyetlen sajt penészesedési folyamatát látták volna a nézők. Van a világban ugyanis számos sajt,…..
Mitől lehet valóságshow hős egy sajt? Ezt attól a több mint másfél millió nézőtől kellene megkérdezni, akik egy éven át élőben követték nyomon, hogyan kezdenek el érni, penészedni a webkamera elé helyezett sajtkorongok. A furcsa valóságshow-t egy londoni sajtgyár…..
A tej kalciumtartalmáról már számos cikkben megemlékeztünk, felsorolva, hogy milyen élettani hatásai vannak. Ideje megemlékezni a tejben található egyéb nyomelemekről, a KÁLIUMRÓL, a MAGNÉZIUMRÓL és a SZELÉNRŐL, amelyek szintén elengedhetetlenül szükségesek a szervezet…..
Tej SAJTRA CUPPANÓ HALAK 2014.08.04 15:18:54
A sajtevő állatokról eddig csak az egér jutott eszembe, azt viszont már korábban megcáfoltuk, hogy a kis rágcsálók valóban szeretik a sajtot. Meglepő módon azonban a halak élnek-halnak a sajtért, és nem is sejtik, hogy a sajtfogyasztás az életükbe kerülhet. A sajt ugyanis…..
Vannak olyan ötletek a világban, amelyek újra és újra felmerülnek, de valahogy mindig eleve kudarcra vannak ítélve. Ilyen a szénsavas tej gondolata is, amellyel már egy világóriás italgyártó is próbálkozott, de frissítő újdonsága már az amerikai tesztelési fázisban elbukott.…..
Manapság egyre nagyobb keletje van a szocializmusban készült reklámplakátoknak. Kiállításokat szerveznek belőlük, és a kereslet is megnőtt ezen „művek” iránt. Persze nem a művészeti értékük miatt. Ugyan ki gondolta volna az 1970-es években, hogy a túrófejű, paprikafülű…..
Tej TEJ. STREET. ART. 2014.07.09 09:05:00
Street art. Vandalizmus vagy városszépítő művészet? Szerencsére egyre többen az utóbbiként gondolnak rá, és már nem tekintik rongálásnak, ha egy kreatív „utcagyerek” például sajtot varázsol egy ronda közterületi áramszekrényből. A street art nem keverendő össze a…..
…méghozzá magas kalcium és D-vitamin tartalmának köszönhetően. Jó hír ez így a nyár derekán, amikor már 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, és nem takargathatjuk tovább magunkat hosszú ujjú és szárú ruhákkal. Persze senki ne kezdjen most töménytelen…..
Korábban írtunk róla, hogy szerintünk milyen reakciót vált ki a pöttyös bögre az emberből: tejivásra ösztönöz. Persze nem biztos, hogy mindenki a pöttyöstől gerjed be... Van, aki például egy tehéntőgyesnek nem tudna ellenállni!       Lehet tehát bátran színesíteni a…..
Szeptembertől a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és a kórházakban egészségesebb lesz a menza! A közétkeztetés fejlesztésének jegyében idén ősztől több zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonából készült terméket, és ami számunkra a legfontosabb, több…..
Korábban írtunk róla, hogy a sör és a sajt ideális párosítás. A sajt azonban nem csak sörkorcsolyaként ideális választás, együttesen képesek feldobni az ebédünket, különleges ízkombinációval megörvendeztetve a vállalkozó kedvű hobbiszakácsokat. Itt a nyár, kinyitod a…..
Émelygés, hányás, görcsös hasi fájdalom, hasmenés, haspuffadás, fokozott széltermelődés… Amennyiben ezek a tünetek tartósan jelentkeznek, manapság – internetes fórumokról és a Google-ről szedett információink alapján – hajlamosak vagyunk egyből a tejet kikiáltani…..
Tejtermékfogyasztásunkkal naponta számtalan papír- és műanyagdobozt termelünk a szemeteskuka számára. Pedig nem kellene mindet kidobni. DIY sorozatunkban szeretnénk megmutatni, hogy micsoda kreativitás rejlik a tejtermékek csomagolásainak újrahasznosításában.      Fali…..
Tej HA A TEJ LUXUSMÁRKA LENNE 2014.05.21 08:55:00
Vagy legalábbis luxusmárkának lenne öltözve. Vagyis, luxusmárkaként tekintenénk-e mi, fogyasztók az olyan hétköznapi élelmiszerekre, mint a liszt, a rizs, a tej vagy a vaj, ha azokat exkluzív, a nagy divatházak nevével fémjelzett csomagolásban árulnák? Chanel tejpor, Tiffany…..
Időben hatalmas a távolság a gyerek- és az időskor között, így nagyon nehéz elképzelni, hogy amit gyerekként elfogyasztunk, befolyásolja a nyugdíjas éveinket. Pedig így van! Egy angol táplálkozástudományi kutatás igazolta, hogy van összefüggés a korai tejfogyasztás és az…..
Ki a szabadba! Mert itt a kirándulóidő. Pakold össze a gyerekeket, a barátokat, a nagycsaládot, és sétáljatok, lazítsatok, egyetek a természet lágy ölén. A harapnivalót se felejtsétek otthon. Íme néhány könnyen elkészíthető kenhető recept kenyérre, zsömlére,…..
Tejtermék fogyasztásunkkal naponta számtalan papír és műanyag dobozt termelünk a szemeteskuka számára. Pedig nem kellene mindet kidobni. DIY sorozatunkban szeretnénk megmutatni, hogy micsoda kreativitás rejlik a tejtermékek csomagolásainak…..
Tej TEJSZÍNHAB SAJÁT KEZŰLEG 2014.04.23 08:57:08
Lehet, hogy csak a magam nevében beszélek, de én évek óta flakonos tejszínhabot teszek a sütemények tetejére. Közben pedig szép lassan elfelejtem, milyen is a valódi tejszínből készült, krémes, lágy, mesterséges hozzáadott összetevők nélküli hab a tortán. Sőt, mióta a…..
Tej JÁTÉK A HÚSVÉTI MENÜVEL 2014.04.16 09:00:00
Karácsony után a kreatív nők húsvétkor sem ismernek lehetetlent, ha az ünnepi asztal díszítéséről van szó. A dekorálás alatt viszont most nem is a mintás szalvétákra és a műfűvel kitömött nyúlfészkekre gondolunk, hanem az ételekkel való „képalkotásra” inkább.…..