Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odamondogato

0 bejegyzést írt és 406 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokták mondani, hogy a Nyolcadik utas - a Halál... nos, ezzel a véleménnyel szembemennék, mert amint ez a poszt is bizonyítja, a Nyolcadik: a Best of Troll! Thotferi ismét beveti magát, bár érezhetően fárad már a táncban. Azt mindenképp hangsúlyoznom kell, hogy szegény Bélaybéla minden tőle…..
odamondogato 2016.02.06 17:05:00
@Malkav: Ne csinálj segget a szaját szádból, ha egyszer kimondtad, hogy téged lehet bírálni és szidni, akkor mindvégig tartsd ehhez megad! Érthető?
odamondogato 2016.02.07 00:16:18
@Malkav: Ez seggcsinálás, mert a magyar ember amit egyszer megígér, ahhoz mindvégig, mindhalálig tartja is magát! Nincs "változás", meg mégsem úgy van, ahogy megígértem, stb. Amit én megígérek, az úgy van, ha mégis változtatni akarok, akkor megvárom az érintettek beleegyezését.
odamondogato 2016.02.07 18:59:01
@Malkav: Már nem tud visszafogottabb lenni a hangnemem, mert ehhez szocializálódott az évek alatt, amiket ezen az oldalon eltöltöttem. Annak az ígéretnek a birtokában alakult ki eme jó szokásom, amelyet irányomban tettél, amikor közölted, hogy bátran összeszidhatlak, móresre taníthatlak, kioktathatlak és keményen beszólogathatok neked.
Ez nem öncélú fegyver ellened, hanem makacsságoddal, hajthatatlanságoddal, ostobaságoddal kiérdemelt jutalomfalat számodra.
Ez egy trenírozó eszköz volt részedre, amely láthatóan elérte célját, mert már képtelen vagy emelt fővel elviselni az igazságból táplálkozó haragom megnyilvánulásait. Az igazság lemeztelenített, és az olvasóközönség előtt thotálisan megszégyenülve vagy kénytelen rejtegetni a kommentjeimet!
Sajnálom, de fügefalevéllel nem szolgálhatok!
Egyetlen út maradt csak számodra: a nyilvános beismerés és bocsánatkérés!
Ebben bizakodok, hogy a terméketlen fügefa mégis meggondolja magát és jó gyümölcsöket terem. Ha nem: kivágattatik és a tűzre vettetik. Nincs mentségetek, hallottátok az ígét, az íge lemeztelenített és csontig hatolóan átvílágitott titeket, ezért menekülésre fogtátok, és megpróbáljátok kérleléssel a nyilam záporától megmenekíteni magatokat.
Ez nem lesz lehetséges, hanem csak még erősebb és keményebb hangnemet kaphattok!
Butaságotok, tökéletes idiótaságotok, struccpolitikátok juttatott idáig. Erről csak ti tehettek, én szóltam és figyelmeztettem társaságotokat!
Saját ganéjotokban kell fetrengenetek, ha nem tértek meg az általam kinyilatkoztatott Thudáshoz!
A most napvilág elé tárt információ sokáig szigorúan titkosítva volt. De most lehull a lepel. Lehetősége van a Kedves Olvasónak megtekinteni egy fura lény agyának szerkezetét és bepillantást nyerhet a működésébe is. Íme a nagy kínnal megszerzett vázlat a lény agyáról: Mint látható, mindennek…..
odamondogato 2016.01.21 19:59:13
@Malkav: Aha, mindjárt sejtettem az elejétől fogva, hogy azért nem tetszik ez nektek, mert nem kóser! Itt van a kutyus elhantolva, hogy nem a zsidók állnak mindenek felett a lexikonban! Hát nem állnak, így jártak, tessék tüntetni, vagy feljelentést tenni Brüsszelben, Tel-Avivban, New-Yorkban!

Én meg úgy látom, csak azért is, mert úgy tanított a tanítónéni az iskolában, hogy aminek az a neve az: az! A tömzsi sárkány meg tömzsi sárány, hiszen nini itt van, még az újságírónak is ez volt az első kérdése:"Mégsem mesebeli az erdélyi sárkány?"www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article,PMainArticleScreen.vm/id/2520
Nem bizony Malkav úr, nem mesebeli!
Tessék, szabad a vásár, nyugodtan lehet sárkánynak nevezni a földből előásott fossziliákat!

Ennyi eszed lehetne, hogy hivatalosan csak a tudósok adhatnak nevet egy felfedezett élőlénynek!

Én mindent bizonyitottam, arról nem tehetek, hogy nektek csak a kóser bizonyítékok az igaziak!

Te semmiféle tanítást nem prezentáltál nekem, csak a saját hülyeségeidet öntötted ide!

"(mint élő, vagy valaha élt állat), akkor híján vagy az észnek. ;)"
Semmi probléma, mert mint hívő katolikus nyugodtan hihetek ész nélkül való dolgokban is!

"De kőkeményen kizárja. Különben Kálvin nem"
Kálvin nem akart új egyházat alapítani, hanem az egyház átkozta ki őt.

Melyik Kt eseményről van szó? Sikerült már ezt egyértelműen eldönteni a tudósoknak?
Azért nem lehet találni, mert azok a dínók, akik tovább éltek, nem ott éltek, ahol az eddigi kőzeteket vizsgálták, hanem élhettek máshol is, ahol még nem ástak le a tudósok a földbe. Ilyen azért még van egy pár!
Ahhoz mit szólsz, hogy a Biblia szerint óriások éltek a földön? Miért voltak óriási termetőek az emberek, köztük ősapánk: Nimród is?
Jah, hogy ez is ész nélkül való dolog?
odamondogato 2016.01.22 09:03:30
@Malkav: Te csak arról tehetsz, hogy csak akkor fogadod el hitelesnek a Lexikont, ha az kóser lenne!
Te mondtad, hogy a Lexikon nem kóser, valamint azt is, hogy nem fogadod el, tehát a két tény között mintha összefüggés kezdene körvonalazódni!

Én mindent értek, mert ami sárkány, az sárkány!
Hogy lenne már mesebeli, ha ott lapult a földben a fossziliája? A meséből nem szokott fosszilia elbújni a földbe!
Híába úszna szerencsétlen kacsa, ha a nemi szerve nincs körülmetélve, akkor minden hiába ugyanis, minek kapálózik feleslegesen az az állat?!

Te semmit, egyetlen bizonyítékot, hivatkozást, idézetet, semmit az égvilágon nem nyújtottál!

"ha nem tartanak okosnak."
Az csak jó, mert Pál apostol is erre hivatkozott:
"A keresztről szóló tanítás azoknak, akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje.
Hiszen az Írás így szól: Lerontom a bölcsek bölcsességét, s az okosak okosságát meghiúsítom.
Hol marad a bölcs? Hol az írástudó? Hol az e világi tudás szószólója? Nem megmutatta Isten, hogy a világ bölcsessége balgaság?"(1Kor1,19-21)
Te a görög bölcsekhez vagy hasonló tehát, de ez tévutca!: " a görögök bölcsességet követelnek"

"hivatalosan csak a tudósok adhatnak nevet egy felfedezett élőlénynek!"
Akkor ne engem hibáztass, amiért nem neveztem el sárkánynak a dínó fossziliákat, hanem ez a te sarad, mert te vagy a dinológus.

Tévedésben vagy Kálvinnal kapcsolatban is! Semmit sem tudsz semmiről, ez a nagy helyzet:. "Ebben az összefüggésben idézi fel Kálvin a próféták példáját, akik bár kritizáltak, népüket mégsem hagyták el. „Nem alapítottak új egyházat maguknak és új oltárokat sem állítottak fel, hogy különválva áldozhassanak.” (Inst. IV,1,18.)
Hogyan lehet felismerni az igaz egyházat? Kálvin erre a kérdésre újra és újra ugyanazt feleli: az igaz egyház Isten Igéjére hallgat. A hirdetett ige teszi egyházzá az egyházat, s ezért minden azon függ, hogy ez a forrás tényleg folyjon. Ahol Igét hirdetnek és a sákramentumokkal élnek, ott egyház van. "www.uni-miskolc.hu/~egyhtort/cikkek/lukasvischer.htm
Tehát ő új egyházat nem alapított!

"Egy KT esemény történt"
Ugyan!

"Nem a Chicxulub-krátert létrehozó aszteroida becsapódása miatt haltak ki a dinoszauruszok: az őshüllők 300 ezer évvel később tűntek el a Földről - vélik amerikai kutatók."inforadio.hu/hir/tudomany/ujabb-elmelet-vulkankitoresek-pusztitottak-el-a-dinoszauruszokat-274075
"A Chicxulub-becsapódás nem lehetett a dínók kipusztulásának okozója" - magyarázza Keller.
Keller és kollegái valószínűnek tartják, hogy az indiai Shiva-kráter adhat választ a kérdésre."www.origo.hu/tudomany/fold/20040303nema.html

"Egyrészt a bibliai Nimród egy másik személy"
Ezt is komcsi iskolában tanították meg veled?
A Katolikus Lexikon szerint ugyanaz a személy: "Nimród :legendás alak a Szentírásban. - Ter 10,9.10-12: nagy birod. alapítója, mely Mezopotámia déli részének minden nagy városát (Bábel, Erek/Uruk, Akkád) magában foglalta. Mik 5,5 Asszíriával hozza kapcsolatba, ahol →Kalach romjai még ma is viselik a nevét. - A m. krónikák szerint ~tól (Nemrót, Kézainál Menrót) származott Hunor és Magor. **lexikon.katolikus.hu/N/Nimr%C3%B3d.html

"A Szentírásban. Az óriásokok félelmetes harcosok (vö. Ter 6,4), hozzájuk képest a közönséges ember csak szöcskének érzi magát "lexikon.katolikus.hu/O/%C3%B3ri%C3%A1s.html

"Nemroth gigans post linguarum inceptam confusionem terram Euilath introivit, quae regio Persidis isto
(?) tempora appellatur, et ibi duos filios Hunor sc
ilicet et Mogor ex Eneth sua conjuge generavit, ex
quibus Huni seu Hungari sunt exorti.”
„Nemróth óriás, a nyelvek összezavarodásának elkezddése után, Evilath földre költözködött, mely
mostanában Perzsia tartományának neveztetik, s ottan nejével, Enethtel nemzett két fiút, tudniillik Hu
nort meg Mogort, akiktől származtak a Húnok vagy Hungárok.."www.napturul.hu/letoltesek/nemeti_nimrod_1912.pdf
Fejezd be az észosztást, mert a komcsi baromságaidra már senki sem lesz vevő! Hogyan képzeled, hogy majd így bármelyik gyülekezetben elfogadnak papként a hívek?
odamondogato 2016.01.23 15:45:32
@Malkav: A Katolikus Lexikonnal mersz viátába szállni? Okosabb vagy az egyház által szerkesztett tudományos igényű műnél?
Amit én megadok, azok kivétel nélkül tények!
Akkor minek lapult ott a fossziliája, ha nem a tömzsi sárkánynak? Talán Jehova térde kalácsa volt az?
Ha zsidó lenne a kiskacsa, akkor teljesen mindegy lenne, hogy mit csinálna, mert attól fogva már bármire képes számotokra.
A katolikus egyháznak nincsen tanítása a sárkányokról.
Pál apostol a nagy Bál isten nevét hordozta (B=V=P).
Kálvin nem alapított új egyházat, hanem felismerte az egyházat." Az egyház egysége iránt érzett buzgalmamról szüntelen szóval és cselekedettel tettem bizonyságot."Azért neveztetik az egyház katolikusnak, azaz egyetemesnek, mert Krisztus darabokra szaggatása nélkül nem lehet két vagy három egyházat alapítani."
Több becsapódás volt, ráadásul a tudósok szerint nem bizonyított, hogy a becsapódások okozták a dínók eltűnését, hanem ők a vulkánkitörésre gyanakodnak. A valóság azonban ennél kicsit egyszerűbb. Az óriások harcban álltak a dínókkal, a sárkányokkal és ennek az ádáz harcnak a végeredménye volt, hogy a sárkányok, a dínók vereséget szenvedtek az óriási emberektől. Sárkányölő Szent György legendájában ez az ádáz küzdelem maradt fenn!
A Katolikus Lexikon olyan forrás, amelyet komolyan kell venni, míg a te agyszüleményeidet nemes egyszerűséggel ostobaságoknak lehet nevezni.
A latin nyelvű forrás is világosan közli, hogy Nimród óriás volt!
Egy komcsi rémuralom és terror után mindent turbómagyarnak lehet nevezni, ez a te szegénységi bizonyítványod egyben!
A hívek el fognak fordulni az ilyen papoktól és egyháztól! Újra az ősmagyar szkíta-manicheus egyház fog visszatérni és megerősödni! Nektek kérlek befellegzett egyszer és mindenkorra!

Nyilvánvaló, hogy azért van ott zárójelben a sárkányok szó, a nyilacskától függetlenül, mert ezek az óriáskígyók a sárkányok. Mi más értelme lett volna oda tenni?

"A két világháború között pedig volt olyan unitárius folyóirat, amelyet ki is nyomtattak, s amelyben az szerepelt, hogy „Atilla a mi egyetlen szentünk.” Az unitáriusok az ősvallás folytatóiként határozzák meg magukat. Ez is hivatalos vélemény volt részükről a két világháború között, s ennek az egyháznak egyetlen szentje volt, Atilla."www.szittya.com/atillavilagmegvaltoja.html
Okkultizmus, ezotéria, jóga, természetgyógyászat, homeopátia, kineziológia, pránanadi stb. – megannyi gyanúsan csengő szó egy igazi hívő keresztény fülének. De vajon valóban így van? Mert bizony a mai világ szellemi szupermarketje egyre növekvő kínálattal rendelkezik…..
odamondogato 2016.01.12 23:13:01
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Forgasd a Bibliát többet!:
"Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje százhúsz esztendő.” 1 Mózes 6.3.
Attól, hogy Jézus szenvedett, ez még nem jelenti a szenvedés kívánatos voltát, hanem éppen ellenkezőleg: rámutat a szenvedés sátáni voltára, Isten felhívja a figyelmet a saját szenvedésén keresztül,- ennek hihetetlen furcsaságával-,hogy ne törődjünk bele a szenvedésbe, hanem tegyünk ellene! Lázár gyászába sem, a sírásba, jajgatásba sem tudott Jézus beletörődni, hanem feltámasztotta a halottak közül, és öröm, újjongás és derű vette kezdetét, ahol Ő megjelent!
Ne akard az emberekere rátukmálni azt, hogy természetesnek fogadják el az elfogadhatatlant: a szenvedést!
odamondogato 2016.01.13 13:13:43
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Szerinted akkor Dávid azért könyörgött így és azért sóhajtozott, mert szeretett szenvedni?
Mert elfogadta, hogy noha Isten 120 évet mért ki, mégis csak 70-et érnek?
odamondogato 2016.01.13 13:52:11
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Mózes azért akart 120 évig élni, mert Isten ezt az életkort adta ajándékul az embereknek. Tehát nekünk is ehhez kell ragaszkodnunk! Nem pedig reád hallgatván megelégedni a 60-al!
 Az elmúlt hetekben két közéleti szereplő is megosztotta gondolatait a női hivatásról. Érvek hangoztak el mellettük és ellenük, gyakorlatilag minden úgy történt, ahogy szokott: józan emberek folytattak gyilkos vitákat, hogy minden szempontot figyelmen kívül hagyva meggyőzzenek…..
odamondogato 2015.12.27 11:55:40
Mikor beszélt a házelnök kötelező(!) unokaszülésről? Már megint képtelen vagy magyar mondatok megértésére!
Arról van szó, hogy jó lenne, ha az önmegvalósítás csúcsát ez jelentené a nők számára, vagyis az értékrendjükben(!) első helyen jelenne meg a gyermekek vállalása.
Jézus miként érkezett el a földi világunkba? Érdekes módon, teljesen felfoghatatlanul egy újszülött csecsemőként, akit egy nő szült meg! Ez mire figyelmeztet minket? Lesznek korok, amikor a Sátán a gyermekek, az újszülöttek ellen támad, és megakadályozza, hogy a nők gyerekeket szüljenek ebbe a világba. Elhiteti velük, hogy nem ez a legfontosabb dolguk itt a földi életben, hanem a pénz, a karrier, az emancipáció, és még a jó ég tudja mi minden más.
Isten szeretete abban mutatkozott meg irántunk, hogy egy csecsemőt küldött nekünk, akit egy szűz szült meg! Mit jelent ez számunkra? A Halak világkorszakában élünk, amelynek a testiségét a vele átellenben lévő Szűz minősége határozza meg. A Szűz nem akar gyermeket, önmegvalósításba kezd, terméketlenné változtatja magát,(szüzesít) hogy ne a csecsemővel legyen gondja, hanem ő a saját maga által megszabott úton járhasson. Isten azonban feladta a leckét: a Szűzeknek igenis gyermekeket kell szülni ebbe a világba, különben a pusztulás felé indul meg az emberiség és különösen a magyarság, hiszen évente harmincötezerrel fogyatkozunk.
Isten fia egy családba érkezett, ott nevelkedett, érett felnőtté, felvállalta a gyermekség nyűgjét és kellemetlenségeit, mert tudta, hogy eljön az idő, amikor a Sátán magát a családokat(!) fogja megtámadni és próbálja meg eltörölni. Most már egyre inkább ebben élünk nap mint nap. A magyar nagyon szépen családnak nevezi a gyerekeket is!
Aki ezt nem látja, az totálisan megfertőződött a szüz értékrend mételyétől, amely a terméketlenséget idézi elő a világban, mind szellemileg, mind erkölcsileg és testileg. Te már, úgy látszik ,ebbe a stádiumba jutottál!
Én nagyon kedvelem Kövér Lászlót, mert egyenes ember! Kimondja az igazat és nem az érdekli, hogy ez mennyire lesz népszerű bizonyos körökben!
Én is ilyen vagyok! Most téged is megcáfoltalak, amiért, gondolom, újabb szilencium vár rám, de ez nem érdekel, mert ha itt "anticenzorként" elhallgattatsz, az Isten előtt felelned kell!
Üdv : Thot
Egy évvel ezelőtt, 2014. augusztus 6-ról 7-re virradó éjszaka kezdődött az iraki keresztények vándorlása: az Iszlám Állam elfoglalta Moszult, 120 ezer keresztény menekült el a Ninivei-síkságról. Azóta a pokol elszabadult, szinte az egész Közel-Keletről menekültek százezrei…..
odamondogato 2015.09.23 20:30:25
@Xinaf: Én az égi élő igazságot képviselem, azt hozom a tudomásotokra, akár tetszik ez, akár nem, mindenféle "taktika" nélkül. Jó pár helyre szoktam írni, mint például most ide is:forum.index.hu/Article/showArticle?t=9013571
,"szikambria" álnéven.
Ti tulajdonképpen egy jellegzetes típusát testesítitek meg az un. "buzgó keresztényeknek", akiket én jól ismerek, mert volt részem belőlük sokáig. Engem is ilyenné akartak nevelni, mint amilyenek ti vagytok! Nem sikerült! Most "Atilla Isten ostora" szerepében végigvágok rajtatok, hogy ne mondhassátok azt, hogy titeket soha senki nem figyelmeztetett! Az Isten előtt ne hivatkozhassatok arra, hogy ti semmiről nem tudtatok, és lemaradtatok az Úr jóságos figyelméről, aki nem hozta a tudomásotokra igaz dolgait, és jeleivel nem próbált meghátrálásra indítani!
A prófétákat is legtöbbször kinevették a zsidók, ez nem újdonság, számomra pedig jó jel, mert az igazi megtérés nem egy könnyű dolog. Az ember teljes lényének hátra arcot kell fújni, le kell szállni a magas lóról, és meg kell töretni!
"Elizeus prófétát kicsúfolták, kinevették haszontalan gyermekek, és nem tudta elviselni.
Megátkozta őket, és az átok fogant: két medve jött ki az erdőből, és szétmarcangolta őket. -mondja az írás. És Jézus elviseli a csőcseléknevetést. "homilia.hu/ci/files/b4faebdf6f114ed991324970585952da.pdf
Ti akadtatok az utamba, és én ezt úgy értelmeztem, hogy nektek van a legnagyobb szükségetek mindanra, amivel a jó Atya megbízott engem. Ez egy véletlenszerűség , de most jól látom, hogy rajtatok ,-mint az állatorvosi lovon,- minden betegsége a judeo-kereszténységnek fertőzésveszélyes állapotban megmutakozik. Ezért megkedveltelek benneteket és úgy döntöttem, hogy reagálok a krónikussá váló tüneteitekre, amelyek időnként megmutatkoznak "az internetes tevékenységeitekben",mert orvosi tankönyvbe illő esetekké váltatok. Belőletek tehát sok mindenki fog majdan tanulni, mint a jó orvosi tankönyvekből.
vimeo.com/101154149
Üdv: Thot
odamondogato 2015.09.26 20:42:19
@Xinaf: "Beteljesedik rajtuk Ézsaiás jövendölése: Hallván halljatok, de ne értsetek, látván lássatok, de ne ismerjetek! 15 Mert megkövéredett e nép szíve, fülükkel nehezen hallanak, szemüket behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, szívükkel ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.” 16 „A ti szemeitek pedig boldog, mert lát, és fületek boldog, mert hall. 17 Bizony mondom néktek, hogy sok próféta és igaz kívánta látni, amit láttok, de nem látták, és hallani, amit hallotok, de nem hallották.”

"a kívül valóknak minden példázatokban adatik; hogy akik néznek, nézzenek ugyan, de ne lássanak, és akik hallanak, halljanak ugyan, de ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és bűneik meg ne bocsáttassanak.”

"Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől és felfedted a gyermekeknek."
Nem bennem van tehát a probléma, hanem tibennetek, mert kövér a szívetek, hiszen maga a módszer a cél. Ha nem értitek a módszert, akkor a célt sem értitek, mert a kettő egy és ugyanaz!
2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése az 55/76-os határozatával a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001. június 20-tól kezdve minden évben megünnepelnek. Így kerül sor ennek megünneplésére az idén 2015. június 20-án,…..
odamondogato 2015.12.18 23:05:28
@Izrael misztériuma:
Elég volt a folyamatos antiszemitázásodból! Mégis, mit képzelsz, nem fogja tovább tűrni a magyar nép, hogy egyvégtében pocskondiázd, sértegesd és vádaskodj!
odamondogato 2015.12.19 11:58:06
@jabbok: Köteles vagyok ezt eltűrni? A folyamatos súlyos vádaskodásokat, sértegetéseket, szó nélkül, tiltakozás nélkül, a nélkül, hogy tudomására ne jutassam az illetőnek, hogy az én hitrendszeremmel ez összeférhetetlen?
odamondogato 2015.12.19 22:42:24
@jabbok: Szerintem, felnőtt épeszű ember nem tűri el, hogy úton-útfélen folyamatosan sértegessék, még akkor sem, ha tudja, hogy egy paranoiás műveli mindezt vele, és nem azért nem tűri el, mert őt ez dehonesztálná, hanem azért nem, mert
így nem lehet élni. Ez teljesen antiszociális viselkedés és az ilyet rendre kell utasítani kemény hangon. Nem vagyunk mi pojácák, hogy egy zsidó, akit a hazánkba befogadtunk, így viselkedhessen!
Jezsuita bloggerek A fény mágusa 2015.11.01 12:41:15
December 31-ig van lehetőségünk Csontváry Kosztka Tivadar életművét a budai várban, az egykori Honvéd Főparancsnokság felújított épületében megtekinteni. Érdemes legalább kétszer elmenni. Az első alkalommal a kitűnő kísérőszövegek által kalauzolva a mű és a művész…..
odamondogato 2015.11.28 21:34:27
@khamul: A legtöbbet az asztrológus tévedhet, de ezt nem szükséges bevallani, hiszen mindenki tudja, hogy nem kőbe vésett dolgokról vallanak, hanem pusztán lehetőségeket villantanak fel, tendenciákat, kereteket vázolnak.
Másrészt egyébként sem az asztrológus dönti el a tévedést alapjában véve, hanem mindig az, akit az asztrológus feltérképez. Ő dönti el egyedül mi igaz abból, amit hall, miben ért egyet, mit igazol önmagában.
odamondogato 2015.11.29 20:47:12
@kvark1: "miket fogalmaz meg véglegesen" Ha egyszer utóbb és később kiderülhet, hogy valami hibádzik, akkor előfordulhat, hogy tévedésekben hisznek a matematikusok.

"sok esetben a hagyományon alapul és a megokolás már elveszett, elveszhetett" "mégis röhejes lenne, ha arra hivatkoznának a matematikusok, hogy pl. Thalesz tételének bizonyítását már nem tudják, mert olyan régen volt, hogy elfelejtették"
Márpedig ez a röhejesség évszázadokon keresztül fenn állt, amikor az ókori görögök magas szintre fejlesztett matematika tudása feledésbe merült, de a tételekből fakadó gyakorlati tudás viszont tovább élt, mert a rómaiakat csak ez érdekelte.:books.google.hu/books?id=f_uIhlHI6zIC&printsec=frontcover&hl=hu&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
Tehát a gyakorlatban felhaználták a tudást, de bizonyítani, hivatkozni semmit sem tudtak, mert ez már nem érdekelte őket.

"komolytalan azt mondani, hogy a festmény a szemlélőre magára nem, hanem csak az embrióra hat. "
Miért lenne komolytalan? A szemlélődő látogató megtekinti a képet, aztán mit sem sejtve tovább megy, miközben a látvány belül elindít rejtett folyamatokat, asszociációkat, amelyek nem rajta fognak lecsapódni, hanem a sokkalta érzékenyebb embrión.

" Akkor mondd azt, hogy ez a te egyéni sejtésed és víziód és pont, ne pedig úgy állítsd be, mintha mindez általános érvényű igazság lenne."
Általánosan érvényes bizonyított igazságok az asztrológiában nincsenek. Ezt felejtsd el!
A gyakorlatban viszont , ennek ellenére, használja az asztrológia a bolygó hatások értelmezését, mert úgy tapasztalják a felhasználók, hogy azok megfelelőek.
Hasonlóan a rómaiakhoz, akik szintén használták a gyakorlatban a görögök matematika tudását, mert úgy tapasztalták, hogy azok jók, de ha elkezdtél volna okoskodni velük, hogy ugyan már bizonyítsák is be azokat, akkor csak nevettek volna rajtad.

"És ha ezeknek bizonyos részét nem utasította volna el, akkor a kivételeket pontosan meghatározta volna. De ezen sem érdemes tovább vitatkozni, hiszen értheted ezt, ahogy akarod, mindenesetre ma az egyházban - úgy tűnik - ezt senki nem úgy érti, mint te."
Te nem érted, mert a jóslást utasította el, a jóslás után kettőspont következik, és felsorolják azokat a dolgokat, ahol a jóslás megjelenik, mint például az asztrológia és a horoszkóp. De ha én csupán bolygók metafizikai hatásairól beszélgetek, akkor az nincs elutasítva, mert semmit sem jósoltam. Ha megnézem az égén látható bolygókat, csillagokat valakinek a születése pillanatában, akkor ezt is megtehetem, mert semmi rosszat nem tettem, és nem is jósoltam.
Feleslegesen próbálod ezt megtiltani, mert úgysem sikerülhet!
"Ami Szent Tamást illeti"
Világosan látható, hogy a katekizmus Szent Tamás értelmezének megfelelően fogalmazódott meg.

"ahol nyíltan hirdetik akár a hittanórán, akár más formában, hogy a bolygók metafizikai hatásai meg a horoszkópok hasznos és fontos dolgok."
A hittanórán és a templomokban azért nem beszélnek erről a papok, mert ez a kérdés nem tartozik az egyházra, a vallásos hitre. Ez minden keresztény hívő magánügye, hogy mi hogyan hat rá otthon a saját szobájában. Milyen dolgok milyen szellemi vagy metefizikai hatásokat keltenek bennük.
Ettől függetlenül azonban Jézus születését is a csillagok állása jelezte, tehát a bolygók, a csillagok jelezhetnek eseményeket, rámutathatnak összefüggésekre az emberek életében. Jézus vonatkozásában tehát beszélnek a templomokban a bolygók aktuális állásáról,azok metafizikai jelentéséről és az égi horoszkópról, amely az Ő születésekor látható volt. Tehát ez a tudás fontos az egyház számára is.
lexikon.katolikus.hu/B/betlehemi%20csillag.html
odamondogato 2015.11.30 11:07:15
@kvark1: "Más az, hogy X vagy Y matematikus a kutatása során hibázik, és más az, hogy a matematika, mint tudomány téves tételeket fogalmaz meg, és ezekkel, mint bizonyított tételekkela nyilvánosság elé áll."
Nem más, mert a matematika a kutatókból áll és ha a kutatók hibáznak, akkor a matematika tudomány is hibázik, mert az nem áll a kutatói felett, és nem önállóan élő, lélegsző személy.
"Ettől azonban még a kutatási eredmények megvannak, le is vannak jegyezve" Ha megvannak és éppen nem veszett nyomuk a felfordulásban, vagy éppen senki sem érti azokat már, mert mindenki elfelejtette a megértés kulcsait.

"míg az asztrológusok úgy értelmezik a dolgokat, ahogy akarják, és saját egyéni elméleteiket és vízióikat próbálják igaznak feltüntetni és képviselni a nyilvánosság felé."
Vélhetően a rómaiak és a középkori matematemikusok is úgy értelmezték a dolgaikat a matematikában, ahogyan akarták, mert semmiféle bizonyításra senki sem kötelezte őket, valamint az ókori szerzők meglátásai vagy elvesztek vagy pedig nem érdekelte őket.
"és a bizonyításait a közzététel előtt sokszorosan és sokak által ellenőrzi":
"Az a nézet, hogy a matematika
lényegileg bizonyító jellegű
tudomány volna, szinte kizárólag a 20. század
matematikai stílusára jellemző"
hps.elte.hu/~kutrovatz/varnai.pdf
Ebből következően hasonlatos volt a mai asztrológiához.

"a hatás majd csak a 10 évvel később megfoganó életben kezd majd működni."
Igen, mert a kollektív tudatalatti hatásmechanizmusa garantálja ezt.
"úgy értelmezi a dolgokat, ahogy akarja, "
Attól, hogy lehetnek eltérő értelmezések, még nem kövertkezik, hogy nem lehetnek konszenzusok is, sokkal több és lényegesebb dolgokban, mint az eltérések.

"ami azért némileg legalábbis árnyalja a dolgokat." Egyáltalán nem árnyalja, mert a két mondat egybe tartozik. A második mondat végén is megjelenik ugyanaz az indoklás:
"mind arra törekszik, hogy hatalma legyen az idő, a történelem és végső soron az emberek fölött."
Ha valaki netán mégis félreértené, hogy mi a probléma, a gyengébbek kedvéért ,akkor ismételten megtudhatja, hogy a jóslás az.
Jó lenne, ha most már te is megértenéd ezt!

"akkor vajon miért nem beszélnek erről pozitív értelemben egyetlen templomban sem"
Azért, mert ez a kérdés minden ember privát ügye , hogy kire mi és hogyan hat szellemileg, milyen csillagok és milyen bolygók ihletik meg az embereket.
Csontváry műveiről sem beszélnek a teológiai könyvek, hogy azok kire milyren módokon hathatnak, mégis hathatnak.
Egyedül Jézus esetében beszélnek erről, tehát ez sem tabu kérdés, hanem magánügy.

"Mert bizony nagyon is sokszor beszélnek úgy a hittanórán, mit a templomban, és egyéb egyházi fórumokon erről"
A jóslásról beszélnek, amikor az asztrológi jósol, arról értekeznek, de külön a bolygók tulajdonságairól, mitológiájukról, metafizikájukról hallgatnak.

"keresztény hívő emberek számára is mint hasznos és pozitív dolgokat említenék."
Azt, hogy kinek mi a hasznos, nem az egyház tudja minden esetben megállapítani, hanem maga a személy. A keresztény hívő személy segítség nélkül, önállőan szobatiszta tud lenni. Ezért bölcsen erről hallgatnak.

"ne próbáld úgy beállítani, hogy maga az egyház a saját katekizmusában megfogalmazott állásfoglalását úgy érti, ahogy te, vagyis hogy a jóslás ugyan elvetendő, a bolygók metafizikai hatásában való hit"
Azt nem tudom, hogy az egyház hogy érti, de én így értem, mert értek magyarul és nekem az értést így tanították az iskolában, mert máshogyan ezt nem lehet érteni.
A jelenlegi migránskrízis sok furcsasága mellett a legkülönösebb mégis az, hogy úgymond meglepett mindenkit. Meglepte a politikusokat, meglepte a médiát és meglepte az akadémiai világot.  Engem azonban nem.  Épp a napokban mesélte egy barátom, hogy egy hónapja véletlenül…..
odamondogato 2015.10.30 19:33:29
@studiorum: Persze hogy nem és én mindig az igazat mondom, de azért érdekes, hogy a magyar érzelmű igazságok mindig kiverik a biztosítékot itt és most Magyarországon, és ezen a blogon is, míg mások fújhatnak akármit.
odamondogato 2015.10.31 17:41:33
@Maksymilian:
Senkit nem szabad beengedni, mert az veszélyes ránk nézve. Csak magyar nemzetiségű honfitársainkat szabad bebocsátani.
Egy keresztény embertől az várható el, ha akkor cselekedik, mielőtt valakik háborúsdit akarnak elkezdeni játszani a mi pénzünkből.
Az alábbiakban nagyon nagy együttérzéssel és compassioval, együttszenvedéssel szeretnék beszélni arról, amit „sérült férfiasságnak” is mondhatnék. Csak utalásszerűen hadd említsem az ezen a területen támadó nehézségeket: a homoszexualitást nagyon merész dolog…..
Bevallom, nem vagyok rajongó típus. Gyerekként sem őrültem meg a kedvenc zenekaromért, kamaszként nem őrjöngtem filmsztárokért, és ha szerelmes vagyok, azt is csendben, feltűnés nélkül élem meg. Talán pont ezért focirajongó sem voltam soha, bár a legtöbb nőtől eltérően…..
odamondogato 2015.09.22 17:49:36
@Malkav: Ha rád támad egy egész rendőrosztag, akkor az ember nem biztos, hogy meg tudja őrizni a józanságát és az itélőképességét. Valamint , gondolom nem ez volt az első ilyen eset, amikor a rendőrök agyba-főbe gyepálták őket. Azt is láthatták ,miként viselkedtek a rendőrök 2006-ban, amikor az emberekre rátámadtak és gumilövedékkel verték ki a szemüketi és sokat brutálisan megvertek, megaláztak, és eltörték a végtagjaikat. Forrong a magyar társadalom, de ezt a forrongást a hatalom a futballal akarja levezetni, hogy ne a politikusokat kezdje ütlegelni a fiatalság, hanem inkább egymást verjék a különböző drukkerek. 1956-ban is fontos szerepet játszottak a forradalom kirobbantásában a fanatikus focirajongók, mert felbőszítette őket a magyar válogatott szereplése, amely mögött politikai okokat sejtettek.
odamondogato 2015.09.23 20:30:17
@Xinaf: Valakik nyilván megverték azt a 3 embert, de ki tudja, kik voltak,akik vertek?
Ha a hatalom kitervelt célja az, hogy összeverje az ultrákat, akkor meg lehet rendezni színészekkel egy álveretést, azután pedig a sajtóban ezt nyílvánossáágra hozni, hogy legyen mire hivatkozni, amikor több száz vagy ezer embernek nekirontok a rendőrséggel.
Titkoszolgálatról és azok mocskos eszközeiről nem hallottál még?
Ők képesek ilyen dolgokra! Mindenesetre, ha valakik megvernek valakiket, ez akkor sem indok arra, hogy a rendőrség nekirontson több száz vagy több ezer embernek! Keressék meg a verekedőket, de a többieket hagyják békén, hagyják őket vonulni és éltetni a csapatukat, a magyar válogatottat!
Régebben Szlovákiában volt divat megverni a magyar szurkolókat brutálisan, ma már ez megszokottá vált Budapesten is! Gratulálok, idáig süllyedtünk!
Megírtam a válaszaimat ide is, és a másik bejegyzésre is elküldtem, úgyhogy jó lenne, ha minden megjegyzésem megjelenne itt, mert úgy olvastam, hogy nem miattam van előmoderáció, hanem a "nácik" miatt lépett ez érvénybe!
odamondogato 2015.09.26 20:43:05
@Xinaf: Én csak azt látom, hogy négyszáz ember biztosan nem vert össze hármat, mert akkor a háromból nem mard volna csak pép. Ennek ellenére viszont 70-80 rendőr rátámadt a 400 fős tömegre:
"70-80 fős rendőri egység hirtelen rátámadt a magyar szurkolókra, de a rendőröknek csak az elején volt nagy arcuk, pár másodperc elteltével érezhetően meglepődtek attól, hogy az ultrák nem adták könnyen magukat és néhány bekapott gumibotütés után visszatámadtak rájuk"
Shlomo Sand, izraeli történész tavaly ősszel magyarul is megjelent világhírű könyvét olvasom, melynek címe: “Hogyan alkották meg a zsidó népet?” (The Invention of the Jewish People). A könyv bemutatója épp a házunkban volt, amelyen maga a szerző is megjelent. Mindaz,…..
A minap egy nemzetközi társaságban ebédeltem. Mindenféléről beszélgettünk már egy ideje, amikor valahogy a „hazához” való tartozásra, a „nemzeti identitás” témájára terelődött a szó. Egy nagyon kedves ismerősöm, 50 körüli tanárnő, megjegyezte: „Számomra nincs…..
odamondogato 2015.05.07 11:24:47
@Nemzetstratégia:
Nem csak ezen múlik egyébként, hogy valakik egy idegen országban mennyire tartják meg a kultúrájukat, identitásukat, hanem azon is, hogy a "befogadó ország" valójában mennyire befogadó. Hiába engedtek be sok külföldit a németek, a franciák, ha valójában a külföldieket lenézik, önmagukat fensőbbségesnek tartván elzárkóznak az idegenek közeledésétől, barátságától.
A magyar soha nem volt ilyen, az idegent megbecsülte, szerette, befogadta , táplálta és jóindulattal közeledett hozzájuk. Ezért az idegen idővel teljesen azonosulni tudott velünk, a történelmünkkel, a kultúránkkal, mert megismerte, vonzónak találta, megszerette és asszimilálódott. Ez a türelem a mi kiváltságunk és nagyságunk, amely jobb stratégia, mint az ellenséges érzület és a fölényeskedés. Ez a mi erkölcsi értékünk, amelyet a szkíta őseinktől örököltük.
odamondogato 2015.05.25 15:07:32
@Callis: Ezt nem csak Burián László mondta, aki a cikket írta, hanem az egykori esztergomi érsektől idézte, Serédi Jusztiniántól, aki szlovák származású volt.
Európai identitás meg nincsen!
Tamás vasárnap van, az egyik kedvenc vasárnapom. Szent Tamás nagyon közel áll hozzám. Viszonylag sokat tudunk róla, többször említi az Evangélium, és nem feltétlenül a legkedvezőbb színen. De nekem éppen ezek miatt tetszik :). Mikor is van szó Szent Tamásról? Először Lázár…..
odamondogato 2015.05.16 11:06:19
A magyar kormány újabb nemzeti konzultációt indít, hogy képet kapjon arról, a magyar társadalomnak milyen érzései, ismeretei vannak a bevándorlásról, és mindezek alapján dolgozzon ki egy stratégiát, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő. A konzultáció kezdeményezését Orbán…..
odamondogato 2015.05.04 11:24:04
@andronikos:
Ha mindent rendben lévőnek találsz, akkor tényleg nincsen.
Mi azonban úgy látjuk, hogy nagy válság van, ezért elévesztett gyökereink után kutatunk és megmentünk és beemelünk a vallásos képzeteinkbe, amit csak lehet.

@Constantinvus Literator:

Én mint Táltos pap gyógyítalak és tanítalak benneteket, mert gyökereitek elvesztésével fonnyadásnak indultatok. Tehát, nektektek van szükségetek az orvosra és tanítóra, nem nekem.
odamondogato 2015.05.04 12:42:58
@andronikos:
Az utolsó időkben a válság fokozódik az eddigiekhez képest is, a megpróbáltatások és a szenvedések szinte elviselhetetlenné erősödnek. Tehát, nem lehet karosszékben ülve, mintegy hozzászokni a bajokhoz, mondván, hogy ez mindig is így volt és így lesz ezután is.

Az Ószövetség a zsidó néppel köttetett, nekünk azonban Isten más vallást adott annak idején, amelynek a hagyományai a mi Ószövetségünket jelentik, mert azokból is nyilvánvalóan felfedezhetjük az előképeket Jézusra és a tanításaira vonatkozóan.
A három királyok Nimród jövendöléseire is támaszkodtak, amikor várták az egyetemes megváltó érkezését például.

Aki keverék, az ne akarja megfosztani a nem keverékeket attól, hogy a saját kultúrájukat , gyökereiket előbbvalónak tartsák a keverékek keverék kultúrájánál és gyökereinél!
Nagyon sok minden a történelem viharaiban elveszett, áldozatul esett, feledésbe merült, aki ezt nem látja, annak hiányosak az ismeretei.

Ha egyszer látható a János név feltűnő gyakorisága, akkor ennek az okait megkeresőkre nem kell meghagudni!
Hiába vannak ugyanis János nevű hőseik valamilyen oknál fogva más népeknek is, ha ők maguk a saját nyelvükkel már nem értik, nem tudják értelmezni a János nevet magyarul. (Lyányos)
Ha már Berze szóba került, akkor ajánlom a következőket:
"Berze Nagy azonban nemcsak a mesében fedezte fel az ősvallást, hanem erről monográfiát is írt, alcíme szerint „magyar mitológiai tanulmányok” megjelöléssel. Az eredetileg „a világ közepe” című kézirat a negyvenes évek elején formálódott meg, ám előzményeként a szerző legkorábbi meseértelmezéseiig isvisszamehetünk. Temetkezési szokásoktól szólásokig, a mesei fázóembertől csodaszarvasig, Szent László füve és pénze, a folklór számszimbolikája, a „sok nap az égen” mind-mind valamilyen ősi örökség az ő véleménye szerint. „A világ közepe és a sok nap. A magyar ősvallás nyomozása. Kőrösi Csoma Sándor emlékének” volt a mű címének egyik változata.
Berze Nagy jól ismeri a magyar a mesekincset. E mesék visszatérő elemeiben egy sajátos világ tárul elénk,amit ő habozás nélkül ősinek és mitológiainak tart."
"Már a világközepe, a föld köldöke, a világ oszlopa, a világ hegye, a világfa, az ezen lakó planétaistenek és sorsistenségek
ilyen jellegűek. Majd e világfás világkép minden egyes mozzanatát így értelmezi: a forgó várak, a világfa őre,a világfa ágai, gyümölcse egyformán ilyen magyarázatot kap. A világfa a főisten lakóhelye, aki madár alakban jelenik meg, egyszersmind ez a lelkek hazája, innen szól a szférák zenéje, ez jósfa, itt van az élet és a halál vize."
silver.drk.hu/MVT/letolt/vt4.pdf
odamondogato 2015.05.04 12:44:55
@Constantinvus Literator:
A Táltos az égből kapja elhívását, az egy Istentől, aki Jézus tanítását interpretálja ugyanúgy, mint más papok.
Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Íme az idei év első Best of Troll bejegyzése! :D Vajon kitaláljátok-e, hogy kié az idei második Arany Bunkó Díj (összesen, immáron ötödször, veretlenül!)? Bizony! Ismét a mi örök és rengeteg nicknevet viselő Thotferi…..
odamondogato 2014.01.30 12:52:25
@Xinaf: Milyen gyalázkodás?
Malkav testvérkéd nevezte gyalázkodásnak, amit kitörölt. Erre válaszoltam én, hogy akkor amit te írtál, az is gyalázkodás. Ha nem az, akkor az enyém sem az.
Innentől kezdve pedig indokolatlan a törlés.
A xinaf csak egy nicknév és nem tulajdonnév, tehát ha nagybetűvel írod, akkor az csak azért van, mert mondatban jelentkezik kezdőszóként. Én így értelmezem.

Fogyatékoshoz hasonlítottál, ezt írtam.Juhászkutyához hasonlítottad a tudásom, ezt írtam.
Képtelen vagy a szövegértelmezésre!

Ha engem idézni akarsz hiszti ügyben, akkor ezt idézőjelekkel tedd!

Ősbűn nincsen, ez a magyarázat az ősbűnre, már megint képtelen vagy felfogni a szavak értelmét!

A szellemi elődeid irtották ki, márpedig aki cinkosok közt néma, az maga is részesévé válik a bűnnek, mint ti is.

Te beszéltél az én álmomról, amelyet összetörni véltél, tehát ez a részedről nem más, mint álomfejtés.

Jobban ismerem a katolikus, az ortodox, a zsidó tanításokat, mint ti a felsorolt szerzők tanításait, tehát innentől kezdve, akár tetszik, akár nem, én vagyok fölényben; sajnos.

Ne ítélj el senkit mielőtt nem ismerted meg a tanításokat! Senki nem vágja az arcodba, mert ez az interneten lehetetlenség, hanem csupán kulturáltan tájékoztatlak benneteket.

"a filioque kérdését" Ezt már ezerszer megválaszoltam nektek szépen, szabatosan, de képtelenek vagytok értelmezni a leírtakat:
"Jelentéktelen álkérdés.
Ugyanis, ha elolvasod a válaszomat, akkor kiderül, hogy lényegtelen , hogy ki volt előbb, ki ,kitől, hogyan származik, mert ilyen isteni szinten az időnek nincsen jelentősége, ugyanis Isten örök, és az időt is ő hozta létre a térrel, a teremtett világgal egyidejűleg.
Emberi szavaink, fogalmaink ezért képtelenek megragadni Isten legbelsőbb titkát, mert túl homályosak ezek felfedéséhez".
"A származás kérdése az idő kérdésétől elválaszthatatlan, anélkül értelmezhetetlen."

"A származásról nem tudhatunk semmit sem, mert a származás idő kérdése, idő pedig vélhetően az anyag ,a teremtés megjelenése, megteremtése előtt nem volt. Ezért ez a kérdés számunkra tehát megközelíthetetlen, mert rejtett és jelenleg nem reánk tartozik. Ez családi belügy!"
Meg vagy elégedve, vagy még mindig nem tiszta az ügy?
Plusz egy ráadás! Ismét összegyűlt egy csokornyi Best of Troll! :D Tény, hogy nincs más jelentkező amióta a sorozat elindult, ezért nem meglepő, hogy a jelenlegi győztes ismét ThotBélaFeriBélayMarikanéni - és - számtalan - más - neve. Így az Arany Bunkó díj immáron…..
odamondogato 2014.01.10 23:41:53
Kedves olvasók... Egyik kommentelő vendégünk, akit nem tudok igazán nevén nevezni, mert már az 5.-et használja, nagy vihart kavart a lelkemben. Be kell ismernem, sokáig egyszerűen azt hittem, hogy hülye. Minden jel erre mutatott. De nem. Az igazság végig előttünk volt. Nem tudom,…..
odamondogato 2013.06.02 00:30:44
@Xinaf: "A magyarságodtól egy picit se leszel értékesebb."
A magyarságom Isten rendelése szerint küldetést hordoz, ha ennek a küldetésnek megfelelek, akkor értékesebb leszek, mert Isten ajándékával gazdagodom. Ha te nem ismered fel magyarságunk isteni küldetését, akkor valóban tök mindegy, hogy milyen nép közé születtél. Te csak magyarul beszélő, két lábon járó zombivá váltál!
"Az isteni szolgálatra bármilyen idő alkalmas, és mindaz, amit a haza érdekében tesz az ember nem egyéb, mint Isten szolgálata."
Hunyadi Mátyás
www.nimrod-mohacs.hu/content/id%C3%A9zetek

Én nem provokálok ki semmit, hanem Isten akaratából tolmácsolom nektek az igazságát. Természetesen ,tisztában vagyok vele, hogy az Isten igazsága nemigen tetszik és tetszett sosem a törvény vallás képviselőinek: a zsidóknak és a judeo- keresztényeknek sem.
Pálinkát az egészségem és a gyomrom, emésztésem védelme érdekében iszom egy nagyon keveset lefekvés előtt.(néha) Rengetegen keresik a barátságomat/szerelmemet mert őszinte, előzékeny, jókedvű, önzetlen, tiszta lelkű, szerény és magyarságunkat régóta kutató nagyszerű embernek ismernek. Többet nem árulok el a magánéletemről, mert itt ez lényegtelen.
A lengyel nép a magyar legjobb barátja, vérrokona és testvére, csak eredeti rokon nyelvüket már felcserélték a primitívebb szlávra.
"Hogy az 1 = w hangalaki egyezés, illetve "lebegtetés" nem esetlegesen, véletlen­szerűen bukkan fel a szláv-sváb szópáros esetében, arra legyen bizonyság a bennün­ket közelebbről is érintő lengyel-wenger iker-képlet. (Köztudott, hogy a két nép egy­mást nevezi így, míg önmagukat ettől eltérőleg poláknak, illetve magyarnak.) Ha tudjuk, hogy mindkét népnév egy "jeles"-"nyámmogós"-"köhögős"-"jeles" hang­kategória-váz föltestesítése (pontosabban így kellene fogalmaznunk: átlelkesítése) során áll elő, azaz ugyanabból az alapjel-készletből bontható (olvasható) ki, akkor nyomban megértjük, hogy itt lényegileg egy-ugyanazon minőség kétféle alakválto­zatáról, megnyilvánulási módjáról van szó, aminek igazolására számtalan szép példát hozhatunk fel közös történelmünkből. "
www.dobogommt.hu/dobogo/irasok.php?id=20070204154803&nev=Pap%20G%E1bor

"Egyetlen idézetedet sem olvastam el eddig, amit ezektől a forrásoktól idéztél, és nem is fogom."
Majd amikor Isten ítélőszéke elé állsz és megkérdezi az Úr, hogy ugyan miért nem néztél az igazságra, amelyet thotferi nevű szolgámon keresztül juttattam el tehozzád, akkor mit fogsz felelni?
odamondogato 2013.06.02 00:37:10
@Carlota: Karlotta! Elárultál?
odamondogato 2013.06.02 12:38:52
@Carlota: Nekem a xinaf nevű úriemberrel semmi bajom nincsen, mert nem ismerem, nem láttam, hanem azokkal az ostobaságokkal és tudatos hazugságokkal van, amelyeket folyamatosan szajkóz nekem. Ebben sem ő a hibás legfőképp, hanem azok a világot uralni kívánó Istenellenes szabadkőműves erők, akik óvodás kora óta, az iskolákban megalapozva, a tömegmédián keresztül módszeresen elültettek az agyába, teljesen elbutítva az elméjét és megzavarva a normális tudatát és megsemmisítve a józan gondolkodását, eszét.
Stephanie MeyerA név egyet jelent a Twilight történetekkel... és a Burokkal. Sok kritikát írtam már, sok jó és rossz filmet láttam már, de ez... de ez...Ez a film egy új dimenzió. A rossz filmek egy új dimenziója... A történet szerint az emberiség nagy részét megszállja…..
odamondogato 2013.05.30 21:52:23
@Xinaf: Én gyermekeket tanítok!
odamondogato 2013.05.30 22:19:42
odamondogato 2013.05.30 23:27:38
@Xinaf: Kérem szépen a linket !
Jezsuita bloggerek Honnan a rossz? 2011.10.08 15:21:00
Ősi kérdés. Már az ókori görög gondolkodók is ezt kérdezték: Pothen to kakon? Honnan a rossz? Kétségtelen tény, hogy van rossz a világon. Csak el kell olvasni, például, a Prédikátor könyvének 3. fejezetének 2-8 verseit. Az ott felsorolt emberi tevékenységeknek a fele ugyanis…..
odamondogato 2012.01.18 20:51:25
@Avatar:"2008-ban közzétették a X. századi temetőkből származó minták mtdns vizsgálatának adatbázisát.
A legnagyobb probléma, hogy a vizsgálatok úgy interpretálódtak a világ és a magyarok felé , hogy egy újabb hamis képet ültettek el a magyarok eredetét illetően beleértve a Semino féle tanulmányt is.
Mind az R, mind a Hv mind pedig a preV és H megtalálható a X. századi adatbázisban.
Ez az együttes karöltve az M haplocsoporttal a legmarkánsabb iránymutató a magyarok eredetére nézve. Mezopotámián keresztül Közép-Ázsia Pakisztán, Afganisztán, India területére mutat."
ninahakuddu.atw.hu/notesz.php?file=karpat_medence.html