Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horasz

59 bejegyzést írt és 470 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törökország különös hely nekünk, magyaroknak, hiszen egyrészt mégis csak megszállva tartották az ország (egy részét) hosszú ideig, másrészt szívesen járunk oda nyaralni, harmadrészt sokan szeretjük a török ételeket és negyedrészt aki járt már ott (nekem volt szerencsém)…..
Horasz 2012.08.10 09:52:29
Onyx akciók Kedvenc hardverimportőrünk, a Koobe magyarország arról számolt be, hogy az Onyx stratégiát vált, és agresszívebbre veszi az árazást. Ennek megfelelően egyes modelljeik javasolt végfelhasználói ára 7.000-13.000 forinttal került lejjebb augusztus 1-től. Szeretjük a…..
1998 gyilkosan sűrű év volt az Internetto szerkesztőségében: döntő ütközetet vívtunk a Matávval telefontarifa-ügyben, saját élő tévéműsort csináltunk, hanglemezt adtunk ki mp3-ban, a teljes csapat két hétre Amerikába költözött, határon túli hídfőállásaink nőttek ki a föld alól, saját helyszínünk…..
Vasárnapi angol marhasült - kép: Krumpli Béla Vannak olyan kihívások a konyhában, amelyek teljesítéséhez már nem elég az évek során összegyűjtött tapasztalat, hanem elő kell venni a reál tantárgyakat is, valamint, legrosszabb esetben, a számológépet is. Idén sikerült egy…..
A mogyoróvajGyerekkoromban a mogyoróvajat csak az amerikai családi filmekből ismertem. Soha nem értettem, hogy a mogyoró meg a vaj hogy jön össze, szóval az egészet rájuk hagytam azzal a szöveggel, hogy “amerikaiak”.Kb. 14 éves lehettem, amikor először kóstoltam valahol.…..
Intro Nagygabe jelezte először, hogy hivatalosan is megjelenik a Harry Potter sorozat e-könyvben. Mivel ez a téma praktikusan az e-könyvkiadás állatorvosi lova, érdemes kicsit összeszedni és fölfrissíteni a részleteket. Az első elektronikus változat Talán mindenki emlékszik rá,…..
Horasz 2012.03.30 00:28:35
@Nargoth: Scannelt, ocr-ezet verzióban. slp, dreamland, stb még mindig virulnak.
A Waterside Inn Bray másik 3 Michelin csillagos étterme. 2 éve, amióta a környéken lakom és dolgozom, sokat hallottam már róla. Mikor ide költöztünk sokat nem tudtam a környékről, sem erről az elegáns francia helyről. A munka keresést úgy kezdtem, hogy a jobb éttermekbe…..
Horasz 2012.03.19 11:20:25
Még decemberben volt egy hivatalos fotózás az ételekről és egy interjú a főszakáccsal (Kevin Love) és Hestonnal. Ez minket annyiban érintett, hogy a lefotózott ételeket nekünk kellett elkészíteni reggel 10-re. Az én feladatom a Quaking pudding (remegős puding) volt. Persze december…..
Horasz 2012.02.10 09:14:17
Épp ezen a napon indítottam el a blogot 2007-ben, ebből az alkalomból összeszedtem azokat a posztokat, amelyekre a legszívesebben gondolok vissza az elmúlt öt évből.Vendégváró kenyerekA kenyérsütés és a kelt tészták készítése a főzésen belül az egyik nagy kedvencem,…..
Horasz 2012.01.14 19:44:45
Libamell narancsmártással, zellerkockákkal - kép: Krumpli Béla Libaétel nem csak Márton napon fogyasztható - kis bátorsággal az unalomig ismert libacomb mögül is könnyen kitekinthetünk, hogy szemünket egzotikus tájakra vethessük.  Hozzávalók - 12 személyre 2 kg libamell 5…..
Lassan sült sertésborda karfiol pürével - kép: Krumpli Béla Ahogy egyre hidegebb az idő, úgy kerülnek fel étlapunkra a tartalmasabb ételek, télen valahogy több az idő, ráérünk hosszan sütögetni. A sertésoldalt kérjük a hentesnél csontosan (bordára) szedve, így a jól ismert…..
Gourmet Stúdió Lepénykenyér 2011.11.30 09:00:00
A lepénykenyér könnyen elkészíthető és mindig nagy sikert arat. Legutóbb a sütőtökös, csicseriborsós, tahinis salátához kínáltuk, de felhasználható lepényként amelybe mindenféle finomságot töltenek, vagy tortillaként is mexikói ételekhez. Hozzávalók- 12 személyre 0,5…..
Eszterlánc főz Mákos guba 2011.11.18 08:30:00
Nem, ez még nem a karácsonyi hangulat, nálunk ez sosem volt karácsonyi "tartozék" valahogy. Nem is igen szereti más a családból rajtam kívül. Most egyszerűen csak megkívántam és a maradék kifli adta a lehetőséget hozzá. És azt hiszem, gyakran tényleg így…..
MM Erika, Orsi, mint vendég és WÁ - kép: Horász Hétvégén a Gourmet Stúdió csapata is részt vett a Szentendrei Skanzenben tartott Márton napi liba és újbor ünnepen. Arra kértek bennünket, hogy készítsünk hagyományos vagy különleges libás ételt, mivel mi (szinte) mindig…..
A Gourmet Stúdió tagjai rajonganak a halért és a halételekért, ezért minden vacsora tervezése során születnek jobbnál jobb halétel-ötletek. Azért vagyunk büszkék erre a - tulajdonképpen egyszerű  - vendégváró falatra, mert olyanok is elégedetten bólintottak kóstolás…..
Fűszeres császárhús, céklás krumplipürével - kép: Krumpli Béla Ősszel ismét előkerülnek a nyári hőségben feledésbe merült komolyabb húsok is, a császárhús pedig az egyik legmenőbb alapanyag. A zsír-hús aránya ízletessé, omlóssá teszi, könnyű vele bánni, kis…..
Update: Frissítettünk a rendszeren, átalakítottuk a mentési folyamatot, így remélhetőleg nem lesz több eltűnő bejegyzés. Klasszikus poszt létrehozásakor, a rendszer automatikusan elkezdi a mentést bármilyen karakter lenyomása után kis idővel elmenti azt. Így a gomb megnyomására…..
kép: Krumpli Béla A marhapofa örök szerelem, csokisan, pörköltnek, paradicsomosan, bárhogy készítjük, mindig siker. Amikor legutóbbi vacsoránkra készültünk, nyár lévén, csak keveset gondolkodtunk azon, hogy mivel bolondítsuk meg az egyik kedvenc húsunkat: ribizliszószt…..
kép: Krumpli Béla A legnagyobb nyári kánikula idején férficsapatnak vacsorát tartani igazi kihívás. A fogások legyenek tartalmasak, mert mégis csak közel egy tucat felnőtt férfiről van szó, viszont ne legyenek túl nehezek, mert harmincegynéhány fokban az már kellemetlen. Levesnek…..
Gereg hegyi carpaccio - kép: Krumpli BélaA Losonci féle borvacsora során két vörösbor is megmutatta magát, ám egyikhez sem volt könnyű étket választani, mert ugyan első kóstolásra egyértelmű volt, hogy mindkét tételhez hús illene legjobban, na de milyen? Losonci Bálint…..
kép: Krumpli Béla Amikor együtt főzünk, jellemzően az étel karaktere határozza meg a mellé kínált bort, az ilyen jellegű párosításokban, ha profik nem is, de mondhatni jártasak vagyunk. Sokkal nehezebb egy adott borhoz fejben ízeket társítani, egyrészt komoly ízmemória…..
US Choice-minőségű steak - kép: Krumpli Béla Mindig érdekes feladat a minőségi húsok beszerzése, igazi kincsekre bukkanunk néha. Természetesen, megvan a bejáratott hentes, zöldséges és halas vonalunk, de szerencsénkre - és így a vendégekére is -, itt is érhetnek minket…..
Sajnos nem volt érkezésem minden bloggert végigkóstolni, Mautner Zsófi tésztasalátáját például ki kellett hagynom, de Horasz orientalista poénját – az Eecetes Tűztálat - semmiképp nem hagytam volna ki. Már csak azért sem, mert láttam ezt a fotót már előre, és nem is…..
Vasárnapi sült - kép: Krumpli Béla Folyamatosan változó, kihívásokkal teli világunkban elengedhetetlen kötelességünk az önképzés. Van, akinél ez az új nyelvek tanulásában nyilvánul meg, vagy rendszeres képzéseken való részvételben, nálam abban, hogy egyre tudatosabban…..
Horasz 2011.06.06 21:09:05
@eva.zs: Szia, igen a kütyühöz egy méteres hőálló zsinór tartozik, ezt ki lehet vezetni a sütőnél, érdemes a sütőajtó sarka mellett kihozni.

Elhelyezés: a kütyü hátán van egy mágnes, szóval akár a tűzhely fém részére is felragasztható, mi a konyhapultra raktuk, ott kényelmesebben elfért.

Kérdezz nyugodtan, szívesen segítünk ha tudunk:)