Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ilyés Noémi

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb az Erzsébet- híd lábánál jártam, most egy másik híd lábához nézünk el: a Szabadság-hídhoz, és a Fővám térre. Főleg, mert nekem ez tér az egyik kedvencem Budapesten. Itt mindig pörög az élet: a tér zajos a Váci utcából érkező shoppingoló turistáktól, a…..
Már régóta érdekelt, hogy mik a titkai a város legidősebb ikerpárjának. Most, hogy eltűntek az építőállványok és újjászületik az ikerpár egyik tagja, úgy érzem, épp ideje hogy szétnézzünk kicsit a paloták múltjában.A tér csak az Erzsébet-híd elkészülte után kapott…..
„Hétre ma várom a Nemzetinél. Ott ahol a hatos megáll”De akkor hogy is van ez? Ma már nincsen semmilyen Nemzeti Színház, ott ahol a hatos megáll. Csákányi László híres dalában „mindig a nemzeti előtt, várom az édes kicsi nőt”, de hol is volt ez…..
„Ego sum via veritas et vita -Én vagyok az út, az igazság, az élet" fogad minket a felirat a Szent István Bazilika homlokzatán. De röviden, a hétköznapi beszédben csak Bazilikaként emlegetjük, ami egyházi szerepére utal, és nem építészeti elrendezésére. A kupolája,…..
  Fontos pillanat ez a mostani: az Egy nap a városban blog történetében először vendégszerző írását közöljük. Igazából nem is vendég: ha minden igaz, Ilyés Noémi írásai mostantól kezdve vasárnaponként viszonylag rendszeresen jelennek meg majd nálunk, hogy jobban…..