Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Steakholder

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy az MSZP-ben zajló belháború legnagyobb nyertese alighanem a Fidesz. Egy olyan pillanatban, amikor a korábbi szocialista kormányok időszakából ismerős vargabetűket látszik tenni a kormány, a figyelem időleges más irányba…..
Steakholder 2011.09.25 19:22:54
Gödöllőn, majd a 168 órának kifejtettek szerint a Demokratikus Koalíció Platform azzal a szellemes (irónia) ötlettel állt elő, hogy a szoci frakció listás képviselői adják vissza a mandátumukat, hogy a tagság, az istenadta grassroot, amely valaha pajzsra emelte GyF-et, új, frissebb, hitelesebb, erkölcsösebb (!) jelöltekkel töltse fel helyeiket.

Az csak esztétikai jellegű oldaljegyzet, hogy ezek a szépreményű fiatalok nincsenek, alapvetően sehol, de az MSZP környékén pláne.

Ennél jóval nagyobb baj van a felvetéssel. A velejéig antidemokratikus.

A demokrácia, a többségi elv, a legitimáció kifejezések mögötti jelentést éppúgy pillanatnyi politikai érdekek és taktikai megfontolások szerint csavargatja, mint teszi ugyanezt „nem középiskolás fokon”, azaz állami szinten a jobboldali pandant, Orbán Viktor.

A lista antedatálós átírása, visszamenőleges hatályú módosítása demokratikus normákkal megy szembe.

Mert rémcirkusz, történelmi panoptikum, horror show volt a szoci lista 2010-ben? Igen, persze, ne is kérdezd.

De vajon ennek tudatában kapott annyira szavazatot a párt, amennyit? Igen. Akkor end of conversation.

Azért az mégse egy kikezdhetetlen érvelés, hogy a listás képviselőket azért kell lecserélni, mert GyF-nek nem tetszenek. Ez nem egy demokrata magatartása. Ez egy hatalomtaktikus észjárása.

Legyinthetnénk persze az egészre, komcsi belügy, pörögjön rajta a Népszava-olvasók melegfrontról-hidegfrontra fogyatkozó tábora. De ennél többről van szó.

GyF a jogállam, a demokrata gondolkodás- és viselkedésmód utolsó mohikánjaként kéri a választók újbóli bizalmát. Ez az ötlet azonban mélyen antidemokratikus, mindegy, hogy csak kicsiben, egy ellenzéki párton belül: a jogállam egy párton belül is jogállam, egy politikuson belül is az.

Így nem lehet kijavítani, ami elromlott. Sőt

ld. tovább: steakholder.blog.hu
Szomorú fordulatot vett az MSZP-n belüli küzdelem. Mesterházy Attila, érzékelve, hogy másfél éves tevékenysége nyomán a párt tapodtat nem lépett előre, döntő lépésre szánta el magát. Immár úgy gondolkodik, mint Orbán Viktor: a Fidesz elnöke bezáratná Gyurcsányt, ő meg…..
Steakholder 2011.09.25 19:12:38
GyF a vele való szolidaritást és aktuális politikájának támogatását árukapcsolásban, megbonthatatlan akciós package-ben, és csak úgy tudja értelmezni. „Ha valaki szolidáris velem, az támogatja a politikámat, szőrőstül-bőröstül.” És persze fordítva is, bár az tényleg nem nagy kihívás, illetve annak feltételezése valóban logikus. Pedig többféle káros következménye van annak, ha GyF úgy gondolkodik a vele való szolidaritásról, mint egy mobilszolgáltató a hűségidőkkel terhelt készülékek sales-éről.

Az egyik ilyen következmény, hogy a szolidaritásuk kinyilvánítására, a felháborodásuk artikulálására kevesebben vállalkoznak akkor, ha az egyszersmind a gyurcsányi politika egyéb elemeinek elfogadását is jelenti. Márpedig, GyF kommunikációja e tekintetben inkább verbunkos, mint befogadó. „Ha szerinted az ellenem való eljárás politikai koncepció szerint zajlik, akkor itt a helyed a Demokratikus Koalícióban, vágóképként Bauer Tamás és Gréczy Zsolt mögött. Ha viszont nem jössz, akkor Orbánék pártján állsz Sukoró-ügyben is…”

(Emiatt aztán nem egyszerűen hozzáadott értéke nincs annak, ha GyF elmegy a Zöld Pardon melletti szimpátiatüntetésre, hanem egyenesen kompromittálja azt. Afféle vajszínű árnyalatot adva az egésznek, mintha az a negyvenezer, zöldbe öltözött ember nem csupán egy szórakozóhely megvédése érdekében jött volna össze a sokat látott, Duna nevű folyó partján, hanem valami politikai célból, a Fideszen kívüli világ primőr intézményesüléseként, ahogy ellenzéki politikusok mostanában fogalmazni szoktak.)

ld. tovább itt: steakholder.blog.hu
Ez a poszt arról szól, hogy mi a baj Gyurcsány Ferenc legújabbkori politikájával, ám e téma nem diszkusszálható anélkül, hogy ne ejtenénk szót az Orbán Viktor politikájának (egyik) alapbajáról is: legalább a Gyurcsány Ferenccel szemben (sic) megnyilvánuló magatartásáról,…..