Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bélaybéla

16 bejegyzést írt és 1857 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az  Mszp-Szdsz kormányok keresztény egyház és vallásellenes rémuralma után valóságos felszabadulásként élhette meg sok egyház az Orbán kormány hivatalba lépését, amely legelső ténykedése az egyházak bőkezű támogatásában mutatkozott meg, hiszen az évtizedes vallásellenes, szabadkőműves terror után…..
Agyi elbutultságuk olyan katasztrofális méreteket öltött, hogy a saját anyanyelvüket sem képesek használni Káin és Ábel bibliai történetének megértése segedelmére! Amikor szembesítettem őket  szemellenzős csököttségükkel, azonnal pánikszerű gyorsasággal törölték a megvilágosító erejű…..
Legutóbbi bejegyzésében: A haza helyes szeretetéről 2017.02.16. 08:06 utasít minket.   Malkav újra a magyarság mibenlétéről  próbálja osztani szerény méretű  eszecskéjét!A hazába külföldről érkező szlovák (?)  Veszeleszki család dicső sarja megmondja mi a magyar és mi nem! Olyan távol van…..
Legutóbbi bejegyzésében :(2017.01.20. 21:56) tétova lépésekkel megindult a Kutai felé, de  a lelkében, agyában lévő rengeteg tévképzet miatt nem tudta még teljes mértékben megérteni a Kutai üzenetét. Segítsünk most neki? Legyünk jóindulattal, és tételezzük fel a jószándékot!   Nagyon üdvözlendő,…..
Malkav úr, a hittudományok "kiváló tanulója" újfent csúnyán beégett Jézus származásával kapcsolatosan! Ezért kénytelen volt a megvilágosító erejű kommentemet  a bizonyító linkekkel együtt rejtegetni! Most azonban a rejtegetések világkorszakának leáldozott, mert minden a Napvilágra kerül! Íme…..
Az okos fiú most a  népszavazásról osztja az észt! Szerinte, azért nem érdemes most népszavazni, mert az olimpiáról, városligetről, fakivágásról se lehetett!  Mi köze  ezeknek  egymáshoz? Ki tudja?  Szerinte, csak 1294 bevándorló érkezne hazánkba, mert Brüsszel ezt mondotta! Jobban tennéd, ha…..
Egyszer már ajánlottam mindenki figyelmébe a mindmeghalunk.com nevű roppant szórakoztató oldalt. Most összeszedtem még néhány nevettető ökörséget, amikre válaszolok. Ha lennének hozzájuk nevek, akkor simán belőhetném a BoT-ba... :) Nem akarok kukacoskodni, de ha az ember egyszer veszi a…..
bélaybéla 2016.09.29 13:51:44
@Malkav:
Én elmondtam már mindezt a saját szavaimmal is számtalanszor, de ti bizonyítékokat követeltetek, hát most megklaptátok, jó olvasgatást Buddháról, a genetikáról, a szkítákról, és a madarakról ! Üdv : Thot a nagy!
Malkav újabb ostobaságai! Sajnos, újra helyre kell tennem szegény fiút, mert láthatóan tökéletesen elhülyült állapotában megint a magyarság ellen fordult. 1:Nóé és családja szerinte zsidók voltak! Ezt az eszement baromságot honnan vette?  A héberek vagyis a zsidók eredetüket Ábrahám ősatyától…..
Mezeinewsee belecsap a lecsoba! Egy abszolut tudatlan, tájékozatlan, elfogult nőszemély hogyan  veszi magának a bátorságot hogy  elkezdi kritizálni  a magyarok, és az egyházak hozzáállását a gazdasági menekültekhez?!Lááááássuk csak!Látott egy kisfiút ugyanis, akinek a lábát felhasította a…..
Mezeinyuszi Malkav és Xinaf felvilágosítása!Oktató anyag!Legutóbbi beszélgetéseink során bizonyos kérdések megkerülhetelenekké váltak, ezért most ezekről nyújtok ismertetést, amely kötelező tananyag jellegű és elsajátítása nem tűr  immár halasztást a trimvirátus részéről!Miről van szó? A Katolikus…..
A most napvilág elé tárt információ sokáig szigorúan titkosítva volt. De most lehull a lepel. Lehetősége van a Kedves Olvasónak megtekinteni egy fura lény agyának szerkezetét és bepillantást nyerhet a működésébe is. Íme a nagy kínnal megszerzett vázlat a lény agyáról: Mint látható, mindennek…..
bélaybéla 2016.01.10 12:26:48
bélaybéla 2016.01.11 13:01:45
@Malkav: Akkor honnan származik az emberiség sárkányképzete? Például itt is látható egy?:
www.nyirbator.hu/a_bathoryak_sarkanyos_cimere

A Biblia pedig azt mondja, hogy a régi korokbn óriások éltek a földön! Óriású méretűek voltak az emberek és feltehetően nem csak az emberek, hanem az állatok is!
Ekkor tehát együtt éltek az óriás emberek az óriás dinoszauruszokkal, akikel ádáz küzdelmeket vívhattak. Talán szerinted akkor a Bibliai hazudik az óriásokról?
magyarmegmaradasert.hu/szerzok/k-n/lajdi-peter/item/3323-nimr%C3%B3d-az-%C5%91skir%C3%A1ly
 Az elmúlt hetekben két közéleti szereplő is megosztotta gondolatait a női hivatásról. Érvek hangoztak el mellettük és ellenük, gyakorlatilag minden úgy történt, ahogy szokott: józan emberek folytattak gyilkos vitákat, hogy minden szempontot figyelmen kívül hagyva meggyőzzenek…..
bélaybéla 2016.01.07 08:40:49
@Xinaf: "Ugye számodra sem hiteles, hogy egy lakás 2008 óta hever parlagon? :"
Miért ne heverhetne? Rengeteg bedőlt lakásfejlesztés van a városban, ahol képtelenek voltak értékesíteni a lakásokat, mert jött a válság és a nyakukon maradt. Azt nem lehet tudni, hogy magánszemély adta-e fel a hirdetést!
Azt is olvashatod, hogy "Akciós ár! Most alacsonyabb ÁFÁ-val." Alacsonyabb áfával csak az újépítésűnek minősülő lakásokat lehet eladni.
Egyébként hívd fel telefonon, és akkor megtudhatod a részleteket, de úgy látom, te nem akarsz 3 gyereket bevállalni és ezért vagy érdektelen!
Azért a helyedben keresgélnék, és megpróbálnám megszerezni a támogatást!
Én nem várom el tőled a gyerekeket, hanem csak segíteni akartam abban, hogy lakást találj, amelyre igényelhető a támogatás. Másfelől meg, tudattam veletek Isten álláspontját a családdal, gyerekszüléssel kapcsolatosan, nevezetesen, hog y számára ez fontos tényező, és a nők értékrendjében ez az első helyen szerepeljen.

"Nem, csak éppen leminősíti vele az Urat. Ezt írtam én is. "
Hogyan minősítenék már le, amikor a táltos gyógyít, segít, tudása nagy?
Ha Jézust lehet Isten Bárányának, oroszlánnak, törzsöknek, vesszőszálnak, orvosnak(!), fényes hajnali csillagnak tartani, nevezni, akkor ugyan miért ne lehetne Égi Táltosnak is? Ha emezek nem minősítik le Őt, akkor a táltosság a legkevésbé!

"de az egyiptomiaknak, főniciaiaknak és az indiaiaknak továbbra sem volt köze a Magyarokhoz."
Akkor megint súlyos tévedésben vagy, mert a magyarok saját magukat és mások is minket szkíta népként aposztrofálták, aposztrofáltak. Ezért a szkíta származású Buddha is a rokonunk, a pártusok is szkíta származásúak, Egyiptommal is kapcsolatban voltak a szkíták, harcoltak is ellenük, be is költöztek .

Ami Jézus származását illeti: Láthatod, hogy a családfa József, a nevelőapa származási táblája. A nevelőapja alapján tartják Dávid leszármazottjának, mert a zsidók a nevelt fiút is elfogadták egyenjogú , azonos(!) leszármazottnak a vér szerinti gyermekkel. Mi azonban a genetika tudományának ismeretei szerint ezt már nem fogadhatjuk el. Ami akkor úgy volt, mára már nem úgy van.
Máia leszármazási táblája viszont nincsen meg! Tehát nem tudhatjuk a származását. A galileai emberek származása viszont nem zsidó volt, így Mária és a tanítványok sem voltak zsidók. Ők galileusok voltak, vérségileg nem zsidók, akiket a zsidó uralkodók Jézus születése előtti évszázadban erőszakkal zsidó hitre térített és kötelezte őket a körülmetélkedésre is.

"Júda Kr. e. 129-ben elfoglalta Szamáriát, illetve 104-ben Galileát is. A júdai király Arisztobulosz csak egy évig uralkodott (Kr. e. 104-103), majd féltestvére Alexander Janneus (Kr. e. 103-76). Uralkodásuk alatt megkísérelték "judealizálni" a területet: kötelezővé tették a zsidó vallás gyakorlását és zsidó vallási törvények betartását, például a körülmetélkedést. "www.fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/bunyev%C3%A1cz-zsuzsa-%C3%A9n-istenem-istenem

Zsidó etnikumú emberek nem éltek ezen a területen, mert a Makkabeusok könyvében ezt írják le:

"Simon Tharsi egy sikeres asszírok elleni hadjárata után összeszedte a
galileai zsidókat és védelmi okok miatt visszatelepítette őket Júdeába
(8): "Akkor fogta a galileai és atarbattabeli zsidókat asszonyaikkal és
gyermekeikkel, valamint minden vagyonukkal együtt és nagy diadallal
Judeába vitte őket"
http://agost.no-ip.org/biblia/SZIT/1Mak/1Mak.html
Mária etnikai(!) származásáról nincsen hivatalos tanítása a katolikus egyháznak!

Az én hitem kompatibilis! Tehát elfogadom, hogy Pilátus azt gondolta, Jézus a zsidók királya. De Pilátus tévedett, tévedhetett, mert Jézus az egész emberiség királya, köztük a zsidóké is lenne, ha ők ezt nem utasítanák el kategórikusan. Jézust el lehet tehát utasítani, és Ő az elutasítást elfogadja, nem kényszeríti senkire sem Önmagát.
bélaybéla 2016.01.08 22:14:37
@Xinaf: Semmi gond nincsen, úgy tervezed meg a családodat, ahogyan jólesik, de a tervezésben és is segítettem egy kicsit, no nem a szexben, félre ne értsd, hanem abban, hogy "Thot erővel" (tetterővel) felvilágosítottalak bizonyos opciókról! Én szeretek segíteni másokon, teljesen önzetlenül, sőt fanatikusan, és érthetetlen nagylelküséggel! Remélem, ezt nem vetted tolakodásnak!
Természetesen, bizonyos dolgokban megegyezik a véleményem az egyházéval, míg más esetekben nem! Ezt mindig közlöm veletek és külön választom a hozzátok intézett párbeszédeimben! Ami megegyezik, azt gondolkodás nélkül fogadjátok el, ami meg nem egyezik meg, ott pedig azért nem ártalmas az elgondolkodás sem. Amikor az egyházba beléptetek, akkor is használtátok a fejeteket is, és elgondolkodtatok a miérteken! Ezt a jó szokásotokat még a Pápa kedvéért se tegyétek a sutba! Hiszen Istenünk a Logosz, a tudás, az értelem, a "Thudás". Ne legyetek vak vezetettjei senkinek, még az egyháznak sem, sőt még Jézus sem kívánja ezt senkitől, mert azért adta az eszünket, hogy azt is merjük használni. A tanítványok is mertek ellent mondani Jézusnak, mertek kérdezni, és olyan is van, amikor Isten meghajol az épeszű kérdések előtt és enged az álláspontjából, mert ő nem dogmatikus Úr!
"Mária neki rokona, akkor hogy is van ez? De tudod mit? Ne válaszolj"
Akkor használjuk az eszünket is! A zsidók abban a korban a zsidóságot a férfi személyén keresztül ismerték csak el. Ha valakinek az apja zsidó volt, akkor azt tekintették zsidónak.
Ha Áronnak voltak leányai, akkor ők is izraeliták voltak. (erre még visszatérek). Áron leányairól, sorsukról azonban semmi híradás nincsen, tehát nem tudjuk kihez mentek férjhez, aztán a született gyermekeik hogyan házasodtak stb.! Tehát ebből következően nem mondhatjuk, hogy zsidók voltak-e a származásukra nézvést. Isten az izraelitákkal kötött szövetséget, akik 12 törzset alkottak, és ebből csak egyetlen törzs, Júda törzse volt az, akiknek a leszármazottait később már zsidóknak nevezték. A többi nem zsidó volt, értelemszerűen, hanem izraelita.
Itt tájékozódhatok a kölönbségekről:hungar.gportal.hu/gindex.php?pg=18790772
A táltos fogalmát természetesen jelképesen használom Jézusra vonatkozóan, hiszen Ő messze több és nagyobb, mint egy táltos. Ő a táltosok Táltosa, aki minden táltost felülmúl és mindenkinek ura.

Az ősmagyarok hite a szkíták hitén és erkölcsén alapult. A szkítákat András szkíta térítő apostol térítette először kereszténnyé! Aztán a kereszténységnek a korban létező Manicheista változata is megjelent náluk, ebből az ötvöződésből alakult ki aztán a szkíta kereszténység, amely teljesen elütött a római, bizánci kereszténységtől. Erről tanúskodnak a honfoglalás korabeli mellkeresztek, amiket a honfoglalók sírjaiban találtak. Tehát nem ártalmas tanulmányozni a manicheizmust, a szkíta szokásokat és erkölcsöket, annak ,akit érdekel az igazság!
"kígyó valójában Jézus, és az Úr a sátán "
Ez a manicheisták nézete volt, amelyet én is osztok!
Ez más megvilágításba helyezi az emberiség szerepét, hivatását és sorsát!
A zsidók által lejegyzett édenkerti történet valójában egy félreértett verziója volt valamely őssumer eposznak!
Gondolkozzatok, kérdezzetek, merjetek ellent mondani, mert ezért nem haragszik az Isten! A vakhitet azonban nem komálja!
bélaybéla 2016.01.08 22:15:23
@Xinaf: Itt már a csok megfelelőség alapján tudtok válogatni a lakások között Budapesten:
ingatlan.com/lista/elado+haz+csok+epites-alatt+uj-epitesu+budapest+ar-szerint
Egy évvel ezelőtt, 2014. augusztus 6-ról 7-re virradó éjszaka kezdődött az iraki keresztények vándorlása: az Iszlám Állam elfoglalta Moszult, 120 ezer keresztény menekült el a Ninivei-síkságról. Azóta a pokol elszabadult, szinte az egész Közel-Keletről menekültek százezrei…..
bélaybéla 2015.12.27 19:59:49
@mezeinewsee: Nem mehettek oda "alapból"! A határokon csak útlevéllel, vízummal lehetett átlépni. Akiknek az Usa követsége letelepedési vízumot adott, az felszállhatott az Usa-ba tartó repülőre!
"Női hivatás? Akkor most hogy is van ez?" Mezeinewsee majd megmondja a nőknek! Mezeinewsee már megint képtelen a magyar mondatok megértésére, és saját képzelgéseit vetíti bele mások mondataiba. Kövér László esetében sem képes megérteni, mit mondott szegény elnök úr.Szó…..
A XX század végén egy angol ökológuscsoport az alábbi szarkasztikus megjegyzéssel zárta egyik tanulmányát: "Napjainkban egy városlakónak számtalan kérdést végig kell gondolnia, mielőtt reggel útnak indul: tömegközlekedéssel menjen, vagy gépkocsival, hol vannak útlezárások,…..
bélaybéla 2015.11.07 13:14:13
@Go Jóska: Önmagában nem az áruk mérete és nagysága a döntő a fogyasztás tekintetében, hanem a minőség, a magas hozzáadott érték.A világgazdaság:
"2014-ben vélhetően ismét növekedésnek indul: várhatóan 3,1%-kal bővül, szemben a 2013. évi 2,5%-kal."
www.coface.hu/Hirek-es-Publikaciok/Hirek/A-vilag-GDP-noevekedesenek-prognozisa-2014-re
A megújuló energiaforrások használata kisebb foszilisenergia felhasználást igényel, mintha az energiát kőolajból vagy gázból közvetlenül állítanák elő. Ehhez nem kell túl nagy belátási képesség!
"Kína óriási tempóban bővíti megújuló kapacitásait. A távol-keleti ország 2015 végére 35 GW-nyi összkapacitást tervez kiépíteni. A cél eléréséhez jó úton haladnak, ugyanis Kínában tavaly az EPIA előzetes adatai szerint 11,3 GW-nyi erőművet telepítettek, így 18,1 GW-ra nőtt az ország telepített napenergia-kapacitása."
www.portfolio.hu/vallalatok/fenntarthatovilag/kina_mindenkit_allva_hagyna_a_globalis_napenergia-piacon.199082.html

" a rendelkezésre álló készletek növeléséhez komoly technológiai áttörésre sincs igazán szükség, mivel a kitermelhető készletek nagyságát a termelési hatékonyság javításával is meg lehet növelni."HVG BP
Eddig Hetesinek egyetlen prognózisa sem jött be, mert képtelen valamennyi tényezőt számításba venni.
bélaybéla 2015.11.07 14:21:01
@Go Jóska: Ez nem" jóslat", hanem megalapozott prognózis! Jósolni Hetesi szokott! Egyébként ez az érték be is jött:" A 3%-os GDP növekedés elvált a fosszilis energiafogyasztás emelkedésétől, azaz a klímaváltozás megállítása érdekében tett közös erőfeszítések elkezdték éreztetni hatásukat. "
greenfo.hu/hirek/2015/06/30/rossz-hir-az-orbani-atomalomnak-megallt-a-vilag-energiafelhasznalasanak-novekedese
"2014 harmadik negyedévében öt százalékkal nőtt az amerikai GDP, amely 11 éve a legnagyobb növekedés az országban. Az USA gazdasági növekedését főként a belső kereslet, valamint a foglalkoztatás növekedése hajtja.
Az Egyesült Államokban a bruttó hazai termék (GDP) éves alapon 5 százalékkal emelkedett a harmadik negyedévben. Ilyen magas gazdasági növekedést utoljára 11 évvel ezelőtt mértek az USA-ban"
mandiner.hu/cikk/20141227_ot_szazalekkal_nott_az_amerikai_gdp

"Kína brutális tempóban tereli maga felé a napfényt
A 9900 MW – ennyi napelemes kapacitást szerelt fel és kapcsol be a hálózatába Kína csak az idén. Ezzel tovább trappolnak a 150 GW-os céljuk felé, és most már hallani sem akarnak lassításról"www.mnnsz.hu/kina-brutalis-tempoban-tereli-maga-fele-a-napfenyt/
A napelemek újrahasznosíthatóak! A technika folyamatosan fejlődik, a hatékonyság nő, a napelemek egyre olcsóbbak, mit szeretnél még látni?
A gazdaság bővül, de ezt a bővülést nem feltétlenül a kontérneres- hajós cégek forgalmának növekedése mutatja meg.
A kínai áruk minősége is javult. Régebben egy olcsó kínai cipő nekem 1-2 hónapig tartott csak, most már 2-4 hónapig is bírja, tehát akkor feleannyi a szállítás is, mint előtte volt.
A termelési hatékonyság növeléséhez a technológia már adott, tehát a hatékonyság növekedni fog, mert adottak a feltételek. Mit nem lehet ezen megérteni?
bélaybéla 2015.11.15 21:35:01
@Go Jóska: A gdp a hozzáadott szellemi érték mentén is tud növekedni. Pl: Ha hagyományos izzókat gyártok , akkor a rövid élettartamuk miatt sokat kell legyártani belőlük és sokat kell bepakolni belőlük a konténeres hajóba. Ha a technológia fejlődésével led -es izzókat fejlesztek, akkor ezredannyi is elég belőlük, mert 100 szoros az élettartamuk és tizedannyi a fogyasztásuk. Ha a led izzókkal világítom meg a nagyvárosokat, akkor tized annyi áramfelvétel lesz, mint a hagyományos esetében. Tehát csökken az energiafelhasználás, de ezzel párhuzamosan nemhogy csökkenne a gdp, hanem ugyanannyi vagy még több is lehet.
Ez minden téren így van! Jelenleg a felhasznált energia 99%-ban csupán elpocsékolódott, míg csak 1%, ami ténylegesen hasznosult. Ezen lehet javítani, és egyetlen tized százaléknyi javulás már kb. 10% gdp növekedést okoz önmagában is.
Most vegyük a zöld energiákat: ha a beépített zöld energia egyetlen százalékot megtermel a felhasznált áramból, akkor ugyanannyi fogyasztást feltételezve 1%-al csökken a foszilis felhasználása is.
Az természetes, hogy vannak gazdasági lufik, amik fújódnak, majd kipukkannak. A bankszektor mindig megpróbál minél több pénzt és fejlődést kipréselni a szereplőkből, és aki túlvállalja magát, az ráfizet, aki higgadt és mértékletes tud lenni , az életben marad.

"a gazdaság legalapvetőbb tényezője, ha nem az áruk megtermelése, majd eladása?"
De nem a mennyiség, a térfogat és a súly számít, hanem a hozzáadott szellemi érték nagysága, a technológia folyamatos fejlődése a döntő tényező.
" De könyörgöm! Ha feleannyi szállítás, akkor feleannyi eladott áru!" Na és?
Ha az ugyanannyi pénzemért kétszer olyan jó cipőt veszek magamnak, akkor dupla annyi pénzem marad más dolgok megvásárlására: nyaralásra a Balatonnál, luxuscikkekre és ezernyi más dologra, ami nem Kínából származik, hanem itt állítják elő. Ezért a gdp is megduplázódhat.

A napelemek újrahasznosíthatóak:
onergy.hu/hirek/napelemek-ujrahasznositasa

" Minek a termeléséhez, és konkrétan milyen technológia?"
A kőolaj hatékonyabb és olcsóbb kitermeléséhez:
"A meglévő és az új technológiáknak köszönhetően elegendő készletekkel rendelkezünk majd a világ elsődleges energiaszükségletének a fedezéséhez 2050-ig és azon túl" – mutatott rá.

"A BP szakemberei úgy látják, hogy a rendelkezésre álló készletek növeléséhez komoly technológiai áttörésre sincs igazán szükség, mivel a kitermelhető készletek nagyságát a termelési hatékonyság javításával is meg lehet növelni."hvg.hu/gazdasag/20151102_Meg_2050ben_is_boven_lesz_olaj_es_az_ara
A magyar kormány újabb nemzeti konzultációt indít, hogy képet kapjon arról, a magyar társadalomnak milyen érzései, ismeretei vannak a bevándorlásról, és mindezek alapján dolgozzon ki egy stratégiát, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő. A konzultáció kezdeményezését Orbán…..
bélaybéla 2015.04.27 20:48:11
@Gyorgy Nagy: A bevándorlók ellátására fordított összeget meg kiknek kellene inkább odaadni?

"Tavaly 2, 6 milliárd forintot fordítottak a menekültek ellátására":

vaol.hu/hirek/26-milliard-forint-menekultekre-1672680
bélaybéla 2015.04.28 10:17:53
@studiorum: Dehogynem!
"A Zsinat sikeres befolyásolásától felbuzdulva, Glock és Stark két évig körbe járták Amerikát, beszédeket és szemináriumokat tartani egyházi vezetőknek, újságíróknak és szerkesztőknek. Munkájuk sikeres volt, mert munkájuk eredményeként sok hitoktatási tankönyvet és más kiadványokat át kellett írni, és minden szinten átnevelési kampányokra volt szükség. Így született meg a „judeo-kereszténység,”
eucharisztikuskongresszus.hu/BS_hit_14.html
bélaybéla 2015.04.28 14:42:06
@studiorum: Talán azért maradt ki, mert a következő bekezdésben egy mondat a nagybetűs "Hogy" szócskával kezdődik, vagyis eredetileg ez az új mondat az előtte lévőnek a folytatása volt, akart lenni. Ez egy hiba! Nem ezen múlik egyébként a szöveg értelme, hanem azokon, amelyeket előtte idéztem neked, no meg az egész iromány mondandóján.
Idézőjelben pedig azért van, mert természetesen ezt senki sem ismeri hivatalosan(!) el az érintett egyházban, hogy létezik judeo-kereszténység.
Azonban, ez már tény kérdés, az idézőjelektől függetlenül.
Egyébként , ez a kifejezés már régebb keletű ennél, és azokra vonatkozik, akik az Ószövetséget elfogadván azt beemelték a Biblia könyvei közé, és elfogadják Istentől egyformán ihletettnek az Újszövetség könyveivel.
Az ilyen egyházak, felekezetek az Judeo-keresztény egyházak, felekezetek ebben a szóhasználatban.
Shlomo Sand, izraeli történész tavaly ősszel magyarul is megjelent világhírű könyvét olvasom, melynek címe: “Hogyan alkották meg a zsidó népet?” (The Invention of the Jewish People). A könyv bemutatója épp a házunkban volt, amelyen maga a szerző is megjelent. Mindaz,…..
Az alábbiakban nagyon nagy együttérzéssel és compassioval, együttszenvedéssel szeretnék beszélni arról, amit „sérült férfiasságnak” is mondhatnék. Csak utalásszerűen hadd említsem az ezen a területen támadó nehézségeket: a homoszexualitást nagyon merész dolog…..
bélaybéla 2015.04.25 10:41:52
"Akkor nem érted. Nem 'idegből' történt, és valamit jelképezett. Nyilván nem a fügefáról volt ott szó, ha egyszer annak nem kellett teremnie. "

Ugyan, mit jelképezett vajon?

"A fügefa a szőlőfürttel együtt évezredek óta köztudottan Izrael jelképe. A jólét, a bő termés jelképe ez a tíz hónapon keresztül gyümölcsöt termő fa. A fügefa szimbolikus jelentőségét jelzi az, hogy Buddha egy fügefa alatt világosodott meg, s lett Buddhává."

"Jézus a fügefa elszárításával nem tesz mást, mint előrevetíti az Isten fiát fel nem ismerő és Jézust kereszthalálra küldő Izrael sorsát. Azt a sorsot, amelyre Izrael önmagát ítélte."
"A nevezetes reggelen Jézus azt mondja a fügefának: "e korszakra többé senki se egyék rólad gyümölcsöt (Mk. 11-14.)"
web-hang.hu/cikkek/fugefa.html

A fügefa hasonlat az utolsó idők látomásában is újra előjön:
"az ég csillagai lehullottak a földre, ahogyan a fügefa hullatja éretlen gyümölcsét, amikor nagy szél rázza" (Jel6,13)

Valami tehát függ a fügefától! Az emberiség sorsának alakulása!
A terméketlenné váló fügefa, magának az emberiségnek és vele együtt a Föld pusztulásának előrevetített jele, oka és előidézője egyben.
Izrael népe és országa a maga totális terméketlenségével, Isten és emberellenes létezésével az emberiséget a pusztulásba hajtja!!!
Jézus ellenben az önnön magát szétosztó jóságával és termékeny életútjával gazdagon táplál bennünket:
"Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk, mert írva van: Átkozott minden, aki fán függ (Gal 3,13). "

Ő lett a keresztfán függő valódi gyümölcs, aki a halála által ad nekünk eledelt és életet.
A terméketlen és ezért(!) végérvényesen Jézus által terméketlenné tett fügefa jelzi a bűnös, gonosz emberiség áldatlan függőségbe jutását a fügefa népétől a: zsidóktól.
A fügefa, a függőség, a függés és a vég (f-v) szépen hangalakilag egy logikus összefüggés(!)rendszerré állnak össze egy bizonyos nyelv segítségével.
Kérdezem akkor: vajon milyen nyelven gondolkodott az Élő Isten Fia,- aki az Élőhöz kiáltott a kereszten is-, amikor hozzánk született?

"Népek Krisztusa Magyarország!"

.
A II. Vatikáni zsinat a Katolikus Egyház történetének 21. egyetemes zsinata volt; az egész világról a Vatikánba érkező püspökök gyülekezete, akik az egyház életében az éppen fontosnak ítélt témákat vitattak meg. Az összes résztvevő száma körülbelül 2540 fő volt, akik…..
bélaybéla 2015.04.14 10:03:46
@Constantinvus Literator:
Van ennél még jobb vers is :

"Aki kamatra ad kölcsönt és ráadást vesz, maradjon-e életben? – Nem marad életben! … Meg kell halnia! Vére jöjjön belőle! (Ezékiel18,13)

De Itt olvasgathatsz felvilágosító idézeteket:
“Rendkívül igazságtalan többet visszakövetelni, mint amennyit az ember odaadott. Így cselekedni: ez a legszűkebb környezetünk kizsákmányolása, és spekulálni a megszorultságon: álnokság.(Lactantius)

"Mi a különbség idegen javak titkolt módon való birtokba vétele és a között, hogy valaki útonállóként, gyilkosság árán teszi önmagát idegen vagyon urává, - vagy ha kamatfizetés kikényszerítésével veszi tulajdonba azt, ami nem az övé?”(nyssai Szent Gregor)
mkdsz1.freeweb.hu/n04/kamat.html
bélaybéla 2015.04.14 15:37:04
@Constantinvus Literator:
A kommunizmust hatalomra juttató maffiózókat kik pénzelték Amerikából? Zsidó bankárcsaládok!
Ők ezen is nagyot kaszáltak, hogy mesterségesen szembe állították a világ egyik felét a másikkal, aztán eladósítottak bennünket is tönkre zúzván a rendszert, azután pedig minden zsíros falatot kiprivatizáltak maguknak.

Én egyébként nem a kommunizmusról beszélem neked, hanem erről,- valamit nagyon félre értettél a kétpólusú beszűkült gondolkodásoddal:
"1932-ben a tiroli településen, Wörglben vezették be a rendszert a gazdasági világválság hatásainak csökkentésére. Nemcsak áruvásárlásra, szolgáltatások kifizetésére volt alkalmas, de még a települési adókat is leróhatták vele. Fedezetül a helyi takarékban elhelyezett összeg szolgált. A fizetési utalványokat havonta 1% forgásbiztosítási illetékkel kellett érvényesíteni. A Silvio Gesell német közgazdász elméletére alapozott ötlet annyira bevált, hogy számítások szerint a helyi pénz tizenháromszor gyorsabban forgott, mint a schilling (az akkori fizetőeszköz). A pénzkörforgás és ezzel a gazdasági teljesítőképesség megnőtt, a munkanélküliség csökkent. Az eredményt akkor a sajtó a wörgli csoda néven emlegette, és száz további település szerette volna bevezetni, azonban az Osztrák Nemzeti Bank betiltotta a hasonló kezdeményezéseket."
hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_gazdas%C3%A1g
www.youtube.com/watch?v=E_Sh3BK5Is0

Próbálj meg kitörni az elmédbe épített , mesterséges csőlátástól és skatulyáktól!
bélaybéla 2015.04.14 20:09:37
@Constantinvus Literator: Miért, nem az elmével látunk és az agyunk nem skatulyázott?
Egy héttel azután, hogy Simicska Lajos olyan stílusban küldte el a Fidesz prominenseit a nagy büdös francba, mint egy betépett rapper, most sokan azt találgatják, sikerült-e lehiggadnia a sértett főoligarchának az ausztriai szánkózás alatt. A legfontosabb viszont nem ez, hanem, hogy…..
bélaybéla 2015.02.14 11:22:27
@Aston Kanál: Nem szelektáltak így a rendőrök, akik gyújtottak elmenekültek, a balekok meg ott maradtak, és azokon álltak bosszút a rendőrök.
Most is törtek zúztak a baloldali tüntetők, mégsem vertek agyba főbe senkit a rendőrök titokban.
bélaybéla 2015.02.14 12:23:12
@Aston Kanál: Én is ott voltam a Madách térnél, láttam mi történik, alig tudtam elmenekülni, akik bemenekültek a bárba, azokat jól összeverték.
A rendőröket eleve felheccelték, és bosszúállásra készítették fel.
Kúrcsány a vélemény nyilvánítást korlátozta, amikor lekordonozta a Kossuth teret és kitiltotta onnan a békés tüntetőket. Ezután kezdődtek az utcai megmozdulások és az összecsapások. Ez Kúrcsányék bűne volt. Az emberek csak védekeztek a rájuk támadó rendőrökkel szemben, ezért borogattak fel és hordtak össze kukákat, építési anyagokat, deszkákat, barikádnak és ezért gyulladt ki néhány autó is.
Az okokat kell megkeresni és nem az embereket hibáztatni, mert a fő bűnös Kúrcsány volt és a belügymininszter.
bélaybéla 2015.02.14 13:36:34
@Aston Kanál: Most azért folyik ez, mert az embereknek elég volt Kúrcsányból, és 2/3-os többséggel ruházták fel Orbánékat. Ez is Kúrcsányék bűne miatt következett be.
Az tagadhatatlan, hogy jelenleg jobban állunk gazdaságilag, mint Kúrcsányék idejében, amikor kórházakat zártak be, vasútvonalakat szüntettek meg. Jelenleg zéró az infláció és megindult a gazdasági fejlődés.
Orbánt nem lehet egy napon említeni Kúrcsánnyal, aki mindent csak elkúrni tudott.
Ezért nevezem őt Kúrcsánynak! Orbán felőlem lehet Orsós, ha tényleg az, nem érdekel, mert nem ez számít.
Ha nem lennének jobbak valamivel, akkor Kúrcsányék nyerték volna meg a választásokat.
  "A hazai média mély csendje vette körül Alexander Zaharcsenko hétfői bejelentését, mely szerint a debelcsevói katlanban bekerített ukrán katonák közül a magyarokat és ruszinokat fogságba esésük esetén hazaengedik. Pár napon keresztül nem is lehetett tudni, hogy a hír…..
bélaybéla 2015.02.14 13:17:27
@tesz-vesz: Miután a románok kiugrottak persze hogy nem bíztak bennünk a németek jobban, mint annak előtte.
A németek egyébként bennünk bíztak jobban, mert a románokról már voltak rossz tapasztalataik az első világháború alatt.
bélaybéla 2015.02.14 13:21:47
@kvadrillio: Thürmer egy mocskos Kádár seggnyaló idióta!
A KARD Magyar vagyok nem fasiszta 2015.02.06 06:36:46
Hát jó reggelt 900 000 magyar választópolgár! A nézőpont szerint kb. itt állt meg a Fidesz szavazóbázisának sorvadása az ősz óta. Szép szám ez kies hazánkban, ennyit állítólag még az MSZP sem bukott öszöd után. Nemhiába, Magyarország jobban teljesít - na de ebben is…..
bélaybéla 2015.02.13 13:28:24
@toportyánzsóti: Amikor a nagyhatalmak fasírtban vannak egymással, akkor felértékelődnek a kisebb országok is.
Orbán ezt zseniálisan használja ki, hogy ide oda táncol, miközben ő maga azt csinál amit jónak lát.
Hajrá Viktor! Hajrá Magyarország!
Azzal indult a mindenki által látható politikai karrierje, hogy azt mondta, ruszkik haza! Mondta ezt egy olyan országban, amely 56 után azért rendesen rászokott arra, hogy ha olcsó az olaj, akkor bánjuk is mi az oroszokat, még azzal a Nyugat-Európával is szembemegyünk, ahová kijárunk…..
legújabban ez a nyomorult 4K kampányol ezzel. szánalmas hogy azt hiszik, hogy ettől már mindjárt fényre derül a haza is.és most a kétfarkú kutyás Kovács Gergi mondta a Partizánban, hogy legalizálná a füvet, azokután már nem szavaznék a viccpártra, hogy fűpárti és elbontaná a kerítést, értelmes ember…..
bélaybéla 2015.02.08 22:28:01
@prakp: Ezt mind mondta a Cs. doki, és elég komoly arcot vágott hozzá, amikor mondotta.
Én is korrekt vagyok, mert a mérgeket üldözöm, ez elég korrekt, nem?
Nem vagyok katolikus, mint már mondtam!
bélaybéla 2015.02.08 22:51:30
@prakp: Én hiszek a listáknak, no meg Cs. dokinak, inkább mint a te drogos agyadnak:
Azt hiszem, ez érthető és elfogadható.
bélaybéla 2015.02.08 23:19:27
@prakp: Majd ad neked a Csé doki ne félj, elszedi ő a drogjaidat és elvonókúrára tészen igen gyorsan.
Akkor fog a te fejed kililulni, mint a vöröskáposzta!!!