Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyica

453 bejegyzést írt és 311 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fecsegő mellékblog Cigi nélkül 2024.04.02 16:48:04
Most márciusban volt egy éve, hogy nem dohányzom.   Azt mondják, a függők napra, percre pontosan tudják, mikor dobták le a keresztjüket.  Én a napot sem tudom pontosan, pedig majdnem ötven évig pöfékeltem, és nem is csak napi pár szálat.   Irigyeltem azokat, akik le tudták tenni, de én magam meg…..
A hetvenes években imádtuk a Slade zenekart.  Az ő számukkal kívánok boldog Karácsonyt mindenkinek...
Letelt a kemó, leleteim jók, a nagyján már túl vagyok.  Járni kell még ellenőrzésre, de már a neheze elmúlt.  Legalábbis remélem. Emlékszem, tavaly ősszel mennyire lehangolt voltam.  Teljesen elszürkült a világ, eltűnt minden jó kedvem, és akkor még nem tudtam,milyen komoly betegség lapul…..
fecsegő mellékblog Utókezelés 2023.07.29 16:30:44
Mégsem feledkeztek meg rólam, elkezdték a kemót időben, a felén már túl vagyok.  Kiszámoltam, hogy augusztus vége felé letelik, de miért is történne bármi is a papírforma szerint.   Ezen a héten rossz lett a vérképem, csúszik két hetet a kezelés, közben élvezem a kemoterápia "áldásait": afták,…..
Igazából azt hittem, a műtéttel kész, vége a betegségemnek, ennyi volt.  Itthon a tüdőgyógyász árulta el, hogy jelentkeznem kell a beküldő orvosnál utókezelésre.. Ez viszont nem olyan egyszerű, mint aminek látszik.  A megyében egyetlen mellkasi kórház van, jó messze tőlünk, na, oda tartozok.  Igaz,…..
Sosem szerettem betegségblogokat olvasni, bármilyen népszerűek is voltak.  Mindenki maga tudja, hogy éli meg ezt a helyzetet, lehet, segít ha kiírja magából.  Én inkább kerültem ezt a témát, és nem is gondoltam arra, hogy esetleg velem is előfordulhat bármi komoly, végzetesnek tartott…..
fecsegő mellékblog Az új kutya 2023.01.04 08:20:44
No, hát a december megkoronázta az egész évet!  Lett egy hiperaktív kutyám, pedig már nem akartam állatot, és lett egy tüdőgyulladásom, azt meg főleg nem akartam. Az elárvult kutyát a barátnőm látta meg egy fb. hirdetésben.  Telefonált, intézkedett, aztán mentünk megnézni a jószágot.  Egyedül volt…..
fecsegő mellékblog Macskakaland 2022.12.18 17:01:07
Ha valahol a városban elkóborol egy kutya, az biztos, hogy megjelenik a hírfolyamomban.  Meg is osztom nyomban.  Eltűnt macskák is felbukkannak nálam, de azt nem igazán osztom meg.  Ki az a parafenomén, aki megy az utcán és hetvenhét cirmos macska után egyszer csak meglátja, a hetvennyolcadikat,és …..
Vannak időszakok, amikor semmi sem jó.  Ez az időszak már szinte január óta tart nálam. Még mindig kínlódok az izületi gyulladásaimmal, pedig már azt hittem elmúlt.  Nem, nem múlt el,  csak néhány napra bekussol, aztán hajrá, gyötörjük csak a nyanyát!   Az idén még a szokásos kirándulásaim is…..
Azaz 95 Fahrenheit.   Most éppen örülök, hogy nincs kutyám.   Nem kell sétálni menni. Hát igen, Csiperke is átkelt a szivárványhídon.  Szívférges volt, későn vettem észre. Kapott néhány injekciót, de már elkéstünk.  Nyolc hónapig volt velem, imádtuk.  Egy aprócska kis szeretetgombóc volt, nagyon…..
Szeretem a délutánokat ilyenkor van az én énidőm.  Ekkorra már minden házi munkával kész vagyok, jól esik leülni a tévé elé megnézni valami filmet a Netflixen, vagy olvasgatni, játszogatni a számítógépen.  Az utóbbi időben felborult a napirendem, mert az öcsém be került Szegedre a klinikára, kisebb…..
Lassan kezdem visszanyerni a régi önmagam.  Az ortopédiáról átirányítottak a reumatológiára. Szteroidot írtak fel fel, ami valószínűleg használ.  Vagy a rengeteg alternatív gyógymód, amit csak hallottam, vagy olvastam.    Itt, a 21. században azt mondják, a gugli a barátom, ebben az esetben viszont…..
Sokatokban felmerül a kérdés, hogy a statisztika fülön található adatokból melyik mit jelent. Erre próbálok meg válaszolni egy egyszerű példával: Ez a sor azt jelenti, hogy 2015. 04. 06-án 60 különböző számítógépről (Látogató), összesen 63-szor léptek be (Látogatás)…..
Amikor az ember azt hiszi, végre sínen van az élete, na akkor biztos beb@szik valami. Néhány éve például a covid.   Meghökkentünk, de kihevertük, talpra álltunk. Megtanultunk együtt élni a helyzettel.  Az élet folytatódott, és rémálmaimban sem gondoltam se háborúra, se betegségre. Most mind a…..
A héten arra gondoltam, hogy na tessék, már megint elmúlt egy év, nyomtalanul, eseménytelenül, mintha nem is lett volna.  Egyel többet adhatok az éveim számához, és ennyi. De tényleg csak ennyi? Végig gondoltam, milyen is volt 2021. Rosszul kezdődött, mert Szilveszter reggelére elpusztult hű kis…..
2020.  oktőber 30. Délelőtt munka közben  azon tépelődtem, mekkora rumli fogad otthon.  A fiam rendelt egy ágyat a neten, aznap hozták.  Lelki szemeim előtt szétdobált dobozok, műanyag csomagolóanyagok hevertek a lakásban mindenütt.  Hazaérve meglepetten láttam, hogy semmi káosz, a hulladék…..
Rudolfot minden évben lezúzzák, de ő hősiesen állja a sarat.  ..
Amikor dolgoztam, nem nagyon néztem sorozatokat, két műszak mellett nem volt értelme.  Vagyis néztem, de olyanokat, amik különálló epizódokból álltak, mint a Helyszínelők, Doktor csont, ilyenek.  Ezeket akkor is tudtam követni, ha egy-egy részről lemaradtam.  Most hogy nyugdíjas vagyok teljesen…..
fecsegő mellékblog Elmacskásodva 2021.09.20 08:45:02
Ott hagytam abba július végén, hogy tartok egy kis pihenőt, utána kifestem a vécét.  Na, ez se így lett, mert telefonált a főnök, munka van!  Igazából örültem is, mert elég jól kiköltekeztem, pedig még vannak terveim.  Akarok még venni pár dolgot a lakásba, viszont  beszereztem magamnak néhány…..
Azt hittem, ha nyugdíjas leszek, mindenre jut időm.  Na ja, ahogy Móricka elképzeli!   Ugyanúgy eltelnek a napok, mint aktív dolgozó koromban.  Sokszor el is gondolkodtam rajta, hogy a fenébe tudtam én a házi robot mellett még dolgozni is eljárni.    Később mégis úgy adódott, hogy eladtam a bőröm. …..
Régóta álmodozok egy kertes házról, vagy legalább is egy kertről, úgy látszik, az égiek meghallgattak.  Hirtelen váratlanul lett egy kertem. Úgy történt a dolog, hogy az egyik földszinti lakó elköltözött, neki volt egy kis előkertje, amit az ő távozása után gyorsan fel is vert a gaz. Néhány hónap…..
Napra pontosan ma egy éve írtam ezt a posztot egy azóta megszűnt helyre.  Akkor még csak álmodoztam, hogy lesz egy kertem. Most van, de erről majd később. Gyerekkoromban nagymamámnál nevelkedtem, legalábbis a hétköznapokat ott töltöttem.  Kertes kis parasztházban éltek, ahogy mindenki ott a város…..
Pünkösd vasárnapjára volt betervezve egy kirándulás.  Úticél: Vácrátóti arborétum, Visegrád, hajózás a Dunakanyarban, végül egy kis séta Szentendrén. Itt a Dél-Alföldön elég jó idő volt, úgy éreztem, egy kicsit túlöltöztem, később kiderült, hogy egyáltalán nem.  Ahogy haladtunk északra, egyre…..
fecsegő mellékblog Tavaszodik 2021.05.02 15:49:49
Kinyitottak a teraszok, lehet kiülni kávézgatni, sörözgetni, bámészkodni.  Bár mifelénk inkább a sétát választják az emberek.   Én is a Liget felé veszem az irányt napsütéses délutánonként, egy kis séta rám fér.    Ücsörgök kicsit a padon, ahol Picikét találtam.  Emlékezek.  Még mindig, de már…..
Megszólalt, újra, sokan felhördültek, újra.  Én meg nem is értem ezt a Norbi dolgot.  Vannak, akik szeretik.  Na ez is egy talány, mert miért?   Pedig vannak, én is ismerek egyet.  Aki fogyni akar, vagy tornázni, rengeteg videót talál a neten, jobbnál jobbakat.   Bár, ha éppen Shobertéket…..