Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edemo

49 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor tusnádfürdői beszédben ismét felmerül a demokrácia értelmezésének kérdése, de a jobboldal még mindig a baloldallal szemben kívánja meghatározni magát. A szociális jobboldal kialakításában azonban nem tisztázta egyértelműen, hogy milyen jellegű szerepvállalást…..
Persze nem nyíltan, tevékenységüket semmiképp sem elismerve, sokkal inkább témáit igyekszik átvenni. Ezt mutatja a bevándorlókról adott orbáni nyilatkozat, az USA-val kötendő szabadkereskedelmi egyezmény pontjainak kritikája (génmódosított termékek behozatala elleni…..
Ki meri kijelenteni magáról, hogy minden esetben szilárdan elutasított és a jövőben is elutasítana egy olyan dolgot, amiből önmagának vagy közvetlen ismerőseinek haszna származhat?    Kép: mfor.hu Miközben zajlanak a tüntetések a NAV korrupciógyanús ügyei miatt, jogosan…..
Napolit Ilyenek vagytok 2014.07.13 00:56:55
A gesztusok és illedelmességi körök máig a politika részei. Bár nem muszáj őket betartani, azonban látszatuk fenntartása is fontos. Érdekes tény, hogy a gesztusokat és illedelmességi köröket leginkább alkalmazó Fidesz és Jobbik ma a két legtámogatottabb párt.   Kép:…..
Napolit Vita a vitáról 2014.03.21 11:58:01
A miniszterelnökjelölti vitákat mindig azok erőltetik, akiknek kevesebb a veszteni valójuk, ám a kormányon lévő igyekszik minimum fenntartani jelenlegi helyzetét, így arányaiban nagyobb veszteni valóval indulna. Magyarországon ráadásul nincs arra vonatkozó szabály, hogy lennie kell…..
Napolit Könnyű kritika 2014.03.04 22:21:08
Lehet kevesellni miniszterelnökünk és külügyminiszterünk jelképes kijelentéseit, de nem tehetünk többet. Kevés az aktív szereplő az ukrán helyzetben, aki tud és akar is érdemben reagálni.   Kép: Kyiv Post  Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon választások előtt…..
Az Európai Unió ugyan tisztában van a jelenlegi lobbi szabályozás hiányosságaival és elismeri a szigorítás szükségességét, ám úgy tűnik, mégsem kívánja megtenni az első lépéseket, pedig a küszöbön álló szabadkereskedelmi egyezmény indokolttá tenné.   Kép:…..
Marian Kotleba és pártja, a Mi Szlovákiánk Néppárt figyelemre méltó eredménye a novemberi parlamenti választáson Besztercebánya megyében egy figyelmeztető jel lehet a felvidéki magyar pártok számára. A szélsőjobb iránti hajlam egyre inkább nő a lakosság körében, a Magyar…..
Gyámság vagy megerősítés a belső tanács? A szocialistáknak megfontolt lépésekre van szükségük, semmit sem kizárva, mindent mérlegre téve cselekedni. Ez a megoldás, csak ideiglenes lesz. Kép: Népszabadság Online    Miután kirobbant a bajai videó és annak…..
A két legjelentősebb baloldali ellenzéki párt együttműködése létrejött, ám a tárgyalások mikéntje és a folytatás lehetősége nem éppen a nagyfokú egyetértés jele, ami akár kezdeti fragmentációként is értelmezhető. A csütörtöki nap, vezető belpolitikai híre…..
Alig pár hónapja egy őszvégi napon kiszivárgott az Emberei Erőforrások Minisztériumának döntése, amely értelmében csak alig több mint 10 ezer ember tanulhat volna tandíjmentesen a továbbiakban a felsőoktatásban. Itt indultak el a Hallgatói tiltakozások és jutottak odáig, hogy…..
„Nyugtalanul szemléljük a nemzetállam eróziójának folyamatát, nehogy lemaradjunk arról a pillanatról, ami végre a szuverenitás elvesztését jelzi” /Joseph Schumpeter/ A Tavares-jelentés kapcsán érdekes tendenciákat figyelhetünk meg az Európai Unió jellegének…..
„Az EU nem demokratikus intézmény, mégis rendelkezik egy bizonyos legitimitással” (Körösényi András)   A Tavares-jelentés a magyar Alaptörvény és az általa kiépített közjogi helyzetről ad képet emellett részletesen kitér a közjogi helyzet főbb intézkedéseire és…..
Az árnyalt politikai jelképek klasszikus példái ma a köztéri szobrok, de ezekben is eluralkodhat a pártdinamika. Aki összefogást szeretne, az elkerüli az elkerülhető nyílt konfliktusokat, aki viszont politikai tőke után sóvárog, annak mindig jól jönnek a jelképeket hordozó…..
Napolit Nonprofitok a politikában 2013.04.30 09:35:02
Az Egyesült Államok egy lépéssel előttünk jár a pártpénzek láthatóvá tételében, a kiskapukat nyitva hagyva azonban ők is újabb problémával szembesülnek. Mivel Magyarországnak szintén az átláthatóság irányába kell elmozdulnia, érdemes lenne megfontolnia az…..
edemo 2013.05.01 16:50:15
@marquis Van de Boeven a' Thoeqoem:
Igen, ez tényleg fontos téma, pláne, hogy ez is az adófizetők pénzéből megy, de nehéz megbízható adatokat szerezni, többnyire csak találgatások vannak.
A kialakult hatalmi vákuum a Fidesz- KDNP többségű képviselő testület és a független polgármester között, ám annál is nagyobb probléma, hogy az önkormányzás bizonytalan keretek közt mozog. Esztergomban torzult a megalkotott önkormányzati rendszer és a kihívásokra adott…..
A román-magyar kapcsolatok sosem voltak felhőtlenek. Tudjuk, hogy Romániának nem épp a kedvence a Székelyföldi autonómia kérdése, ugyanakkor a nem tiltott jelkép használatot büntetni túlzás. Románia mégis úgy látja „a legmagasabb európai szabványokat alkalmazza”. A…..
A küszöbön lévő választás és az Együtt 2014 hívó szava végleg elvágta az LMP belső csatározásait, de ezzel végül mindenki nyert.   Az LMP működését mindig beárnyékolta az „újjá alakult SZDSZ” és hasonló felhangú megjegyzések, amit verbálisan ritkán…..
A 2013. január 1-én hivatalosan megalakuló Országgyűlési Őrség a „házelnök irányítása alatt álló fegyveres szerv”, melynek fő feladatai: a tárgyalási rend fenntartása, létesítményvédelem illetve a házelnök személyes védelme.  Az Országgyűlési Őrség az…..
Az Egyenes beszédben készült interjújában Gyurcsány egy számukra egészen új politikai stratégiát vázolt fel, ami meghatározhatja az elkövetkezendő hat évet is a Demokratikus Koalíció számára.   Ez a kiragadott részlet véleményem szerint önmagában is értelmezhető,…..
Napolit Ki az a HÖOK? 2012.12.12 15:03:34
Amiért a HÖOK harcol az pár száz ember véleménye. Megfigyeléseim szerint a hallgatók többsége ugyancsak nem ért egyet a kormány terveivel, de az irányvonalat elfogadja, adott esetben támogatja is. Akinek tehát nem tetszik valami, annak jogos igénye lehet a tiltakozásra. A HÖOK…..
Napolit Bajnai is BACK! 2012.10.08 16:05:38
  Bajnai Gordon visszatér a civilek támogatásával, akik láthatóan nem kívánnak függetlenedni a politikától. A Millaval való együttműködés azonban merész húzás az LMP-től, ugyanúgy, mint maga a közös jelölt támogatása. (kép: Képviselőfánk)   A mai nap…..
A kormány hivatalosan bejelentette gazdasági várakozásainak csökkentését, de a fő 3% alatti államháztartási hiány megmaradt célként. (Összehasonlításként)  Matolcsy György ma reggel jelentős bejelentéseket hozott nyilvánosságra. Bár ezek egy része a kiszivárgott…..
  A jelenlegi magyar kormányt könnyű támadni, de még nehezebb védeni. Most az utóbbi nézőpontból próbáljuk meg értékelni intézkedéseiket és terveiket. Vegyük kiindulópontnak azt a főleg nyugati európai országokban elterjedt vélekedést, mely szerint Magyarország az…..
Az erkölcs és morál nem a politika rendszerének részei. Külsőleg ugyan megítélhetők az erkölcsileg jó és rossznak számító lépések, de ezek nem hatnak jelentősen a hazai politikára szubjektivitásuk miatt sem. Vigyázat elvont leszek! Mi is a politika? Számomra egy olyan…..