Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dermesztő

7 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 19-én este nyolckor indul a Duna TV új napi kulturális műsora, a Kultikon. A műsorról már megírtuk, hogy egyik napi szerkesztője Siklósi Beatrix (Éjjeli menedék), másik pedig Halász Zsuzsa (a KDNP volt szóvivője) lesz, de azt még nem, hogy öt műsorvezető is tartozik…..
Dermesztő 2012.03.18 11:35:34
@ex-leprás: Ez így nem teljesen igaz, az m1-en annak a címe "+1" volt, és csak az alcím volt az, hogy "éjjeli menedék", ergo a "+1" volt a védett cím.
Az echo-n pedig azt elhagyták és "csak" éjjeli menedék címen fut/ott.
MédiaHack Médiahack 2012.03.18 11:16:45
  A médiahack egy olyan nem szokványos médiamegoldás, mely figyelemfelkeltő módon, akár fiktív esetek, hírek megalkotásával, hívja fel a figyelmet egy problémára, termékre, hogy azután feltárja a valódi célt, azaz magát a terméket, vagy az…..
Utca/Kép Utcák Dunaszerdahelyen 2012.03.03 11:12:21
Hiába van magyar többség egy határon túli magyar településen, az utcaneveken ez csak nehezen látszik, pláne ha a legnagyobb internetes kereső térképén próbáljuk lenyomozni. Utcanevek "Dunajska Streda"-n a Google-ön keresztül. Ha Dunaszerdahely nevét magyarul írjuk be a…..
Bár lassan negyed évszázada rendszerváltoztatás volt hazánkban még mindig számtalan helyen felfedezni kommunista "hősök" neveit közintézmények, iskolák, közterek neveiben. Még napjainkban is sok helyütt álldogálnak kitalált vagy valós személyiségek szobor formában tereinken.…..
Nem könnyű dolog a helyesírás, ez már biztos. Oláh Szofi fenti facebookos képe is ezt bizonyítja. Mint látjuk az egyik épületen "i"-vel, a másikon "y"-nal szerepel a lipótvárosi köztérnéve. Ráadásul a kettő majdhogynem egymás mellett. Természetesen az utóbbi, az "y"-os…..
Két kép, egy helyszín  két külön időszakból. Helyszínünk Nagyvárad, a híres-neves Sas-palota, amely olyan fontos szerepet játszott például Ady Endre mindennapjaiban is a Pece parti Párizsban. Első képünk 1927-ből: Fekete Sas palota, 1907-1909 között épült Komor…..
Aki még nem járt Pécsett valószínűleg nem furcsálja ezt a felvételt. Ámde, ha hozzátesszük, hogy a városban az ötvenes években szűnt meg létezni a villamos - mint olyan - és nekünk balra az "Állami áruház" voltaképpen a városháza a korabeli fevételen akkor már más a…..
Tanulmányai során legtöbbünk biztos hallott már Budai Nagy Antalról, s az ő parasztlázadásáról. Elég sok településünkön van is ilyen nevű utca. De gondolkodtunk-e azon már, hogy a "Budai" előnév honnan is ered? Nem, nem Budapestről ill. Budáról és Pestről…..
  A Kétnyelvű Dél-Szlovákiáért Mozgalom alaposan felkavarta az állóvizet a szlovákiai (és valamelyest a magyarországi) sajtóban. A civil aktivisták egy olyan témát vetettek fel, ami nem új és nem is egyedi jelenséggel foglalkozik. Jópár magyar cég van – MOL, OTP,…..
Dermesztő 2012.02.11 20:20:41
@bgp: ha pl. Erdélyben bemész egy cba üzletbe a kirakaton kívül - a legtöbb helyen - aligha látsz magyar feliratot. Persze Székelyföldön vagy Érmelléken igen, de pl. Nagyváradon már nem.
A mai demonstrációval kapcsolatos friss információk percről percre ITT  és ITT IS olvashatók. Hírverés, ráhangolás és  televíziós közvetítés ITT   A Fidesz XXI. kerületi félhivatalos Handa Bandája, a csepel.info is verbuválja a közönséget a ma délután…..
Nem felel meg az Eurovíziós Dalfesztiválra való jelentkezés szabályainak a Bebe and The Change Fans will be Friends című száma, így az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. kizárja a dalt az Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntőjéből - áll közleményükben. A versenyt szervező…..
comment:com DTK lenyomta a TV2-t 2012.01.14 10:30:00
Hip-hip hurrá, íme a tuti bizonyíték arra, hogy a vámpírmozik ideje lejárt, a csütörtöki DTK show (itt nézhető meg), benne Geszti Péterrel, Osvárt Andreával és a freestyle foci magyar világbajnokával megalázó vereséget mért a TV2-n futó Vámpír Brooklynban című Eddie…..
Dermesztő 2012.01.14 12:25:28
@K0vasz: A DTK az m1-en megy, nem az RTL-en...
Hétfőtől a Coolról a Prizma TV-re költözik a NekedValó című talkshow. A lépés, hogy a Való Világ egyik háttérműsorát a délutáni műsorsávból egy új csatornán új időpontban vezetik be, arra utalhat, hogy a Prizmából lesz a régóta beharangozott RTL2.A NekedValó VV Gigivel…..
Hétfő este homokszem került az MTI Hírcentrum gépezetébe, az esti Híradóban véletlenül beszámoltak a Parlament kulturális bizottságának az Új Színház igazgatói pályázatáról szóló üléséről, méghozzá úgy, hogy arra nem ment el sem Tarlós, sem Dörner, sem pedig a…..