Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szekertabor

64 bejegyzést írt és 1115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem három a magyar igazság, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom is elindítja főpolgármester-jelöltjét Dr. Grundtner András személyében, azonban Toroczkaiék is pontosan tudják, hogy esélytelenek a győzelemre, csupán a tisztes helytállás a céljuk. (Nem is értem a motivációt; minden jóérzésű jobboldali le…..
Mielőtt még megvádolna valaki, hogy független-objektív véleményalkotónak álcázom magam, szó sincs róla. Végtelenül frusztrált és elkeseredett vagyok amiatt, hogy Magyarország első olyan államfője, aki nem csak jó megjelenésű, bölcs, politikailag tapasztalt, erényes, hanem még szerethető is,…..
A Fidesz által képviselt hagyományos magyar felfogás szerint természetellenes és bizarr dolog, ha egy vidéki „asszonyság” a főzés és gyereknevelés mellett kutató lesz! Rossz példát mutat Karikó Katalin a magyar lányoknak, akik gender megfontolásból a végén még képesek lesznek inkább tanulni és…..
Kérdezte tőlem egy külföldi, hogy miért látjuk mi máshogy az ukrán konfliktust.  Összefoglaltam pár pontban. akkor gondoltam, ide is beírom: 1: Az elmúlt három évtizedben (mióta egyáltalán létezik) mi soha nem gondoltuk, hogy az ukrán rendszer egy picivel is jobb, tisztességesebb lenne, mint az…..
szekertabor 2023.07.17 13:12:31
Mint az a posztból is kiderül, a háború azért folyik, hogy a jelenlegi ukrán politikai rendszert hatalmon tartsa. Én ezt az alábbiakban árnyalnám.
Oroszország a maga sajátos posztkommunista értékrendjével és módján az elmúlt 15 évben gazdasági sikertörténetet produkált. Csak részben liberalizálódott, elutasítja a "művelt Nyugat" jelenkori hagymázas WOKE rögeszméit, mint a szélsőséges feminizmus, gender, lmbtq+, stb. A korlátlan sajtószabadság és bevándorlás eszméje sem vert még gyökeret. Mindazonáltal az életszínvonal egyre nő, a gazdaság stabil.
A fejlett fogyasztói társadalmakat, elsősorban az USA-t ez a tény nyugtalanítja, éppen mivel a fejlett fogyasztói társadalmak éppen most kerültek a gazdasági bezuhanás peremére. Vagy sikerül újabb harmadik világ-beli társadalmakat kizsákmányolni, és Bangladesh szintjére lökni, vagy recesszió és gazdasági visszaesés vár ránk, ami a nyugati neoliberális modell hitelességét vonja kétségbe.
Tehát bizonyítani kell, hogy a neoliberális modell életképesebb, mint az orosz modell. Vagyis ha Oroszországot bele lehet provokálni egy összecsapásba egy olyan országgal, ami már szlogenek szintjén átvette a neoliberális értékrendet, akkor az egész fejlett nyugati civilizáció morális kötelességének érzi, hogy ne engedje győzni a különutas Oroszországot.
Tehát szerintem itt ideológiák harcáról van szó, nem pusztán egy ellenszenves posztszovjet rezsim életben tartásáról egy másik ellenszenves posztszovjet rezsimmel szemben.
Bizonyára rengeteg filmnézőnek szúrja már a szemét, hogy Hollywoodban a mai napra mekkora trenddé vált újra feldolgozni régebbi klasszikusokat. Valamilyen nagyon furcsa indíttatásból mostanában a Disney adja ki a klasszikus rajzfilmjeinek az élőszereplős remakejeit, amelyek semmit nem tesznek hozzá…..
Miklós György, a Szülői Hang csoport tagja szerint alapvetően két probléma van a státusztörvénnyel. Az egyik az a fenyegetettség, amelyik kifejezetten a pedagógusokat érinti, a másik az, ami a bevezetése után effektíve negatívan hathat a gyerekekre, és rajtuk keresztül a családra. A kormány tervei…..
A múlt héten olvastam egy már tavaly publikált, számomra nagyon érdekes szociológiai elemzést az amerikai fiatalok elmúlt évtizedekben tapasztalható nemi identitásának változásairól és az ehhez kapcsolódó megannyi ellentmondásról, ezért elhatároztam, hogy hosszú idő után ismét tollat ragadok és…..
  Olvasgatom erre-arra, hogy ezek a katariak, meg marokkóiak, nahát... Aztán próbálom kicsit objektívebben vizsgálni azokat a történéseket. ami a brüsszeli krémből kihányt lecsót csinált pár hét alatt, és a gyomorrontásnak még nincs vége. Na persze értem én, hogy az éremnek mindig két oldala van,…..
Provokáció Drónos szállítás 2023.01.18 11:54:48
Olvasom, hogy egy háztartási és vegyi bolthálózat drónokat tesztel Budapesten.  Tesztelik a drónos házhoz szállítást Budapesten A számtalan fejlesztés alatt álló drónos projekt közös jellemzője, hogy rendszeres szállításra, vagy légifotózásra használnák az eszközöket, így nagy teljesítményű, nehéz…..
Nagyjából harminc éve ezzel a felütéssel fordult Göncz Árpád Európához, a szerencsétlen Antall kormányzásának akadályozása érdekében. Sosem kedveltem Árpi bácsit, mert jelentős szerepe volt a rendszerváltás elsikkasztásában, a komcsik átmentésében. Sokáig érthetetlen buzgalommal tett be a…..
Provokáció Puffogás 2022.09.01 11:43:29
"Az emberek ujjongva nézték, és eszükbe sem jutott volna arra gondolni, hogy hanyatló nép az, amely a tűzijátékot ennyire szereti. Lehet, hogy olvasóim másképpen gondolkodnak, de én a tűzijátékokból mindig az illető ország fizikai és szellemi színvonalára következtetek; minél többet költenek az…..
Magán-galaxisom Homofóbisztán 2022.06.06 21:04:45
  Eljött az idei heterofób és természettagadási hónap.. Szinte már megszokhattuk, hogy ilyenkor kevés homoszexuális társaságában a felvonulásoktól magukat érthetően távoltartó homoszexuális többség nevében demagóg kretének teszik próbára a normális hétköznapokat preferáló polgárok türelmét. A…..
Manapság nagy siker a Besúgó című magyar sorozat, ami a rendszerváltás témáját dolgozza, dolgozná fel. Azonban az egész alapkoncepció hibás. Vajon miért? A sorozattal az M5 is foglalkozott az Ez itt a kérdés, 2022. június 2. - "A besúgó" - Hol a határ valóság és fikció között? című műsorban…..
szekertabor 2022.08.01 10:36:39
@Tamás bátya: A Baross utcában a FSZEK és a Kálvin tér között is volt egy használt szórakoztatóelektronikai kisbolt, 85-87 között mindig ott csorgattuk a nyálunkat a gimiből hazafelé a videomagnók láttán, ott pl. lehetett kapni használt Panasonic felvevő kismagnót. Most talán fogászati labor van a helyén. Én nem vagyok újságíró, ezért tévedhetetlen sem vagyok, de én is a személyes emlékeimre támaszkodom. Abban igazad lehet, hogy minikazettás diktafon akkoriban még nem jött be az országba, mert olyanra nem emlékszem, de persze nem is érdekelt.
Provokáció Keveredés 2022.07.28 11:03:40
„ne főzd a gödölyét anyjának tejében!” ( 2Móz 23,19) A fenti idézet alapján a zsidó törvény általában tiltja a tej és hús együtt főzését, még a tejes és húsos edényeket is külön kell tárolni. Hogy ennek általános élelmiszeregészségügyi oka volt a közel keleti meleg éghajlaton, vagy eredetileg az…..
Egyrészt leszögezném rögtön, hogy szerintem nem az. Nem egy diákom volt, akik 15-16 éves fejjel úgy éltek, viselkedtek, annyira ,,fiús lányok" vagy ,,feminin srácok" voltak, hogy azon csodálkoztam, miért az a besorolásuk, ami. Később tényleg nemet váltottak (akármit is enged a törvény). Nem zavart,…..
Provokáció Hol a fiesta? 2022.04.06 13:28:01
Két (látszólag nem összefüggő) kérdésre keresem a választ ebben a posztban: Miért hitte az ellenzék, hogy Márki-Zay Péterrel legyőzheti Orbánt, és miért nem sikerült? Miért nem vonult az utcákra az ünneplő tömeg a választások éjszakáján, hogy megünnepelje az újabb kétharmados győzelmét? Kezdjük…..
szekertabor 2022.04.08 14:59:10
@Ekrü: "Hazugság." Valóban tévedtem. 2017-ben a Fidesz–KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán alpolgármester volt, 2019-ben pedig Grezsa István volt az ellenfele, aki Fidesz jelöltként lett önkormányzati képviselő, de a polgármesteri tisztségért függetlenként indult. A tévedésért elnézést kérek.
szekertabor 2022.04.13 11:35:40
@lenoardo999: Igazad van, túlságosan tömören fogalmaztam. MZP, aki az első fordulóban a harmadik helyen végzett, kierőszakolta, hogy a második helyezett KG lépjen vissza, ne ő. Így sikerült az első fordulóban győztes DK-t legyőznie a második fordulóban. És ezzel a győzelemmel végül sikerült a Demokratikus Koalíció kivételével az összes ellenzéki pártot ledarálni a Parlamentben.
  Olvastam egy posztot az oltásellenesek elleni Alkotmánybírósági határozatról a BS blogon, ennek kapcsán gondolkoztam el a mellébeszélők felelősségén.  Az ügyben ugyanis korántsem bontják ki az igazság minden részletét (by Gyurcsány), egyik oldalon sem. A nemes egyszerűséggel ostobának…..
szekertabor 2022.02.25 15:37:15
@alöksz róz: Nem szeretem a személyeskedést. Amúgy meg van 3 gyerekem, de tisztelettel úgy érzem, nem olvastad el elég figyelmesen a bejegyzést. Ebben ugyanis egyetlen szó sincsen a koronavírusról. Nem is igen lehet, ugyanis 2019-ben írtam.
Nem kétes, hogy három S!Aranyos nyulacskáim! Azt már eddig is tudtuk, hogy kivételes erőállapotban van a mi vezérünk. Saját bevallása szerint könnyedén hurcolászna a hátán számtalan libernyákot. Azt is tudjuk, hogy még 2013-ban egy pár gumicsizmában legyőzte az évszázad árvizét...
szekertabor 2022.02.08 11:49:03
Olykor némi pedagógiai célzattal – túllépve online elköteleződésemen – a negyedik évéhez közeledő unokámmal elsétálok a közeli újságárus pavilonjáig és mindkettőnknek veszek egy-egy újságot.A minap is ez történt.Domika verdákról szóló kiadványához két szép mini játékautó is járt, éppen ezért…..
szekertabor 2022.01.26 10:42:27
@birkamenet: "az ellenzéknek egyetlen célja van, az orbán banda lesittelése és ebben teljes egység van."
Amennyiben ez igaz, úgy az ellenzék győzelmének a következményei:
- a jogállamiság teljes megszűnése (ennek hiányában "az orbán banda lesittelése" nem megvalósítható),
- a gazdaság összeomlása (ennek elkerülésére nincsen közös stratégia),
- a társadalom teljes szociális szétszakadása, ami végső soron polgárháborúhoz vezet.
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
szekertabor 2021.12.13 10:27:54
@J.W. Booth: "Ilyen aprólékosan megszervezett néphülyítés, vagyon-eltulajdonítás, megfélelmlítés a Rákosi-rendszerben volt utoljára Magyarországon, és ez nem vicc."
Nem, ez nem vicc, ez hazugság. És rendkívül sértő azok számára, akik megszenvedték a Rákosi rendszert, a csengőfrászokkal, kitelepítésekkel, kényszermunka-táborokkal, kínzásokkal, padláslesöprésekkel, Rajk-perrel, társbérletekkel (most hirtelen ez jut eszembe).
Pikáns A Mikulás meg a melegség 2021.11.28 16:50:00
Éppen mézeskalács készítéshez mértem ki a hozzávalókat, mikor megütötte a fülemet a hír: "Meleg a Mikulás!"  Mi van? - kaptam fel a fejem, hagytam is rögtön csapot-papot, mézet, lisztet, fahéjat s elkezdtem kutakodni, hogy is van ez?   Hogyisvanez??????? Nem kellett sokat keresgélni, hogy…..
szekertabor 2021.11.29 11:25:15
"A Télapóról faragják az otromba vicceket,
a nadrágjainkon bevarrják az összes slicceket."(KFT)
Van valami zavaró ebben a norvég Télapó videóban, amit képtelen vagyok megfogalmazni. Pedig már hozzászoktam ahhoz, hogy a Mikulás legendáját minden arrogáns ideológia megpróbálja lejáratni (eltélapósítják, leöntik cocacolával, ostoba akciófilmek tapló céltáblájává teszik, örökzöld pornófilm téma lett, stb.). Mintha az önzetlen ajándékosztóhoz kötődő népszokások arra ingerelnék az urbanizálódott embereket, hogy bemocskolják, kigúnyolják.
Azonban ez most más. Nem arra tesz kísérletet, hogy meggyőzze a gyerekeket arról, hogy a Mikulás egy nem létező, nevetséges, mesebeli figura, hanem hogy a homoszexualitást legitimálja, népszerűsítse egy mesefigurával. Miért? Úgy értem, magyarázza már el valaki, hogy mit szeretnének ilyen módon elérni.
- A norvég postát népszerűsíteni a norvég homoszexuálisok között?
- A Mikulást népszerűsíteni a norvég homoszexuálisok között?
- A norvég postát népszerűsíteni az érzékenyített gyerekek között?
- A Mikulást népszerűsíteni az érzékenyített gyerekek között?
- Az 50+ os meleg férfiakat népszerűsíteni a Mikulásnál?
- Az 50+ os meleg férfiakat népszerűsíteni a gyerekeknél?
- Az 50+ os meleg férfiakat népszerűsíteni a postásoknál?
- Vagy csak provokálni a heteroszexuálisokat bármi áron?

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a fentiek közül bármelyik célra alkalmas lenne ez a film (talán az utolsóra igen, de a provokációhoz ennél hatékonyabb témát is találtak volna).