Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szekertabor

59 bejegyzést írt és 1030 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakástűz csúnya és veszélyes dolog, jobb azt megelőzni, ez egyértelmű. Itt van például a Gorenje mikrója, ami annyira vigyáz ránk, hogy ha túl meleg lenne a grillező alatt (3 és fél perc), gyorsan kikapcsol. Inkább legyen teljesen nyers az a steak, mint hogy baj legyen, nem igaz? (A képünk…..
Volt már, hogy bérletet nem nyomtatott a gép, a problémára 2016-ban válasz is született, de a probléma azóta is létezik. Fizettem, nem kaptam semmit, de én bizonyítsam, különben ennyi? Így. 2019. július 15-én Újpest Központban tömbjegyet kívántam vásárolni. Az automatában a szokásos a módon…..
Nem, nem, drága véreim, nem azért van elegem belőle, mert rohadt Soros-bérenc, kígyóvállú hazaáruló, migránssimogató libsi vagyok. Nem. Azért van elegem belőle, mert ezek az ünnepségek nem tükrözték eléggé, hogy a magyarság - Viktor vezérletével - végre eljutván a Kánaánba történelme végére ért.…..
asztahűha Woodstock 2019.08.15 11:09:44
Ötven évvel ezelőtt két fickó Michael Lang és Artie Kornfeld azt tervezte, hogy az általuk szervezett buli nagy pénzhez juttatja Őket, ám majdnem 2 milliót buktak az egészen. ..
szekertabor 2019.08.21 10:51:06
@ClownPepito: Hát igen, én is egyidős vagyok Woodstockkal, bár gyanítom, hogy aránylag kevés magyar vett részt az első Woodstockon. Szociológiai szempontból viszont izgalmas kérdés lenne, hogy milyen szülők lettek azokból, akik ott nemzették a gyermeküket, és ez milyen hatással volt az utódaikra. Vagy másképpen fogalmazva, van-e szignifikáns eltérés a Woodstock ivadékok és korosztályuk többi tagja életpályája között.
Nem, még a nevét sem fogom leírni az ismert üdítőital-gyártó vállalatnak. Egyrészt a világszerte hirdetésekre költött csilliókból én egy fillért nem láttam, így bármennyire is szimpatikus (volt) a legutóbbi reklámkampánya, nem fogok neki szívességből hírverést csinálni, és szerintem szüksége sincs…..
szekertabor 2019.08.21 10:41:33
@zupasta: "Jómagam is szerencsétlennek tartom a "homofóbia" elnevezést, hiszen ez valóban nem félelem, inkább csak a fasisztoid gondolkodás egy hétköznapi megnyilvánulása. "

Akkor miért használod egy olyan szövegkörnyezetben, ahol szó sincsen fasisztoid gondolkodásról? Amit te homofób jelzővel illetsz a posztodban, az a CC toleranciapropagandája miatt egy bojkott felhívás. Nem tetszik a CC szerepvállalása a toleranciapropagandában, tehát bojkottáljuk a termékét. Mi ebben a fasisztoid? Egy multicégről van szó! Senki sem választotta meg, hogy bármilyen színű kisebbség, vagy liberális értékek érdekében prédikáljon! Igya nyugodtan a löttyét, akinek ez tetszik. A bojkott viszont egy teljesen demokratikus eszköz a cégekkel szembeni fellépésre. Tehát egyáltalán nem fasisztoid, hacsak önkényesen nem sajátítod ki a szó használatát.
Tegnap olvastam egy érdekes interjút, és emlék ugrott be róla a múlt század ötvenes éveiből. Gusztos Pétert, egy mozgáskorlátozottak sportolását támogató civil szervezet vezetőjét szólaltatták meg a 24.hu-n. Elmesélte, hogy miként vélekedik ama vitáról, amely egy Fidesz-politikus…..
szekertabor 2019.08.15 10:58:40
@Zöldi László: "Ez" egy szövegrészlet, ami szövegkörnyezetéből kiemelve valóban félremagyarázható (én ezért is idéztem egy nagyobb szövegrészt). A Bibliából is lehet idézni, hogy "Nincs Isten", ettől még a Biblia üzenete ennek az ellenkezője. A cikkíró a kiragadott hasonlatnál valóban nem fogalmazott elég precízen, nem gondolván arra, hogy a csúsztató hangulatkeltők majd csak egy kiragadott félmondatot fognak lobogtatni, ezért kért elnézést utólag azoktól, akiket szándékán kívül megbántott.
  Olvastam egy posztot az oltásellenesek elleni Alkotmánybírósági határozatról a BS blogon, ennek kapcsán gondolkoztam el a mellébeszélők felelősségén.  Az ügyben ugyanis korántsem bontják ki az igazság minden részletét (by Gyurcsány), egyik oldalon sem. A nemes egyszerűséggel ostobának…..
Fotók: Kardos TamásSzerző: Lukácsi Kriszti   Irgalmatlanul nehéz dolgom van, ha szeretném kulturáltan kifejezni az érzéseimet, elmondani a véleményemet arról a szennyről, amit Vésey Kovács László követetett el a PestiSrácok – nevéhez már korábban is méltatlan újság – hasábjain. Tolószékes…..
Három éve sikerült finom szatírában megénekelni a Rém Kálmán tér felújításának a köz számára való értelmetlenségét, és az alkotmányos költségek helyes mederbe terelését. Akkor a genetikailag vagy pénzért hülye fideszesek leugattak, hogy a Demszky alatt bezzeg, meg várjuk ki a végét. Kivártuk. Most…..
szekertabor 2019.08.06 15:51:59
@blöff: Buszokkal bejönni a Széll Kálmán térre szerinted gyorsabb, mint villamossal? Szerintem nem, de lemérhetjük.
Budagyöngye egyébként semmivel sincs messzebb a Széll K. tértől, mint a Népliget vagy Újpest városkapu a Deák tértől, sőt. A Volánbusz mégis oda száműzte a belvárosi buszpályaudvart. Ráadásul Budagyöngyéről is egy csomó célpont elérhető átszállás nélkül: villamossal Hűvösvölgy, Budafok, Farkasrét, felé lehet eljutni, átszállási lehetőséggel a 2, 4 metrókhoz, érintve minden fontosabb budai csomópontot.
Szívem szerint (ha már százmilliárdokkal dobálózunk az autóforgalom felszín alá terelése kapcsán) a buszokat még messzebb állítanám meg, Hűvösvölgyben illetve a Szép Juhásznénál, és a villamost alakítanám át gyorsvillamossá, illetve hosszabbítanám meg a kisvasút vonalán a Szép Juhásznéig. Na ez tényleg csökkentené a belvárosra nehezedő forgalmi terhelést.
A Samsung idén a Galaxy Fold kapcsán megint begyűjtött egy bazi nagy fekete pontot, ráadásul lehet, hogy a Huawei beelőzi...
Hamarosan megérkezik a tavasz, de azért még nincs olyan jó idő, hogy a szabadban töltsük a mindennapokat. Ezt meglovagolva indult el újabb akció a Goodoffer24-en, amihez még exkluzív kupont is adunk nektek, így 3.800 forintért vásárolhattok Windows 10 Prot...
– Mit rinyálsz? Azt írsz, amit akarsz… – vágják időnként a fejemhez, ha meg merem kérdőjelezni a szabadság, a demokrácia jelenlétét. Márpedig ez gyakorta megesik, az idézet azonban a legenyhébbek közül való, minden jelzőtől megcsonkítva, pedig igen választékosan szoktak megnevezni… Igazuk…..
szekertabor 2019.07.25 13:23:42
@MammyPress Média: Rendben, de akkor mi a probléma? A demokrácia, a sajtószabadság, a vélemény-nyilvánítás szabadsága jelenleg csak abban az értelemben sérül kis hazánkban, amit a szótári jelentésén messze túlmenően kiterjesztünk.

Én sokkal inkább érzékelek olyan problémákat a politikai sajtó-, média-, és általában a nyilvánosság világában, amihez igazából nincsen a kormányzatnak vagy államigazgatásnak kompetenciája vagy felelőssége. Néhány példa:
- Mindkét tömbnél megfigyelhető a kettős mérce alkalmazása.
- Szintén általános (bár jellemzően kormányellenes) sajtójelenség, a kis súlyú ügyek (vagy álhírek) kormánybuktató botránnyá felfújása.
- A cikkek hangulatkeltő címe gyakran radikálisan ellentmond a tartalmának.
- Elszaporodtak (bár jellemzően inkább a kormányoldalon) az olyan véleménycikkek, -műsorok, amelyek pusztán csak reagálnak a többi sajtótermék híreire, véleményeire.
- Emiatt rendkívül szűk és belterjes az a híranyag, ami a fogyasztókhoz eljut.
- Meg kell még említeni azt is, hogy a nagy nemzetközi online tartalomszolgáltatók (Google, Facebook, Youtube) maguk is beszálltak a politikába, tartalmak letiltásával, előre-hátrasorolásával vagy törlésével.

Ennek pedig nem az az eredménye, hogy sérül a sajtó- és véleményszabadság, hanem az, hogy szűkülnek a tájékozódási lehetőségeink. És nem abban az értelemben, hogy bizonyos dolgok nem jelennek meg, hanem abban, hogy egyre nehezebb őket kiguglizni.
Van a családunkban egy különös kifejezés. Amikor beszélgetés közben elgaloppírozom magam, s összefüggések, magyarázatok, megfontolások helyett indulatos közhelyekkel, érvnek látszó jelszavakkal, zsigeri előítéletekkel hozakodok elő, fiaim rámszólnak: Apa, ne blogolj!Tudják, hogy nekem a blog jó…..
Számomra egészen döbbenetes, hogy napjainkban, a 21. században még mindig vita tárgya, hogy egy gyermeket szabad-e megütni, és ha igen, milyen mértékben elfogadható ez. Álláspontom szerint a gyermekek testi és lelki fenyítésének nem lehet mértéke, ugyanis egy gyermeket bármilyen formában…..
szekertabor 2019.07.15 15:07:25
Ha azonban a nevelő célzatú fenyítést nem kizárólag az emberi méltóság dogmatikus alapjoga szemszögéből vizsgáljuk, hanem a gyermeknek az egészséges fejlődéshez, és az azt biztosító neveléshez való speciális joga szemszögéből is, akkor árnyaltabb képet kapunk. A "tilos" szó hajtogatása ugyanis nem veszi figyelembe azt, hogy az egészséges fejlődéshez ugyanúgy határozott korlátokra van szükség, mint a a közlekedéshez. Ha egy gyerek nekimegy a korlátnak, az fájdalmas, és mivel akadályozza a kívánt irányba történő továbbhaladásban, ezért bizonyos fokú lelki sérelemmel is jár. Ha viszont ezért a gyermekes házakban csupa korlát nélküli lépcső lenne, akkor megveszekedett bolondok lennénk, csupa nyomorék gyerekkel körülvéve.
A testi fenyítés esetében a kategorikus tiltás rengeteget rontott a nevelők helyzetén, mivel a felnőttek ma már közvetlen baleset- vagy életveszély elhárítása céljából sem merik a fizikai erőfölényüket bűntudat nélkül használni. Egyszerűen nincsen ma mód a méltányos és arányos fenyítésre, ezért ma a nevelők KIZÁRÓLAG TEHETETLEN HISZTÉRIÁBÓL ütik meg a gyereket, ha már végképp elveszítik az önuralmukat. Ami duplán káros: egyrészt nem arányos a fenyítés, másrészt a gyerek jön ki győztesen belőle.
Ha a szülő-nevelő csak rábeszéléssel tarthatja vissza az úttestre guruló labda után vakon rohanó gyerekét a tőle már csak pár méterre lévő autótól, akkor a gyerek sokkal súlyosabb testi-lelki sérüléseket szerez, mint ha visszarántják, és egy pofonnal észre térítik + érzékeltetik, hogy mi várt volna rá. Ugyanez a helyzet, ha egy gyerekek közötti barátságos bunyó egy rossz mozdulat nyomán véres verekedéssé fajul. Ha csak szétválasztjuk, de egy-egy taslival le nem higgasztjuk őket, legalább egy közülük súlyosabb lelki sérelemmel lesz gazdagabb, mert emberi méltósága jobban sérül amiatt, hogy egy vele egykorún nem torolhatja meg az őt ért igazságtalanságot, mint hogy egy felnőtt fizikailag is figyelmeztette, hogy átlépte a határt.

A pedagóguspálya elnőiesedésének járulékos következménye, hogy a testi fenyítés általános tiltólistára került. Ez abból a szempontból jó, hogy tapasztalataim szerint a nők pont ugyanolyan arányban képtelenek higgadtan és arányosan élni vele, mint a maroklőfegyverekkel. De ettől még ingerel, amikor a róla való vitát is pedagógiai és egyetemes jogi közhelyek alá próbálják temetni.
via GIPHY Mivel Gábor évek óta minden nap vonatozik, örömmel költ többet azért, hogy az IC első osztályán utazhasson. De amióta a metrófelújítás miatt a a MÁV megnyitotta az IC-t is a Budapest bérletesek előtt, úgy érzi, hogy nem azt kapja a pénzéért, amit eddig. Nem azzal van baja, hogy a MÁV…..
Prizma kérésére teszem közzé az alábbi levelet: A jezsuita.hu és Jezsuiták Barátai közösségi platformon megjelentek késztetetnek válaszírásra. Tisztelt Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, Közösségeik és Barátaik!  A Jezsuita Nyolcas és késő esti Examen szentmisén való részvétel között…..