Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hkf

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Bazmeg.hu 2008.04.23 06:30:00
A kéz, az magam felé is hajlik persze, mint tartalomipari szakmunkásnak. Nekünk, mint Indexnek és mint internetezőknek, az internetadó nem jó. Hanem rossz. De nemcsak nekünk. Volt szerencsém több képmesében is felvilágosítani a tisztelt népet, milyen csuda dolog az internet. Nemcsak…..
Van egy ország Európában, és ebben az országban mindenkinek volt egy álma. 1989 októbere után ezt az álmot úgy hívták, hogy jobb élet. (Ezalatt értsen mindenki azt, amit akar. Több pénz, több szabadság, világútlevél mindenkinek, legálisan terjesztett pornómagazinok, stb.)…..
w Lyukasóra 2008.04.21 04:30:00
Egyre többen fordulnak a rendőrséghez és a sajtóhoz azzal, hogy látszólag gazdátlan, jelentős összeget tartalmazó pénztárcákat találnak nyilvános vécékben, villamoson, közterületen. A becsületes megtalálók arra gyanakodnak, hogy hamis vagy bűncselekményből származó…..
w Lopótökök 2008.04.17 05:45:00
Most már bevallhatom, az MSZP kataton agóniáját, a koalíciós szakadást, a nyúljellegű, dermedt reflektorbabámulást értetlenkedve figyeltem eddig. Oké, beszopták a népszavazást, tövig. A nép úgy foglalt állást, hogy ha már így kérdezik, nem szeretne fizetni, illetve…..
Rendben, zárják börtönbe, aki sikkaszt, számszaki fegyelmet sért, lop és csal! A MÁV Általános Biztosító Egyesület gyors felbukkanása, rövid tündöklése és bukása tipikus magyar történet, ez viszont mégsem ok arra, hogy a bivalyerős, ám hirtelen lenyomott piaci versenytársak…..
Mentál Hiéna Hit-and-run 2008.04.14 15:10:27
Vasárnap óta megszaparodtak a bicós-látogatók itt az Idegsebészeten...gondoltam, hogy a jó idő játszik ebben szerepet és mozogni kezd ez a tunya ország, de nem. (és nem is gondoltam így de ez egy remek felvezető...)A folyosón összefutottam egy  ütött-kopott, helyesebben…..
polkorrekt blog Majdnem Olaszliszka 2008.04.09 09:48:00
Ismét megtörtént most Nyírkátán egy az olaszliszkaihoz kísértetiesen hasonló eset. A felállás itt is hasonló volt. Az autós elütötte a féktávon belül elélépő 3 éves cigánykölyköt, aki könnyebb sárüléseket szenvedett. Erre a feldühödött mintegy 30 fős rokonság…..
Péter autójának ugyan nem támasztottak hűtőszekrényt, de úgy látszik mégsem volt elég nagy a parkoló, hogy megússza bonyodalom nélkül a bevásárlást. Tegnap (03.25.) este 6 körül a budaörsi kék műszaki áruházba ugrottam be 20 percre. Letámasztottam a Vectrát, egy kicsit…..
Az alábbi levél egy szokványos csapdahelyzetet ismertet, tipikus esete a szolgáltatónak való kiszolgáltatottságnak.   Tisztelt Zugügyvéd! 2007. augusztusában vásároltam egy ingatlant, amelyben egyedül élek. A Főtáv Zrt.-től érkezett számlákból, illetve a…..
Az új közlekedési pontrendszerrel, és szabálysértési bírságok összegével kapcsolatban már több levél érkezett a Zugügyvédhez. Mivel ez egy forró, zsebbevágó téma, az egyik ilyen levelet a Zugügyvéd közzé teszi.    Kedves Zugügyvéd, látta már, hogy mi…..
Sárga Ház 7 kiló halál 2007.12.20 21:35:00
Megint van jó kis elgondolkodni valónk mára. Éhen halt egy 1 éves kisfiú a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén.Még novemberben hívták ki az ügyeletes orvost a szülők – akik 6 gyereket neveltek egy egyszobás házban –, de ő már csak a lesoványodott kisfiú halálát…..
w Haza a leállósávban 2007.12.17 07:30:00
  Maradunk kockázatközösségben. Vagyis továbbra is lopunk egymástól. Csak versenyezni ne kelljen.  ..
Hadd kezdjem egy pár napos, személyes emlékkel: megyek le Újpest Központnál a metróba, a jegykezelő készüléktől két méterre álló ellenőr végignézi, ahogy lyukasztok. Haladás közben mutatom a jegyet, sietnék le, mert hallani, hogy indulóban a metró, amikor a fickó kéjes…..
Vidám hangulatú, popfesztivállal egybekötött adakozással zárult a Liga-szakszervezetek közös rendezvénye, a Társadalmi Szolidaritás Napja. Az érdekképviseletek közös nyilatkozatukban kijelentik: támogatják a Magyarország fenntartható fejlődéséért folytatott közös harcot.…..
hkf 2007.11.22 13:22:01
sztiv:

"Nem! Azt tiltják meg, hogy számlát adjon a munkájáról."

Jah, hogy valójában nem akarna ő vállalkozni semmire, maradjon a kényelmes tespedség, csak több pénzért.

"Mejd becsődölsz. Csak idő kérdése. :)
A picikre ez a sors vár."

Lehet. De addig is nap mint nap keményen melózok azon, hogy ne így legyen. Pontosan erről beszélek egyébként. Ha nem dolgozok rendesen és nem törődöm a feladataimmal akkor becsődölök és éhenhalok. Ha meg a közalkalmazott szarik bele a munkájába, akkor legfeljebb több ideje van maszekolni.

"Ugyan miért sztrájkolnának?
Ha az egyik bezár 1 napra, a másiknak 2x annyi lesz a forgalma.
Ez a szituáció elképzelhetetlen.
Örök mókuskerékre vagy ítélve."

Bizony így van. Ha az egyik vállalkozó nem dolgozik, majd dolgozik helyette másik három. Ha egy közalkalmazott nem dolgozik, akkor mi van? Semmi.

"Te rinyálsz, én csak tényfeltárok."
Kiscsillag! Én nem rinyálok. Mert bár tény, hogy kurva nehéz vállalkozóként boldogulni ebben az országban, azért én mégiscsak próbálkozom és közben alapvetően azzal foglalkozom amivel szeretnék. Meg az a kurva perspektíva is ott lebeg a szemem előtt mindig. Hogy ha rajtam múlik én megteszek mindent azért, hogy előrébb jussak. Küzdök nap mint nap mint állat, de élvezem! Aztán, ha történetesen néhány év múlva 600-as mercivel megyek haza a rózsadombra, akkor is te fogsz rinyálni, hogy biztos összeloptam a pénzt, mi?

A Zugügyvéd teljesen egészében osztja az Index főszerkesztőjének véleményét. Háromszáz rohamrendőrrel izomból széjjelverni egy ötvenfős, teljesen ártalmatlan, békés tüntetést, amelynek a célja, hogy tiltakozzon mindenféle antidemokratikus rendőri megmozdulások,…..
Amikor annak idején a csajom bevállalta a szólót az anyáknapi nagycsoportos ünnepségen, nemigen fordult meg a kis fejében, hogy a) egyszer ezzel pénzt is kereshetne, b) majd  Blikk címlapon hozza, hogy a legújabb pláza budijában smárolt XY pályatársával. A tízmillió…..
hkf 2007.11.19 07:40:47
Számomra a legnagyobb csalódás a műsorral kapcsolatban tényleg az volt, hogy miközben én változatos produkciókra számítottam különböző érdekes kategóriákban, addig ők csináltak egy gagyi megasztár/megatánc klónt tehetségkutató címmel. Könyörgöm! A tököm tele van már az énekelgető/táncolgató "minden vágyam, hogy a hangommal/táncommal minimum világhíres legyek" egyenfruskákból. Kurvára unalmas már amikor a x-edik ilyen műsor 10000000. "előadója" elmeséli, hogy "nagyon szeretek énekelni" meg, hogy "anyukám szerint tehetséges vagyok" és persze az elmaradhatatlan "énekesnő/táncosnő" szeretnék lenni.

És a hányinger kerülget, amikor csontig benyalva, félájultan a tettetett elismeréstől vonaglik a zsűri és osztja a 10 pontokat egy fényévekkel érdekesebb, izgalmasabb, ámde határozottan lepontozott látványszínház, vagy mesemondó gyerek után. Egyszerűen gusztustalan és egyben a végletekig unalmas.

Ugyanakkor azt hiszem rá jöttem mi van a háttérben. Persze lehet, hogy én vagyok a helikopter, de mégiscsak könnyebb "termékesíteni" egy énekest mint egy látványszínházat, vagy egy artistát. Magyarán, úgy tűnik, azért nyomják az énekeseket, mert 2perc alatt kiadják majd a cd-t és már kész is.

Egy látványszínházat nem lehet kiadni cd-n. Ahhoz hely kell és közönség. Tehát szerintem szimplán arról van szó, hogy azért kell nyomnia a zsűrinek az önjelölt énekespalántákat, mert azt könnyebb lesz később pénzzé tenni. És ezért kell elájulni a gyenge produkcióktól, hogy az emberek elhiggyék, hogy ez jó, mert a fábry mondta. Így később azok rohannak majd cédét venni, akik most nyomják az esemest.