Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garaboncos

49 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
101 éve, 2022 áprilisában az első világháború európai győztesei az észak-olasz Genovában gazdasági-politikai konferenciát rendeztek. A háborúra pár évvel tartott konferencia egyik célja a vesztesekre kirótt hadisarc (lásd versaillesi békediktátum) behajtásával a győztes európai hatalmak gazdasági…..
Így kezdődik a harmadik világháború  A második világháború kezdetének dátumaként 1939. szeptember 1-jét szokták megadni, amikor Hitler a Molotov-Ribbentrop-paktum aláírását követően megszállta Lengyelországot. De ez csak egy volt az eseményeknek egy olyan láncolatában, amelyek akkoriban…..
elrendeltetett Átalakulásban 2022.02.10 12:30:35
Aszály viszálya szít harcot. Szűkösség dörömböl a bőség ajtaján. Az államfő mérges orosz szomszédjától, országa Krímet veszít. Ha tüntetőt büntető fehér, orosz a segítség. Gázt akarnak? A sugárzó rom túloldalán már ugrásra készek. Sárga ország lezárt, pöttöm vírus átugrotta. A véres tér emlék, a…..
elrendeltetett Álmodozások 2022.02.10 12:22:38
Ha minden autós letenné a kocsiját, mindjárt lenne igény a tömegközlekedés feljavítására. Ha helyben előállítanánk ami megterem és előállítható, javainkat megosztva, az áruszállítás töredékére csökkenne. Ha mindannyian boldogok lennénk a szülőhazánkban, hatalmas utazási vágyunk egyszerre…..
Rengeteg dolgot rendelek külföldről. Régebben az Ebayt részesítette előnyben, de mostanában inkább a különböző webáruházakat használtam. Bár az Ebay a legolcsóbb, az a legnagyobb probléma vele, hogy hiába rendelünk megbízható eladótól, magáról a termékről nincsenek pontos információ és…..
garaboncos 2021.02.15 18:21:29
Mivel a Banggood-on nem jelenhetett meg a negatív véleményem, így írom le az esetemmel együtt, és az örök tanulsággal: BANGGOOD-ON NEM ÉRDEMES VÁSÁROLNI!

RENDELÉS
Az idei év elején a következőket vettem online fizetéssel:
(1) Xiaomi Redmi 9
(2) extra case
(3) Samsung S8 flip case

PRO
Elsőként a pozitív vétel (mert az is volt): az Öcsém kérésére rendelt Xiaomi Redmi 9 telefon - ugyan kb. 3eft-al többért, mint amire ő emlékezett, a jelzett egy hónapos (!!!) szállítási határidővel megérkezett, ő most is ezt használja. A rendelés mellé egy kb 1500 ft-os ajándék pendrájvot kaptunk.

CON
Az Samsung S8 zárolt képernyőt is mutató mágneses tok helyett Samsung Galaxy Note 8-hoz való tokot küldtek! (Éltem a kétséggel, hogy én rontottam el, ezért ellenőriztem: a rendelés még valóban S8-ra vonatkozott, tehát nem én hibáztam!.) Mivel a visszaküldést nem kizárt, hogy velem fizettették volna meg, és ajánlottak kompenzációs pontokat a reklamálásomra, az újabb S8 tok rendelést választottam. (Meg gondoltam, hogy hátha el tudom passzolni a régi tokot, ami bontatlanul vár azóta is.)

Amikor a várva várt Bakeey Samsung Galaxy S8 kihajtós tok másfél hónap után végre megjött, örömünk rövid ideig tartott: ugyanis kiderült, hogy használhatatlan! Zárolt képernyő üzemmódban nem látszott rajta semmi, aztán szarul illeszkedett a tok a készülékre (mint a 30-40 évvel ezelőtti legolcsóbb kínai áru), tehát pontosan a legfontosabb funkció hiányzik, ugyanis nem védi az üveget! Ráadásul kemény érintésű, barátságtalan műanyagból készült. Egyedül a beépített mágnes volt érezhetően működő benne (vonzotta a vasat és más mágnest).

A cég weboldalán közzétettem a tapasztalatom, a megérdemelt 1db csillaggal. Mindenhol ezt igyekszem tenni, mások okulására, fotókkal. Az igazi meglepetés ezután jött: amit írtam NEM JELENT MEG, vagyis a BANGGOOD LETILTOTTA!

VÉGÜL
Annyira elszoktam a cenzúrától az utóbbi 30 évben, hogy ez a kínai módszer erősen lesokkolt. Részemről nem veszek innnét és nem javaslom másnak sem az innét való vásárlást.
garaboncos 2021.02.16 08:50:00
@Kinai cuccok blog: köszi a villámgyors választ!

Időközben a véleményem közzétettem angolul más fórumokon is (annyira bosszantott a kommunikáció nélküli cenzúra), és a Trustpilot-on, a közvetítésükkel talán elindul egy beszélgetés a Banggood és köztem. Kár, hogy a Banggood a negatív véleményem nyomán egyszerűen lenyelte válaszra méltatás vagy közlésre engedés helyett, és csak akkor lép, amikor ez a hírnevét veszélyezteti.

Hogy a Paypallal ilyesmit (részösszeg visszakövetelése) lehet, azt nem tudtam. És mert a nagy értékű telefont rendben megkaptuk, a további ügyintézés helyett kieresztettem a dühből fakadó frusztrációm a más platformon közzétett negatív véleményben.

Abban teljesen igazad van, hogy (ismét) a Banggood-ot keressem meg és rendezzem velük a kérdést, akár visszaküldés, stb. formájában. Ezt próbálom majd tenni, ha késve is.
Egy számítógép lassúságának - amikor a rendszerrel kapcsolatos vagy más nem kívánt tevékenységek foglalják le a gépidőt - több oka lehet, amit alapos vizsgálat nélkül ritkán lehetcsak arra vi felderíteni. A lassúság három általános okai pl:(1) lassú merevlemez (HDD) állandó foglaltsága;(2)…..
IT Pro Menjünk felhőre? 2020.02.03 00:03:07
Sokat hallani mostanában a felhő alapú szolgáltatásokról, amit a hétköznapokban leggyakrabban számítási feladatokra és tárolásra használnak. Felhő alapú szolgáltatások előnyei- a szolgáltatások könnyen használhatók akár képzés nélkül is;- programozók bevonásával ezek tetszőlegesen finomíthatók;-…..
Windows frissítés típusok (1) Opcionális frissítések Az opcionális frissítések minden további nélkül letilthatók a Vezérlőpultban vagy a gépházban, Windows frissítés témára rákeresve (kereső ablakban). Windows 10 esetén már általában nincsenek külön opcionális frissítések. (2) Kötelező…..
Karátson Gábor a mai magyar valósággal kapcsolatban Konfuciuszt idézi. A filozófustól egyik tanítványa megkérdezte, hogy mivel kellene kezdeni az összezavart állam rendbehozását. Konfuciusz azt mondta, a nevek kiigazításával. A nyegle tanítvány ellent mondott neki. A Mester erre válaszolta a…..
  Az akkumulátor az a terület, ahol még a legnevesebb gyártók is gyakran melléfognak. Az Apple iPhone-jainak pár évvel ezelőtti generációja híres volt az akkumulátor tüzekről, és ahogy a fenti kép is tanúsítja, MacBook esetén sem mehetünk biztosra. A nagyobb gyártókat tovább véve a HP…..
Alapszabály, hogy minél vékonyabb és "ultrább" egy laptop, annál sérülékenyebb bármely külső mechanikai behatásra és (a csúcsminőségű termékeket leszámítva) elektronikai hiba is annál nagyobb valószínűséggel fordul elő náluk.  A pozitív szélsőség felé haladva folyamatosan emelkedő árakat látunk, ami…..
(1) Hangfelvétel - pl. konferencián, előadáson, képzésen - Hardver összetevők: iPhone4 vagy jobb iPhone, esetleg Huawei Mate vagy modernebb Nokia; - iPhone-on használjuk a "Voice record" ingyenes alkalmazást a hangfelvételhez; - Nokia készüléken "Voice recorder pro+" alkalmazást ajánlották; -…..
Eszközvásárlási írásunk iránytű, hogy azt vásároljuk, ami valóban szükséges. Mik legyenek szempontjaink a vásárláskor? (1) Laptop/notebook vagy desktop/asztali PC?Az asztali gép képernyő mérete szabadon variálható, pl. akár 20-30" (inch) képátmérőig. Ami még nagy monitorral is olcsóbb lehet a…..
  A második világháború vége fele, már csupán a túlélésért, az élelemért, a puszta létért is kemény küzdelmek folytak a civil lakosság körében is. Az országba beözönlő vörös hadsereget már szinte mindenhol megelőzte a híre: Erőszak, fosztogatás, rablás,…..
elrendeltetett rész és egész 2017.10.23 09:28:47
... az ember teremtői gondolata megállt. Az ember azóta is mindent szétszed és zúz, próbálja megismerni mindennek a szerkezetét és az azonnal leálló gondolatával a maga primitív dolgait hozza létre. - Anasztázia, állj meg! Egyáltalán nem értem. Miért gondolod, hogy az emberi gondolkodás leállt?…..
Válság"A vallásos válságba jutott ember vallásos problematikáját az egyes szellemiségekbe, tudományokba, politikába csak kivetíti. (...) A diszciplínák nem egy utólag majd kialakuló nagy egység előzetes részei, hanem ellenkezőleg, egy ténylegesen megvolt szellemi egység…..
Az utóbbi kétezer év legnagyobb árulása az öröm üzenetének szenvedéstestbe fordítása.Tudatból bűntudat, létből küzdés lett. Kevesen látják, hogy ez a világmodell megbukott. Jóval többen vannak, akik hisznek benne.Érik az idő, hogy visszájáról színére fordítsuk a…..
Nem az a legnagyobb félelmünk, hogy nem vagyunk elég jók. Legmélyebb félelmünk erőnk határtalansága. Nem sötétségünk, hanem fényünk az, amitől megrémülünk. Azt kérdezzük: ’Hogy jövök én ahhoz, hogy zseniális, csodálatos, tehetséges, mesés embernek gondoljam magam?' De…..
Ki folyton kiabál és lázad, nem kenyere az alázat.Ki isteníti népét, arctalan tömegből kapja pribékét.Ki múltban keres igazságot, szemén az lesz a hályog.Ki tömeg nagyságára ad, magától emberséget tagad.Ki előre mutat, szándéka irányában halad.Ki másra mutogat, harci…..
elrendeltetett Képzelet 2015.01.02 16:48:09
Imagine - John Lennon Képzeld el, hogy nincs mennyországKönnyen megy, megpróbálhatodPokol sincs alattunkFelettünk csak az égKépzeld el, hogy minden emberCsak a mának élKépzeld el, hogy nincsenek országokNem túl nehézNincs miért ölni vagy meghalniÉs vallás sincsKépzeld el, hogy az…..
elrendeltetett Matematika 2014.10.04 19:22:41
A derivált nem nulla, így a függvény a végtelenségig differenciálható. Integrálva a végtelen felé konvergálok.(2014 szeptember 24)..
"Az ember egy összetett szervezet" mondta, "négy részből áll, amik között esetleg van kapcsolat, esetleg nincs, vagy esetleg rossz a kapcsolat.  A kocsit a lóval rúd köti össze, a lovat a kocsissal a gyeplő, a kocsist a gazdával a gazda hangja.  De a kocsisnak hallania és értenie…..
elrendeltetett Elmejáték 2014.02.09 23:10:04
Gondolkodom tehát vagyok. Cogito ergo sum.EGO..