Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nesd

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paks II nem, kisméretű atomerőművek igen, áll a Momentum most közzétett programjában. A kormány nem állt meg ennyinél, áprilisban egy kisméretű atomreaktor közös kifejlesztésére és tömeges gyártására írt alá megállapodást Iránnal. Látszólag a kisméretű atomerőmű az új dili. De mi is az az SMR, avagy…..
A napokban a magyar sajtót bejárta egy súlyos tévedés: Profitot termelhet Paks 2, Brüsszel: hasznot ígér Paks II, Paks II hozama 7,35% lehet, köszönt vissza a címlapokról. A valóság ezzel szemben az, hogy az Európai Bizottság épp ennek ellenkezőjét mutatta ki számításaival: Paks II várhatóan nem…..
A novella elemzési szempontok sokat segíthetnek egy mű elemzése során. Nem muszáj, de a legtöbb esetben ezen pontokat érdemes figyelembe venni, és ebben a sorrendben: 1. Elhelyezés az életműben: Történelmi, politikai, társadalmi, életrajzi háttér, aktuális esemény 2.…..
Nesd 2012.09.22 18:33:32
Elolvastam a legújabb bejegyzést az evolucio-vs-tervezettseg.blog.hu-n, és ilyenkor szokásosan megint jól felhúztam magam rajta. Persze az ÉRTEM társaság bejegyzése volt legfrissebb éppen. Eleve azért olvasom azt a blogot, hogy megpróbáljak ne berögzötten ítélkezni, hanem…..
Nesd 2011.12.14 19:30:59
"...valami tervezte a mi világunkat, akkor azt a valamit mi tervezte? Valami tervezőt tervező lény? Netán abban a dimenzióban már van evolúció? Vagy az csak mindig is volt?"

Üdv!
Én racionálisnak tartom magam és hiszek Istenben(saját megtapasztalások).
Igazából nem akarlak meggyőzni semmiről, csak ez a rész, amit idéztem tőled, egy kicsit fura számomra. Ha létezik Isten, és ő teremtette ezt az egész világegyetemet, minden titkával, csodájával, törvényével stb... Akkor a mi emberi agyunkkal feltudjuk e fogni őt? Úgy gondolom, hogy nem. Egyébként a bibliában ezt mondja magáról Isten: "Vagyok, aki vagyok" "Én vagyok az alfa és az omega".
Az a probléma, hogy keressük azt, hogy Isten miért teremtett minket, amire egyébként a Bibliában meg van adva a válasz. De elfeledkezünk arról, hogy mindenben az értelmet keressük, csak éppen a létezésünknek nem keressük az értelmét.
Evolúciós elméletet megalkották az emberek, ezzel magyarázva azt, hogy hogyan lettünk. De a miértjét, az értelmét már nem kutatjuk az életnek.
Kérdem én, ha egy véletlennek a "termékei" vagyunk, akkor van célunk? Születünk, élünk, meghalunk? Mi értelme ennek? Egy idő után kipusztul az emberiség és minden más élőlény a világegyetemben, amit az evolúció "teremtett". Utána mi van?
Egy kicsit eltértem talán attól, amit írni szerettem volna, csak kíváncsi vagyok a te véleményedre.
Üdv, Szili :)