Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luca.p

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mara merlot A PORTUGÁL 2020.04.15 23:45:00
Művész volt. Olyan igazi ránézésremegmondod művész. Egy irodában dolgoztunk, és már nézegettük egymást egy ideje, mikor a céges chaten egyszercsak rámírt, hogy honnan van az asztalomat díszítő Egon Schiele képeslap. Eszeveszetten elkezdtem guglizni, hogy mi a fene az az Egon Schiele, no hát ő egy…..
Az EVS (nekem) olyan, mint egy soktényezős bon-bon. Adott egy hatalmas doboz édesség, de csak az alján vannak azok a képek, amelyek elárulják, milyen ízű csokikat rejt a csomagolás. Tudom, most sokatoknak eszébe juthat a Forest Gumpból jól ismert hasonlat, de szánt szándékkal nem azt akartam idézni,…..
#100újélmény Idegen valóság 2016.06.08 16:18:10
Cukros kávé kúszik fel az agyamba… leültem írni. Olyasvalamiről számolok be most, amit nem volt könnyű megélni. Munkám az óvodában múlt szerdán véget ért. Csütörtökön nem mozdultam ki, próbáltam összekaparni széttöredezett részeimet, és elhitetni magammal, hogy nincs vége mindennek, a nyár még sok…..
„Igyekezz elkerülni az EVS-bubble-t!” - vagyis próbálj meg nem buborékban élni, amíg tart a projekted. Mit is jelent ez az „atyai intelem”? Legtöbbször a fogadó szervezet igyekszik minket, önkénteseket attól megóvni, hogy csak a körülöttünk lévő többi önkéntessel barátkozzunk (már ha egyáltalán…..
Az orosz kultúrában az ünneplésnek meg kell adni a módját. Nőnap, születésnap, év vége - a csoportunkban a kis asztal mindig tele virággal, bonbonnal. Az óvodai ballagás esetén sem volt ez másképp...
#100újélmény Indulnom kell 2016.05.18 20:44:55
Egy hét múlva 29. Ennyi leszek papíron, a lélek egy másik kérdés. A bátyámnak mindig tizenéves maradok, Apukám régebben öregített, én pedig leragadtam a bűvös 25-ösnél...
Szerencsés flótás vagyok, ez nem is kérdés. De miért is? Gyakran olvasni ilyen - olyan konfliktusokról más - szintén az EVS-ről szóló - blogokon. Túl sokan laknak együtt egy lakásban, van, aki lusta, és nem takarít, esetleg kibírhatatlan a szobatárs... Nekem nagy ajándékot pottyantott az ölembe az…..
Hogyan is lehetne négy napi élményanyagot egyetlen ínycsiklandó süteménnyé formálni, vagyis egy olyan bejegyzést írni, amely akár a kókuszgolyó, az emlékek morzsáiból valami olyat tesz a kíváncsi olvasó asztalára, ami után mind a tíz ujját megnyalja majd? Nem tudom a tuti receptet, de remélem ízlik…..
A júniusi hőségben naphosszat görnyedtem színes excel táblázataim fölé. Kinek írtam? Ki válaszolt? Hová lehet még menni? Mindenképpen menni akarok? Igen, mert belül szüntelenül feszít, és tudom, októberben már máshol fogok ébredni...
..
Kedves olvasók! Fogadjátok szeretettel egy kedves barátom történetét, aki megtisztelt azzal, hogy válaszolt a kérdéseimre, hogy határozottabb képet kapjatok a spanyol önkéntesség fogalmáról. Érkezésemkor ismertem meg, közösen dolgozunk együtt a fogyatékossággal élők…..
EVS live!: az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda éves ifjúsági rendezvénye. Személyes sikertörténetek, izgalmas projektek és kapcsolatépítés! Az EVS live! az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda éves ifjúsági rendezvénye, melynek célja a nemzetközi mobilitás és az Európai Önkéntes…..
„Rájöttem, hogy az előítéletek nem sokat jelentenek. Hallottam több élettörténetet, jobban megismertem magamat és a határaimat." - Venter Mátéval beszélgettem az ifjúsági cseréken szerzett élményeiről. Mi is az ifjúsági csere? Hogyan lehet részt venni egy ilyen ifjúsági…..
#100újélmény Célegyenesben 2015.10.28 11:48:42
Vendégposzt következik, Ruttkay Péter, The Rated R Volunteer blogjáról. Az elmúlt 5 hónap alatt sok minden történt velem. Álmok váltak valóra, olyan helyeken jártam, ami korábban elérhetetlennek látszott, de hála az EVS-nek, mindez mostanra az emlékek kategóriába került.…..
Én nagyon szeretem a mínuszokat, meg ha havazik és imádom a telet, nem is érdekel a nyár. A sál a sapka és a kétujjú kötött kesztyűm a kedvencem, ha ropog a friss hó a csizmám alatt, akkor vagyok én a legboldogabb. Nincs nekem semmi bajom az esővel és a széllel, ha hűvös van,…..
Amikor életed minden napja és órája tökéletes szervezés alatt áll, sohasem késel, nem hibázol és nincs is rá lehetőséged akkor egy idő után robotként állsz be a mozgójárdára a többi kosztümös és nyakkendős ember mögé, hogy elvégezd a munkát a multik nagy…..
#100újélmény Gasztrolencia 2015.09.30 15:36:07
Projektem ötödik hónapjában eljutottam egy olyan pontra, hogy felmerült bennem a kérdés, mégis mit tettem én ez idáig. Vagyis inkább mit ettem. Az elmúlt héten egy kedves gyermekkori barátom látogatott meg, aki vérbeli szakács és komoly világjáró körutakon jár-kel, hogy minél…..
#100újélmény EVSing 2015.09.26 13:00:00
- Két napod van dönteni, és egy hét múlva indulsz.- De Orsi! Az se tudom, mi az az EVS.- Küldök egy infó csomagot hívj, ha elolvastad.- Oké. Tehát meg is érkeztem határozottan megfontolt, és több hónapos felkészülés után Spanyolországba, Valenciába. Eltartott egy darabig,…..
Minden, amire vágysz, a komfortzónádon kívül van. Tegyél meg 100 lépést, legyen az akármilyen apró is: egy új útvonal hazafelé, egy új íz kipróbálása, egy új nyelv megtanulása vagy bármi, ami neked új.Hogyan vehetsz részt a kihívásban? A begyűjtött élményeket oszd meg a Facebook-on és/vagy az…..