Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hankypanky

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarok karácsonykor esznek halat, a katalánok talán naponta is. Persze ez nem meglepő egy olyan városban, ahová Frank Gehry, a világ egyik leghíresebb építésze nem múzeumot, hanem egy méretes pontyra emlékeztető köztéri szobrot tervezett, stílusosan a tengerparti sétányra. S ha ez még nem volna…..
Ismét jön a VinCE, vagyis a legsikkesebb bor- és pezsgőhétvége a Corinthia szállóban! Kelet-Közép-Európa legjelentősebb borpiaci találkozója, a 8. VinCE Budapest Wine Show 160 kiállítóval, 1000 különböző borral, számtalan mesterkurzussal, neves bortermelőkkel, nemzetközi szakértőkkel és…..
Második alkalommal szerveződik téli evőhétvége a Belvárosi Piacon, idén február 24-26. között kóstolhatunk bele jobbnál jobb vendéglők, termelők és a piaci üzletek izgalmas kínálatába. A Töltött Hold Gasztrovíkend elnevezésű rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően…..
Bár nagyon szerettük a Corinthiát, 2017-ben új helyszínen, a Kazinczy utcai TESLA Budapest rendezvényközpontban szervezzük a kávés szakmai legnagyobb hazai eseményét. Február 18-19-én immár nyolcadik alkalommal zajlik a KávéBár Bazár, s a belépőjegy megvásárlásával negyven kiállító termékeit –…..
San Sebastian az elmúlt húsz év alatt elérte, hogy Spanyolország gasztronómiai fővárosaként emlegessék, teljesen megalapozottan. A tradicionális baszk konyhakultúrában olyan újító személyiségek kerültek „tűzközelbe”, akik jobbnál jobb, csillagokkal és egyéb elismerésekkel méltatott éttermeket hoztak…..
A rendszerváltás után, 25 éve nyitotta meg először kapuit a Budapest Borfesztivál. Együtt nőtt fel az újjáéledő borkultúrával: támogatta a kilencvenes évek nagyjait, nemzetközi rendezvénnyé vált a kétezres évek elején, és segíti a generációváltást napjainkban is. Nézzük, mit tartogat az idei program…..
Egy bárban italokat keverni manapság sem számít kifejezetten nőies munkának, az 1900-as évek elején pedig nyilván lehetetlennek tűnt. Ada Coleman mégis megcsinálta. 1903-ban már a világhíres Savoy Hotel vezető női bártendere lett, több mint két évtizedig alkotott a legendás American Bar pultja…..
Nem tudok teljesen független maradni, hiszen "szakmailag" is van közöm egy kicsit a tavaly ősszel nyitott borbárhoz. A Ferenciek terétől kétpercnyi sétára, az Erzsébet hotel oldalában működik a Judy’s Wine Bar&Shop Simon Judit borásznő szakmai irányításával. A Halászbástya egykori sommelier-je…..
Kávébár A gép és az ember 2016.08.11 12:08:00
Manapság triviális, hogy a nagyobb forgalmat bonyolító kávézókban két vagy háromkaros eszpresszógépek üzemelnek, és egyre nagyobb létjogosultsága van az úgynevezett alternatív eszközöknek. Utóbbiak többsége nem is annyira modern, hiszen a kávékészítés története nem az eszpresszóval indult, bár…..
Akárcsak a korábbi években, idén is a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace adott otthont a hazai Forma 1®-es nagydíjat követő, exkluzív bulinak, vagyis a HUBLOT GR1D CLUB™ – The Race After Partynak. Vodka, champagne, és sikk volt a javából!..
Igazság szerint nem szeretem a fagylaltot. Ritka alkalmakkor megmaradok a csoki vagy vanília páros valamelyikénél, mert egyetlen gombóc is bőven elég. Azonban találtam egy helyet, ahol olyan fagyik vannak, amiket nagyon szívesen kóstolgatok: sósak, fűszeresek, lágyak, érdekesek. A májusban nyílt…..
A Károlyi utcában található, tavaly ősszel nyitott MészárSteak Kitchen három ismert szakmabeli, Szekula László, Dallos Ferenc  és  Gál „Hentesutánzat” József ötletelése  nyomán   született meg.     A több mint két évtizedes gasztro-karriert s számos sikeres éttermi projektet magukénak tudható…..
Kávébár Világkedvenc buborékok 2016.06.07 10:44:00
Én egész évben imádom, de kétségkívül a nyár egyik legnépszerűbb buborékos itala a prosecco. Ez az olasz buborék eredetvédett (DOC) faj, karakterének megőrzésére a helyi borászok 1962-ban konzorciumot alapítottak. Tagjai az érdekegyeztetés, a szőlészeti és borászati technológiai háttér fejlesztése,…..
Nem lehet ma már a világ egyik legnépszerűbb fehérborfajtájáról, a sauvignon blanc-ról úgy beszélni, hogy meg ne említsük Új-Zélandot is. A szigetország természeti és technológiai adottságainak köszönhetően mára kimagasló minőséget ad a világnak, s nemcsak a fehér szőlőknél értek el nemzetközi…..
A teát nem szokás nyári italként emlegetni, pedig a hőségérzetet jobban csillapítja, mint a jéghideg üdítők. Egyre népszerűbbek viszont a teakoktélok, melyek alkoholos változatban évek óta szerepelnek a kísérletező, gourmet bárok itallapjain, alkoholmentes formában pedig változatos, egészséges…..
A Bordeaux borvidékétől északra eső területek már több mint félezer éve kapcsolatba kerültek az angol és holland borkereskedőkkel. Könnyed boraik nehezen bírták a tengeri szállítás viszontagságait, így egyre többen a desztillálást választották termékeik „tartósítására”. 1549-ben említik először az…..
Ismét volt ok az örömre: hatalmas érdeklődés mellett zajlott az idei KávéBár Bazár, több mint kétezer-ötszáz vendég kóstolt kávékat, párlatokat és borokat a Corinthia szállóban. A rendezvényen ötvenöt kiállító termékeit ismerhették meg a látogatók, és számos kísérőprogramnak adott otthont az…..
A Sofitel Budapest Chain Bridge új gasztronómiai eseménysorozatot indít Senses of Sofitel címmel. Az egyedülálló vacsorák alkalmával a világ különböző Michelin-csillagos éttermeiből érkező szakemberek alkotásait kóstolhatják meg a vendégek. A "gasztro-utazás" során a világhírű, háromcsillagos séf,…..
Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka idén ünnepli 40. születésnapját. Az észak-olaszországi De Giusti család második generációja felel azért, hogy a Conegliano-beli gyárból prémium minőségű kávék kerüljenek forgalomba világszerte. A jelenlegi vezetők,…..
A Buddha-Bar nyitás óta az egyik kedvenc budapesti helyem, ázsiai-fúziós éttermét is nagyon megszerettem, az emeleti bár pedig tényleg top kategória, abszolút méltó a lánc más, nemzetközi franchise-tagjaihoz Monte-Carlótól Dubajig. Tudom, hogy sokak szemében túl elegánsnak és…..
Bizonyos városok az evésről szólnak. Nemcsak a kifinomult étkezésről, hanem a csipegetésről, habzsolásról, a reggeltől estig tartó falánkságról, miközben persze nem is vagyunk éhesek. De csábítanak a piacok harsogó árusai, az utcai büfék nassolnivalói, az éttermek…..
Nem szégyen bevallani, ha az ember (nő) tucatszor megnéz egy romantikus filmet, vagy újra és újraolvas egy könyvet, mert épp egy kicsit Karen Blixen szeretne lenni. Persze nem kávézik közben, hanem issza a proseccót és csodálkozik, amiért képes még mindig elérzékenyülni a…..
Akár egynapos túra keretében is érdemes felkeresni az október végéig zajló milánói Világkiállítást, hiszen van olyan légitársaság, amely naponta indít kora reggeli járatokat késő esti visszaúttal. Budapestről alig két óra az EXPO bejárata, s a délelőtti kávét már az…..
A Winelovers csapat október 10-én újra megrendezi Magyarország legnagyobb olaszrizling mustráját, az Olaszrizling Október Nagykóstolót. Sokan az olaszrizlinget abszolút hétköznapi bornak tartják, a hűtő egyik állandó, megbízható lakójának, pedig sokoldalúság és stílus…..
Még szerencse, hogy a borfesztivál közepén jutott kapacitásunk elballagni egy zártkörű kóstolóra a Gerbeaud cukrászdába, máskülönben lehet, hogy a Várban kihagytuk volna a fősodortól kicsit távolabb eső Breitenbach standot. Azonban volt kellő muníciónk, így sikerült…..