Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sálálá

4 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig készült néhány poszt a blogon, már nehezményezte kommentelő, hogy a keresztyén szót használom. Tájékoztatott, hogy a katolikus az keresztény, a református pedig keresztyén. Szerintem meg a katolikus és református, sőt még az olyan evangélikus is mint én keresztény. Meg…..
Sálálá 2015.06.18 00:32:41
"Az Egyházat azzal vádolják, hogy elrejtette a Bibliát, ami természetesen nem igaz; de még ha az is lenne, akkor sem lenne olyan bámulatos teljesítmény, mint a reformációé, aminek sikerült elrejtenie minden mást a hitről."

G. K. Chesterton

A protestantizmus egy megérdemelt pofon volt az Egyház számára, hogy észrevegye: a reneszánsszal a bűnök elharapództak az Egyházon belül is, megtisztulásra van szükség.

"De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat." Mt. 16-18.

Tehát, egy jogos Egyház létezik. Ezt kell közelebb hozni/tartani Istenhez, s ha romlásnak indul, akkor megjavítani, nem pedig újakat alapítgatni. Sohasem értettem a protestánsok konokságát. Azért, mert egy (vagy több) ősüknek nem volt elég hite, és elhagyták az egyetlen igaz Anyaszentegyházat, hogy helyette eretnekséget valljanak, ők mint a leszármazottaik is konokul vallják ezeket az eszméket, és megtagadják a Krisztus által alapított Egyházat, ahelyett, hogy megpróbálnák megreformálni azt, mert ha igazuk lenne, előbb-utóbb elérnék céljukat, mivel az igazság mindig győzedelmeskedik... A másik dolog, ami nagyon érdekel, hogy mit kezdenek pl az Árpádházi szentjeinkkel, vagy a Szent Koronával, ami több mint ezer évig volt az ország ura, ha úgy tetszik, mint jogi személy. Egy kapocs az Ég és föld között. Európa hanyatlása a reformációval kezdődött, és a kultúrális marxizmussal fog végződni...
Nem vagyok sem a kortárs francia irodalom, sem Michel Houellebecq munkásságának szakértője, ezért eleinte nem is akartam írni a szerző legújabb, nagy port kavart regényéről, a Behódolásról. A 2022-ben játszódó keserű utópiában – amely épp a Charlie Hebdo szerkesztősége…..
Sálálá 2015.05.15 11:45:40
@maxval bircaman szerkesztő:

Teljes mértékben egyetértek, kár, hogy ezt nagyon kevesen veszik észre. Sztárolják Ferenc pápát, pedig sok kijelentése vastagon súrolja az eretnekség határát.
Sálálá 2015.05.15 16:37:35
@pitcairn: Valóban, a hangsúly az 'eredetileg'-en van. Mi lett belőle? Rengeteg eretnekmozgalom. Valóban a reneszánsz kori Egyháznak meg kellett újulnia, és meg is fizette az árát.

@IdomitottFoka: Látom nem sok köze van a katolicizmushoz. Mellesleg a magyar nyelv magázódó, szóval a továbbiakban kerülhetné a sértegetésemet.
KookiePedia Ackbar 2011.09.28 22:21:00
 ..
KookiePedia Brutus 2011.09.22 18:32:42
 ..
KookiePedia Kocsma 2011.09.22 16:35:00
 ..
KookiePedia Yoda recsi 2011.09.22 01:34:00
 ..