Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzumóNé

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akármilyen poszt következik ma, Viktor ugyanis úgy döntött, hogy humorral kezeli németországi megpróbáltatásait. A végeredmény a most következő írás, és már csak az a kérdés, a végén az élet vagy a halál, azaz a maradás vagy a csomagolás kerekedett felül.…..
Ha már Ramadán van, akkor ma látogassunk el az Egyesült Arab Emirátusokba, Fikus Kukisz segítségével. Korábban (még a kezdeti időkben) írt egy posztot, most újjal jelentkezett, a leírtak nem minden tanulság nélkül valók. „Mivel az új Határátkelő-oldalon nincs még…..
Új sorozatot indul ma, ugyanis arra kértem az országfelelősöket, írjanak arról, hol és hogyan nyaralnak a környezetükben élők. Elsőként a magyarok körében is egyre népszerűbb bolgár tengerpartra látogatunk el Max val segítségével. Kiderül, miért kötelezően szőrös a…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!    Észak-kelet Magyarország egyik legcsúfosabb közelmúlti történelmével rendelkező városából írok önöknek, ahol a korrupció, a "cimbora-maffia" és az ismerősök ismerősének az ismerőse által szerzett javak és pozíciók már-már…..
Ausztriában nagyon csalóka, hogy az ország közelsége, részben hasonló kulturális, történelmi gyökerei miatt, sok mindenben erősen emlékeztet Magyarországra, ám közben nagyon is más ország. Barna írása az osztrák mentalitásról, gondolkodásról és az ott élő…..
SzumóNé 2013.06.23 10:09:03
@Philosoraptor: kiegeszitenem, hogy a PONS kiadonak vannak dvd-s konyvei is, kb ilyen "tanulj magad" stilusban, azokat is erdemes atnezni! www.pons.hu (Pl. Libri konyvaruhazban is kaphato) Szerintem egyebkent a nyelvtanar jobb, meg akar Skype-on is ki lehet fogni jot, akkor meg ki sem kell mozdulni a lakasbol. Viszont tanulni kell! Tanulas nelkul a szokincs nem bovul es a nyelvora nem eleg a tanulashoz. :)

@Quercus58: sok sikert kivanok a tanulashoz, soha nem keso!
SzumóNé 2013.06.23 10:20:31
@Philosoraptor: en a ferjemnek vettem meg a nemetet, a hugom meg egy kulfoldi pasijanak a magyar verziot es nagyon alap szinten mukodott, h 1-1 kifejezest megtanultak, de persze tanulni kell. De szerintem mindenkepp jo tanarhoz jarni, aki azonnal _korrigal_, ha rosszul mondod, elmagyaraz, stb. Igy lehetoleg a helyes kifejezes, vagy nyelvtan rogzul.
SzumóNé 2013.06.23 10:23:29
Előfordul az, hogy nem úgy alakulnak az ember dolgai, ahogyan eltervezik, de néha a legkülönösebb helyzetekben találkozunk jóindulattal, például egy ghánai családnál. Stevee tíz hónapja él Angliában, és most jutott el oda, hogy úgy érzi, lassan elindult valami, ami jó irányba…..
Aki londoni posztra számított, annak súlyos csalódást kell okoznom :), ugyanis mai úti célunk a brit fővárosnál némileg egzotikusabb Botswana, azon belül is a főváros Gaborone. Bár azon már egyetlen rutinos Határátkelő-olvasó sem csodálkozik, hogy a világon mindenhol élnek…..
A mai poszt alighanem kavar majd némi vihart, de a történet érdekes, és a belőle következő morális kérdéseket majd alighanem alaposan kivesézitek. Noha Angliában és Norvégiában játszódik, szerintem ez a legkevésbé érdekes része. Jöjjön tehát Zoltán története! „Most…..
Volt már poszt a világ minden tájáról, Kínától Új-Zélandon át a Fülöp-szigetekig, nem is beszélve Európa szinte összes országából, ám emlékeim szerint Ukrajna eddig kimaradt. Ez szomszéd ország lévén egyfelől furcsa, másfelől érthető is. Ezt a hiányt pótolja…..
SzumóNé 2013.06.13 11:13:40
@peacefroggg: Egyetertek! Zebralanyferj is irjon posztot, neki aztan tenyleg sok az ujdonsag. :-)
Gyakran éri az a (néha vicces, néha komoly) szemrehányás a blogot, hogy túl sok az angliai, nagy-britanniai poszt. Ezen persze lehet vitatkozni (én legalábbis szeretnék), de egy most nyilvánosságra hozott hivatalos uniós kutatás talán magyarázatot ad rá. Az Európai Unió…..
Rájár a rúd a mentális betegségekben szenvedőkre. Nemrég bezárt a kórházuk, (OPNI) most meg kitudja milyen közgazdasági iskolát végzett(?) politikusok játszanak önjelölt pszichiátert és skizofrénia szakértőt. A legújabb gazdasági koncepció szerint kitalálták, hogy a…..
vizit Kanossza 26. – Áldozat 2010.10.19 08:29:00
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25.     Lehet, kritikusaimat nem nyugtatja meg, de a felgyülemlett élményanyag feldolgozását a megszokott stílusban folytatom. Egy…..
Igazi különlegesség a mai történet, hiszen egy olyan helyre visz el minket, ahová magyar ember nem mindennap jut el, és nehezen lehetne a külföldön munkát keresők kiemelt célországának nevezni. Afganisztán az utóbbi években szinte kizárólag a háború miatt került be a hírekbe,…..
30 éves férfi vagyok. 2008-ban volt egy jó kis állásom, aztán jött a válság, és a cégből, ahol dolgoztam havonta elküldtek egy embert, egészen addig, amíg fel nem számolták az egészet, azóta volt még néhány állásom, de a legtöbbet másfél évet egy nagyon kegyetlen cégnél…..
Ugyan ma is Anglia az úti cél, de a szigetországi létnem ezúttal a sötétebbik oldalával ismerkedünk meg. Kata egy családnál volt bébiszitter és körülbelül minden megpróbáltatáson átesett, amin ilyen helyzetben áteshet az ember. Horrorsztori őt megtámadó gyerekekkel,…..
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
SzumóNé 2013.04.15 11:23:34
"Nem baj hogy én már fél éve vagy talán egy éve se beszéltem és láttam az anyámat, a mamámat, a gyerekemet is csak félévente. Meghalnak a rokonaim, a szüleim, a barátaim, és én hazaugrok a szertartásra, ha van rá lehetőségem.
Ha nincs rá mód, azt mindenki értse meg, mert nekem dolgoznom kell, hogy a temetési költségeket ki tudjátok fizetni. De egy szót nem váltottam velük az elmúlt időbe, nem simogattam anyám arcát, nem búcsúztam el a nagyitól és a legjobb barátom is úgy ment el, hogy nem tudtam vele beszélni."

Nekem ezen akadt meg a szemem, h nem latta a szuleit, baratait, nem beszelt veluk honapokig, tokom tudja. Konyorgom, a mobiltelefon, sot a telefon vilagaban nem beszelni? Nem telt ra vagy nem volt ideje a nagy penzkereses kozben, hogy honapokig ne telefonaljon az edesanyjanak? Egyaltalan nem eletszeru. Az internet koraban a Skype is lassan alap. A 66 eves, egyedulallo(!) es -elo Anyam, a 68 eves Apam, a 70 eves aposomek erdekesmod mind hasznaljak, ezzel naponta tartjuk a kapcsolatot, ha szukseges! Ha barmi extra van, telefonalunk! Banyek! Erdekesseg, hogy sem az adott orszagot nem jelolte meg, ahova ment, az okot sem, amiert Mo-rol elhuzott (penzkereses, jo, de kisse keves info, mindenki penzt akar keresni) es ilyen mondvacsinalt indokkal ment haza. OK. Legyen, nem mind gondolkodunk egyforman, van akinek nem jon be a Nagy Alom. De ebben sztoriban is vmi kurtara nem stimmel, ez teny. Tovabba, szamomra az orszag elhagyasa NEM azert volt, hogy zsirosra keressem magam (magyarul penzehsegbol), hanem, hogy meg tudja napi szinten elni, mert otthon erre nincs mod. Amit a posztolo ir: jol elt a csalad, tudta oket tamogatni, nincs hitel, napi szinten jol elnek, mert o kinn dolgozik. Erre hazamegy es ket pofonnal kiuti a csaladja joletet, mert o az erkolcsi gyoztes. Hat gratulalok, a csaladot meg sajnalom. Ez az onzes, baratocskam!
A döntéstől a barátságig számtalan vetületét veszi végig az új otthon keresésének mai szerzőnk, aT, aki tapasztalatból beszél, hiszen több mint egy évtizede él Kanadában. „Olvasgatom ezt a blogot már egy ideje, annál is inkább, mivel jómagam is átkeltem az óceánon. Ez…..