Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buGhunter

83 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetem-begyedem Walpurgis-éj 2009.05.01 16:31:00
Magyarországon kevéssé ismert, de európaszerte ismert hagyomány, kereszténység előtti időkből eredeztethető ünnep. Az április 30-áról május 1-ére virradó éjjel megünnepelt esemény neve Szent Walburgától, egy Dél-Németországban ténykedő benedekrendi apácáról kapra végeredményben a nevét...
buGhunter 2019.07.05 10:54:29
@pimpalini: jogos, mindössze elírás történt hiszen így nem is lenne összefüggés eközött meg Walpurgis között - köszönjük, javítva!
A kormányzat idén januárban adminisztratív eszközökkel, a hatósági árszabályozás révén, 10%-al csökkentette a különböző rezsiköltségek összegét a lakossági fogyasztók részére, a következő hónapokban pedig Lázár János nyilatkozata szerint további minimum 10, de…..
A múlt hét méltatlanul elmúló híre volt az az aláírási ceremónia amelyen a kormány és a Dalkia Energia képviselői aláírásukkal szentesítették – igaz, már februárban bejelentett – stratégiai szövetségüket. Ezek szerint mégsem kap pestist rendes magyar ember ha egy…..
Eddig jól megy. Darwinból kezdtünk stoppolni tegnapelőtt, megnéztük Gyuri barátomékat Katherineben, most pedig Daly Watersben vagyunk, ami egy olyan hely, hogy 180 kilométeres körzetben semmi sincs, egy sátorban alszunk, de van áram és 4G-s (aki nem érti: nagyon gyors) internet. Itt…..
Kopottas Targonca 2012 Phuket 2012.08.30 07:34:00
Mianmarba tett látogatásunk után egyenesen visszarepültünk Bangkokba, ám az eredeti útvonal helyett (Kambodzsa, Vietnám, Laosz), úgy döntöttünk, Thaiföldön maradunk. Bangkok legturisztikusabb utcája, a Khao San Road mellett laktunk, így nekünk is kijutott az állandó pörgésből…..
buGhunter 2012.08.30 09:02:27
Adatmágus blog Nem-tipikus adatok 2012.08.17 11:02:08
Az előző poszt egy nem-tipikus adatbányászati feladatról szólt, ezt folytatva arról fog szólni ez a poszt, hogy milyen nem tipikus adatok vannak még, és mit lehet kezdeni ezekkel. (Tipikus adaton a táblázatos formában/adatbázisban tárolt adatokat értem.) Hangbányászat,…..
No kicsit lemaradtunk közben a történetünkkel, úgyhogy most igen röviden, de sok képpel próbálom összefoglalni az eseményeket. Először is, miután Amanda lelépett, tovább akartunk mozdulni Antalyából, viszont közbejött az a szerencsétlen esemény, hogy az éjjel lenyúlták az…..
A lelkesedésünk lankadatlan, a kreativitásunk határtalan. Ismét egy videóval jelentkezünk. Ezúttal azt nézhetitek meg gyorsított felvételen, ahogyan életünkben először átzúztunk a komppal Isztambul európai feléről az ázsiai oldalra. A zenéért külön köszönet illeti…..
Itt a folytatás =), bocsi, de mindenhol azt mondják, hogy van net pedig nincs! A történet fonalát felvéve (igen nehéz ennyi idő után) nem arra mentünk végül Istanbul után, ahogy terveztük. Mert terveztünk sok körbenézős és tengerpartos dolgot az Égei-tengerhez közel, de kaptunk…..
Ez a kép Konyában készült egy original kávéházban. Délelőtt az öregek összegyűlnek török kávét inni (amire nagyon büszkék!) és beszélgetni. Kicsit más, mint otthon. Itt az idős generáció aktív társadalmi életet él. Egy helyi professzor vitt el ide minket, kicsit feszengve…..
buGhunter 2011.07.05 16:13:46
Úgy gondoltuk, hogy a nagyobb múzeumokat addig látogatjuk körbe, amíg még ilyen kellemes 0 fok alatti a hőmérséklet, meg amíg a turisták, az igaziak, még nem dugják ide az orrukat. "Letudtuk" többek között Moszkva legkötelezőbb kötelező programját, a Tretyakov…..
Publius A Köztársaság ünnepe 2011.03.15 09:00:00
 „Egy van, mi különösen szívemen fekszik, mert Magyarhon jövője véleményem szerint attól függ. Különféle nemzetiségek iránt legyünk jogkiosztásban minél bőkezűbbek. Nem csak Ausztria halt meg, hanem Szent István Magyarországa is…” (Teleki László…..
Most, hogy már több, mint egy hete itt vagyunk, igazán idegenbe szakadt hazánkfiának érezhetjük magunkat. Úgyhogy írtunk az itteni magyar nagykövetségnek, hogy szeretnénk részt venni, a március 15.-i ünnepségükön. Persze nem utasítottak vissza, ahogy ezt a protokoll megkívánja,…..
Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb. függetlenül…..
buGhunter 2011.03.06 07:14:55
@qwertzu: Egyrészt amiről te írsz, az nem demokrácia, hanem plutokrácia. Az állam egyik feladata a hatékony jövedelem-újraelosztás mellett a méltányossági szempontok figyelembe vétele.

Igen, ez egy kicsit el van billenve nálunk, de nem az a megoldás, hogy akkor jól vonjunk el minden transzfert a szegényebb rétegektől, mert nem dógoznak az istenadták. Így is érvényesül, indirekt eszközökön és módokon keresztül a vagyonosabbak érdekérvényesítése, gondolom nem kell bemutatni a jelenséget..

Nem lehet ezt a helyzetet indirekten megoldani, mert nem az a gond, hogy sok adót nem fizető emberke szavazhat, hanem adófizetőkké kell őket tenni.. Ez a kemény dió.

Az adófizetéshez kapcsolt szavazati jog még inkább a gazdagok uralmához vezetne, torzítaná a jövedelemújraelosztást, még nagyobb lenne a szakadék a társadalmi rétegek között és hatalmas feszkókhoz vezetne közöttük.

Összegezve nem szabad a szavazati jog kérdését csak egy szempontból (adófizetés) vizsgálni. De ilyen jellegű hibát sok magyar politikus is elkövet, ez az igazán szomorú.
buGhunter 2011.03.06 17:03:43
@qwertzu:
"Ennyi erővel a jelenlegi rendszer nem demokrácia, hanem gerontokrácia, mert a 18 évnél fiatalabbak nem szavazhatnak." A gerontokrácia teljesen más, nézz utána.

"Nem lehet őket adófizetővé tenni, mert amelyik kormány megpróbálja az bukik." Igen, kemény dió, hosszú távon mégiscsak ez lenne a megoldás, és nem a politikai váltógazdaság nem?

"Az általam vázolt rendszerben lenne szavazati joga annak, aki 4 évből 2-őt dolgozott mint tescos árufeltöltő." Már ne haragudj, de te írtad az előbb, hogy aki medián negyedénél kevesebbet fizet, az ne kapjon szavazati jogot. (Legalábbis a minimálbéresek szerintem simán beesnének medián alá..) Mindenesetre ahogy beindulna egy ilyen rendszer, annál durvábban nyirbálnák meg a szociális juttatásokat meg állami támogatásokat, egyre inkább egy szűk réteg döntene az egész kompánia sorsáról..
buGhunter 2011.03.06 17:07:30
@buGhunter: Na oké, végiggondoltam ezt a medián negyede dolgot, a minimálbéresek is beférnek, ugyanakkor nem szabad teljesen cserbenhagyni a teljesen jövedelem nélkülieket akkor sem.. Az indirekt (negatív) motivációk nem hatékonyak, szerintem ez nem célravezető hozzáállás..
Talán betéved olyan Olvasó, aki nem beszél(getet)t velem az elmúlt hónapokban, félévekben, években, úgyogy leírom hogyan jutottam idáig. Szóval miután a középiskolában lényegében csak egy nyelven, angolul sikerült tisztességesen megtanunulnom, az egyetemen úgy találtam, ideje…..
Végezzük el a következő műveletet a Windows Számológéppel:   Mit várunk, mi lesz az eredmény? Gyök(4) az 2, ebből kettőt kivonva 0-át kapunk. Nézzük ezt meg a számológépben: Írjuk be, hogy 4, majd kattintsunk a gyökvonás gombra. Ekkor megjelenik, hogy sqrt(4), ami az…..
Lassan már minden nagyobb webes szolgáltatás funkciói közé tartoznak a billentyűparancsok. Először Gmail levelzőrendszerben láttam ilyet, ahol egy betű megnyomásával indíthattunk el bizonyos funkciókat, majd YouTubeon is megjelent ez a funkció: a számgombokkal ugorhattunk egy video…..
"A színvonal a olyan mélyre süllyedt, olyan nagy fertőbe, amiből már csak akkor kerülhet ki, hogy ha a pincétől a padlásig nagytakarítást végeznek." Rövid kis informatikai hírek után következzen egy a Médiatörvény mellett kiálló írás.  Január 5-én, azaz…..
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..
Helyszín: H.A.C.K. - Fogasház - VII. ker. Akácfa utca 51. (4-6 villamos, Király utca, kocsival a Blaha felöl van behajtás)Időpont: 2010.12.18., azaz most szombat 15:00, amíg el nem zavarnakHozzál: Számítógépet, amin tudsz dolgozni, ha van kéznél elosztó, azt is. Utánpótlás:…..
buGhunter 2010.12.16 22:05:09
Jobban örülnék, ha a lent látható videó csak a képzeletem szüleménye lenne, de ez a valóság. A Boston Dynamics 40 millió dolláros szerződést kötött a Pentagonnal, hogy egy négylábú katonai robotot fejlesszenek ki. A 100 kilós robot mozgása olyan elképesztően élethű, hogy aki meglátja a földbe…..
Bonyolult fizikai jelenséges szuperszámítógépes szimulációja nélkül a tudomány lényegesen kevesebb eredményt produkálna. Úgy tűnik, csúcsgépek mellett hamarosan mezei okostelefonokon is lefuttathatunk hasonló szimulációkat. Legalábbis néhány MIT kutató szerint. A…..