Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pctomi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gördülő talpú cipők piaca hatalmas, ezért szeretném egy kicsit áttekinthetőbbé tenni a vásárlás előtt állók számára a helyzetet azáltal, hogy ár és egyéb szempontok szerint kategorizálom azokat a márkákat, amelyeket ezen a blogon bejegyzés formájában már…..
pctomi 2011.09.21 20:36:12
Tisztelt Doktor Úr!

2009 februárjában üzemi balesetben bokatörést szenvedtem, eltört a bal lábamon a szárkapocscsontom és a Volkmann háromszögből is letört egy darab, a bal lábam 90 fokkal kifordult jobbra (mint Charlie Chaplin). A baleset és a műtét(vasalás csavarozás) között 9 óra telt el, ami alatt beindult a csontszövet és a az ízületek artrózisa és a kötőszövetesedés. Lényeg az, hogy a bokamozgásom minden irányban jelentősen beszűkült és a lépések fájdalommal jártak 2011.09.15-ig. Mindent elkövettem, amit az orvosaim ajánlottak, gyógytornák, fizikoterápia, masszázs, gyógyfürdők, a TB által támogatott kórházi kezelések, de a sántítás és a fájdalom, bokadagadás és jelentős mozgás korlátozottság minden nap délutánra előjött, ami reggelre múlt el. Szedtem fájdalomcsillapítókat is, miután nem hatott népi gyógyszert(párolt gyümölcslevet) is. Többször voltam a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalban, míg végre ez év júniusában a hatóság visszamenőleg tartós egészségkárosodást állapított meg, melynek teljes összegét a gyógyulásom érdekében kívánok felhasználni, ami éppen elég 2 db gyógyhatású gördülő cipő vásárlására.
Itt volt a bökkenő, alaposan végigolvastam a forgalmazók honlapjait és a használók blog és fórum bejegyzéseit is, ami részben elkeserített, mert egy olyan felhasználót sem találtam, aki hasonló munkát végez ilyen cipőben megelégedetten, mert nekem nyílt terepen, kavicsos és földúton jó és rossz időben kell dolgoznom, amire ezek a drága cipők nemigen alkalmasak, a garanciális problémákkal kapcsolatos bejegyzéseket olvasva. Ezért is halogattam a cipő vásárlát a fenti időpontig. Előtte volt már rajtam MBT, RYN cipő próbaképpen,de mivel 2010 októberében még egy műtétem volt, addig nem mertem beruházni drága cipőre, amíg nem stabilizálódik az állapotom.Múlt hét csütörtökén már nem bírtam tovább,elhatároztam mindenképpen veszek egyet. Először felpróbáltam az Ön által nem nagyon ajánlott Skechers Shape-up utcai cipőjét, de megijedtem a gördülő rész puhaságától, féltem hogy a súlyomat (105 kg)nem bírja a cipő, elmentem MBT és Rollstep cipőt próbálni, de a választék hiánya miatt úgy döntöttem, hogy először inkább egy olcsóbb cipőt próbálok ki, mert ha mégsem jó, ne emésszen a lelkiismeret furdalás a kidobott pénz miatt. Végül visszatértem az első cipőhöz és további hosszabb próba után úgy döntöttem megveszem (23000 Ft, barna nubuk utcai), sőt már a boltból az új cipőn távoztam. Az én számomra egy csoda volt az eredmény (nem a márkát reklámozom, mert szerintem bármelyik ugyanezt az eredményt hozta volna az én esetemben). Nem fájt a lábam már az első órában sem és vezetés közben sem kellett a fájdalom miatt a helyét keresni. Sántítás nélkül tudok közlekedni, imádom a puha rugózást és azt, hogy mindig egyensúlyoznom kell (eddig is izegtem-mozogtam állás közben, de mindig a fájdalom miatt). Eddig sűrűbben botladoztam és nagy fájdalommal járt,de most már észre sem veszem a nehezebb terepet sem (természetesen odafigyelek hova és hogyan lépek), de a fájdalom már csak akkor jelentkezik, ha a cipőt leveszem és mezítláb , vagy papucsban közlekedem (sajnos a bokadagadás megmaradt). Mindenképpen arra fogok törekedni, hogy számomra a lehető legkényelmesebb gördülőcipőt vásároljak még (márka nem számít). Nem tudom, hogy működik (természetesen tisztában vagyok a mechanizmussal), de nekem azonnal hatott, mert elmúlt a lépésfájdalom, ami egy csoda. Csak a cipő bírja sokáig!