Regisztráció Blogot indítok
Adatok
francoska

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pangea 10 éves a Pangea 2023.12.07 11:58:00
Éppen 10 éve, 2013. december 7-én délben jelent meg a Pangea blog első blogbejegyzése. A terv már régóta érlelődött, de volt némi félelem, hogyan fogják fogadni a blog.hu kifejezetten kemény kommentszekciójában, kiteszik-e egyáltalán az Indexre, egyáltalán észreveszi-e valaki a blogok ezrei között,…..
francoska 2023.12.07 20:18:34
Szubjektív válogatás az utazásaim során különösen megkedvelt tésztaételekből. Kimaradt szerinted valami fontos? Itt pedig van egy elég durva breaking news!..
francoska 2022.04.11 00:12:46
@Kalpy71: Az hagyján! Én meg elmentem főzni...
                     "Én tüstvérem Kötöny, kié megkegyüllé én jumhum olélottya,            hodon ülé hiát, de így hiátattal, Karmelitába'.                Mer hodon biozon szovo, mogomnok volék, mogyori orczájot, székölyi orczájot, lófőni orczájot,             mogyori teremtővé Uromk Istentül,…..
        A Mandiner folyóirat lapigazgatója, a magát kultúrtörténésznek nevező apparátcsik Szalai Zoltán az orbánista janicsárképző, a Mathias Corvinus Collegium, ügyvezető igazgatója. Éppen most büszkélkedett el azzal, hogy a mandineres nullajulikák jelentős részét is az MCC képezte ki.       A…..
francoska 2020.06.06 18:14:09
@Online Távmunkás: Valahogy kétlem, hogy a most büszkén kipcsakozók közül mindenki Batu kánig vezethetné vissza a családfáját.
        Az alábbi szövegben nem lesznek matematikai formulák. Reményeim szerint majdnem mindenki el tudja olvasni, ez egy vulgárfilozófiai esszé.     1. Tér és Idő.     Képzeljünk magunk elé egy kört. Forgassuk el  az óramutató járásával ellentétes irányban valamilyen szöggel. Nevezzük a szöget…..
   "This paper developed what is sometimes called von Neumann’s Expanding Economic Model and has been described as the most influential article in mathematical economics. It introduced the use of ‘fixed-point theorems’. (Brouwer’s ‘fixed point theorem’ in topology proved that, in crude terms, if…..
francoska 2019.08.16 22:38:05
      A zérótolerancia szent jegyében, a keményvonalas Holokauszt-tagadó, neonáci elmebeteg Eustace Mullins összeesküvés-elmélkedő dilinyósságából írt fideszkonform posztot a Prostisrácok. Mullins a "Biológiai zsidó" című gumidominó alkotója, még az alt-right-on belül is kínosnak számít.  Mullins…..
francoska 2019.05.02 12:46:52
@ijontichy: De én azt akarom, hogy másra ne süssön! (toporzékol is aprócska lábaival) Rohatt komcsi nap, tilcsák be!
           Támogasd az Néptestvért ! Ácsorgásmentes Fél-Ázsiát! Ne csak olvasd a hét pontot, de járjad rá a kupornyicát!            1. Az ácsorgás veszélyes!  Ne engedjünk a rejkjaviki ácsorgósimogatóknak!           2. A Néphaza nem kényszeríthető arra, hogy ácsorgóknak rétest adjon! Az a te…..
francoska 2019.04.07 10:24:20
(y)
Sinoa de Aragonés von Berija meglehetősen különös teremtménye volt a számunkra érzékelhető világnak. Tíz éves korában jött rá arra, hogy ő tulajdonképpen megszületett. A szülei addig valami furcsa használati tárgynak vélték és rengeteg időt fordítottak arra, hogy rájöjjenek, mire is lehetne…..
     Kirsch reached across the table and politely shook hands with Rabbi Köves. "A pleasure to meet you, sir," Kirsch said.   (Dan Brown, Origin)..
Fülbebogár Disznyók, emberek 2018.01.14 11:40:36
  (Alább a decemberi Mozgó Világban megjelent tárcám olvasható. A szöveg megírása óta többször jártam a vidéken. A blogbejegyzésnél látható kép illusztráció, és nincs köze a bejegyzésben tárgyalt eseményekhez. Gyepesen, egy gyönyörű, Székelyudvarhelyhez közeli falucskában jártam a minapában, ahol…..
francoska 2018.01.14 19:01:58
Kakukkfészek Outdoor 2015.12.23 10:13:40
Élménytársadalom vagyunk, ráadásul technológiai, így számunkra a "bent" a természetes, tehát a "kint"- ből élményt csinálunk. Ez nem volt mindig így, néhány évtizeddel ezelőtt még az úgynevezett fejlett társadalmakban sem outdooroztak az emberek, mert például a paraszt az…..
francoska 2018.01.13 09:39:32
Utazás a fekvőgipszem körül, záró fejezet Még mondjuk, ami erre jól jönne, az egy brutális influenza. Törött lábbal fekszik az ember, közben lázas, be van dugulva az orra, és kegyetlenül fáj a torka. És még ez az egész megfejelve egy izmos másnapossággal. Fejfájással,…..
Forgókínpad Álomország 2017.12.02 09:48:40
Kérem tisztelettel, ez úton szeretném felhívni a figyelmet az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságára, különös tekintettel az esti órákra. Teszem mindezt azért, mert a magam példáján okulva kellett belátnom: amennyiben elalvás előtt nagy mennyiségű pacalpörköltet fogyasztunk,…..
francoska 2017.12.04 13:36:08
(y)
       Elindult egy qubit.hu nevű tudomány-slash-technika-slash-cooldolgokúgyáltalában portál, ami a 444.hu-hoz kötődik. Itt jelent meg Kálmán László nyelvész cikke a "rendezetlenségről".  A szerző az entrópia fogalmát fogja majd bevezetni, mint a rendezetlenség mértékét és ehhez egy példát…..
francoska 2017.11.23 19:49:19
@Tzp: Ez az elgondolás azonban jelen esetben kissé elhamarkodottnak tűnik.
       – Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...  (Garancsi István,…..
francoska 2017.08.16 14:51:22
@balmoral: Megátalkodott, vén szkeptikus vagyok. Hiszem, ha látom...
Kiszelly Zoltán – van-e ki e nevet nem ismeri – újabb liberális-gyalázásra adta a fejét. Nekiment mindazoknak, akik ételt gyűjtenek, osztanak a rászorulóknak,  pedig, ezek a liberálisnak mondottak adott esetben még neki is adnak egy tállal! – mert ezt diktálja emberségük. Nem árt tisztában lenni…..
Amint vége lett a nyári lokális világvégének, a pécsi titkos társaságok azonnal ásatásokba kezdtek a Mecseken. Már a legkorábbi feltételezések szerint is egy itt lezuhant UFO-t akartak kiásni a föld alól. Most már több szemtanú is látta az említett gépet, így bizonyíték is…..
(Ez a bejegyzés nem része a kánonnak. Egy alternatív univerzumban íródik.) Februárban nagyon unatkoztam. Éppen vége volt a vizsgaidőszaknak, és volt két hetem, amikor nem kellett semmit csinálnom. Mindenkinek támadnak hülye ötletei, amikor unatkozik. Ki lehet próbálni. Pár nap semmittevés után…..
A Széchenyi tér közelében található egy ház, aminek minden nyílászárója be van falazva, a szomszéd ház falát azonban tegnap lebontották, így a hatóságok átjuthattak a lezárt épületbe, ahol halott manókat találtak. A ház befalazott bejárata..
Mindenki ismeri ezt a magyar hagyományt. Húsvét másnapján a fiúk felkerekednek, és bekopogtatnak minden házhoz, hogy az ott élő nőket és lányokat lelocsolják vízzel vagy kölnivel. Ez az ártatlannak tűnő szertartás azonban borzalmas titkokat rejt...
      22/7=π hirdeti a Demokrata a címlapján (ahol 2004. február ötödikén a budai "kitörésről" "Európa hősei voltak alcímmel jelent meg kép, a Balog lelkész úr által lovagkereszttel kitüntetett egykori kommunista újságíró Bencsik András jóvoltából. Tudták, hogy hetven éve kötötték fel Szálasit?…..
francoska 2016.03.12 12:14:19
@Counter: Ilyen szépen még senki sem mondta, hogy "olvasd el, mit írtál, vazze!"... :D
1.  A nap karikatúrája a 888-on, by a very tehetséges jobboldali művész. (ezt is látni kell, mert olyan szép) 2.  Az aljas plágium 2010-ből.  ..
francoska 2016.03.01 18:49:08
@William Blake: Valljuk be, van rá oka...!
  Itt a szezon, már két hónapnyi sötétség és majd ugyanannyi van előttünk - mint a gomba, nyílnak a depressziósok. Nincs kellemetlenebb dolog a depressziós ismerősnél, barátnál, rokonnál, pokollá teszik az életünket és minden alkalommal vérig is sértenek minket. De ez megelőzhető! Most…..
francoska 2016.02.07 20:49:02