Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GOLAZ111

19 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Csernobiltól 15 kilométerre, délnyugati irányban fekvő járműtemetőt az atomkatasztrófa után hozták létre 1987-ben. A járműtelepre azok a gépek kerültek, amik részt vettek az evakuálásban és a sugármentesítésben. Vannak itt teherautók, buszok, páncélozott harci járművek, tankok, tűzoltók, és…..
GOLAZ111 2020.05.30 12:59:17
Minden év február elején a vasútmodellezők lélegzetvisszafojtva figyelik a híreket. Ilyenkor rendezik meg ugyanis a Nürnbergi Játékvásárt, amely eseményre minden gyártó előrukkol az újdonságaival. Ez az esemény az, ahol a gyártók leülnek a kereskedőkkel megbeszélni az éves rendeléseket - már…..
A világ legnagyobb aquaparkja a Balatonon Bár teljes bizonyossággal nem állítható, hogy soha nem valósul meg tény, hogy a több mint egy évtizedes tervezés és többszöri nagy bejelentések dacára, máig nem kezdődött meg egyik tervezett helyszínen sem, a világ legnagyobbjának beharangozott aquapark…..
GOLAZ111 2019.10.14 09:09:48
@Lxxxx: Nem a repülőtér felé ment. Valamikor volt egy iparvágány a repülőtérre, aztán ez megszűnt de épült egy másik a Bakony Művek felé. Ezen a szakaszon még volt teherforgalom pár évig.
Az egész vonalat pár évvel a megszűntetés előtt újították fel.
Itt tervezték meg I. Sándor jugoszláv király meggyilkolását, a kisantant országok elleni terror- és szabotázsakciókat, valamint itt készítették elő a bécsi döntések magyar álláspontjait. Most replikaként visszaépítik az egykori minisztériumot. A visszaépíteni kívánt Külügyminisztérium (Vöröskereszt…..
Több mint öt éve volt, hogy bepötyögtem ide az utolsó posztomat, és köszönöm jól vagyok azóta is. Nem ütött el vonat, se nem tett el láb alól a kisszériás gyártók által felbérelt bérgyilkos, csak egyszerűen elég volt. A hobbimmal persze nem hagytam fel, követem az eseményeket is (többé-kevésbé), de…..
Nem nagyon tudok mit írni Edith levele elé. Saját bevallása szerint Kanadában él több mint négy évtizede, én rengeteg keserűséget érzek ki a szavaiból, aminek persze nem tudom az okát – de talán ez az a helyzet, amikor jobb lenne máshol… Írását azért is adom közre, mert úgy gondolom, sokan élnek úgy…..
Idén nyár végén megkezdődtek a KISZ KB, vagyis a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottság volt székházának bontási munkálatai...
GOLAZ111 2018.09.23 01:00:12
@tena_lady: Van mellette egy másik 30 éve. Nem úgy néz ki, mint ami tönkre akar menni.
Ákos extrém súlyos tapasztalatokat szerzett egy üdülési jogokat értékesítő cégnél. Elmondása szerint általában 100-150 ezer forintokra húzzák le a becsalogatott áldozatokat, akik rendszerhaszálnati díjat fizetnek egy nem létező rendszerért, annak reményében, hogy egyszer…..
GOLAZ111 2017.12.09 14:57:46
A nyár legtöbbünknek az utazás időszaka, és sokan szállunk szívesen vonatra – akár hosszabb utakra indulunk, vagy közelebbi állomást célzunk meg. Utunk során sok különleges pályaudvart láthatunk, ezért mostani gyűjtésünkben Európa legszebb vasútállomásaiból mutatunk egy válogatást. Ha úgy érzitek,…..
GOLAZ111 2017.09.03 23:16:32
@Laca1558: Ez még megvan Pozsonyban? Már mióta le akarják bontani és helyreállítani az eredeti épületet. Csak akkor még szűkebb lenne az egész.
GOLAZ111 2017.09.03 23:19:05
@Sunny Days: A holland állomásokban azt utálom, hogy csak minimalizált retyók vannak, ha egyáltalán... lehet, hogy Bredában jobb a helyzet, ott még nem voltam. Ja a személyvonat egy részén sincs klotyó, totál reménytelen a helyzet.
T. József gépkocsivezető folyó hó 12-én, reggeli 7:15 órakor a Mátyás király út - Hermina út (korábban Élmunkás út) kereszteződésében az elé, féktávolságon belül, elsőbbségadási kötelezettségét elmulasztva kikanyarodó kerékpárossal ütközött. A kerékpáros a…..
vonatmagazin Ile Vaou 2017.04.05 17:04:54
Nemrég Giessenben jártam, az éves szokásos nullás seregszemlén. A kiállítással egybekötött vásár évről évre nagyobb szabású, egyre több a megcsodálni való dolog. Itt láttam egy olyan terepasztalt, vagy inkább  terepasztal szerű “valamit”, ami előtt minden nap húsz percet álltam, és csodáltam. Ha…..
A határátkelők bizonyos szempontból tükröt tartanak Magyarországnak – írja a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett posztjában Zita, aki szerint sok minden lenne, amit érdemes lenne átvenni a hollandoktól, legyen az oktatás, az önismeret vagy a múlthoz való viszony. (Az eddig megjelent írásokat itt…..
Nyugaton tényleg mindenki a hazai gyártású buszokat részesíti előnyben? Ez persze nem igaz, jó példa erre a legfrissebb francia és spanyol tender eredménye...
Hazánk a legtöbb országnál jóval jelentősebb gazdasági haszonhoz jutott az EU-tagságnak köszönhetően, ezt viszont egyáltalán nem tükrözi az emberek unióról alkotott véleménye. Itthon a legnagyobb a szakadék aközött, hogy mennyit profitált a tagságból, és hogy ítélik meg…..
"SZTÁLIN ELVTÁRS SZÓZATA A NÉPHEZ 1945. május 9.   E l v t á r s a k ! Eljött a Németország fölötti győzelem nagy napja. A fasiszta Németország, melyet a Vörös Hadsereg és szövetségeseink haderői térdrekényszerítettek, elismerte, hogy legyőzték és feltétel nélkül kapitulált...
GOLAZ111 2016.05.15 15:29:28
@9mmPara: Horthy nem akarta ezt a kiugrást, látta az értelmetlenségét, meg a következményeit. Bethlenék kedvéért megtette, de ő is örülhetett, hogy nem sikerült.
Donaubus 140 2016.04.03 12:41:40
- Elnézést, van még itt hely a kabinban?- Óh persze, igen......- Kéri a fél csokimat?- Köszönöm, nem.…..- Meddig megy? Nagykőrös? Kiskunfélegyháza? Cegléd? Szeged?- Szegedig.- Én is. Karbantartó villamosmérnök vagyok a vasútnál. Most képzelje! Meghívnak, hogy továbbképzést tartsak a túlemelt körívű…..
Valami készül a vasútmodellezés környékén. Böngészgettem a spanyol AK Interactive honlapját, és az új katalógusuk borítóján egy érdekes dolgot láttam: Train Series. Azaz a hajók, tankok, figurák repülők mellett új kategória jelent meg: a vonatok. Külön kategória, azaz készülnek valami…..
 Nem olyan régen írtam egy bejegyzést (ide kattintva olvasható) arról, hogy a magyarok nagyon szűk körből válogatnak, ha utazásról (vagy akár gondolkodásról) van szó. Most bemutatnék röviden néhány várost, amelyek, bár megérdemelnék, hogy felkerüljenek a magyarok térképére, alig néhány honfitársunk…..
GOLAZ111 2016.03.12 15:26:31
@ruba: Azt nem mondanám, hogy jó, hiszen már megszűnt a troli.

Viszont van ott egy tényleg nagy római mozaik és mellette a tengerpart különleges. Egyik oldalon a tenger a másikon a tavak közte olyan homokstrand, mint Floridában.
GOLAZ111 2016.03.12 17:02:23
@Brix: Hát én voltam már Wroclawban. Olyan lerohadt város a Balkánon nincs.
GOLAZ111 2016.03.12 18:19:13
@Drago Brutic1: Engem nem próbáltak meg kirabolni egyszer sem. Pedig eléggé kilógtam a tömegből. Egy rendőr igazoltatott is.
Donaubus Link a Szkopje bloghoz 2016.03.12 12:57:14
http://skopje.blog.hu/ Mivel nehezen találtam meg ezt a Szkopjéról szóló blogot, ezért belinkelem. Csak ezernyi másik volt heléyette, hogy nahát trendi, meg van víz, hogy fejlődnek, de, hogy mi van ott valójában az nem. Már régen nem frissült, gondolom elköltözött a szerző. De műve tovább…..
  Ritkán írok Magyarországról, azonban az utóbbi idők eseményei már régóta érleltek bennem egy írást. Mik ezek az események? A 4-es metró hosszabbításának (egyelőre úgy tűnik) végleges elkaszálása, a 3-as metró felújításának kínkeserves húzódása, a kisföldalatti fokozatos lerobbanása (mely a 3-as…..
Litvánia letudva, majd az igaz, hogy Riga volt a következő állomás, én most mégis Lettországgal, Tallinnal foglalkoznék inkább. Rigából Hansabussal jutottunk fel Tallinnba, nem is akárhogy. Bőr fotelek, asztallal, asztali lámpával, könyvespolccal (!), utaskísérővel.. Jó, ezek…..
Donaubus xD Warning! xD 2016.03.02 12:22:03
Az eredeti innen felfelé lépkedve olvasható. Viccelődhetnék, hogy jól összezárták magukat... p   A ma kapható kocsikhoz képest még Genyó is kőbalta-technológia - legalábbis az elektronika, az igen minimális benne. (Cserébe viszont nem kell szerszámkészletet hordanom magammal, annyiban jobb a…..
Donaubus Új Gotthard, új cikk 2016.03.02 10:14:22
Na végre van új cikk. Ezúttal Svájcból, mert jártam ott is. Engem annyira nem hatott meg, de ne válogassunk.  ..