Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akusi

29 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat nem írok, ez most amolyan képes bejegyzés lesz a vasárnapi sétámról. Kinéztem magamnak egy Royal Enfield bemutatóhelyet. Ez volt az elsődleges úticél . Kis buszozás, nem kis gyaloglás.A showroom:Erre a hétvégére volt tervezve egy Bullet túra. 4000HUF-ért ki lehet egy…..
Mikor ideérkeztem Chennaiba, elkezdtem a netet kutatni magyarok után, de be kellett látnom ,hogy ritka itt a magyar, mint a fehér holló. Ez a hétvégi történet valahol ott kezdődött, hogy Viki felfedezte a blogomat, és írt pár hozzászólást. Kiccsaládjával Kovalamban élnek - és a…..
Chennai adventures Háziállatok 2012.03.23 18:05:00
Miután március elején beköltöztem az új apartmannba, kis idő után rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok egyedül. Tágas lakás, tágas erkély egy csomó növénnyel szegélyezve. Már az első pillanattól kezdve azon gondolkoztam, vajon erre az első emeleti erkélyre milyen állatok…..
Bizonyára észrevettétek, ritkulnak a bejegyzések. Ennek az egyik oka, hogy másfél hetet otthon voltam, a másik  - hogy egyre kevesebb az új élmény, már nem nagyon tudnak dolgok meglepni. Gondoltam csak életben tartom a blogot, és írok az apartmannról, ahol lakom.Sikeresen…..
Ma reggel a The Hindu-t olvasgatva megakadt a szemem egy cikken. Érdekes statisztikai adatokat közöl. Kicsit utánatúrtam a cikk forrásának, ha valakit érdekel, akkor itt megtalálja:http://censusindia.gov.in/2011census/hlo/Data%20sheet/00_2011_Housing%20India_12-3-12_Final1.pptEbből…..
Chennai adventures "53 ezer forint" 2012.02.14 16:57:00
Ashok & családja Elég nehéz vele kommunikálni a gyenge angolja miatt, de egyre többet tudok meg róla és családjáról. Egy ilyen félreértésből adódott, hogy az előző bejegyzésemben is tévesen írtam róla - amit később javítottam illetve úgy gondoltam, hogy tévedésem…..
Chennai adventures A házasságról 2012.02.10 16:48:00
Előző bejegyzésem címe " A halál" ugyanakkor a konkluziója valójában egy új élet születése. Az élet értelme a hinduknál is hasonló, mint nálunk, legyen család, szülessen gyermek, neveljék fel a lehető legjobb körülmények között.Még decemberben, a Karácsony…..
Chennai adventures A halálról 2012.02.03 16:42:00
A lélek a tudatosság, egy darabja az Istenek végtelen energiájának. A lélek egy testben lakik s amikor az a test meghal, akkor átvándorol egy másikba. Ez a lélekvándorlás évmilliókon át folytatódik. A testek valamikor kezdetleges mikroorganizmusok voltak, mígnem az evolúciós…..
Tegnap este brózoltam a google map-en, hogy hol vannak a kerékpárboltok. Volt egy bizonyos hely, a Broadway, ahol elég sok akadt. Nameg arról a részről mondták, hogy tele van bazárral, mindent meg lehet ott venni. El kellene menni oda, csak egy a bökkenő, 11km - nem nagyon akartam…..
Chennai adventures Pót péntek13 2012.01.20 16:29:00
A mai nem a legsikeresebb napom volt.A bicó:Rászántam magam ,hogy bicózzak. Van egy szupcsi útszakasz a tengerparton (ECR - East Coast Road), ami mellett egy csomó jó dolog van és a forgalom is olyan, mint otthon az 1-es úton. A lakásomtól kb. 8 km-t kell a városon valahogy…..
Előző péntekem nem volt a legjobb, ezt most sikerült überelni. Ma  az egyetlen jó dolog, hogy sikerült beszereznem 6 üveg Kingfishert.Nem tudom mi van mostanában, de valami történik az odavissza úton szinte minden nap. Szerintem Chennai összefogott Ashok ellen.Január 6.Reggel kb.…..
Manapság, mikor lerobbanunk a szuper járgányunkkal mindig kiszállok a kocsiból. Egyrészt nehogy valaki böszme a fölbe gyaluljon, másrészt gondosan ügyelek arra, hogy a céges belépőkártyám jól látszódóva lógjon a nyakamban. A héten, amikor Ashok éppen megfőzte a motort, ez…..
Jó dolog ez a Pongal fesztivál. Az iskolák zárva, a farmerek nem dolgoznak, és a legtöbb helyen a szabadságokat ehhez igazítják. Így volt ez a cégnél is, ahol hétfőn csak a 60%-a volt jelen a dolgozóknak. A legjobb az, hogy ezek az emberek ilyenkor nem közlekednek, így…..
Chennai adventures Festival time 2012.01.11 16:47:00
A mai nap mikor megérkeztem a munkába, nagy sürgés-forgás fogadott a bejáratnál illetve az épület oldalánál. 14-én kezdődik a Pongal, ezen alkalomból a cég egy sajátos vesenyt hírdetett.De ne rohanjunk, nézzük mi is ez az ünnep:Dél-Indiában a téli aratás végét 4 napos…..
Chennai adventures Bulivan 2012.01.13 10:39:00
Péntek, a rangoli verseny még mindig zajlik. Valami előérzetem volt, hogy ez nem lesz egy szokványos nap. Mikor beértem, minden ki volt díszitve, mondom biztos lesz itt meglepi.Délelőtt még a szokványosnak mondható, a jövő heti próbagyártás készülődését zártuk le. Aztán…..
Chennai adventures Welcome back 2012.01.06 11:32:00
B.U.É.KMindenkinek, akit esetleg nem ért el az otthoni köszöntésem!Hát eltelt a 2 hét pihenő, jó volt újra a családdal lenni. 3-án utaztam vissza, még mindig a régi albérletben lakom, de kaptam ígéretet arra, hogy szerelnek még fel lámpát a szobába, és a hétvégén megnézik…..
 Már oly sok jót hallottam róla a kollegáktól, gondoltam egy hétvégét megér.A városról annyit kell tudni, hogy a 1673-ban alapították, Francia-India fővárosa volt 1954-ig mikoris megszűnt gyarmatként létezni. Tamil Nadu államban fekszik, csakúgy, mint Chennai,…..
Mondtam Dhanának, hogy álljunk meg egy olyan helyen, ahol nyugati normának is megfelelő a beach. Hát nem tudta mi az a nyugati norma... no mindegy, javasolta, hogy van egy város, ahol nagyon szép emlékhelyek és templomok vannak. Ennek a parti része is rendezett.Így jutottunk el…..
akusi 2011.12.15 16:10:12
Hát baromi sok embert megkérdeztem, de nem találtam ilyen hobbival rendelkező kollegát... viszont van elvileg egy cég www.chennaisportfishing.com/
árakat nem tudok. 3 túra van, a 2 óráson partközeli kishalas horgászat, a 4 óráson királymakréla - viszont írják, hogy igen finnyás, a 8 óráson tonhal és whatever, de azt meg csak az intenzív tengeri horgászoknak ajánlják - nem tudom mennyire lennék beteg...
Kicsit idegesítő, hogy néha nem látom ki hívott. Így történt ez tegnap is, mikor futás közben valaki 3x keresett, aztán a telefon csak annyit jelez ki hogy +4044...Ma sikerült épp egy megbeszélésről kiérve felkapnom egy ilyen hívást. Rendőrség.Ez a második pozitív élményem…..
Ennél a szintnél nem tudom mit tennének Budapesten. Itt egyenlőre még nem akcióznak - bár olvastam egy olyan cikket, hogy betiltják a szemétégetést.Arról már nem írtak, hogyan erősítik a kommunális hulladék elszállítását, kiváncsi vagyok mi lesz ebből. Azért égnek továbbra…..
Ma egy kicsit szakmázunk - megnézzük a helyi E-ON illetve általában a villanyszerelő mesterek miképp dolgoznak. Az biztos, hogy nem a Maxwell egyenleteket próbálják megérteni hobbiból. Vásárolni indultam az Express Avenue mall-ba, ami 6 km-re van tőlem. Úgy döntöttem, amennyit…..
Itt van újra egy hétvége. Meló után elinultunk vásárolni. Ebben a büdös nagy városban, amiben majdnem annyian laknak, mint Magyarországon, nincs egy Tesco vagy egy Spar méretű supermarket sem - legalábbis én még nem láttam). Hétvégén tyúkhúslevest főzök, meg változatosság…..
Chennai adventures Beköltöztem 2011.11.30 19:36:00
Sikerült beköltöznöm.... juhhé!Tegnap este visszaigazolták, hogy költözhetem. Nagyon megörültem a hírnek, és úgy gondoltam nem várok szombatig.Birkapöresz ala Madras.Most éppen az elalvással küzdök, lesz itt egy-két dolog, ami zavar. pl. egy időnként bekapcsoló irtózatos…..
Chennai adventures Közlekedés 1.0 2011.11.23 18:50:00
Először is mi kell ahhoz, hogy Indiában közlekedj? Igen - kell jogosítvány, amit elvileg itt is 17 éves kortól lehet szerezni. Szerintem meg bátorság...A jogosítvány: A megszerzése hasonlóan történik, mint Magyarországon, azért némileg könnyebb. Dhana azt mondta,…..
Chennai adventures Lakáskeresés 2011.11.28 08:42:00
Pénteken reggel jött  a HR által megbízott külsős cég embere a hotelba - hogy elvigyen lakásnézőbe. Mondtam neki, hogy jó lenne kicsit közelebb kerülnöm a munkahelyhez - de ő inkább azt javasolta, hogy az apartmann legyen Chennai déli részén, mert sokkal jobb az orvosi…..