Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samugy63 (törölt)

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nők várható élettartama a föld minden táján hosszabb, mint a férfiaké. Mindez azért is érdekes, mert a nők egészségügyi ellátásától és életkörülményitől többé-kevésbé független tényről van szó. Mindegy, hogy egy afrikai törzsben dolgoztatják-e őket szinte rabszolgaként, vagy Indiában, elmaradott…..
Én lennék az egyetlen, aki egyszer az életben szeretne vezetni egy igazi Tigrist? Persze, a második világháborús filmekben mindig a jófiúknak szurkolunk, de azért lássuk be, egy látványosan vonuló német Tigris tank lenyűgöző tud lenni. Áramvonalas törzs, brutálisan erős…..
Sokan gondolják úgy, hogy a szexen nincs mit tanulni, csak be kell dugni a megfelelő szerszámot a megfelelő helyre, és reszelni, amíg el nem élvez a férfiember. Lehet, hogy viccesen hangzik, de szerintem elég számosan vannak, akiknek ez jelenti a teljes szexuális életet. Nőként is…..
samugy63 (törölt) 2014.02.27 16:37:57
@magyar bucó: Mondjuk inkább úgy, hogy amennyire egyfelől a szabadság fellegvára, másfelől meg annyira prűd, korlátolt és sok esetben korlátozó, hogy bizony abban is "példakép".
Sajnos mint látjuk, a szexualitás terén inkább valamiféle vissza konzervatívizálódás figyelhető meg, a '60-as évek forradalma után megint nagyon kezd a társadalom e tekintetben elutasító lenni.
De, hogy ON is legyek a cikkel kapcsolatban, bizony jól rávilágít a problémára, csak sajnos most itt mifelénk is a butaság és a prűdség kezdd megint teret hódítani.
Tetszik a "mű"vésznő, habár én inkább egy orrhangú kóris­tának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista seggnyaló! Ezt kommentelte a Facebookon Király Tamás, Király Viktor apja,…..
samugy63 (törölt) 2014.02.25 10:10:01
@csokiscsulok: Ha jól emlészem éppen Király Linda kapcsán híresült el a "hazájában méltán világhírű" kifejezés.
Linda éppen, hogy itthon "híres" csak, sehol másutt. És hát igen, baromi frusztráló lehet, hogy a valaha csodavilághírre beharangozott Linda (és családja) ma egy fordított helyzetben, egy tehetségkutató-nyertes zsüror ítéletére van bízva.
Sz@r ügy, de valljuk meg nagyon is helyénvaló.
Az önjelölt Király család még ebben az operett-országban is oda jut, ahová való.
samugy63 (törölt) 2014.02.25 10:21:12
@Bérgyilkos Bohóc: Senki nem mondott olyat, hogy nem tud énekelni. Viszont úgy énekelni mint ő, sokan tudnak, sőt mondjuk az operett-szakon akár sokan vannak olyan képzett hangúak. Ellenben semmi olyan nincs a hangjában, amitől különleges, unikális vagy akár csak érdekes lehetne.
Ezért van az - ahogy shitgun írta -, hogy még idehaza sincs egyetlen slágere sem. Külföldön meg annyira ismert, amennyire a néhai szomszédai ismerik. :(
Vagy tévednék?
Valamilyen csodás véletlennek köszönhetően – valójában a forgalmazó közbenjárásával – lehetőségem adódott, hogy kapcsolatba kerüljek Peter Qvortruppal, az Audio Note Uk. alapítójával, vezetőjével. Nyilván előbújt belőlem az élelmes újságíró és rögtön…..
samugy63 (törölt) 2014.02.15 14:36:05
@iHomer: Az analóg fényképezést talán valóban kár volt idekeverni hiszen az LP létjogosultsága nem kérdés. De ha már CD-ről beszélünk, ergo digitalizáltuk a jelet, akkor nem értem ezt az elzárkózást a számítógéptől. Az AN készít CD játszót is meg D/A konvertert is, azaz a digitális hanggal kiegyezett. No de tényleg kár elvi vitát folytatni erről, ők így döntöttek és ha a vásárlóik elfogadják ezt, akkor nekünk is csak az a legjobb ha tiszteletben tartjuk a döntésüket.
Napjainkban nem igazán süt a napocska mifelénk, ezért próbálok sárga színű ételeket is készíteni. A sütőtök magas C-vitamin forrás, kiváló táplálék antioxidáns jellege miatt is. Magas kálium-tartalma van, ennek köszönhetően vértisztító, méregtelenítő hatású.…..
Én még soha nem írtam a Nad 3020-ról. Mondom lassan, még egyszer: én még soha nem írtam a Nad 3020-ról. De nem ez a legdurvább, hanem az, hogy mostanáig még nem is hallottam. Köszönöm, hogy elmondhattam. Hölgyeim, Uraim, Önök a filozófia rovatunkat olvassák! Tanár Úr, én…..
A tengerentúli trendek néha még most is néhány hét, hónap, év késéssel érkeznek el hazánkba. Nem minden esetben, a ruha- és cipővonalon például kottára ugyanaz a rongy kapható mindenhol, a népi demokratikus Kína (és Banglades) mindenkinek ugyanazt gyártja. A fitnesztrendek, új…..
samugy63 (törölt) 2013.06.03 21:15:44
@cozumel: H'ja kérem, a hit elvű világban nincsen(ek) kérdések, nincsenek bizonytalanságok.
Ott manifesztáció, kinyilatkoztatás van! Nem lehet relativálni, ott ha hiszünk, akkor az az utolsó betűig a "mester" kinyilatkoztatására épül.

És gondolom szóltak a szent embernek, hogy megint repedezik a vakolat, egy fan meg kötelességének érezte, hogy de most aztán jól "megaszongya" a szerinte romboló erőknek, hogy "demáraztánmostmárigumburgum"!

Így aztán Gipsz "lejter" Jakabunk meg is tette, amit a ...ööö... szóval a 'becsület' elvárt tőle! :)
samugy63 (törölt) 2013.06.04 22:23:30
@csutkababa:
Néhány észrevétel az "együnk inkább csak húst és ne együnk szénhidrátot" felvetéshez:
- az emberi szervezet legalapvetőbb tápláléka a szénhidrát (cukor), lévén az agyunk nagyon sokat "fogyaszt". Viszont a húsokból az emésztőrendszerünk nagyon nehezen nyer szénhidrátot, lévén alig van bennük.
- a húsokban (elsősorban vörös húsokban) nagyon nagy a húgysav koncentráció. Márpedig a legtöbb ízületi betegség közvetlenül erre vezethető vissza, és éppen nem a szénhidrátra!
- legtöbb hús telített zsírral van tele (még a sovány is), telítetlen zsírokat a növények olajaiból a legegyszerűbb kinyerni.
- az emésztőrendszerünk alapvetően "ballaszt" anyagokkal érzi jól magát, azokat ugyanis nem kell megemésztenie. Ilyenek a növényi (gabona!!!) eredetű rostok! (Természetesen a fehér liszt mint tömény keményítő, nem ilyen!)
- Vitaminokat is igen elenyésző mennyiségben tud a szervezet a húsokból kinyerni, valamiért az is a különféle növényi ill. gyümölcsök fogyasztásából származik.

Persze tudom, a "paleo" a gyümölcsöt engedi. (Milyen fura, a legtöbbjük cukorral van tele... :))) De azért mielőtt valaki elkezdi csak és kizárólag fehérjebombával terhelni az emésztőrendszerét, talán gondolkodni sem árt kicsit.

Ja, igen! És még egy "érdekes" adalék. A testnedvek kiválasztásánál az erős húsfogyasztás... hát, hogy is mondjam, nem éppen kellemes hatást okoz. Gondolom ezt azért az aktív szexuális életet élők tapasztalták/tapasztalják...:))) Érdemes odafigyelni egy vegetáriánus ember ilyen irányú testhigiéniájára, lehet nagyon meglepő eredmény lesz a tapasztalás! :)))
Terjed a hülyeség a Facebookon, ugyanis egy magát mértékadónak nevező online magazin (bár ugye az önmegjelölés ritkán jelent bármit) hosszú cikkben taglalja, hogy miért híve a fizikai fenyítésnek, büntetésnek. Őszintén nem szeretném népszerűsíteni, így nem linkelem be, de…..
samugy63 (törölt) 2013.05.03 21:07:20
@pushup: Azzal ugyan senkit nem gátolsz meg, hogy leugorjon, akinek nincs félelemérzete.
Amíg az nem alakul ki, addig bizony meg kell szüntetni a lehetőséget, hogy leugorjon. Erkélyen rács, amikor kilátóba mászunk, szigorúan nem engedem el.

De nem megverem!

Atya ég... :((
samugy63 (törölt) 2013.05.03 21:15:10
@Almandin: Nagyon nem értek egyet.
Mert ahány gyerek (ember!), annyiféle. Igaz. 3 gyermekem igen eltérő vérmérsékletű, habitusú.
De egy gyermek sem születik gonosznak.
Az szocializáció. Sokszor éppen az agresszív nevelés eredménye.

Mert ugye nem csak a gyerekek nem egyformák, de a szülők sem. Máskülönben mára már sok rossz tulajdonságnak ki kellett volna halni, mégis velünk élnek.

Lásd e blogbejegyzés écáját. :/
Húsz éve vezetek, azóta nem tudok rájönni, mi lehet annyira sürgős, hogy csakis egy magányos jármű előtti átrohanással oldható meg? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
samugy63 (törölt) 2013.05.03 08:49:56
@GG81: És? Netán nem haladhadtál tovább? Valami szörnyű érdeksérelem ért, mert az a főgonosz gyalogos nem indult el?
Netán ez feljogosít arra (vagy bármire is), hogy a következő zebránál várakozó emberekről meg azt feltételezd, hogy úgysem akarnak átmenni...?!

Normális világban ez nem a te kompetenciád. Ha 30 méterenként van zebra és 30 méterenként álldogál ott valaki, akkor 30 méterenként szépen megáll az autós. És ha lehet, majd továbbhalad...
samugy63 (törölt) 2013.05.03 08:57:59
@Dövan: Persze. De ezzel mit is akarsz mondani? Hogy netán jó dolog, hogy ma Magyarországon például nincs biztonságban egy gyermek a zebrán való áthaladáskor?
Ez inkább rettenet, mint elfogadható lehetőség. És csak nagyon szigorú szabályozással lehetne rajta változtatni. De amíg a többség még meg is magyarázza, hogy ez így tulajdonképpen rendben is van, addig nemigen fog itt változni semmi. Maradunk vadkelet... :(((
samugy63 (törölt) 2013.05.03 09:12:19
@Cobra.: Nem vagyok autóellenes, magam is sokat vezetek.
De döbbenet, hogy ha az ember a kulturált közlekedésről beszél, akkor "ellenes"!
Ez valami autós-gyalogos háború? Nem egy és ugyanazon játék részei vagyunk? Márpedig azt csak úgy jó játszani, ha szabályok vannak és azokat betartják.

Ja, és még egyetlen autós sem halt bele, hogy elmélázva "nekirontott" egy gyalogos. Ámde annál több gyalogos pusztult el, mert az offenzív/macsó autós úgy gondolta, hogy "szarik a gyalogosra"... :(
Nem tavaly, hanem azelőtt. 2012-ben ugyanis lényegesen több embert öltek Magyarországon mint egy évvel korábban. Nem tekinthető különösebb szenzációnak ha valaki egy nyilvánvalóan kedvezőtlen statisztikai adatot megpróbál megmagyarázni, a mindenkori kormány tisztviselői…..
samugy63 (törölt) 2013.01.02 19:33:38
@dimitrij: Teljes mértékben egyetértek, de amikor arra jöttem haza este, hogy szét van dúlva a lakás, hát akkor azért nagyon gáz érzés volt és bizony hosszú hónapokig tartott a kiheverése. Már amennyire lehetett. És nem az anyagi érték elvesztése volt a fájdalmas, hanem az intim szférám megsértése! És egy csomó gondolat, hogy mi lett volna, ha!
samugy63 (törölt) 2013.01.02 19:52:34
@dimitrij: A magam részéről rettenetesen ellenzem a fegyvertartást és abszolút alkalmatlan eszköznek tartom bármiféle ön és vagyonvédelemre.
A rendőrség feladata ez, nem a civil lakosságé.
samugy63 (törölt) 2013.01.02 20:34:28
@Mannlicher: Ehhez valami link? Mert én speciel éppen az ellenkezőjét tudom.
De elég csak az USÁt nézni, évente közel 30 ezer ember hal meg lőfegyver által. (Ebben persze a balesetek és öngyilkosságok is benne vannak, de azok sem lennének fegyver nélkül.)
Nem mondom meg a frankót, mert én sem tudom a tutit. Csak azt tudom, hogy én mitől érzem jól magam egy vendéglátó helyen. Amúgy csak egy vendég vagyok, aki ha nem ért valamit, megkérdezi. A legutóbbi étteremben szerzett tapasztalatok alapján próbálom megfogalmazni, az…..
Az ember, akit szeretek, egy éve becsöngetett. Nem mondok igazat, mert nincs csengő, nem szeretem, ha bárki csenget, tehát telefonált. Mondta, hogy harminc évvel ezelőtt egy házibuliban majdnem... Kérdezte, emlékszem-e. Bevallottam őszintén, hogy kurvára nem. Röhögött. Abban a…..
samugy63 (törölt) 2012.12.27 18:38:48
@De gustibusaut bene, aut nihil: Pedig de bizony, van ám ilyen! Má' csak tudom..! :)))))
samugy63 (törölt) 2012.12.27 20:07:13
@Dr. Cica75: Napi két kiló krumplit... :(
Basszikuli, ha már ennyire értetlen vagy, legalább ne kommentelnél..
Egyre több jel mutat arra, hogy a nagy kísérlet nem sikerül. Miniszterelnökünk zseniálisnak tűnő ötlete a gyakorlatban megbukik, nem kivitelezhető.Orbán Viktor új hatalomgyakorlási kísérlete, az egyetlen személy uralmát szolgáló parlamentáris diktatúra sorsa megpecsételődni…..
samugy63 (törölt) 2012.12.19 22:11:43
@farcsika67: Nagyon jó meglátás, csak... sajnos ebben az országban nem ennyire nyilvánvalóan történnek a dolgok.
@gébics: Igen, mindig a birka tömegtől kell a leginkább rettegni.
@nandras01: Lehet, hogy az egyszemélyes diktatúra kiépült, de nincsenek itt szovjet hadosztályok és semmi, ami erőszakkal lenne képes fenntartani a hatalmat. Tehát ha 2014-ben maradnak tovább, akkor a nép lehet büszke magára, hogy nem tudta leváltani a megnyomorítóját.
A múlt heti néhány tízezres diákmozgalmak megrendítették a kormányzat kommunikációját. Ez ráadásul úgy történt, hogy egyszerre a széles nyilvánosság előtt is felmutatta a kormányzati rendszer működésképtelenségét. Mindez komoly veszélyekre is figyelmeztet, mivel már egy…..
Pár napja teljesen rácsavarodtam a Requiem-re, igazából semmi mást nem is akarok hallgatni, csak ezt. Még Brahms-ot sem, pedig ma este jön a tekasztorik.blog.hu gazdája azzal a határozott céllal, hogy hallgassunk együtt Brahms-ot. És a Requiem hallgatása mellett az íráskényszer:…..
Sörbúvár Occsóér' jót 1. 2012.10.16 18:26:39
A magunkfajta sörbloggerről sokszor az járja, hogy felhőb@szó sznobként csak drága különlegességeket fogyaszt eltartott kisujjal egy csiszolt tulipánpohárból, aztán ibolyaillatot, animalitást és füstízt kiált a világba. És - valljuk be nagyon őszintén  - ebben azért…..
samugy63 (törölt) 2012.10.17 08:43:04
@KolompárRómeó: Nos igen, a német sörfogyasztás egészen más szinten van. Mind árban, mind minőségben.
De a magyar vásárló is hülye, persze az "ajánló bloggerek" is tehetnek róla. Az Aldi vagy a Lidl kínálatában 150-200 forintért nagyszerű eredeti német és osztrák sörök vannak, a Pilsner és a Staropramen szinte mindig kapható leértékelve 200 forintért.
Ezzel szemben vannak a sörnek nevezett sznobságok, amikből jó, ha kupicányit iszik az ember mert olyan erősek (meg idiótán drágák, ki a f.... t érdekel egy liternyi mennyiségben fogyasztható italból a házikézművesmittudomén ezerforintos, ami egyébként semmivel nem jobb egy eredeti Budweisernél, ami most speciel éppen 200-ért kapható akcióban)

Ja, és ne feledjük, hogy sikerült szinte az összes nagy márkát liszenszizálva lepusztítani. Míg Münchenmben a HB egy kiváló olcsó nedű, addig a hazai változat egy ihatatlan mosogatólé. (Hasonlóan az összes többi magyarhoz, de rá kéne jönni, hogy a recept mit sem ér megfelelő alapanyag nélkül)

Egy szó mint száz, hazai sörkultúra dettó borkultúra, ihatatlan olcsóság vs. drága sznobság, de szerencsére azért nem kell sokat kutakodni, hogy a magamfajta sörivó is jó nedűt találjon.

Az persze még mindig dühít, hogy 2x annyiért, mint a szegény Németországban. :(
A Nemzetközi Űrállomás 32. expediciójának tagjai egészen vasárnapig Akihiko Hoshide (japán), Jurij Malencsenko, Szergej Rjevin és Gennagyij Padalka (orosz), Sunita Williams és Joe Acaba (amerikai) űrhajósok voltak. Ma reggel azonban már földet ért Kazahsztánban a Szojuz…..
"Ha emberszámba vesszük azokat, akikkel a változások történtek, és elmondjuk, hogy nincs más választásuk, megértik. Az állampolgárnak bíznia kell abban, hogy az állam jót akar, akkor is, amikor átalakítja az ember életét." (Balog Zoltán a Kossuth rádió Vasárnapi újság…..
samugy63 (törölt) 2012.09.07 20:11:46
@NYJetsTD: Viszont gondolj bele, hogy micsoda meggazdagodási lehetőség megint azoknak, akik az infó közelében ülnek és milliárdokat is tudnak mozgatni! Ráadásul ezért még "bennfentes kereskedés" miatt sem lehet eljárni ellenük. A Szeretett Vezető már aggódott, hogy nem csökken a forint árfolyama a tervezett szerint (értsd nyáron belenyomtak a haverok néhány száz megamilkát) hát nyilatkozott egyet, rögtön meg is volt az eredmény. Ráadásul az 'ájemefre" kente a szart amit túlképp maga ... khmmm. Kettős siker!

És akkor erre jönnek emberek, hogy "de a gyurcsótány"... Hát mit ne mondjak, gratula!
samugy63 (törölt) 2012.09.08 09:15:07
@neoteny: A forintkamat azon egyszerű oknál fogja a sokszorosa az € vagy a svájci frank kamatnak, mert a jegybanki alapkamat rohadt magas. Magyarországot csak külső forrásból lehet finanszírozni, de mert más érdekes nincs bennünk, a külső forrás csak magas kamatra hozza ide a pénzét.
Ez az ördögi kör.
Orbánék pedig soha nem látott mértékben megemelték a kockázati felárat (hülyébbek kedvéért csak nagyon magas összegű biztosítással lehet fedezni a megbízhatatlan magyar állampapírt) így aztán lassan a kutyának sem kell még magas kamat mellett sem az állampapír.
samugy63 (törölt) 2012.09.08 09:23:31
@neoteny: Az nagyon magas olasz államadósság éppen azért nem olyan problémás mint a magyar, mert belső adósság. Ellenben magyarország (az állam is!) elsősorban devizában van eladósodva, tehát nettó hülyeség, hogy az infláció jót tenne az államadósságnak. Nagyon is árt neki.