Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chef Robert de Sponge

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gasztrobakancslistám egyik nagyon fontos eleme teljesült, amikor két hete végre eljutottam a világ legtöbb Michelin-csillagjával büszkélkedő séfjének, Joël Robuchonnak a párizsi éttermébe az Air France meghívására. Az apropót az szolgáltatta, hogy a csillaggyűjtés mellett…..
Persze majdnem sikerült elkésnem végül az első napról a Bocuse Intézetből, de végül csak befutottam időben. A kastélyt már ismertem korábbi - rövid - látogatásomról, a parkkal együtt meglehetősen impozáns díszlet a gasztronómia fővárosában a megfelelő színvonalú…..
Chef Robert de Sponge 2011.09.24 11:46:57
@ehran: Valójában nem kell szénné égetni. Meg lehet PIRÍTANI a platnin egy kicsit, mert a hagymában sok cukor van és a meleg platnin szépen karamellizálódik az érintkező felület, ami mélyíti a hagyma ízét, de az izzó platnin MEGÉGETETT hagyma csak keserű mellékízt ad az alaplének.

Heston Blumenthal például szeleteli és zsiradékon megpirítja a hagymát, sőt, egyes zöldségeket is (sárgarépa, pasztinák, fehérrépa) az alapléhez, viszont nem éget meg semmit ;)
Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után. Ennél a napirendi pontnál zárt…..