Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pupumpa

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A japán főváros sajátos lakhatási helyzete miatt egyre többen szorulnak igazán kicsi, 10 négyzetméternél is kisebb alapterületű otthonokba. Vannak trükkök, amelyekkel az ilyen lakásokat is fel lehet dobni...
pupumpa 2019.07.24 00:33:38
@enrikokaruszo: ez a jó kérdés. mire hajtanak? úgy érzik, hogy jó irányba fejlődnek?
én a fűzfa alatt szoktam kávézni. körülöttem három kutya, házban két macska. szegénynél még egy hörcsögöt is nehéz lenne elhelyezni.
és 20 perc alatt pesten vagyok. na jó, dugóban egy óra.
30/40 A suttyó - jegyzet 2016.07.08 19:09:11
A stílus maga az ember – mondta Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja 1733-ban, akadémiai székfoglalóján. Nagy kérdés, hogy ez alapján minek tartsuk azt a pártfunkcionáriust, kommunikációs igazgatót, polgármestert, kézilabda szövetségi elnököt, polihisztort, aki útszéli hangnemben, legalantasabb,…..
pupumpa 2016.07.09 22:29:53
@hagyma: Ez a jó kérdés. A kedves cikkíró utólag is megírhatja, kíváncsi leszek a használt jelzőkre.
Egy buzit lebuzizni szerintem nem sértés, míg ha egy heteróra mondják, akkor az.

És a kedves cikkíró miért többes számban ír a saját érzéseiről?
Mit tegyünk, ha van egy talpalatnyi kertünk, ami látszólag pont semmire nem elég? Például olyasmit, amit egy brazil család művelt igazán pici kertjével. Ez a kis udvar mindössze 24 négyzetméter, mégis színültig tele van élettel, szeretettel. A család kert-tervező…..
A két hálapénzkufár orvos Facebook-üzenetváltása Egy idősebb orvos és egy fiatalabb kolléganője megszellőztetett titkos Facebook-üzenetei tartják napok óta lázban a horvát sajtót. Ezek után a legtöbben arra gondolhatnak, hogy házasságon kívüli, titkos viszony zajlott a…..
Liu Xuedong a 38 éves internet biztonsági szakembert Changchun-ból, Északkelet-Kína Jilin tartományából jobban érdekelték a fogpiszkálók a pixeleknék és végül 500 000 darabból el is készítette első 3D-s lovasképét. Hónapokkal előtte kétezer jüanért (85 000 forintért)…..
Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bírósága (Bíróság) egyhangúan úgy döntött hogy az olasz állam sérti az azonos nemű párok alapvető jogait, ha nem biztosít a kapcsolatuknak jogi elismerést és védelmet. Három olasz meleg pár tett panaszt az olasz állam ellen a…..
pupumpa 2015.08.01 02:24:04
A legnagyobb forróság idején sokan vágyunk arra, hogy víz közelében legyünk, megmártózzunk a tengerben. A European Best Destinations évről évre készít listát a legszebb európai tengerpartokról - ezekről válogattam Önöknek elbűvölő helyeket. Biztosan lesz olyan közöttük, amelyet még nem ismertek,…..
Brian Brown veterán tűzoltóparancsnok feleségével és lányával, legidősebb lányukat akarták meglátogatni. Sacramentoból a magánrepülőjükön utaztak Idahoba, útközben viszont erős viharba kerültek. Éppen átértek a California hegygerincen, amikor Brian látta, hogy a…..
Rólad, Ninive, ezt parancsolta az Úr:Neved nem marad fenn többé,isteneid házából kiirtom a faragott és öntött bálványokat,megásom sírodat, mert átkozott vagy!”Náhum 1,14 Egy éve, 2014. június 9-én egyetlen nap alatt esett el Moszul (az ókori Ninive), mikor az Iszlám Állam…..
Napi Vagányság Tükröm, tükröm 2015.06.08 08:39:17
#502 A magamtól soha nem vetődött volna fel, de azért most már tényleg fúrja az oldalam típusú kérdések királyvize és Pápai Gyöngyikéje szerintünk a következő: Kicsit csalóka a kérdés, ugyanis a tükör nem a bal-jobb irányt cseréli meg, hanem az elöl-hátult. Képzelj el…..
Nekik csak ennyi jutott: Alekoszt alázni egy reggeli műsorban. Jóleső érzés egy szinttel valaki felett állni, és ebben a komfortzónában kicsit lubickolni. Igazi gigászok csatájának lehettek szemtanúi azok, akik kedd reggel a TV2 névre hallgató szennycsatorna Mokka című műsorába…..
pupumpa 2015.06.06 02:13:52
@Gringo: Még meglepőbb, hogy valaki elolvassa a blogbejegyzést és még megjegyzést is ír hozzá.
Mert van annál ezerszer izgalmasabb megoldás is, mint simán befalni a retket egy jó vajas kenyérrel. Bár az se rossz, mármint a friss retek bármilyen hideg kajával, vagy főtt sonkával, de azért ez az egyszerű kis recept megsokszorozza az élvezeti értékét! És az elkészítés…..
Most derült ki, hogy mi történt egy héttel korábban a görögök elleni döntetetlen utáni sajtótájékoztatón. Nem voltam ott, de hét közben már hallottam, sajtómunkásaink jól odapörköltek a szövetségi kapitánynak. Most meg is kaptam az események történetét. A sportnapilapban…..
Ti mit csináltok a hosszú hétvégén, spurcikáim? Én nekiesek a lakásnak, mert itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak. Persze nem méregdrága tisztítószereket használok, hiszen én csak a filléres, és nem utolsó sorban vegyszermentes megoldásokban bízok. Összeszedtem nektek…..
Füstleves Étteremben 2014.12.26 06:39:00
Ti szerettek éttermekbe meg kávézókba járni? Én nagyon. Nem kell öregnek lenni ahhoz, hogy valaki emlékezzen: milyen volt, mikor még lehetett dohányozni ezeken a helyeken.  Mikor még én is dohányoztam, természetes volt, hogy étteremben evés előtt, és evés után cigarettáztam.…..
pupumpa 2014.12.27 00:07:34
@Sandor Akarki: Te például gusztustalanabb vagy, az tuti. És még jó néhány kedves hozzászóló. Tetszik ahogy itt összegyűltetek utálkozni. Mióta ez a nagy tiltás van, már egy jót dühöngeni sem tudtok a dohányosokon.
-
Mindenhol, ahol ember élt eddig, megjelentek különböző szokások, amelyeknek "nincs értelme". Élvezetet okozó, nyugtató, bódító szerekre szoktak-szoknak rá, amit a legváltozatosabb alapanyagokból állítanak elő. Bételt rágnak és kokalevelet, mérgező gombákat esznek, kaktuszt, növényi kivonatokat kotyvasztanak. Ezek többé-kevésbé károsak lehetnek, de az emberiségtől elválaszthatatlanok. Lehet ezen hisztizni, lehet üldözni, de megszüntetni nem lehet.
Most a dohányzást sikerült visszaszorítani, de belegondolva hogy milyen szerekre szoknak rá a mai fiatalok, azt hiszem vissza kéne sírni a "csak" dohányzó fiatalokat.
Nem hiszem, illetve nem tudom hogy a dohányzás tiltása erősíti-e más, sokkal veszélyesebb szerek elterjedését, de nem lehet véletlen, hogy több állam legalizálja a marihuánát. Nem azért mert egyetértenek a fogyasztásával, hanem belátják, hogy egy minimálisan káros szer tiltása felesleges, ezzel összemossák a veszélyes drogokkal.
Adott egy odaadó férj, aki a feleségének minden külföldi útjáról valamilyen különleges szuvenírt hoz ajándékba. Adott továbbá egy designért, és persze ezekért a meglepetésekért rajongó fiatal feleség, aki nem mellesleg sikeres menedzser egy felkapott ügynökségnél. És…..
Na jó. Tegye fel a kezét, aki nem szereti a tejkaramellát! Ugye, hogy nem nagyon van ilyen! Azt a lengyelt, ami beleragad a csomagolásába. Ami édes és morzsálódós. Amit már gyerekként is imádtál, de valahogy most is elfog a nosztalgia, ha meglátod. Aztán amikor szembejön tuti, hogy veszel is. A…..
 Túl vagy az ebéden, és jólesne még valami? Mondjuk egy kis gyümölcs? Vagy egy forró tea? Esetleg szundítanál egyet? Ne tedd! Olvasd el miért!   1. Semmiképpen se gyújts rá! Nyilván nem mondok sok újat azzal, hogy a dohányzás bizonyítottan halálos betegségek okozója,…..
A halak jelleme A vidéki élet 2014.10.14 22:31:56
Ez a hirtelen felindulásból elkövetett írás egy, a facebook üzenőfalamon megjelenő panaszkodó poszt hatására született. Pontosabban nem is a konkrét megjegyzés okán, hanem inkább a miatt, mert az utóbbi időben többektől több hasonló beírást olvastam. Szóval arról van…..
pupumpa 2014.10.16 00:52:08
20 éve lakom vidéken. Pestről költöztünk ki.
1-2 évig a megszokott autószerelőhöz, feleségem a fodrászához, sőt háziorvoshoz is visszajártunk. Aztán lassan rájöttünk, hogy a közelben ugyanazt a színvonalat mindenben megtaláljuk. (Persze itt is minden szakmában van nemtörődöm, kontár, lehúzós. Időbe telt a jókat megtalálni.) 5 év után már munkába se kellett Pestig mennem.

Amit viszont nem értek sem a posztban, sem a hozzászólásokban: HOGY A FENÉBE ZAVAR valakit vidéken a kombájn, a traktor, a permetezés?!! Komolyan mondom nem értem mitől nőnek itt a növények a szántóföldön. Úgy tűnik hogy szinte maguktól! Nagyon gyakran, minden évszakban és minden napszakban járok a földeken. Ill. földek között horgászni, biciklizni vagy csak bóklászunk a kutyával. A kertünk végén is van több különálló szántó. Mindenféle növény: kukorica, búza, napraforgó, repce, gyümölcsös, meg ki tudja még mik. És a legritkább eset, hogy látok bárkit is dolgozni a földeken. SEM TRAKTOR, SEM KOMBÁJN, SEM KÉTKEZI MUNKÁS! 20-30 alkalomból talán egyszer. Mindig hallom, hogy milyen kemény a vidéki élet, dolgoznak látástól vakulásig. De hol?! Lehet hogy az állatokkal bíbelődnek, de hogy a földeken nem, az biztos.

@Vili Doli Törökbálinton mentem keresztül tavaly ősszel többször is. Azóta is röhögök rajtuk: minden ház előtt gondosan nájlonba gyömöszűve az avar, elszállításra várva. De minden ház előtt volt vagy 7-8 hatalmas zsák avar! És gondolom ez csak néhány nap termése. A műanyag zsákok tömeges használata és szállításkor a rengeteg benzin elpöfögése miért lenne környezetvédő? Igen, akinek szüksége van rá az komposztálja, a többit meg égessük el, de nem barom módjára, hanem szétterítve megszárítva, viszonylag kevés füsttel. De egy része ott is maradhat ahová lehullik, nem mindenhol zavaró. Szerintem ez így természetes.
Az idei nyár nélküli nyár egyetlen előnye az volt, hogy a szokásosnál is több időt töltöttünk a legós-vödör mellett. Az igazi az, amikor az ember saját kútfőből dolgozik, és készül egy KRAZ, esetleg egy Piaggio Ape. Viszont, ha kifogyunk az ötletekből, az sem szégyen, ha…..
Közeledik szeptember elseje, sok fiatal első munkanapja. Az iskola elvégzése után a legtöbben még szabadon töltik az utolsó nyarat, és a munkaerőpiac is lelassul ilyenkor. Így évről-évről a legtöbb fiatal szeptember elején áll munkába életében először. A LIGA Szakszervezetek…..
pupumpa 2014.08.30 21:07:50
@kuki123: Bizony lehet