Regisztráció Blogot indítok
Adatok
duncan

0 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Büntetőfeljelentést tett szerdán egy magát egyelőre felfedni nem kívánó magánszemély Csatáry Lászlóval szemben a kassai kerületi ügyészségen. A panasz szerint a legkeresettebb háborús bűnös nemcsak több, mint tizenötezer kassai zsidó származású ember deportálásáért…..
duncan 2012.08.03 08:28:54
@Csehszlovák Kém: akkor ugye az áldozatok esetében sem szabad megemliteni a származást?
duncan 2013.02.23 00:53:40
@Csehszlovák Kém: "Nem az áldozatok tették magukra a sárga csillagot, nem az áldozatok rekesztették ki magukat a társadalomból faji jellegű törvények alapján." - és mi követjük a példájukat, és megkülönböztetünk bizonyos embereket faji, vallási alapon? Amikor leirod a "cigánygyilkosság" szót, akkor te is faji alapon különböztetsz meg, nem???
Egy SMS-ben mag maximum szlovákia történelmét tudnád elküldeni, még maradna is pár karakternyi hely.
duncan 2013.02.23 00:56:11
@Csehszlovák Kém: hát ha hiszel a tótoknak, az már a te bajod. Kosice az mindig is Kassa, Szlovákia bábállam, a területet Felvidéknek hivják. Ja, természetesen 45ben nem felszabadult, hanem néhány éves szabadság után ismét megszállták. És most szólok: a hármashalom zöld, a kereszt oldalai egyenesek és tövében korona van.

Egyébként meg:
1. csatlakozom azokhoz, akik a jognak megfelelően addig, amig jogállam legitim és FÜGGETLEN birósága jogerősen ki nem mondja, hogy bűnös, addig ártatlannak tartják. Természetesen a 48as itéletet hozó biróság nem felel meg ezen kritériumoknak.
2. Zuroffnak először otthon kéne rendet tennie, ha már ilyen buzgó: kuruc.info/r/6/99497/
3. Feltéve, de meg nem engedve, hogy mégis sikerül valami úton-módon elitélni jogerősen... és akkor mi van? 97 éves embert börtönbe fognak zárni? Nemáá... nagy dicsőség lenne mindenkinek. A szabadon leélt életét meg úgysem veheti el tőle senki, hál' Istennek!
Ha meg Zuroff arra hajt, ami Képiró Sándorral történt, hát akkor ő is csak egy közönséges gyilkos.
Slovensko, do toho! Karácsonyfake 2012.12.30 10:41:16
Alaposan megvezették a jobboldali sajtómunkásokat: tömegesen ülnek fel egy brüsszeli városi legendának a Fidesz-közeli médiában. A szlovák rendszámtáblás Hazafi karácsony alkalmával is megragadta az alkalmat, hogy egy kicsit gyalázza az Európai uniót, jó fideszes módjára…..
Egy hideg novemberi reggelen, majdnem kiesett a reggeli kávé a kezemből, ezt olvasom: már csak az a kérdés, mikor lesz palesztin állam. Szavazást tartottak az ENSZ-ben "Palesztináról", ahol a cseh diplomácia kiválóan szerepelt: megalkuvás nélküli nemmel szavazott. Köszönjük. De…..
duncan 2012.12.01 18:39:24
@Csehszlovák Kém: hát persze, milyen könnyű is lehet úgy tárgyalni a békéről, miközben folyamatosan szorítanak ki saját földedről!
Na persze, neked nem ismeretlen ez a mentalitás: "Adj a tótnak szállást, kiver a házadból."
A cikk első részében végigkövettük azt a folyamatot, amelynek során Lajosból – egy teljesen átlagos, hétköznapi, jóravaló emberből – antiszemita lett. Itt az ideje, hogy választ adjunk, mi is ment végbe Lajosban e folyamat során. Az egyszavas válasz egy pszichológiai…..
duncan 2012.11.23 12:11:17
@Bélabáttya: Ne sértsük meg az igazi nácikat azzal, hogy lépten-nyomon mindenkit lenácizunk. A náci jelzőnek, mint a német nationalsozialistiche közkeletű rövidítésének semmi köze ahhoz, amit leírtál. Te inkább a patriotizmus, nacionalizmus (és még mindig nem nácizmus) fogalmáról beszélsz.
Ennél már csak az idegesít jobban, amikor a németeket lefasisztázzák, mert az olasz találmány.
(Ajánlott irodalom a témában a Rubicon 2012/3. számában Németh István: Totális rendszerek - Fasizmus, nácizmus, sztálinizmus c. cikke)
duncan 2012.11.23 12:39:29
@Terézágyú: igyekszem nem összekeverni.

@Bélabáttya: Ja, mint ahogy az antiszemitizmus fogalom is téves, hiszen a szemita népcsoportba az arab és a zsidó is beletartozik (sok más nép mellett). Tehát aki most pl. a palesztinokat támogatja a legújabb konfliktus során (illetve általánosságban az arab-izraeli szembenállásban) a zsidók ellenében, az nem lehetne elvileg antiszemita.
duncan 2012.11.24 13:35:29
@Budapesti Szeretkezési Vállalat: ezt gondold/olvasd újra, mert nem igy van: en.wikipedia.org/wiki/Semitic
Nagy visszhangot váltott ki a Nagy-Magyarország alakú fenyőerdőfoltról szóló poszt, mely lombhullatás után válik láthatóvá a Budai-hegyekben. A legkülönfélébb légi és űrfelvételeken próbáltunk utánajárni a dolognak - hiába. Alighanem azért, mert ezek nem repülőknek és…..
"Vagy engedélyezik, hogy szerb színekben kajakozzak vagy két évig szünetet tartok." – nyilatkozta Douchev-Janics Natasa és cáfolta, hogy felmerült volna, esetleg bolgár színekben indulna, hiszen bolgár állampolgár férje révén nem kellene kivárnia a két év szünetet, ugyanis az a…..
duncan 2012.11.05 23:03:29
@mojoking77: látom itt is roppant könnyen osztasz másokat.
Nem fogod fel, hogy az a baj, hogy vagy most hazudik, vagy egész eddig hazudott????
Persze hogyan is foghatnád fel, te is leléptél már...
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
duncan 2012.11.05 22:51:15
@mojoking77: hát, öcsém (nickedből ítélve kb az lehetnél), melléfogtál. Dolgoztam már életemben, nem is keveset, el is értem a szakmámban ezt-azt, és foglalkoztam eladással is. Viszont mindig is utáltam azokat, akik minden miatt csak picsogtak, ahelyett, hogy megcsinálták volna azt, amit kértek tőlük (neadjisten utasításba adtak). Előbb talán bizonyítani kéne, letenni valamit az asztalra, aztán követelni.
Neked meg kívánnék sok olyan vásárlást, ahol rád sem ejt az eladó, de ne felejts el nagy jattot adni, mert még el is küld valahova kifelé menet.
Cigányvadászat-per Mindenki hozta 2012.10.10 16:59:20
Október 9-én Tiszalökön tartott helyszíni zárt tárgyalást a romagyilkosságok ügyében a Pest megyei bíróság Miszori László vezette tanácsa Az október kilencedikén Tiszalökön, az újtelepi Nefelejcs utca 27. szám előtt megtartott helyszíni zárt  tárgyaláson mindenki…..
A napokban valaki azt kérdezte, hogyan lehet megtudni, hogy egy telefonszám hordozott, vagy sem? Ti tudjátok?  Puskázni nem ér. Ha tudod a választ, ne olvasd tovább! Viszont ha nem, vagy ha nem tudod, miért érdekes ez, akkor neked szól ez a poszt! (És talán az ismerőseidnek is, így…..
Poldi bácsi megmondója Bojkott 2012.08.29 20:21:39
Úgy látszik, a politikából élők közül sem értette még meg mindenki az Orbán-diktatúra lényegét. Egy szerda esti MTI-tudósítás szerint egy szegedi lakossági fórumon felmerült, hogy a baloldali pártok ne induljanak el a 2014-es parlamenti választáson. Az ötletet Kolláth…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Ötéves a Magyar Gárda. Amit amúgy betiltottak. Majd újjáalakult, illetve elkezdett osztódni. Ezzel hülyének nézte a magyar bíróságokat, semmibe vette a törvényeket és aláásta a jogbiztonságot, amit amúgy meg akarna védeni. Ja bocs- az a közbiztonság. Normális országban a…..
Nagy napra virradtunk. A Magyar Gárda ötéves lett. Miután kívánt valami szépet, elfújta a tortán a gyertyákat, a szülők eldörzsölték a könnycseppeket szemük sarkában, és megsimogatták szép kopaszra nyírt buksi fejét, itt az ideje, hogy szembenézzenek vele, hol tart gyermekük…..
duncan 2012.08.25 13:00:16
Az elmúlt napokban rengeteg írás foglalkozott a témával, azonban a cikkek többsége megmaradt a kötelező jobb-bal érvelés mentén. Kormányközeli vélemények szerint szükség van az intézményre, hogy a választási csalások könnyebben megelőzhetőek legyenek, míg az ellenzékiek…..
duncan 2012.08.14 09:33:50
@Altaïr: a nemszavazás megtehető regisztráció nélkül is

@Disintegrator Rising: IQ cenzus jó ötlet :)
Lenyűgöző, hihetetlen, egyedülálló - mondhatnánk, ha egy gerelyvető, öttusázó vagy cselgáncsos sportkarrierje során, zsinórban öt olimpián vesz részt és minden alkalommal aranyat nyer. Ötöt. Az amerikai Michael Phelps a londoni olimpián huszadik érmért nyerte, ebből tizenhat…..
duncan 2012.08.07 12:11:46
Már régóta szerettünk volna írni az idehaza is egyre népszerűbb kettlebellről - azonban, mivel mi nem vagyunk aktív bellesek, így kerestünk valakit, aki ért is a témához. Tényleg olyan hatásos és egyedi ez az eszköz, ahogyan azt néhány használója állítja? Mik a kettlebell…..
A Fent és Lent már hallatta hangját szoborfestészet-ügyben, de az Újpesti rakparton biciklizve rácsodálkoztam a meggyalázva felejtett holokauszt-emlékműre. Sok helyen jelentek meg cikkek a szétfújásáról, a rendőrség nyomoz, a sajtó felháborodott, de az emlékmű úgy maradt.…..
duncan 2012.06.07 14:15:40
@pjm: most jól figyelj: ha te veszed magadnak a bátorságot, és kijelented, hogy az egyik jó a másik rossz, akkor miért ne vehetné magának valaki más a bátorságot arra, hogy kijelentse azt, hogy az egyik rossz és a másik jó?
Minek kell egymás szobrait b@szogatni? Akinek a zsidó emlékmű tetszik, az menjen, örüljön annak és ne piszkálja Horthy (és nem horti, mert nem Horton volt a szobor) szobrát. És persze vice versa.

A gyalázatot akkor sikerült volna tökéletesen lemosni, ha a Mazsihisz rohant volna megtisztítani a Horthy-szobrot, a helyi Jobbik-alapszervezet meg a zsidó emlékművet. És akkor mondhatnánk, hogy alapvetően normálisak vagyunk, kivéve azt a két-három idiótát, de azokat meg kivetjük magunk közül, és helyrehozzuk a hülyeségeiket.
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
duncan 2012.05.01 16:14:35
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: kihagytad a helyes választ: fékezni is lehet, tudtommal manapság már minden autóban alapfelszereltség a fékpedál. A bringás szabályosan közlekedett, a SUV-os meg a hondás hülye volt. Meg te is a kommenteddel.
Praxis Hullarablók 2012.03.25 11:05:00
Üdv! Sajnos,ma volt anyukám temetése...3 hete vittem be a kórházba,pangásos szívelégtelenséggel.A doki próbálta helyretenni anyukámat,de hiába csapolták meg,hiába vízhajtózták,amikor hazavittem már hangja sem volt,illetve nagyon fulladt.   Megköszöntük a gyógyítást…..
Megmondta az elején, hogy meredek lesz. Az lett. Most láthatja mindenki, újságíró, politológus, mennyire naiv is volt, amikor bizonyos - megalapozottnak tűnő - jelekből kiindulva azt prognosztizálta, hogy békülékeny, a hazai ellenzéknek és a nyugati világnak gesztusokat…..
Új év, új beszéd - régi sallangok.Persze azért vegyük egy picit hosszabra a dolgot, ha már csinálunk valamit, hát csináljuk normálisan - vagy annak tetszőn.Nem igazán van kedvem végigmazsolázgatni a beszédet, de Orbán egy-két állítására azért reflektálnom kell.1. Az új…..
Világkor A kíváncsi űrcsiga 2012.01.25 11:45:00
Az "Arany tüzekkel kirakott fenséges boltozat" rovatunk ma este komoly versenyzővel gazdagodik: A Csiga-köd, becenevén a Hélix Nebula (született NGC 7293) Szauron szemeként vizslatja komor állhatatossággal bolygónkat. A kozmikus állatkert avagy: Mit keres Európa a déli féltekén…..
  Orbán Viktor 5.0? 7.0? 12.0? Magyarország legtapasztaltabb, sokat próbált politikusa 1989 óta már ki tudja, hányadik korszakát nyitotta meg a 2012-es évértékelőben. A miniszterelnök időközben semmit sem felejtett, de valamit megtanult. Az idei évértékelő beváltotta az…..
A Zugügyvédhez sok hasonló eset érkezett, de ez annyiban különbözik is a többitől, hogy az eladó eleget tett a bejelentési kötelezettségnek. Úgy látszik megint önkényes jogértelmezés esete áll fenn.Kedves Zugügyvéd,Személygépkocsimat 2011. áprilisában eladtam, az…..
 Általában hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy a problémák (igen, minden egyes probléma) megoldhatóak azzal, hogy az ember beszív (a szó füves és alkoholista értelmében egyaránt). Nem azért, mert akkor effektíve tényleg megoldódnak a dolgok, nem, ahhoz sajnos tenni is kell…..
duncan 2012.01.28 20:31:18
@Pinka-Panka: kapisgálod a lényeget: a fű legalizálásának egyetlen alternatívája lehet csak: a dohány és az alkohol teljes kriminalizálása