Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fracas

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nő először csak a táskáját tette az ölembe, majd nem túl méretes, de oda semmiképpen sem illő tomporával is megcélozta azt. Itt már közbeléptem. Nem voltam nyitott az ilyen jellegű közeledésre és a hely szelleme sem felelt meg a túlzó intimitásnak. Felnéztem és a bepárásodott, iszonyú vastag üvegű…..
Fracas 2018.12.12 08:56:43
Ha ez a kastély mesélni tudna, mint a Nobel-díjas Ivo Andric ama hídja a Drinán, bizony mondom, a sztoriból már rég filmet forgattak volna, és a háttérben fel-feltűnne, mindig más arcát mutatva a Balaton tükre. Magyar úri családokkal kapcsolatban olvastam már az átokról, vagy…..
Fracas 2016.08.21 19:54:28
@matevera: hű, ez érdekesnek tűnik, lesz folytatás is? Mindenesetre megpróbálom megszerezni és elolvasni.
A mai egy olyan poszt, ami elég nem is kell sok mindent írni, mert magáért beszél, így talán elegendő, ha a szerzőtől, Zolitól idézek, aki szerint történetében nincsenek csodák, hatalmas sikerek, van ellenben kemény munka és elszánás. (Na és persze sok képe, amiért külön…..
Fracas 2015.09.13 22:27:30
@Zozeeta2: Nyelvtanulásra pl. privattimer.net, esetleg a Kreatív norvég csomag...
  Gazdagék: Arcukról az üres nagyképűségen kívül semmi más nem olvasható le. Öröm meg végképp nem. Unottan csúsztatgatják a bőröndjeiket tovább, ahogy halad a sor a reptéren. Mintha nem nyaralni mennének. A gyerekek is kibaszott büszkék valamire. A fiú márkahalmozást hajt végre, amikor felöltözik.…..
Fracas 2015.07.19 20:38:59
@recommented: Hihi, ez jó volt :D Bár párral már azért találkoztam a fenti típusok közül, ha nem is vegytisztán :P
A TASZ jelenti Elszakítva 2015.05.03 18:44:24
Ismerjék meg a Budapest 12. kerületében lakó házaspár, Kriszta (35) és Tamás (38) élete történetét: váratlanul érte őket a tragikus fordulat. (A kép illusztráció) A házaspárnak két kisiskolás gyermeke van, Kriszta pedig most várja harmadik gyermeküket. Egy 12. kerületi…..
Fracas 2015.05.06 12:15:22
@arkanum: Mivel fikcióról van szó, nem nagyon van mit értelmezni. Ilyet bármikor írok. Csak épp az általam egyébként nagyra becsült TASZ (valamelyik munkatársa) felvázolt valamit, aminek láttuk a közepét, de se az elejét, se a folytatását. A közepét meg lehet értelmezgetni így is, úgy is. Mindenesetre egy családnál ha szombat este jelenik meg a családgondozó környezettanulmányra, annak már oka kell, h legyen. És ha a gyámhivatal nem maga megy oda, hanem a rendőrség segítségét kéri, annak is. Aki ezt az egészet írta vagy fogalma sincs semmiről, vagy érintőlegesen hallott már valamit valakitől, aki ismer valakit, akinek elvitték a gyerekét. Kb. Én viszont ismerem mind a jogszabályokat, mind a rendszer működését. Nem írnám ezt magabiztosan, ha mondjuk föld alatti atomrobbantás hosszú távú környezeti hatásairól lenne szó, ahhoz ugyanis nem értek. Ehhez a témához viszont igen. Szóval szívesen vitába bocsátkozom egy valós esemény kapcsán, de ez így igénytelen és értelmetlen.
A legutóbbi poszt hozzászólásai rávilágítottak valamire. Sokan, akik viszonylagos, vagy tényleges jólétben élnek, nem hajlandóak tudomásul venni, hogy létezik szegénység, van éhezés. Többen, több helyen vitatták a szegénységi statisztikák adatait.  "Ha ennyi szegény…..
Fracas 2014.10.13 22:06:24
@Varjú: Bocs, még annyit, bár már különállóan posztoltam az "apparátusról" vallott nézeteimet, hogy aztán mit csinálsz a munkanélküli volt csinovnyikovokkal? Ja, és tegyük hozzá, h nem csak a köztisztviselő (illetve most már nem is tudom, mi az új nevük), hanem a közalkalmazott (tanár, orvos, nővér, szoc. munkás ésatöbbi) is állami alkalmazott, valamint a rendőr, a katona meg mittoménmégki. Nem biztos, hogy ezek kerülnek annyira sokba, ha elkezdenénk kiszámolni, hogy az ő munkanélküliként való ellátásuk mennyibe kerülne - merthogy elhelyezni senki nem tudná őket, legfeljebb töredéküket - illetve a fentebb említett, nem látványos szegénységbe vajon hányan kerülnének közülük? A nagy pénzek hidd el, nem itt tűnnek el, hanem az állami építkezéseken és egyéb mutyikban.
A lehetőség azok számára lesz elérhető akik azon 16 szak valamelyikére jelentkeznek, ahol eredetileg nem terveztek államilag finanszírozott helyeket. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint így mindenki egyenlő esélyekkel jelentkezhet, ugyanis Smart-kártyája bárkinek…..
világevő Jégkocka (recept) 2012.08.23 09:32:16
Biztos sok háztartásban vannak olyanok, akik nem ismerik ezt a nem túl bonyolult receptet, és ezért van az, hogy elhasználják a meglévő jégkockákat, és amikor szükség lenne rá, akkor már nincs a mélyhűtőben, mert nem készítettek újat recept hiányában.Ilyen nagy melegben pedig…..
  A Mandiner, a Jobbklikk, a Mos Maiorum és a Konzervatórium szerkesztőinek közös nyilatkozata.   Szűkszavúak leszünk, mert ez ügyben szinte már mindent leírtak: a köztársasági elnöknek le kell mondania. Schmitt Pált kiváló sportemberként, olimpiai…..
Fracas 2012.03.31 21:30:59
@endike:
Beismerte. Azt mondta, hogy legjobb tudása és tisztessége szerint csinálta, amit csinált...
Fracas 2012.03.31 21:37:08
@objekt678:
Úgy bizony. Így kellene. Ásóra és ároktemetésre fel.
Itt a tavasz, és régi hagyományokhoz híven ilyenkor nemcsak a rovarok rajzanak ki, de a mindenkori ellenzék is. Idén sem lesz ez másképp, a Százezren a Sajtószabadságért civil szervezet március 15-ére meghirdetett nemteccikelése mellett az LMP is belváros-szerte meg fog jelenni, hogy…..
Fracas 2012.03.31 21:00:42
@Gattaca:
Ez bizony így van, a munkanélküli segély igazából nem segély, hanem biztosítási alapon járó pénz, és igen, legalább annyi időre meg kellene adni, ami alatt az országban az átlag munkavállaló képes munkát találni. Persze, a részletszabályokat ennél finomabban fogalmaznám meg.

A tankötelezettség leszállítása viszont szerintem életveszélyes. Gyermekvédelemben dolgozom, és ez pont azoknak a gyerekeknek és családoknak az esélyeit nullázná, akik amúgy is hátrányos helyzetűek, hogy finoman fogalmazzak. Így legalább néhánynál van esély arra, hogy a gyerek tanul valamit, amit később hasznosítani tud, esetleg munkát talál vele.

A szocializmusban sem 18 volt a korhatár, de akkor ehhez tartozott egy olyan szakiskolai-szakmunkásképzős rendszer, ami a 8 általános után egy 16-17 évest már szakmával a kezében tudott a munkaerőpiacra engedni. Ez ma már nem így működik. Egyre hosszabbodik az idő, ami alatt a fiatalok önállósodnak. Ráadásul sok ellátás (pl. csp) tanulói jogviszonyhoz kötött, így adott esetben eljöhet az a pillanat, mikor otthon a gyerek, még kiskorú, a szülő felel érte, de tanulni már nem tanul, támogatás sem jár... És itt ne a pesti értelmiségre gondoljunk, vidéken ez a probléma halmozottan van jelen.
   Íme, a vasárnap esti Oscar legjobban öltözött sztárja, Uggie. A némafilmes kedves pofijú színészének nyakörve Chopard és 190 000 dollárt ér csupán.... A különlegesség kézzel készült, 18 karátos aranyból és szaténból. A gála után az Amanda…..
 Most az a veszély fenyeget, hogy a balliberális oldal csalódik, letörik. Illetve emiatt elkezdi viccelődéssel, cikizéssel elütni a dolgot, szervezés, aktivizálódás, cselekvés helyett. Nem magyarázni, nem cikizni, nem kritizálni kell, nem ekézni kell, ki kell menni…..