Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2bk

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reagáltak Meghanék szóvivőjük útján arra, hogy Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: Harry-nek és Meghannek saját maguknak kell fizetni biztonsági költségeiket az Egyesült Államokban, ahová hirtelen tették át székhelyüket múlt héten. Az amerikai elnök twitteren szólt be a sussexi hercegi…..
Légy önmagad, vállald fel önmagad! Világszerte magazinok tucatjai hirdetik ezt a szlogent, miközben az aktuális lapszámokat hibátlan bőrű, dús hajú és tökéletes alkatú modellekkel próbálják eladni. A szétretusált kiadványok címlapjai tizenévesek millióinak életét nyomorítják meg, mivel ők – a…..
Most tényleg, kit kell lefizetni, és miért nem érdekel ez senkit?! Van egy dolog, ami nagyon-nagyon böki a csőrömet, és nem tudok szó nélkül elmenni mellette: a zöld rendszámos csalók. Nagyon sokan művelik ezt pofátlanul, batár nagy terepjárókkal, vannak viszont, akik nem feltűnősködnek és "csak"…..
2bk 2018.09.24 21:39:18
@butyko: Azért csak googlizz tovább .. Paks 2 GW azaz 2 000 000 kW villanyt termel ... azaz óránként 2 000 000 kWh teljesítményt ..

Egy autó közepesen hajtva kb 20 kWh teljesítménnyel üzemel óránként , tehát ha 2 órát üzemel akkor neki 40 kWh töltésre lesz szüksége "éjjel" ..

Nem minden autó üzemel minden nap de :

Magyarországon 2017-ben 3 471 997 személygépkocsi üzemelt , 18 705 busz , 481 017 teherautó , 72 579 vontató ( kamion )

Csak a kocsikkal számolva , ha minden 4. megy csak egy nap , csak egy órát akkor 20 kWh x 867999 = 17 359 980 kWh azaz 17 359 mWh azaz

17, 3 GWh ....

Paks 2 GW -ot tud leadni

És a buszok , teherautók , kamionok nincsenek számolva pedig azok nem 20 kW-osak , gyakorlatilag napi 8 - 10 órát üzemelnek ... akkor mi van ???
Több mint két hónapon át nyüstöltem a Honor legújabb csúcskészülékét, a Honor 10-et, hogy kiderüljön, mennyire sikerült összerakni a mobilt...
2bk 2018.08.12 13:47:05
Vihari előtti csönd van. És ebben a csöndben azon morfondírozhatunk, a Fidesz  hogyan és milyen mértékben próbál beavatkozni a választás eredményébe. Az első beavatkozáson már túl vagyunk. A kampányidőszak alatt ugyanis a Fidesznek aránytalanul nagyobb eszköztára volt arra, hogy a robotszavazóktól…..
Nagyon komoly háború robbant ki idén év elején az Egyesült Államokban. Szerencsére csak az árak terén, ám a legnagyobb láncok nem viccelnek. A Meki 1, 2 és 3 dolláros menüket vezetett be. A Wendy’s 20 ételt árazott le egy dollárra válaszul, a Taco Bell pedig bevezette az 1…..
2bk 2018.03.12 20:46:56
@Colonel H. Stinkmeaner: De például a legnagyobb haszonkulccsal forgalmazott termékeik, a szénsavas üdítők (a pohár fele jég), nem kerülhetnek le a menüről.

Te melyik mekibe jársz ?? Felénk én eregetem a kólát a pohárba ... jég nélkül ....

Organikus ételek ..ezektől a szavaktól mindig izgalmi állapotba kerülnek a táplálkozás feministák ...

Csak végre jó lenne már ha megegyeznének , hogy mi az ami egészséges .. sajnos hetente és "szakértőnként"
változnak a vélemények ...

Amig hit és vallás kérdése a növényi/állati zsiradék
margarin/vaj jó/rossz koleszterin stb... addig minden ilyen blog sima blablának tekinthető ...

Amúgy szerintem minden amit megeszel valamilyen szempontból mindenképpen káros , viszont a "nemevés" garanciális problémákhoz vezet ( lásd fényevők ) ...
Kapkodó, önmagának és a valóságnak ellentmondó nyilatkozatok nap-nap után? – igen, ilyen Orbán idei választási kampánya. Egyszer elátkozza a szocikat, de másnapra elfelejti. Úgy tűnik, bármire képes már, csak megtarthassa a hatalmát...
Tegnapról mára kiderült, hogy nem Soros áll a migráció, Brüsszel, a magyar ellenzék, a civilszervezetek, úgy általában minden, ami nem fideszes (plusz a metafizikai Rossz mint olyan) mögött. Pedig, haj, ez volt a Fidesz alapvetése az utóbbi két évben. Pontosabban nem alapvetése volt, hanem --…..
2bk 2018.02.28 19:21:23
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem vagy fontos ... csak sok , mint erdőben a falevél ....
semmi fontossága sincs , de bárhova lépsz ott van ...

Nem sértésnek szánom ... ténymegállapítás ....akármilyen fórumra nézek ott vagy ..

Más : a Viktorék tényleg túltolták a biciklit , Ismeretségi körömben egyre több , volt megszállott ( aktív ) rajongójuk elfordult ...vagy mert csalódott , vagy mert nekik kevesebb jutott a tortából ....
Írolvasgondol A Föld hangja 2018.01.04 04:34:51
Földünknek van egy állandó, nagyon halk hangja, amelyet akkor sem hallunk meg, ha minden zajforrást kiiktatunk. A geofizikusok ezt szabad oszcillációnak nevezik. Egy kutatócsoportnak sikerült elfognia az óceán mélyén. Alacsony frekvenciája van és független a szeizmikus mozgások által produkált…..
2bk 2018.01.05 19:52:19
@Jakab.gipsz:
Mit értesz a "kognitív gondolkodás" fogalmán ?
2bk 2018.01.05 20:23:20
@ételizésítő: Én értem ... ez azt jelenti , hogy ha a rezgés színuszos akkor a színusgörbe két azonos pontja közt eltelt idő ...
De mivel a természetes hangok nem szoktak tökéletes színuszt rajzolni ezért fogalmazunk úgy , hogy teljes rezgési ciklus ( ami lehet színuszos , háromszög , fűrészfog stb. illetve ezek bármilyen keveréke )

PS : ki volt az aki kitalálta hogy fehér felületre világosszürke betűkkel kell írni ?? Azoknak akiknek már a B oldal forog
elég zavaró tud lenni , még szemüvegben is ...
Ma már egyre inkább beteljesülnek azok a jóslatok, hogy a politikai célból levezényelt rezsicsökkentéssel nem csupán az ott dolgozó melósok megélhetése, biztos munkája, hanem a víz, gáz, villanyáram, hulladék ágazat infrastruktúrájának jövője is ellehetetlenül. Az állam által mesterségesen, a…..
2bk 2017.08.09 17:07:37
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Én vízi közmű cégnél dolgozom ... rezsicsökkentés előtt is , most is önkormányzati cég ...
Annyit vettünk észre a rezsicsökkentésből , hogy 2011 óta gyakorlatilag nem volt fizetésemelésünk .

Nekünk lent nem volt .... a főnökségnek azóta másfélszerese lett a bruttója ( honlapon kötelezően szereplő adat )

Poziciókba jó elvtársak kerülnek .. .. fent megy a harc a zsírosbödönért , lent sorba mondanak fel emberek ... új kollegák egyre gyatrább szakemberek ....
Nagyon jól pörgött a napokban a freemailes-sorosos poszt, néhány órás Index-címlapnak köszönhetően közel háromezres oldalletöltést kapott. Ehhez társult egy egyszerű kis szavazás, mely meglehetősen érdekes végeredményt hozott. Azt kérdeztem, hogy "Neked volt Freemail-fiókod?". Mint a mellékelt ábra…..
Hatalmas beruházások folynak Győrben ugyanis alig több, mint 1 hónap van a hátra az ország első olimpiájának kezdetéig. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál miatt Győr városa számos fejlesztésbe kezdett...
A legtöbb közép- és nagyvállalat mára már tökéletesen érti - és a saját bőrén is tapasztalja - , miért is annyira fontos, hogy a fogyasztói márkaépítés mellett  munkáltatóként se hanyagolja  el a munkáltatói márkáját. Mindezt számos tényező befolyásolja, és van egy rossz hírünk: Igen, a…..
Komoly támadás indulhat a torrentezés ellen: az Európai Bíróság szerint az internetszolgáltatók akár közvetlenül is blokkolhatják az ilyen site-okat. Ez akár teljesen elérhetetlenné teheti az oldalakat, de tényleg véget vethet a kalózkodásnak? Esetleg lenne jobb megoldás a letöltések ellen?…..
Ha a modern emberről egy szobrot kellene készíteni, akkor valószínűleg az alkotás a „mobiltöltőt bőszen kereső” állapotot örökítené meg az utókor számára. Az okoskütyük világában élők számára egyetlen szám mérvadó: a töltöttség értéke! De az felülír mindent: gyereksírást, tanulást, ebédidőt, utolsó…..
2bk 2017.05.28 10:24:25
Gazdagisztán Szék Kalasnyikovból 2017.01.13 06:48:00
Van valami drámai a Rainier Weber által tervezett és épített szében, ami nem csoda, hiszen a bútordarab (ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni) AK-47-es gépkarabélyokból épült...
2bk 2017.01.14 08:01:25