Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bajkál

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen ültem már le ennyire tanácstalanul a billentyűk elé. Téma lenne, de egyszerűen nem tudom, hogy miként is vezessem fel. Az elmúlt fél év legnehezebb napjain vagyok túl, lelkiekben legalábbis biztosan. Igyekeztem testben és lélekben felkészülve nekivágni a második kemónak,…..
Bajkál 2012.09.21 12:37:33
Úgy látom, több, téged szerető törzslátogató "diagnosztizálta" már nagyjából ugyanazt, amit én is gondolok.

Pszichés eredetű pánikféleség produkálta a tüneteket, más nem is lehet, nem tudtak semmit előhúzni helyette.
Az a baj, hogy mi itt legfeljebb a diagnózis felállításában, meg a szerintünk helyes tippek rád borításával tudunk segíteni, ezt a nyomorult tudat alatti -illetve nagyon is észlelt, ilyen szempontból tehát tudatos - rettegésfolyamot csak te tudod kidögleszteni.
És igen, anélkül nem fog menni, hogy ne kerülne tisztázásra, mennyiben lehet későbbiekben ártalmas a preventív kemó felfüggesztése. És igenis azt gondolom, hogy ezt tisztázni és tudatosítani kell, anélkül semmiféle ádáz magadhoz térést nem tudok elképzelni. Egyébként örökké ez fog feszengeni benned.
Mert ugyanis, ha véletlenül nem lenne elég az eddigi, és szükséges lenne később folytatni az onkológus szerint, akkor neked az igenis löketet adna ehhez a szar gondolati csatározáshoz.

Gyakorlatilag mintha több én feleselne egymással, na, a közös nevező meg valahol az egészséges én, amelyik igenis fel tud és fel is fog állni.
Szeretném, ha nem éreznéd úgy, hogy esetleg keményen fogalmaztam, de nem tetszik, hogy mintha beszuggerálnád magadnak, hogy ez a dög erősebb nálad.

A daganatos betegségek gyógyíthatóságában van az összes között legnagyobb szerepe az egyéni pszichének és akaratnak. Mintha most ez látszana visszakozni, egyszerűen nem teheted meg!
Túl vagyok az első prevenciós kemón, de egyelőre még nem tudom, hogy van-e értelme számozást adni a tegnap véget ért kezelésnek. Furcsa dolog az idő múlásának érzékelése. Néha úgy érezzük, hogy rohan, néha pedig minden másodperc egy évnek tűnik. Az elmúlt napokban nekem…..
Bajkál 2012.09.10 09:05:54
@Ientepe: Remek ötlet, én is gondolkodtam azon, miként lehetne túljuttatni közösen szerzőnket ezen az érezhető - és valljuk be, előre látható - mélypontfélén.

Valami ilyesmire jutottam én is, hogy ebből akár még az irodalom is jól jöhetne ki, hogy a helyzethez illően szarkasztikus legyek.
Tehát

Altezza,
kezdetnek bizony mondd csak fel a gondolmányaidat, akkor is, ha agycsikarásnak tűnnek. Nem tudom, hogyan lehet technikailag megoldani, hogy hangfelvételről írott, elektronikus formába kerüljön a dolog, de én például bizonyosan szívesen "szagérteném" botcsinálta kritikusként, hozzászólóként, vagy akár csak műértő barátként a készülő bárakarmit.

Talán akadna olyan is az olvasók között, aki a technikai kivitelezésben segíthetne. Hiszem, hogy semmiképpen nem hagyható parlagon mindaz, ami benned van. Látod, többen is így látjuk és biztosan melletted leszünk ebben.

És nem is annyira nébenbáj': az persze evidencia, hogy meggyógyulsz.

Címnek meg maradhatna akár a Zsákomban a rákom is :))))
Ma ismét ellátogattam az onkológushoz, mert a szerdai randinkon nem tudott minden előzményt felvinni a gépbe, otthagyni viszont nem engedte a kórházi zárójelentést és az egyéb leleteket. Még jó, hogy szeretek kocsikázni. Ha már úgyis ott voltam, igyekeztem további információkat…..
Blogkocsma Unortodox BBQ szósz 2012.06.21 07:00:00
Történt reggel, hogy kisleányom bejelentkezett estére régesrégi barátnőivel. Gyors felülvizsgálat a feneketlen mélyhűtőben több csirkemellet és egy adag szép oldalast eredményezett, de addig nem vettem ki, amíg visszaigazolta a lyány, hogy tényleg jönnek és négyen. Ugyan ajánlkozott, hogy bevásárol…..
Immár harmadik éve van szerencsénk a Fény utcai piac egyik spárga árusával! Valamiért nagyon olcsón adja a spárgafejeket. Nem értem, az emberek miért nem veszik? Gyakorlatilag nincs veszteség, talán 5%-t dobom ki a pucolás folyamán és olyan friss és ízes, hogy csak na!! Feleségem persze idén is…..
Bajkál 2012.05.14 12:36:39
@anica inkognitóban:
@Pinka-Panka:
@Babette_: nekem mostanában a kov. ub. macerásnak tűnik (sok időt kell elcsesznem nemszeretem orvosi ügyletekre), meg marhára nincs türelmem most bámulni a napot - süt-e rá, vagy nem, eléggé fényes-é vagy nem, elázott-é már a dolog, vagy nem), tehát nekem sima uborkasalátákat írjatok, hogy ehető is legyen, meg íze is azért , és ha fürdőruhát nem is, de legalább egy térdig érő bárakarmit felvehessek majd a kánikulában, ha eljő:)))

@Öreg Sam: egyetértésem a spárgáról!
Jut eszembe, mintha Debrecen rémlene veled kapcsolatban is, írhatnál nekem, milyen mostanában a Nagyerdő, tudod, millió gyermekkori emlék a szomszédos Nyírségből a Nagyvárosról, ami akkor nekünk tényleg maga volt a magasházas felfoghatatlan, az ottani erdő meg a mesebeli "nagy kerek", ha a nyírségi buckák nyiszlett - de nekem azért máig gyönyörű - akácos csalitjaihoz hasonlítjuk.

1kutyusról már biztosan tudom, hogy mostanában ottani, de isten bocsássa meg, nem nézek ki belőle túl sok romantikát egy tájleírásra, más kérdés, hogy praktikumot, józan észt meg el nem kutyulódott, normális vidéki mentalitást, tisztességes vagányságot viszont annál inkább:)))
Bajkál 2012.05.14 14:14:49
@Babette_: hogyne törődnék, mikor a spárga szerinted is íz nélküli :))), meg amúgy marha jókat tudsz főzni, ahogy olvastalak...
Bajkál 2012.05.14 10:45:43
@Babette_: ja, valahogy úgy vagyok én is a spárgával, ahogy megjegyezted: se íze (önmagában jellegtelen), se színe:))), viszont, ha

@Pinka-Panka leírását "megízlelem", az ott leírtak szerint jó is lehet, de nagyjából az ízesítéstől, mert szűzen alapjában semleges, azaz bárki felavathatja, mint az igaziakat az életben :D, na és

@Mitzi von Küche: veled összenézhettem, mivel szombaton pont ugyanígy csináltam a spárgalevest, azzal a különbséggel, hogy megmakkant a tejszínem, így a tojássárgája kettő lett és natúr joghurt ment bele +, mivel továbbra is ízetlennek éreztem, nem röstellem színetek előtt bevallani, hogy delikátot is csempésztem hozzá a végén

@Andrass9: csodállak a tartósítási manőverek macerái miatt, de ebben nem követlek:))). Ha teheted, írd majd le, milyen a rétsági táj így május tájékán, hangulat, ilyesmi. Nagyon bírom az ilyen, sokak által nem járt, de annál igazibb helyeket.
Blogkocsma Variációk eperre 2012.05.12 07:00:00
Vendégposzt - smithgerda A földiepret mindenki szereti (legalábbis én nem ismerek senkit, aki nem). Én is imádom, de nem gyalázom meg azzal, hogy idényen kívül eszem az import, íztelen árut. Olyankor csakis fagyasztottat. Idényben viszont töménytelen mennyiségben fogyasztom, és azok közé tartozom,…..
Bajkál 2012.05.12 10:40:12
Gerda, éreztem én, hogy rokonlányok vagyunk, ezek szerint eperimádatban is..Az Oetker puding tényleg jó, én minden összevariált gyümölcslevest azzal sűrítek, na meg persze vanília, fahéj, szegfűszeg, azelőtt még tejszín is.. Fiúk nem dobódnak föl, gondolom:D

@Daró: A Rolling szám bizony marha jó, jócskán ellentmond azoknak, akik szerint Jaggernek nincs hangja, itt még volt neki:)))

Ja, és minden szabadtéri programosnak jó élvezkedést!

(Pesten még ezerágú a napsütés, Bosnyákon egymást tapossa a nép, az eper 800-1.300 között, mit mondjak, nagy tülekedés nem volt érte azért.
Ja, és Zuglóban lomtalanítás, sok helyen napok óta a zöldön, kocsiban-sátorban(!) gyökeret vert kincsvadászokkal.
Egy réteges csoport szalonnát süt, még nem jöttünk rá, ebéd, vagy még reggeli, faszenes sütőt gyűjtöttek be, hát kipróbálják:))) Az illatok szálldosnak, én meg megkapargatom a spárgáimat szomorúan, ilyenkor nem lehet azért már zárt ablaknál diétásat főzni:( )
Bajkál 2012.05.12 19:17:18
@PO: kösz a Jagger számot, tényleg romantikus. Kár, hogy mire fölfedeztem, hogy van neki hangja, addigra már nem volt csak a régebbi számoknál és én meg addig is naná, hogy a még vadabb Keith Richardsot bírtam közülük:)))
(És megkísérlem a két nyomorult linket betenni újra, nehogy már szívességet kérjek itt nagyjából tegnapelőtti idecsapódóként tőletek, elég ciki, ha jobban belegondolok)

www.youtube.com/watch?v=thHx7cdoaAc
www.youtube.com/watch?v=uHdNCHomHlU
Blogkocsma Bréking... bréking... 2012.05.11 07:00:00
avagy felkérés keringőre... Naszóval: kétezertizenkettő június havának kilencedik napján blogtali, ami annyit tesz, hogy slambucfőzés az üzletvezetőnél. Koordináták (hogy el ne tévedjetek:): 47.543828, 21.672327 (pontos cím: 4033 Debrecen, Vak Bottyán utca 29.) Kezdés: 10-11 között (hogy a…..
Bajkál 2012.05.11 17:07:45
@1kutya: Na, ez a nokedli most betett nekem... Oltárira megkívántam, de erős leszek (fát nevelek) kínomban.
Teszel bele valamit, hogy másnap is puha maradjon? Most hallottam szégyenszemre vénségemre, hogy tejfölt kell tenni bele és nem keményedik meg. Nem próbáltam még, majd ha végzek egyszer a diétázással, addig is eltökítem még a lisztet is a háztól, nehogy elcsábuljak.

Csemete mekkora?
Blogkocsma Négysajtos bmv pite 2012.05.10 07:00:00
Vendégposzt - Anica (csak így röviden:)   Tudok főzni, szeretek is, de soha nem leszek olyan gasztrofenomén, aki művészi szintre emeli a különleges hozzávalók és eljárások használatát, nekem elég, ha jóízű az étel, és örömöt okoz nemcsak az elpusztítása, de a készítése is. Jókedvűen álltam…..
Bajkál 2012.05.10 20:29:48
@anica inkognitóban: ami mostanában igazán hozzám illő avatar lenne, az egy méretes valag. Hol tudok ilyet lementeni magamnak, ahogy Imre apó ajánlotta, vagy kiböjtölöm, amíg lefogyok oszt' leszek hópelyhecske

@1kutya: nálad mintha Debrecen rémlene jelenleginek.
Namény ... hát az marha jó volt. Tisza-part, Ugornya, bulik. Már az én időmben is elit helynek számított a megyében, amikor még kötelezően le kellett voksoljunk szinte az Illés-Omega-Metró szentháromságból valahova.

Tiniként én persze Kóborért voltam oda, bár hangja már akkor sem volt és a fene sem gondolta, hogy a hosszú lábaival a kilométeres szökdécselést sörénylobogtatással felturbósítva egy Mick Jagger nevű ürgétől ötletelte, hiszen én éppen George Harrisonért veszkődtem egy konkurens zenekarból külföldi címszóval:)))
Jó, tudom, fiú vagy, nem dobnak fel eme hímnemű kövületek:D
Bajkál 2012.05.10 20:59:39
@Waka: dehogy sértődtem meg, inkább megtiszteltetés, hogy feltételezed, nekem a hátsóm méretéhez képest ilyen vékony derekam van.Nem, sajna nem, sőt...

Nem bánnám viszont, ha valaki főzne valami nem szénhidrátosat, gondoltam szombat-vasárnapra a lányom+fiúja miatt mégiscsak csinálnék valami tisztességeset.
Gomba, spárga ilyesmiben gondolkodnék és ajánlásaitok miatt én nem zabálok mellé szénhidrátos köretet, sőt, a rakott zöldséges összedobálmányaimhoz kötelező 20-30 dekányi füstölt sajtocskát is minimalizálhatom esetleg, nem említve a majdnem liternyi tejfölöcskét, amit ilyen esetekben rá- és rétegesen- bele szoktam kenegetni. De akkor mitől lesz íze, erre is gondoljatok!

Szóval, valami normális spárgás - v. gombás kaját írhatnátok szombatra szegény éhezőnek. A piacra mindenképpen kitolatok holnap. Egyetek jót és helyettem is!
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
Fodor Gábor Repedés 2012.04.04 10:35:00
„Szem elől tévesztette (ti. Antall József) azt a vastörvényt, hogy személycseréket csak úgy szabad végrehajtani, hogy jobbak lépnek a leváltottak helyébe. Ellenkező esetben az egész ország fogja megszenvedni a személycserék következményeit.” – Orbán Viktor beszéde a Corvin…..
Látván a Nagy Csapat gazdaságmentő „sikereit” (már azt, amelyik nem láthatatlan, copyright by © Dzsordzs Matolcsy), már egy ideje tervezgettem a megtakarításaim kimentését. Utánaolvasgattam fórumokon, blogokon, a helyzet az volt, hogy mindenhol ment az elméleti…..
Bajkál 2012.01.04 20:58:11
@hungarisztan: a Westendben nem emlékeztem Oberbank fiókra, a honlapon sem találtam a banki szolgáltatásoknál. Hol hallottad, hogy van ott?

www.westend.hu/hu/vasarlas/adatlap/?rand=0.29325649820757476#type_2905

Egyébként nagyon sajnálom, hogy berekeszted a blogodat. Olvastam a búcsúposztot és bár megértem mindazt, amit leírtál, mégis kár. Megint eggyel kevesebb normális ember.
És kívánom, hogy jöjjön össze a kinti életed.
Ma az Antarktiszról fogok írni. Az Antarktiszról, meg a lábtörlőről. Meg néha az IMF-ről.  Ez nekem most rendkívül fontos: olyannyira fontos, hogy tulajdonképpen már tegnap kész kellett volna lennie – de nem jött össze, mit lehet tenni, nekem is betett a válság.…..
Hétfőn Matolcsy György azt mondta a parlamentben, hogy a kormány legnagyobb teljesítménye az, hogy leszorították az államadósságot a GDP 73%-ára. Rövid reakciónk: Gyuri! Hát te hol voltál az elmúlt négy hónapban? Vagy csak az elmúlt héten? Épp most mutatta meg a ténytár blog,…..
Bajkál 2011.10.26 10:02:06
@Terézágyú: Nincs neked valami fóbiád? -D
Ki a fene foglalt állást tartalmilag bármivel kapcsolatban a posztból? Hogy te is értsd:

nem Matolcsy ügyködésének "kifigurázását" kifogásoltam, hanem testi hibájának meglehetősen aljas felhasználását.

Ugyanezt gondolnám az általad idecitált Gyurcsányról, Bajnairól is, amennyiben bárki a testi fogyatékosságukkal és n e m a tevékenységük kritikájával kívánna klikket/címlapot szerezni. És nem, az sem lenne rendben.

Remélem, így már világos, ha nem, sajnálom, nem fogom tovább magyarázni.
Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár…..
Bajkál 2011.09.21 10:34:02
@Cartman (ex Cartman): a blog nekem is kedvencem volt, bár sosem kommenteltem, de rendszeresen olvastam. A szinte állandósult címlap nem tett jót sem a törzsközönségnek, sem a posztoknak, óhatatlanul erőlködésre készteti a szerzőt akaratán kívül is a szinte a poszt kikerülését követő percekben esedékes címlap.

A többihez képest persze így is jó, egyéni stílus, de hol van a tavalyi szinthez képest, el is tűnt sok törzskommentelője, akik a blog részei voltak, olvasóként nekem úgy tűnt legalábbis.
Nagyon ritkán nézek már bele, címlap idején pedig csak szúrópróbaszerűen, mint most is, aztán annyi egy időre.
Tudom, meglesz nélkülem, mint olvasó nélkül is, és továbbra is jó a többihez képest, de kár érte.