Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HoldViola

691 bejegyzést írt és 719 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az augusztus vége a legtöbbünk fejében nem éppen a kerti szezon, már annak a dolgos értelmében. Sokkal inkább a nyárutó kényelmes eltöltéséről szól ez a pár hátralévő nyári nap, így érthető, hogy a legtöbben most pihenni, medencézni, grillezni szeretnének a birtokukon. Azonban biztosan vannak olyan…..
Vannak könyvek, melyekkel az ember sokáig barátkozik. Leveszi a polcról, belelapoz, aztán a helyére teszi. A folyamat jó néhányszor megismétlődik, mire elérkezettnek érezzük az időt az olvasásra. Sokszor indokolatlanul állunk hadilábon a klasszikusokkal. Ha a gimiben kötelező, igyekszünk valahogy…..
HoldViola 2021.01.28 23:15:52
Annak ellenére, hogy tudatosan elzárom magam a világ azon híreitől, melyek nem érintenek közvetlenül, egészen korán értesültem Benedek Tibor haláláról. Teljesen letaglózott. Nem ismertem személyesen, nem vagyok sportrajongó, sőt, alapjában véve rajongó típus sem. Persze magam is büszkén néztem…..
Semmi. Minden. Leginkább kimerült 2020.06.08 00:06:11
Úgy két hete lehetett, hogy reggel, a munkába tartva feltört belőlem az elmúlt hónapok feszültsége. Álltam a városban a piros lámpánál, kikapcsoltam a "robotpilóta üzemmódot" és kicsit hagytam, hogy hasson rám az, ami körülvesz. Először örömöt és megkönnyebbülést éreztem, milyen jó, hogy ilyen sok…..
Az emberi szexualitásnak számtalan megnyilvánulási formája, külső és belső megélése van, amelyek radikálisan eltérhetnek egymástól. Különböző pszichológiai iskolák más-más módon igyekeznek tipizálni, definiálni a szexuális vágyakat és ezek megélési formáit. A modellek közül hozzám nagyon közel áll…..
HoldViola 2020.05.31 15:51:50
Semmi. Minden. Húsvét 2020.05.17 14:31:06
Semmi extra idill...
Semmi. Minden. Racionalizálás 2020.03.07 13:49:58
Az elmúlt hetekben két olyan projektben vállaltam szerepet, amelyek egy kicsit kizökkentenek a mindennapok monoton mókuskerekéből, szakmai kihívást jelentenek és megélhetem benne a küldetéstudatomat is. Ezekből az egyik valóban nemes ügy, ami által sok ember életének a jobbá tételéhez járulhatok…..
HoldViola 2020.04.04 21:40:50
@notC: ezt most lájkolnám, ha lenne olyan gomb :) Enélkül "csak" köszönöm!
Semmi. Minden. Életfogytiglan 2020.04.04 20:53:46
Az ágy közös, A párna nem.  ..
A kisgyermekektől eltérően - akiknek meg kell tanulniuk az érzelmeik kontrollálását - a felnőttektől elvárják, hogy képesek legyenek kezelni (vagy szabályozni) saját érzelmeiket, különösen olyan érzelmeket, mint a szorongás vagy a harag, társadalmi szempontból elfogadható módon. Érzelmi kitörések…..
Semmi. Minden. Elismerés 2020.03.06 16:13:28
Nagyon ügyes voltál, sokat tanultam tőled. Hú, köszönöm, de mit tanultál tőlem? Azt, hogy hogyan kell csengő hangon, kedvesen lenyomni a torkukon valamit. Hogy csak tényleg ha már elmentek, akkor érezzék, hogy fáj… Asszem valami ilyesmit. Hát, tényleg lenyomtam a torkukon, de jó ügyért tettem,…..
Semmi. Minden. 6 hónap 2020.03.05 04:08:48
Most végeztem a munkámmal, indulnom kellene haza, de annyira fáradt vagyok, hogy legszívesebben csak átmennék a főnök irodájába aludni egyet. Inkább írok, mert mindig csak halogatom, gyűlnek a szavak a (szív)kamrában. Tényleg nem vagyok normális amúgy, hogy masszázs után még visszajöttem dolgozni,…..
Narratofil napló Aszimmetria 2019.11.10 21:18:22
A szőnyegen térdelsz. Meztelen vagy, a nyakadban lévő pántot leszámítva. A vastag bőrszíj gyönyörűen mutat rajtad. A belőled sugárzó férfierő, a szinte ugrásra kész, megfeszülő izmaid éles kontrasztban vannak a testtartásoddal, a földre szegezett tekinteteddel. Vársz. Én sem akarok még megszólalni.…..
Azt mondják, Magyarországon az alkoholfogyasztás a kultúra része, reneszánszát éli borászat, hobbivá vált a sörfőzés, a kézműves sörök széles választékából válogathatunk, egymást érik a különböző sör-bor-pálinka fesztiválok. De a minőségi italok kínálata mellett az alkoholfogyasztás kultúráját…..
Aki már kirándult Salgótarjántól északra, a Karancs és a Medves hegyeiben, és megnézte a határ futását, az az érzése támadhat, hogy itt velünk különösen kicsellóztak. A határ nagy kanyart véve megy le a Karancs csúcsáig, pont szlovák területen hagyja a Medves magasát, a Sátoros-hegyet, és a terület…..
Semmi. Minden. A kívülálló 2020.02.15 10:37:28
Az erőm tíz emberé, mert tiszta a szívem. Egy házasságban az ember olyan közel kerülhet a másikhoz, hogy kezdi úgy érezni, egy emberré váltak...
Ha csináltál már magadból hülyét valaha is oly módon, hogy benne ragadtál valami értelmetlen vitában – levelezésben, kommentháborúban, Facebookon, fórumon, blogon vagy akárhol –, akkor ez az írás neked szól. Velem ez aránylag sokszor megtörtént, úgyhogy tudom, miről…..
HoldViola 2020.02.13 23:07:15
@BLX: Balázs már nem olvashatja ezt, meghalt 4 éve. De én akkor is köszönöm, értékes gondolatokat fogalmaztál meg.
Mániám, Dánia Hazatérés 2020.02.10 11:22:59
Újra itthon. Hazajöttem. Egy időre.... de bízva benne, hogy egy napon újra élhetek majd Dániában. Dübörgött ugyanaz a kérdés mindenkitől: miért? miért? miért? Logikus és érthető  a kérdésfelvetés. De nekem, aki annyira szeretem Dániát, mindig fájdalmas volt a megválaszolása. Íme a szerelmi…..
Egészen nagy meglepetéseket okozott a 92. Oscar-gála, hiszen az Élősködők, bár nagyon jó film lett, letarolta a főbb filmes kategóriákat, alig hagyva valamit a Joker-nek és az 1917-nek. És ha már a Joker-t említettük, akkor elmondhatjuk, hogy titokban baromira szurkoltunk Joaquin Phoenix-nek, aki…..
Semmi. Minden. Intellektualizáció 2020.02.10 23:21:49
Anya, nem kell mindent agyon elemezni, van, aki egyszerűen suttyó paraszt és kész!..
A nárcizmussal foglalkozó cikkek a téma népszerűsége miatt gyakran mennek hatásvadász irányba, és a nehézség bemutatásánál elsikkad, hogy túl a külvilág elszenvedett sérelmein, az érintett személyiségében sem véletlenül alakult ki a túlzott, adott esetben személyiségzavar szintű nárcizmus és ez…..
Vannak olyan zenekarok és dalszerzők, akik kevésnek érzik az önálló szerzemények által alkotott albumokat és a lemezek révén egy egybefüggő, teljes történetet szeretnének elmesélni. Ez lehet egy komplett sztori, ahol a nóták kötött sorrendben mondják el a fejleményeket és ismertetik meg velünk a…..
Semmi. Minden. Kérdések 2020.02.07 23:30:23
Ha szól, hogy meg van bántva, fordulsz-e némaságba? Ha szomorú, a válladat adod vagy a hátadat látja?..
Semmi. Minden. Don't be a bad girl 2020.02.06 00:22:32
A férfi mondott valamit, ami fájt a nőnek, megbántva érezte és szégyellte magát. Nem értette, hogy ha a férfi szereti, miért beszél vele így. Pár napig hurcolta ezt a sértettséget, majd úgy döntött, hogy „kiáll magáért” és megosztja a férfival az érzéseit. Hátha kiderül, hogy a férfi nem is úgy…..
Semmi. Minden. 40 2019.11.25 23:03:44
Hát ez is eljött, és az életközépi válság is elért, mióta nem írtam.  Érdekes módon ezek inkább belső harcok, útkeresés, a testemmel békében vagyok, szerencsére a néhány műbalhét, amit rendezek, nem veszi komolyan az, aki ismer engem.  Tudom ám már, milyen érzés fényes nappal, teljes valómat nem…..
HoldViola 2019.11.26 21:42:18
@C. Gallus: még szeptemberi sztori, de nagyon köszönöm!
Nem kell mindig új csaptelepet vásárolni, ha már idegesít a vízkőcsíkot húzó, folyamatos csöpögés. Néhány egyszerű lépésben kicseréljük a tömítést.  A munkához szükséges segédanyagok a megfelelő tömítések; háztartási acélgyapot; szerelvényzsír; vízkőoldó vagy ecet. Előző szaniteres írásunk választ…..
HoldViola 2019.07.27 20:53:38
@kéki béla: ez engem is érdekelne!