Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sepiaz

5 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szintén régi vágyam volt egy fűszerkert: csak kilépek az ajtón és lecsípek ezt-azt a főzés közben :) Mindig friss, saját fűszer, hm... No, Maklárra költözésünkkor nekiláttam kitakarítani a kertet és a melléképületeket. Így a több zsáknyi szemét mellett lett több…..
Végigdörgök a tribün előtt, kicsit meglebbentem balra a jobbkanyar előtt, skandináv flikk, ugye, visszaszúrom másodikba, és mivel nem tudok gázfröccsöt adni az istenverte pedálgép miatt, már blokkolnak is a hátsó kerekek, mintha kéziféket rántottam volna. Szépen keresztbe…..
sepiaz 2013.11.04 15:27:25
@Nínó Karotta: A kipufogó melegedésről jutott eszembe, hogy ekkora terhelésváltásoknál a motor maga is elmozdul a kasztnihoz képest, ami viszi magával a kipufogó rendszert, esetleg befeszül és oldal irányba mozdul. Lehet itt is keresni pár milimétert.
Adott hát egy velem együtt 1,1 tonnás, 47:53 súlyelosztású versenyautó, aminek jár a motorja, van hangja. Erről szólt a múlt heti videó. Mindez azt jelenti, hogy Powered Áki (azon kívül, hogy összeszerelt egy hiányos, össze nem illő alkatrészekből álló, leírás nélküli…..
Amióta PWRacing Ákinál regenerálódik az Időnként Kissé Elátkozottnak Tűnő Datsun 260Z, aka Hangyász, azóta olyan, mintha én egy közel fénysebességgel távolodó űrhajóról szemlélném a dolgokat. Míg nálam egyet rebben a másodpercmutató, Baksán elkészül egy fél…..
Annyi jó hírem van, hogy degeszre tömi az internet. A Hangyász projekt nemhogy folytatódik, de egyenesen olyan, mintha egy Saturn V-re szigszalagozta volna a jóisten a sorsát. Ha szívesen bambulsz zenére, tekintsd meg a videót, amit készítettem a költözködésről.  Most pedig…..
sepiaz 2012.09.21 16:20:10
@powered: Motor(kerékpár)ral nem foglalkoztok? :) Én abból nem találtam eddig megbízhatót...
sepiaz 2012.09.21 16:21:42
@sepiaz: mármint motorszerelőből
Egyedifényezés HANGYÁSZ 02 2012.04.07 14:18:00
Biciklitartó most nem lesz belőle az biztos,mert síkerült sértetlenül lebontanom a kész sablont. Irány a műhely, ott folytatom a munkálatokat,sablon leigazítás után a visszaöntés következik, ugyanazokat a munkafolyamatokat csinálom végig mint a sablonozásnál, PVA gél gyanta…..
Viszlát, 3 literes, V6-os extravagancia, helló Atkinson-ciklusos hibridszinergia. Tegnap elment a csodás Avantime, ma megjött az amerikai szürkeimportos, körbetörésből javított Prius. Ebben fog utazni a gyerek, neki növesztem vele a fákat. Meg is kezdtem a famentést már ma, befogadtam…..
sepiaz 2010.12.25 22:25:29
@scheerti: Nem teljesen kerek az okfejtésed, a másik két autóra nem írtál semmit :) Ha csak bevásárláshoz használna autót, akkor felesleges lenne a másik kettő, de nyílván azzal is lesz valami...
Csak arra próbáltam célozni, hogy a mindennapi életben a prius már egy kompromisszum egy közös cél érdekében (fenntartható fejlődés), amit versenypályán is követni kéne. Karotta sok mindenben újító, hátha a pályára is át lehet vinni ezt a szemléletet...
(én is szeretem a benzin illatát, és keresem a kompromisszumokat)
Az óra üt, az urna zárul. Colin Chapman lemondón legyint.Veszni hagytad JPS-cipőmetA gyalogbékák jártak jól megint.Az óra üt, éjfél ha eljő,Fittipaldi lehajtja fejétEmlékét hős pedálozásánakÁkos cipője rúgja szerteszétAz óra üt. S te nem szavaztál.Nem lájkoltál messze…..
Bigyóblog A világ legjobb egere 2010.09.09 14:51:00
Hancu kollégától kaptam kölcsön ezt az Arc Touch névre hallgató Microsoft egeret. Elsőre egy lapos valaminek tűnik, ami semmire sem jó, de be lehet kattintani és akkor már egészen egérformája van. Wireless, vagyis egy kis kiegészítővel kapcsolódik a géphez. Beledugtam az usb-s…..
Egyelőre Magyarországról nem elérhető a Places, de reklámvideók már vannak a weben:  Vicces, hogy az emberek a videóban úgy beszélnek a közösségi helyzetmegosztásról, mintha azt a mai napon találta volna fel a Facebook. Mondjuk annyit azért hozzáadtak a…..
Bár a HTC Benelux főnöke korábban már kitwittelte, hogy csütörtökön érkezik a holland HTC Desire-ekre az Android 2.2, a még hivatalosabb, írásos közlemény szerint az európai telefonok befrissítése a hét végén fog megtörténni. A már ismert Froyo fícsörök (lásd lent, a…..
Kultúra összegyűjtve... bici 2010.06.28 09:00:00
Evolúciólábbeli - cipő - cipiHasználatVárjatok, felhúzom a cipit és mehetünk.KutatásHa a cipi pici, akkor az egy picicipi:Mivel általában a nőknek kisebb a lábuk, ezért ezt leginkább nekik lehet mondani. De akkor vajon nem vágnak orrba a szóba elrejtett (pi)cici(pi)-ért ?..
Egy izom unatkozik, ezért ugrálásba kezd, hogy felhívja magára a figyelmet.Eredet Nektek nem szokott az izomotok ugrálni? Pár napja itt a hátamon ugrál egy izom, és olyan furcsa. (csak le ne ugorjon!) Kutatás Amennyiben egy bőrnyakú keménycsávó pattog valami miatt, az vajon…..
Egy nap a gyárban- rakparton csak csonakkal lehet közlekedniJu: húha. biztosan nagyon szép...Másnap- megnéztük a dunát és gyönyörű és nagy és húúú mekkora, sosem volt még ilyen nagy és roppantul sajnálhatod, h nem láttad, mert többbet ez ilyen biztos nem is lesz…..
Mindenekelőtt egy kis történeti igazságtétel: elvitathatatlan, hogy az Apple az iPhone-nal sok szempontból megújította és diktálja az okostelefonok piacát. Egy sor olyan újítást, megoldást vezettek be, ami azóta iparági sztenderddé vált. Az Apple mutatta meg, hogy hogyan…..
Amikor azt szeretnéd kifejezni, hogy nagyon sok. A "csomó" szleng kifejezés nyomatékosabb változata. Eredet Spinning után, de még szauna előtt a dehidratálódás megelőzése érdekében vizet kell inni. Akár a zuhanyból is. Nem ám keveset, hanem sokat. Azaz csomó-csomót.…..
Amikor a valami izé beleszúr a talpadba, például.Veletek még nem fordult elő, hogy valami izé belétek szúrt csak úgy?Eredetismeretlen (az izék beleszúrnak a dolgokba)Felhasználási javaslatEgyszerűen azt kell mondani, hogy "Au, au, istenit..."Lehet közben szisszenni, esetleg…..
Kultúra összegyűjtve... pajti 2010.06.01 09:50:00
társ, barátMindenki pajti, akivel valamit együtt lehet csinálni, vagy akivel mindig egy adott szituációban szokás találkozni.Többes szám: pajtikák (nem ám pajtik, ahogy egy halandó ember gondolná...)EredetA Bringázz A Munkába kampány bringapajti keresőjeFelhasználási…..
sepiaz 2010.06.02 10:21:41
Fehér motorhoz nem mutat rosszul az IXS Tortuga felsőA nyolcvanas évek tehetnek róla: valami idióta divatba hozta a neonszíneket, ahonnan már csak kis lépés volt a bugyuta minták használata. A krosszpályákon bolondnak öltözött motorosok ugrattak, szerintem Steve McQueen hentergett…..
sepiaz 2009.11.18 13:15:31
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
sepiaz 2009.10.09 14:44:14
Jonah Samson oldalán olyan kevés az infó, azt sem tudom, hogy csak lefotózta vagy ő is készítette ezeket a miniben elmesélt történet-foszlányokat. Annyit árul el, hogy amerikai és vannak kiállításai... Kösz! De ennyi elég is, hogy a többi ne érdekeljen. Úgysem a CV a lényeg…..
Egészen érdekes dolgot találtam. Nem új dolog, csak nem igazán ismert: biciklire szerelhető elem és dinamó nélküli lámpák. Ha egy tekercsben vagy mellette változik a mágneses mező, akkor abban áram indukálódik. Ezt az egyszerű dolgot fejlesztette tovább a Reelight úgy, hogy a…..
Bigyóblog Névjegykártya-olvasó 2009.05.14 12:23:00
Bár az email, LinkedIn, több ezer számot tárolni képes szinkronizálható mobilok korában egyre kevesebb létjogosultsága van a névjegykártyáknak, előfordul - és vannak olyan szakmák is - ahol még mindig jellemző, hogy kis papírlapokat osztogatnak elérhetőségi adatokkal.…..
moleblog hangdoboz 2009.05.03 23:10:00
Elkészült a basszgitár hangszóróm! Az úgy volt, hogy Balogh Laci kollégámtól kaptam egy dobozt, amin még ő zenélt sok-sok évvel ezelőtt. Szereztünk bele két hangszórót, aztán nagy szünet következett. Két hete aztán felgyorsítottam az eseményeket, megtöltöttem a ládát a…..
Subba Mekeke: Ákos 2009.03.16 08:18:00
A példavideó bemutatja, hogy sok munkával és gyakorlással a kecskehangú emberből lehet kevésbé kecskehangú ember. Táncos csaj üt. ..
sepiaz 2009.03.16 08:30:47