Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irutavé

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Meghalt a szerelmem 2011.12.30 11:29:00
Nem egyedi a történetem, tudom. De attól még mélységesen szomorú, mi több, tragikus.Az év elején történt meg velem, s a Szerelmemmel a saját otthonunkban. A Szerelmem meghalt. Akkor, év elején. Nem kellett volna így történnie.   Most úgy nagyjából elképzelem a sok -…..
irutavé 2011.12.31 20:50:33
@gnme: EZ igen!Gratulálok!Ez egy okos,értelmes hozzászólás !Csak úgy halkan kérdezem:Tudod milyen betegség a diabétesz?
Praxis BUÉK! 2011.12.31 09:24:00
    ..
irutavé 2011.12.31 19:55:37
Praxis!ezen uton szolnék hozzá az elöttem iró beteg elöjegyzési leirásához.Egészségügy,hmmmm,jol,helyre van téve az biztos,igy gondoltam én is leirom a tapasztalataimat.Sajnos nagyon sokféle betegségem van,nemsorolnám fel,ami bizony elképesztő az a kálvária amit végig kell…..
Tisztelt Praxis!   Érszűkületet állapítottak meg a bal lábamon.Nos kezelgették is rendesen.Míg egy napon szövevényes úton bekerültem a Bajcsyba.(de minek). A nagy tudású orvosok kitalálták,hogy MINDKÉT LÁBAM amputálják!Nos ezt a tényt csak a műtőasztalon hallottam…..
irutavé 2011.12.20 19:04:30
@Ari11: Várom hogy mikor és hogyan gyógyítottad meg magad!Ne haragudj Te aki infarktuson esel át,hogy keresel magadnak intenzív osztályon helyet?!Gratulálok gyógyulásodhoz,további jó egészséget kívánok!
Kedves Praxisblog!   Témában leginkább hozzátok tartozik. Ősszel megelégeltem egy kisebb zsírcsómót a fejemen, elindultam, hogy megszabaduljak tőle. Még megvan, de szépen nő! :-).Az eddig történteket megírtam a saját blogomon. Annyira talán van érdekes és tanulságos, hogy…..
Praxis Meggyilkolták a kisbabámat 2011.12.17 13:09:00
Tisztelt praxis!   László kórházról szeretnék pár szót írni. Ez év március végén kerültem be a kórházba 35 hetes terhesen hányással és nehéz légzéssel. Infúzióra kötöttek, majd közölték velem, hogy nyugodjak meg, mert meg fognak gyógyítani. De sajnos nem így…..
irutavé 2011.12.17 19:14:28
@Kölesgolyó: Gondold végig! Egy 35 hetes kismama a nőgyógyászaton fekszik,ahol szülész orvosok dolgoznak!Ha pedig más osztályon volt,akkor például az infectológus orvos nem hívott volna szülész orvost konzíliumba a beteghez?Ez a Magyar Egészségügy!Mindent leírni,dokumentálni,Szerinted mi a leg elsőbb teendő:írjak,hogy meg védjem magam a későbbi rágalmazások ellen, vagy lássam el a beteget a legjobb tudásom szerint! A jog együtt jár a kötelességgel is!Jogainkról több szó esik,mint a kötelezettségeinkről!
irutavé 2011.12.18 20:48:59
@Rézfaszú: Nagyon tévedsz! A Betegnek mindig igaza van,igaz a pereskedésig nem jut el,de az adott eü.dolgozó megkapja a "fejmosást" még akkor is ha a panasz eltúlzott .Példa: anyuka panaszt emelt ellenem,én szembesítéskor"mint egy bűnügyben"elmondtam az esetet,közölte velem, Ők ketten vannak,Én pedig egyedül! Mondta ezt egy jogász anyuka.Szerencsém volt,feletteseim ismertek,az adott panaszt tevőnek volt "előélete"(viselkedés)miatt.
irutavé 2011.12.19 14:23:38
@Valódi Színek: Köszönöm.
augusztus utolsó hétvégéjén történt, amit most el fogok mesélni.két felnőtt fiam elhívta a kis öccsüket egy medence partira. Misi 12 éves, kamaszodik. örültem, hogy végre „beveszik” maguk közé a nagyok.     19:22–kor megcsörrent a telefonom:…..
irutavé 2011.12.15 19:35:50
@Lajszlo: Bocs, Akkor ki is a "hunyó?!Anyukának van jogosítványa,azt neki is kellett tudni,Akkor talán közölhette volna a "bikini parti résztvevőivel, hogy azonnal hívjanak mentőt!!!
Az én történetem már elég hosszú , megpróbálom összeszedetten úgy leírni 16 év időszakát, hogy a rideg valóságot foglaljam bele !Tizenhat éve meghalt a nővérem hirtelen szív infarktusban, innentől a saját betegségeim mellett az idős szüleim vigasztalása és az ellátásuk…..
Praxis Majdnem meghalt a kisbabám 2011.12.09 06:00:00
Nos ma már nem foglalkozom a dolgokkal de úgy érzem ki kell írnom ezt a történetet.1 hónapja késett a menzeszem, pozitív lett a terhességi tesztem, és egyéb csalhatatlan jelei voltak a terhességemnek.Elmentem az orvoshoz, aki 4 másodperces hasi ultrahang után fennhangon kérdezte ,…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Jó napot Kívánok, illetve…..
irutavé 2011.12.07 22:35:37
@Abramelin: Elég volt neked egy perc a dolgod elvégzéséhez+ alapos kézmosáshoz?!! Az egy szuper hely lehet ahol dolgozol,talán pl.a mandula kivétele már a liftben történik? Ha lenne valami csekély ismereted az adott témában,akkor tudnád hogy az adott terület fertőtlenítése mennyi időt igényel!!(behatási idő)!Tologasd tovább a betegeket vizsgálatokra,de ne írj arról amihez nem értesz!! Miről beszélünk????
irutavé 2011.12.07 22:52:26
@irutavé: Ez még kimaradt: Részidőt versenyeken szoktak mérni !Orvosi beavatkozásoknál nem szoktak rész időt mérni! Ha az egészségügyben dolgozó ilyen hozzászólást ír,mit várjunk egy laikustól??!Hozzá szólásod egyben szomorú és elkeserítő,mivel hozzájárul az egészségügy lejáratásához!! Talán jobban tennéd,ha a feladataidra fordítanál figyelmet és nem az orvosi munkát bírálnád,ezt még Én sem teszem,több éves gyakorlattal !
irutavé 2011.12.09 18:57:06
@Abramelin: Soha nem néztem le a betegkisérők munkáját,elismerem Türelmüket stb..Nem kell hasra esni,Én sem teszem,de nem reagálok olyan esthez,amihez nem értek!Neked is további szép napot!!Olvasd el légy szíves Karcsibácsi hozzászólását is,aki gondolom laikusként is jól látja a "helyzetet"!Ne akard rajtam "elverni a port" hogy semmibe sem vesznek! Gondolod,nekem mint"mezei ápolónőnek" több elismerés,megbecsülés jár?!Számolj légy szíves ,betolod a beteget 11óra51perckor,és kész a beültetés 12óra 04perckor!Azt hiszem ez "Külföldön" is csoda lenne!Javíts ki,ha valamit rosszul írtam volna!Üdvözlettel!
Tisztelt Praxis blog!   Az utóbbi 10 évben sajnos nagyon sokat voltam a Károlyi Kórházban öreg Édesanyámmal, és szintén öreg Papánkkal. Csak rossz és nagyon rossz tapasztalataim vannak.   Két eset a sokból: Papa rákos beteg volt. Be kellett vinni vese katétert ültettek…..
irutavé 2011.12.03 16:36:35
@Mercel: Én is eü dolgozó vagyok,Naponta hallgatom rezzenéstelen arccal az ilyen "Jó indulatú emberek" beszólásait.Majd délután megyek és ellátom édesanyámat,aki elesett és nem tud menni,csak mankóval a lakásban.Reggel is munka előtt nála kezdem a napot!(76éves).Eszembe sem jutott,hogy kórházba vitessem.Más! Ha Te nem érzed magad embernek, ám legyen a kórház vágóhíd ,lehet oda menni gyógyulni és kezelésekre járni!
irutavé 2011.12.03 19:02:10
@házisárkány: Ne haragudj de teljesen megdöbbentett a hozzáállásod! Gyermekkorodban amikor beteg voltál,szüleid rábíztak talán a szomszédra,hogy ápoljon?Biztos hogy nem.Pedig biztos nekik is voltak problémáik!(anyagi,nem jó szemmel nézték ha hiányzott a munkahelyéről)Az a véleményem,hogy egy gyermeknek igen is ha kell,pelenkázza a szüleit! Mindenkinek joga van utolsó napjait-heteit szerettei körében leélni! Nem kívánom Neked,hogy elfekvőben fejezd be életed!Nem tudom hány éves vagy,vannak e gyermekeid,mindenesetre drukkolok,hogy nekik más legyen az életszemléletük!Nincs olyan lelkiismeretes orvos,nővér és ápoló aki pótolni tudná a szerető családot!
irutavé 2011.12.03 20:11:57
@Turchi: Bocs ,de nem döngöltem be senkit a földbe!Ez az Én véleményem.Az a felnőtt pedig az Ő édesanyja,édesapja!Tudok olyan szülőkről ,akik éveken keresztül nevelik teljes ellátásra szoruló huszonéves gyermeküket,(pelenkázzák,etetik)!Ez miben különbözik egy felnőtt ellátásától?Mégis mire alapozod,hogy földbe döngöltem a hozzászólót?
Tisztelt blogolók, A fülfájós egyetemista esete kapcsán jutott eszembe, hogy leírom a saját történetünket. Ott ugye mindenki azt tanácsolta, hogy jelentkezzen be a városba, ahol tanul, és akkor el fogják látni. Csakhogy mi a helyzet akkor, ha valaki csak pár napra érkezik egy…..
irutavé 2011.12.01 17:51:54
@Lajszlo: Szerintem nem cseszeget senki. Gondolom édesapád idősebb ember,hiába mondják azt,hogy ne borítsátok fel a programot miatta akkor is jól esett volna neki ha ott vagytok mellette!Saját tapasztalat!Lehet a kórteremben nem lehettetek volna éjszaka, de a váró helyiségben igen,hisz a sürgősségi osztályok éjjel-nappal működnek. Panaszodból hiányolom,hogy első epilepsziás roham volt vagy ismert beteg volt-e apukád? Családon belül is működnie kell az empátiának.
Kedves Praxis Blog! Régóta olvaslak Titeket, a hozzászólókat is, így szeretném, ha elolvasnátok az én történetemet.Fiatal lány vagyok, albérletben lakom a fővárosban. Természetesen a halottak napi négy napos szünetben kezdett el fájni a fülem. Nem tudom kinek volt ilyenben…..
irutavé 2011.11.23 17:35:26
@herpesz: Igen hihetetlen,Hogy szőrös ujjal belenyúlt a füledbe! Ilyen vizsgálati módszer nincs fül vizsgálatnál.Elképzelhető, hogy"szőrös" ujjal fogta meg az úgynevezett "fültölcsért" amit a füledbe helyezett,ezen keresztül nézte meg a dobhártyádat! Nem mindegy hogy idd ki...,vagy vidd ki...!
irutavé 2011.11.23 18:36:26
@herpesz: Nem állapítható meg! A kérdésedre,hogy nem állkapocs gyulladásod lehet, akkor az orvosnak "hivatás tudatból"vagy nevezzük "emberségnek" javasolnia lehetett volna "kivezetés" helyett szájsebészeti vizsgálatot,mert úgy tudom ez az Ő szakterületük! Én nem gondolom,hogy debil vagy,Én csak a kételyeimnek adtam hangot,nem akartam sértő lenni!
Praxis DEOEC Idegsebészeti Klinika 2010.06.24 15:20:00
  Cím:   4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98. Telefon:   +36-52-419-418           +36-52-419-418     E-mail:   Web:   http://www.dote.hu     // Async Rating-Widget…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!       Tisztelt Praxis blog,…..
irutavé 2011.11.19 18:46:32
@Kurvaanyátokat: Orvost kell váltani,vagy vérnyomásmérőt kell venni, akkor minden nap lehet vérnyomást mérni!Én ezt csinálom a családtagjaimmal!Ehhez nem kell fonedoszkóp,csak némi törődés,kevés pénz+idő a szeretteinkre!!
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!       Tisztelt blog!   Az…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!       Korábban több alkalommal…..
    Cím: 2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1. Telefon: +36-28-507-600 E-mail: flor@florhosp.hu Web: http://www.florkorhaz.hu/     // Async Rating-Widget initialization. function RW_Async_Init(){…..
irutavé 2011.11.16 10:38:14
@hamatőr: A Betaloc tabletta vény köteles gyógyszer!Ezt általában napi rendszerességgel kell szedni. Ha önnek infarktus szerű rosszulléte volt,miért csak másnap ment orvoshoz?!Ha végzetes lett volna a rosszullét ,akkor a Hozzátartozók mit írtak volna ide?Hogy a beteg nem szedte a gyógyszerét mért az drága?Az,hogy a szakrendelés ilyen helyen van, nem az orvos hibája.Gondolom sok betegnek ez nem jelent ilyen nagy problémát mint Önnek, Ők ellátásra jelentkeztek,gondolom meg voltak elégedve. Ha Ön orvosi tanács ellenére nem szedi a gyógyszereit az saját magánügye. Nem értem,hogy kerül ide az emberség,empátia!
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis blog! Többször…..
irutavé 2011.11.09 20:06:11
@Droidfigyelő: Igazad van ez eü téma is,de mit tehetünk arról, hogy bekerül egy beteg"bogarasan" azt sikeresen kiirtjuk,majd hazakerül.Majd 2x egymás után visszakerül ugyan olyan tetvesen! Azon kívül,hogy értesítjük a háziorvost nem tudunk mást tenni!Elég problémát okoz megmondani annak akinek bogarai vannak,hogy ne csak magát kezelje le,hanem a környezetét is.Az Én gyermekeim is voltak tetvesek,az iskolában szedték össze,de a tanárok és a védőnő segítségével megoldódott a probléma.Ebben a témakörben élég sok a felvilágosítás és a megelőzésre is felhívják a figyelmet!
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     T. Blog!   A sürgősségi…..
irutavé 2011.11.09 17:07:05
@CatMother: Hozzászólásaid alapján el tudom képzelni,hogyan csinálnád!Itt fejeztem be a veled folytatott kommunikációt!
irutavé 2011.11.09 18:20:59
@tódór piroska: Köszönöm!
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztel Praxis…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!  …..
irutavé 2011.11.01 10:39:01
@egerészölyv:" Érzéketlen aljadék" ! Kicsit durva megfogalmazás!
Praxis Nem jött ki az ügyelet 2011.10.29 06:00:00
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     A nevem annyira nem érdekes,…..