Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.Timi

8 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kultip Hajlítható telefon 2011.11.10 07:36:00
Az OmniTouch (projektoros érintőképernyő) után egy újabb finomságra találtam: hajlítható mobiltelefon! A Samsung fejlesztése az AMOLED kijelző, mely flexibilis...az, hogy mitől extra, érdekes kérdés...talán nyugodtan zsebre tehetjük, leülhetünk benne, és nem lesz baja :)…..
A legújabb kütyük esetében már megszokhattuk, hogy érintőképernyősök. Az OmniTouch esetében egy új lehetőség áll rendelkezésünkre. Egy hordozható kis méretű projektorral és a Kinecthez hasonló kamera használatával bármilyen felőlet válhat az érintőképernyőnkké. Bár…..
Kultip Szerethető Google-funkció 2011.10.26 17:26:00
Legjobb barátunk, a Google újabb szerethető funkcióval bővült. Lehet, hogy ti már ismeritek is, én viszont most fedeztem fel. Hasznosnak mindenképpen hasznos, segítségével megkönnyíthető a neten található fényképek beazonosítása.Lényege: egy kattintással berakhatunk képeket a…..
Kultip Fogyasztói társadalomról 2011.10.20 16:32:00
Egy érdekes dokumentumfilmet találtam, ami az USA példáján mutatja be a fogyasztói társadalom problémáit. Szakértőket megkérdezve mutatja be az elmúlt kb 60 év történéseit, keresve a válaszokat arra, hogy miért alakult így, mi zajlik az emberekben, és miként irányítják ezt.A…..
Radikális változtatás mellett döntött az olasz törvényhozás. Az index cikke szerint az új e-kereskedelmi törvényt a szerzői jogok védelmében hozták.A jogsértő felhasználók büntetése, hogy azonnal megszüntetik az internet előfizetésüket. A problémát abban a pillanatban…..
Egy érdekes német nyelvű cikket találtam, mely az újságírás új lehetőségeiről szól. Az internetre rengeteg adat (politikai változások, háborús helyzetek, klíma változása) kerül fel, mint például a WikiLeaks oldalára. Ezekre épül az ún.…..
Ezt a kérdést teszi fel az az animáció, melyet a youtube oldalán találtam. Érthető vizuális megoldásokkal, és nyelvezettel mutatja be a jelenlegi könyvtárakkal kapcsolatos problémát: a digitalizáció által nem szükséges a könyvek kikölcsönzése. Ennek okát abban látják, hogy…..
Gondolkodtatok már azon, hogy mekkora távolságokat vagyunk képesek áthidalni a fénysebességgel haladó elektromos áram közvetítette jelekkel? Úgy értem, komolyan, belegondoltatok? Üzenetünk másodpercek alatt kerülheti meg az egész bolygót. Ez az egyenlítő mentén 40.075 km-t…..
Kultip 3D a fényképezésben is 2011.09.27 21:42:00
Már többen írtatok a 3D-s lehetőségekről, mely a technológiai fejlődés következtében egyre nagyobb figyelmet követel magának mindennapjainkban. A fotózás történetében is régóta kísérleteznek a fotók manipulálásával, térbelivé tételével, melynek megvalósítása mostanra…..
Kultip Duckipedia 2011.09.23 11:03:00
A wikipedia mintájára készült egy oldal, melynek célja a Disney csoport alkotásainak, munkásságának összegűjtése. A nagyobb témakörök, melyeket feldolgoz: Filmek (játékfilm, mesefilm, animációs film), Képregény (rajzolók, történetek, megjelenések), Biográfiák (személyek,…..
             Az 1936-os modell kifogástalan állapotban van, tökéletesen működik. A 75 éves készülék tulajdonosa időközben elhunyt, és családja úgy döntött, elárverezik az antikvitást. Mindezt nagy reményekkel…..