Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fish14

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Ezzel összefüggésben az Akadémia képviselői azt az álláspontot képviselték, hogy ebben a grémiumban a tagokat egyharmad arányban az Akadémia (három delegált), egyharmad arányban az Akadémiától leválasztott kutatóintézetek (három delegált), fele arányban pedig (hat delegált) a kormány…..
fish14 2019.03.01 06:10:00
@fortin2: "Hékás" Lajosra gondolsz talán? Kb. kicsit gyanús az MH alapján....
A tinik középdöntőjével és apró változásokkal folytatódott a köztévé komolyzenei tehetségkutatója. Ezúttal is kilenc versenyző zenélt péntek este a színpadon, de már nem zongorakísérettel, hanem a Nemzeti Filharmonikusokból alakult kamarazenekarral, ami nem kis feladat elé állította a tapasztalatlan…..
fish14 2016.05.20 21:33:04
Ez az adás tényleg jó volt. De nem találtam írást a legutóbbi, kicsik középdöntőről ezen a blogon, pedig ott volt egy botrányos döntés... A kis Kelemen Gazsi továbbjuttatása, aki zenészek gyerekeként jutott tovább, s arra hivatkozott Szenthelyi, hogy "mennyit fejlődött". Mióta tudod a darabot? - kérdezték. 2 hete, mondta a kisfiú. Csakhogy már jóval korábban játszotta, zenekarral itt : zene.hu/programok/reszletek.php?id=89518 tehát ez nem stimmel. Látszott a zsűrin a kényszeredettség..hogy tovább kell juttatni, de mindenki látta, hogy a többi lány jobb, tehetségesebb és szerényebb is. MIÉRT teszik ezt pont a kicsi gyerekekkel, akik még hisznek a világban, a zsűriben, az igazságban.... nagyon szomorú. Gazsi szüleiről is meg van a véleményem.
Elsőként is örömmel jelentem, hogy megszavazták a zuglói kerékpártárolók megvalósítására írt előterjesztésem.  Még további hatvan előterjesztést tárgyaltunk meg, melyekről alább olvashatnak  - a  teljesség igénye nélkül. A kerékpártárolókat az MSZP-s,…..
fish14 2013.06.26 21:51:00
@xGéza: Elvben igazad van, de: 1. akik voltak ott, nagyon szerették és irtó jól érezték magukat a gyerekek (hála az odaadó óvónői munkának, akik igenis képesek rájuk figyelni, pont ezért fárasztó nekik), 2. sok olyan szülő van, aki munkája miatt nem tudja az otthonlétet megoldani és kényszerül rá hogy táborba adja a gyereket (nincs nagyszülő, stb.)általában csak nagycsoportosokat visznek, vannak 6 éves nagycsoportosok is.... Lényeg, hogy ha már van ilyen lehetőség és az Önkormányzatnak van tábora, akkor fizesse már meg normálisan a pedagógusokat. És mondjuk ne a tanácsadókat-ügyvédeket-újságokat-rokoni, baráti cégeket, kettővel korábbi polgármester egész famíliáját, stb.
Mai nap a ZUG-ról, a kerületben készülő közösségi kertről, erről a lelkes csapatról akartam írni. Erre tessék, Ferdinandy alpolgármester lófejet talál az ágyában. De azért dafke írok a közösségi kertről és a végén az alpolgármester elleni kicsinyes bosszúról,…..
HURRÁ! Végre döntés született közétkeztetés ügyében, a régi új cég a HunGast Mecsek Kft. immár az egész kerületet etetheti. Mivel sajnos úgy tűnik mégsem minden fenékig tejfel, az elmúlt napokban - egy életem egy halálom, mit meg nem tesz a közért egy fatalista képviselő -…..
A  kerületi közétkeztetésre kiírt 5 milliárd forint nagyságrendű közbeszerzési pályázatot a Hungast Mecsek Kft. nyerte. A  fideszközelinek mondott cég, melynek hátteréről itt olvashat, eddig Esztergomból utaztatta a zuglói iskolákba, óvodákba az ételt. A cég…..
Főhet a feje Artur Masnak, a katalán parlament (Generalitat) elnökének. Pártja, a Convergencia i Unió (CiU) ugyan többséget szerzett a november 25-i választásokon, de nem kapott abszolút többséget. 135 helyből 50 helyet szereztek meg a parlamentben. Ez 12 hellyel kevesebb, mint amit…..
Nekem is nagy meglepetés volt a telefon múlt hétvégén, hogy kellene áram, merthogy kész egy fej. Hogymicsoda? Pár hónappal ezelőtt beszélgettem egy apukával a Kerékgyártó játszón, ücsörögtünk napoztunk, jó volt. Még kölcsön is kértem telefonját, hogy felhívjam a…..
Néhány hónappal ezelőtt még viszonylag sokat lehetett hallani arról, hogy az illetékesek mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák a görög pénzügyi kórság kiterjedését az egész kontinensre. A probléma ezzel csak az, hogy a rendszer fenntarthatatlanságának betegségét…..
A Teleki SAGA, a patinás gimnázium igazgatói kinevezésének újabb fordulójához értünk.  Mint azt a gyávák gyülekezete című a Május 31-i testületi ülésről szóló blogposztomban leírtam, az eddigi igazgató, Rudas Péter nem kapott bizalmat, a fideszes képviselők minden…..
Sok lakossági megkeresést kaptam az elmúlt időszakban. Azon okvetetlenkednek a lakosok, hogy  a kerületi polgárőrök miért őrzik folyamatosan a kis terecskét és benne Tisza István szobrát sőt azt merészelik megkérdezni:   mibe kerül ez a kerületnek. Utánakérdeztem. A…..
Varánusz Törd át a falat, Feri! 2012.03.06 05:03:25
A kismagyar valóság Zuglóban egyre szürreálisabb. Papcsák Szeretemzuglót Ferenc ténykedéséről - pontosabban annak hiányáról - most a blikkújságból értesülhettünk: van egy életveszélyes falunk, de őrizzük mintha valami műemlék lenne. Szerintem - újzuglói hagyomány…..
Az elmúlt hetekben több ügyben is megkerestek, illetve értek el hírek hozzám. Ezért a következő ügyekben fordultam hivatalos adatkikéréssel Dr. Papp Csilla jegyző asszonyhoz: Mint képviselő az alábbi szerződéseket szeretném kikérni:   Zugló bora. Megrendelés…..
fish14 2012.03.12 22:40:36
sziasztok, Alant a Zuglói Szülői közösség a zuglói képviselőknek most írt levele a bevezetni tervezett gondozási díj kapcsán. A levélben lévő táblázat igen meghökkentett, mert a nemrég az önkoritól kért és kapott megbízási szerződések között ezek a tételek,…..
Elsőként is az ígért kerületi átvilágítás teljes anyaga:https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B14LttWJ53JmYTQ3NDU4NWQtOGVkMy00NzQ4LWFkNGUtMjYyNDcwNGQ5ZmQy&hl=huKíváncsi vagyok a tanulmányt elolvasván tesznek-e érdemi lépéseket. (Nem…..
Tegnap az LMP pécsi és zuglói önkormányzati képviselői az egyidőben tartott képviselő-testületi üléseken egy-egy a fenti címerrel díszített pólót  ajándékozták Zugló és Pécs polgármesterének. Bár a póló igazából Kovács Balázs aranytollas általános - mindenhez…..
A Clinton adminisztráció vége felé, amikor valami kínos szövetségi botrány kezdett kibontakozni, már csak annyit mondak "it smells like Clinton". Hát, így vagyunk mi is itt Zuglóban. Mert sajnos már nincs olyan hét, hogy ne lenne valami kínos ügy a kerületben. It smells…..
Zugló, - ahogy az eladósodottság elleni országos küzdelemben - úgy  a közterület átnevezésekben „sem rés, hanem erős bástya”.Még alig egy éve hogy átvették a kerület hajójának kormánykerekét, máris  igen messze értek el - mármint az átnevezések…..
Napirend utáni monológ napirend 2011.10.18 14:00:00
szolgálati közlemény: Nincs szebb egy őszi erdőnél.Csatlakozz hozzánk  egy rövid túrára!Október 22, szombat találkozó: Moszkva Tér, (alias Széll Kálmán) a nagy óra alatt 9:30!!! Illetve lemaradóknak : Hűvösvölgy 10:15!!!! Gyermekvasutazás, 4…..
Egy kerületi lakos az óvodai úszásoktatás kapcsán levéllel fordult az összes önkormányzati képviselőhöz. A levelet - természetesen engedélyével - és a válaszomat ezennel közzéteszem. Kíváncsian várom,  - és ha engedélyezik szívesen közzé is teszem -  a többi…..
Ez megvan már?   http://www.magyarhirlap.hu/belfold/pikans_jatszmak_zugloban.html   És hát sikerült egyetlen lendülettel az egész hivatali apparátust, az összes ott dolgozó köztisztviselőt az ellenfelek közé keverni, meggyanúsítani. Lehet, hogy előbb kellett volna belül…..
Forgatókönyv egy dél amerikai tévéfilmhez  : egy vállalkozó megbeszéli a helyi önkormányzat korrupt vezetőivel a tuti bizniszt, majd egyedüli pályázóként ajánlatot tesz a piaci ár töredékén. Mit ad isten, csont nélkül nyer is. Az önkormányzat simán szerződik, a…..
   Az ellenzék megbüntetése, anyagi ellehetetlenítéssel fenyítése az elmúlt évtizedben nem volt szokás a zuglói önkormányzatban. Papcsák Ferenc e téren is újat hozott, a neki "kellemetlenkedő" ellenzéki képviselővel szemben egyből adminisztratív intézkedést foganatosított. Kiosztottak két…..