Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rosal

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző cikkünkben arról írtunk, tápanyagtartalmuk miatt milyen fontos táplálék kiegészítők az algák. Most sorra vesszük azokat az algafajtákat, amelyek nélkül nem makrós a makrobiotikus konyha.WakameNe hiányozzon mindennapi konyhánkból! Ez a leginkább alkalizáló hatású…..
Mindig kérdés, hogyan csempésszük bele ételeinkbe az olyan nagy élelmi értékkel rendelkező algákat. Íme egy szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető változat: Hozzávalók: egy nagy csipet (kb. fél marék) hiziki alga, 2-2 darab gyökeres zöldség, répa, petrezselyemgyökér,…..
Szóval érdekel a capoeira, ez az afrikai eredetű brazil táncművészeti harci játék. Talán már tanulod is egy ideje. Sőt, esetleg az is megfordult a fejedben, hogy egyszer érdemes lenne elutaznod Brazíliába, ahol az igazi mesterek és táncosok élnek. Ráadásul az a hír járja, hogy…..
Makronauta Sztrapacska 2012.03.14 05:55:00
Nem kell szlovák vendéglőbe menni, az otthoni az igazi! Nagyon finom, főként frissen, és nem is kell hozzá sok idő: tapasztalt sztrapacskakészítők szerint mosogatással együtt húsz perc… Gyakorlat kell hozzá, az biztos! Minél többször készítjük, annál könnyebben…..
Makronauta Mákunk van? 2012.02.02 04:35:00
„Kedves háziasszonyok, ha valaki biztosra akar menni, hogy a mák – amiből a mákos tésztát, mákos gubát, rétest vagy bármit csinál, - ne tartalmazzon felületi alkaloidot, akkor áztassa a mákot egy negyed órát langyos, ecetsavas fürdőben, és utána háromszor-négyszer…..
Rosal 2013.05.31 12:11:54
Rosal 2013.06.02 16:39:57
Makronauta Befőzés cukor nélkül 2011.06.16 06:00:00
A gondos háziasszony télire is tartalékol azokból a kincsekből, amik csak nyáron teremnek, így bővíti a télálló gyümölcsök kínálatát. A makrobiotikus konyha kerüli a távoli tájakról származó gyümölcsök és zöldségek fogyasztását, ezeket módjával illesztjük be az…..
A természetes savanyításnak minden nép konyhájában van hagyománya, ez is a zöldségek eltevésének egyik módszere. Ami nálunk a hordóban érlelt káposzta (uborka, paprika, patiszon stb.), az a japánoknál eltevési módszer és gyógyhatás szempontjából például a miszó…..
Rosal 2013.05.21 14:59:21
@Makronauta: Jujj ez nagyon szuper. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az édes tejsavópor /Natura Dénes / is jó hozzá? fel kell hígítani? Sajnos nem tudok szerezni tejsavas savanyúságlevet. ha nem jó a tejsavópor, mivel pótolható?
Mindenképpen megcsinálom. Már annyit kombináltam korábban is, hogyan lehetne télire elmenteni a retket.
Köszönöm szépen a receptet.
Makronauta Tempeh sült, pörkölt 2012.04.04 05:30:00
Ha van kedvünk húsvétkor kipróbálhatjuk a sült tempét, biztos vagyok benne, hogy még a húsevő vendégeinknek is ízleni fog!A tempeh az egyik legjobb növényi fehérje, szójababból készül, természetes tejsavas erjesztési eljárással. Bioboltokban szerezhetjük be, 20-30 dkg-os…..
Makronauta Gabonák és főzésük 2012.05.16 06:35:00
A gabonát a legtöbb kultúrnép mítosza isteni ajándékként ábrázolja, amit az Ég-Atya a Föld-Anyának átadott. Platón szerint a gabonák eredete az ősi atlantiszi korba nyúlik vissza, innen kerülnek el Atlantisz pusztulása után az elvándorló népekkel más-más világtájakra. Az…..
Ez a fogás annyira finom és különleges, bátran tehetjük ünnepi asztalra is! A csicsókát krumpli helyett használhatjuk fel, változatossá teszi az étkezést. Hozzávalók: ½ kg csicsóka, 2 szál köleskolbász, 1 fej hagyma, olaj a sütéshez, ízlés szerint só, tofutejföl, 1-2…..
Brasil! Bál Brazíliában 2010.10.27 02:52:00
@font-face { font-family: "Arial"; }@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }2002. júliusában, pár hete érkeztem Brazíliába. Kollégám az…..
SÜLE KATI Tavaszi blézerem 2009.03.22 18:15:00
Itt a tavasz és ideje kicsit átnézni a ruhatáramat. Kreatív ruháim sorát bővítettem egy új darabbal...                  Nagyon szeretem ezt a sárga gyapjú kis kabátkám, csak már unom. Évek óta…..