Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hanabi97

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valójában egy indiai fűszeres babfőzelékről beszélünk, nevezhetjük bab currynek vagy masalának is. Indiában a hüvelyesekből készült ételeket dalnak nevezik. A fekete és barna lencséből készült fogást dal makhaninak, a vörös lencséből készültet masoor dalnak,  csicseriborsóból készültet pedig chana…..
Több beteg hal meg húsevő baktériumok és más fertőzések miatt, mint autóbalesetben! A döbbenetes adatok mögött a kórházakban tapasztalható pénztelenség áll, kevés a fertőtlenítő, nincs elég mosdó, de az sem használ, hogy a fertőzött beteg szivacsát az ételes hűtőben tárolják. Február óta 53 panasz…..
Öt napon át senki sem kereste azt a beteget, sem a kórház, sem pedig a hozzátartozók, akit vasárnap találtak meg holtan a délpesti Jahn Ferenc kórház 9. emeleti mosdójában. A nyugdíjas korú áldozat még kedden lett rosszul a lepukkant mellékhelyiségben, hiába tartózkodott éppen egy kórházban nem jött…..
Több száz átvert ember tüntetett a KISZ lakótelep postájának bezárása ellen péntek délután. Az MSZP által szervezett demonstráción Kunhalmi Ágnes országgyűlési és Fehér Gábor önkormányzati képviselő mondott beszédet.  A körzet önkormányzati képviselője felszólalásában kiemelte: példás összefogás…..
Nyugodt, konszolidált viszonyokat akar teremteni a XVIII. kerületben Szaniszló Sándor. Ha csapatával együtt bizalmat kap október 12-én, a baloldal közös polgármester-jelöltje újraszervezi a fideszesek által megszüntetett Városőrséget, gyógyszer-támogatási rendszert vezet be az…..
hanabi97 2014.09.13 13:29:33
iszlám és politika Provizórium 2014.07.15 10:35:00
  Nyáron az ember mozogjon, lásson világot. És ősszel is. Meg télen. Meg tavasszal. Ha lehet. Most egy kicsit megint elhallgatok, miután a napokban indulok másfél hónapos üzbegisztáni kerékpártúrára. Valószínű, hogy ezt az időt a pedáltaposás mellett a műemlékek, romok,…..
hanabi97 2014.08.30 18:42:31
@Marusama: Én is éppen ezt várom!
Két éve lejárt szavatosságú és már régen megsemmisítésre ítélt lisztet osztatott ki Húsvét alkalmából a hatvanöt év feletti nyugdíjasok számára Pestszentlőrinc Önkormányzata. Az országgyűlési választások előtt néhány nappal a kerületet vezető fideszes…..
A kilencvenes évek elején az első észak-kelet-szíriai utam során sokat stoppoltam. Úgy vélem a csúcs egy román gyártmányú úthenger volt, amellyel fél nap alatt jutottam a sivatagi Rasszáfából az onnan jó harminc kilométerre fekvő  Raqqába. Jó idő volt (augusztus),…..
Kedves Olvasóim! Mikor eldőlt, hogy fél évre ide szerződök, gyorsan végig gondoltam miből is maradok ki. Sok mindent nagyon sajnáltam, dehát valamit, valamiért. Egy valamit azonban nem sajnáltam. Mégpedig azt, hogy kimaradok a 2014-es kampányból. Persze ezt csak gondoltam, mert…..
hanabi97 2014.04.02 00:21:28
@ghater: Egyáltalán nem iszlamisták. A kormány egyébként.
hanabi97 2014.04.02 00:22:43
@hanabi97: *egyébként szekuláris.
Bödi keleten Kaják 1. 2014.01.24 18:20:53
Kedves Olvasóim! Az elébb élesítettem a múlt heti posztomat, és rögtön itt a másik. A kajákról. Vagyis azok közül egyről. A lepényről. Fényképet már küldtem róla, meg aki járt már Közel-keleten, találkozhatott vele. Nekem mégis meglepetés volt, és meg kell mondani…..
Fogcsikorgató deres időben másfél két órát álltak sorba a kerületi nyugdíjasok az önkormányzat által  kiosztott tartós élelmiszercsomagokért. A sor mérete még az avatott szakembert is meglepte. Elmondása szerint ember emlékezet óta nem látott ilyet. A hétfői nap…..
Bödi keleten hazaértem. 2013.12.21 06:31:20
Kedves Olvasóim!Lassan már két napja, hogy szerencsésen hazaértem, de első körben az itthoniak apa/férj hiányát gondoltam enyhíteni, valamint az utazási fáradalmakat kialvását kényszerítette ki a testem. Szóval az élménybeszámoló szerintem januárban folytatódik. Tervek…..
Bödi keleten Egy klasszikus téma 2013.12.12 06:19:34
Kedves olvasóim! A mai napra egy klasszikus keleti témát dobok fel elsőként. Igen gondolom sokatok, akik már jártak Magyarországtól errefelé, nem lesznek annyira meglepőek a ma elétek tárt fényképek. Igen ma az itteni wc-ről fogok pár képet feldobni. Azért annyit már…..
hanabi97 2013.12.27 22:06:46
Sziasztok! Elérkezett az első itteni hétvégi pihenőnap. Már biztos írtam, a itt a péntek-szombat munkaszüneti nap. Szóval ma nem kell bemenni a munkahelyre. Majd meglátjuk hogy lehet itt eltölteni a munkamentes időszakot. Ebben a decemberi időszakban még nincs nagy gond, mert csak…..
Örülünk, Vincent? A kőleves 2013.12.26 11:43:14
A feltétel nélküli alapjövedelem koncepciója eddig Magyarországon civil kezdeményezés volt (leszámítva Szili Katalin határozati javaslatát). Ezúttal azonban az MSZP is lecsapott rá: Braun Róbert a Népszabadságban hirdetett radikális háborút az egyenlőtlenség és a szegénység…..
hanabi97 2013.12.26 20:39:12
         Állítólag egyszer megkérdezték Nadia Comanecit, hogy vajon nagyon nehéz dolog-e dupla hátraszaltót ugrani a gerendán.  Nem -  válaszolta Comaneci - az vagy könnyű vagy lehetetlen.          Schiff András is így van…..
Hamarabb, mint szokás - de ez legyen a legkisebb gond - a XVIII. kerületi önkormányzat a szocialista képviselők múlt heti beadványára a kerületi óvodákban elkezdte az évvégi jutalmak kifizetését. - Három év óta első alkalommal végre jutalomnak is nevezhető összeget kapnak az…..
hanabi97 2013.12.13 00:22:22
Hogy merre haladnak az egyiptomi események, nem jósolnék. Még az sem biztos, hogy haladnak. (Már ha haladásnak valamiféle rendszer-evolúciót tekintünk.) A szunnita vallástudósok elitjének viszonyulása azonban beszédes.  A témában a Muszlim Testvériség spiritus rectora, a…..
Sziasztok!   Fura jelenet tanúja voltam ma egy CBA-ban.Két dolgozó vásárolt valamit, beálltak a sorba, kifizeték az árut, majd odasétáltak a legközelebbi biztonsági őrhöz, aki tételesen ellenőrizte, hogy a blokkon pontosan azok az áruk szerepelnek-e, amit elhoztak.Mindezt…..
hanabi97 2012.07.09 23:11:57
@Píter:

Engem sosem követnem a DM-ben az őrök, csak állnak ott lecövekelve.
hanabi97 2012.07.09 23:18:44
@hanabi97: *követnek.
„Ebédeltünk, amikor egyszer csak közölte, ugyan elvált, de van valakije, akit ugyan nem szeret, de van” – a vallomás hidegzuhanyként éri Levélírónkat, aki egy elég zűrös pasi hálójába került. Beígért névnapi virágok maradnak el, majd a pasi a saját gyerekét…..
Nietzsche szerint a görög tragédián keresztül a néző az élet fenséges mélységeibe pillanthat bele. A Felperzselt föld ehhez hasonló úton jár, hiszen a nagy ókori sorsdrámák világát a Közel-Kelet viszályoktól terhes poklába helyezi, és így kristálytiszta tükröt tart az…..
hanabi97 2011.11.19 04:41:46
@-hz-: Számomra igazából csak a film vége rontott az értékéből. Teljesen hihető emberi drámának tűnt, aztán kiderült, kicsoda igazából Abu Tarek. Bár eléggé megdöbbentem, de valami kevésbé hatásvadász befejezést szerettem volna.
Sziasztok! Van olyan anime rajongó aki nem ismeri az Inuyashát? Szerintem nincsen hiszen a Naruto-hoz és Bleach-hez hasonlóan ez is egy eléggé felhype-olt sorozat bár szerény véleményem szerint ez azok közé az animék közé tartozik ami meg is érdemli a hype-olást. Ma tehát az…..
 Professzionális önéletrajz....* Egy nagy szocialista vállalatnak voltam az igazgatója. A reggeli kávémat egy szexi titkárnő készítette, munkába fekete kocsival jártam. Egyszer utánam jöttek, hogy adományozhatna a cégem 10 ezer forintot az egyik Központi Bizottsági tag…..
hanabi97 2011.09.28 02:23:30
Figyelemmel kísérem Kertész Ákos botránnyá vált kijelentését, miszerint... „A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a…..
hanabi97 2011.09.27 02:31:48
@Aurelia54: Bár vigyázná a lépteinket! Mert lehet, hogy a szakadék felé tartunk. Most nagyon elkelne az égi segítség.