Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LooPhas

1 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egeret szült a Kúria - röviden ezt történt hétfőn, miután a testület jogegységi döntésében kimondta, van olyan, hogy devizahitel. Miklós barátommal úgy döntöttünk, hogy közösen merengünk egyet ezen a híren, részint mert mindketten írtunk már a témáról, részint mert…..
LooPhas 2013.12.17 21:19:29
@$pi$: Igazad van, ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT akartam írni...
LooPhas 2013.12.18 11:45:42
@kvadrillio: Az idézeteid akár igazak is lehetnek, de ez sajnos nem változtat semmit, mert a világ már csak ilyen, tele van disznóságokkal!
Kitör valahol egy háború, bekövetkezik egy természeti katasztrófa, vagy csupán bal lábbal kel fel egy hongkongi bróker és a pénzed máris nem ér annyit, mint egy nappal korábban! Fura egy világ ez, de ebben élünk! Ez nem mentség arra, hogy miért írtál alá egy olyan szerződést, amiről kifejezetten tudni lehetett, hogy kockázatos! Sőt, egyáltalán nem volt kötelező hitelt felvenni!
A tiédhez hasonló logikát követve be kéne szüntetni az egész bankrendszert (még a nemzeti bankok is spekulálnak az árfolyammal), de a tőzsdét sőt az egész pénz- és tőkepiacot!
A másik megoldás - ez az amit a magyarok többsége nem képes megérteni - hogy így-úgy elfogadjuk a létező világ szabályait és törvényszerűségeit (törvénytelenségeit) és megpróbálunk alkalmazkodni hozzá.
Én is sok mindenben szívesen változtatnék, támogatnék is értelmes kezdeményezéseket a világ jobbá tételére, de ennek semmiképpen nem az a módja, hogy ha nem jön be egy kockázatos lépésem, akkor a világon akarjam leverni a port!
LooPhas 2013.12.18 19:32:42
@deflorator: "A törvények nem axiómák. Simán meg lehet változtatni bármilyen törvényt. "

Civilizált jogállamokban UTÓLAGOSAN nem lehet ilyet tenni! Sajnos valószínűleg elképzelni sem tudod, mi lenne akkor, ha visszamenőlegesen csak úgy mindent fel lehetne rúgni, de megsúgom: totális káosz, amelyben te is visszasírnád a mostani rendszert!!
A hozzád hasonlók - sajnos rengetegen vagytok - hozzáállásából sajnos világosan látszik mi itt a probléma: azt hiszitek, hogy csak egyfajta igazság létezik, (és ez mindig azonos azzal, ami éppen nektek a legkedvezőbb). De a világ ennél sokkalta bonyolultabb, csak sajnos ezt nektek nem tanították meg sem a szüleitek, sem az iskoláitok, sem pedig a szeretett politikusaitok. És pontosan ezért tart ott ez az ország, ahol tart, mert a többség tudata megragadt egy sosemvolt álomvilágban.
Elegem van a devizahitelesek megmentéséből. Szolgálati közleményként azonnal pontosítok is, mert természetesen józan ésszel nem ellenezhető, hogy a hiteleik visszafizetésével kapcsolatban nehéz - sokszor tragikus - élethelyzetbe került polgártársaink felelősségük elismerése…..
... de hagyományos értelemben nem is mellettünk. Hétköznapi szempontból nézve a döntést jogosan feltételezik sokan, hogy a Kúria a bankok mellett foglalt állást. Ha madártávlatból nézzük, akkor viszont hamar be kell látni, hogy a Kúria elsősorban a magyar jog alapján döntött,…..
LooPhas 2013.12.16 22:07:11
@Huncutkukac: Abszolút megértelek, de tényleg! Én is ki lennék bukva, de erősen valószínű, hogy azért TUDNÁM ÉS ÉRTENÉM, hogy a helyzet azért vált ilyenné, mert - akár önhibámon kívül - nem tudtam tartani az eredetileg vállalt kondíciókat!
Sajnos az élet ilyen durva játékszabályokkal van tele, mondok egy másik sztorit: egy ismerősömet a NAV 300 ezerre büntette amiatt, hogy nem őrizte meg a több évvel korábban vásárolt céges számlatömb számláját! Vagy ott van egy másik ismerősöm, aki egy tök indokolatlanul kint felejtett 30-as sebességkorlátozó táblánál 67-el hajtott és emiatt kétszázezret kellett perkálnia. Durva az is, hogy egyik partnerem azért nem jut hozzá évek óta a SAJÁT TULAJDONÚ üzlethelyiségéhez, mert az oda ILLETÉKTELENÜL beköltöző családot a kilakoltatási MORATÓRIUM MIATT egyszerűen nem lehet kitenni. Aztán ott vannak, akik vagy a válság, vagy kókler befektetési tanácsadók, vagy saját kapzsiságuk és butaságuk miatt óriási pénzeket buktak a tőzsdén, netán a válság előtt vettek drága ingatlant, ami ma milliókkal, tízmilliókkal ér kevesebbet. Soroljam még?
Ilyen az élet! Akkor sem biztos hogy jól jársz, ha minden szabályt betartasz, de ha nem tartod be, akkor nagyobb valószínűséggel fogsz rosszul járni!
Sajnálom...
LooPhas 2013.12.16 22:19:18
@Szelid sunmalac: Csupán arról feledkezel meg, hogy az eltelt években volt infláció is, az évekkel, évtizedekkel későbbi összegek nem ugyanazt érik, mint korábban. ÉS a lényeg: ha ilyen jól kiszámoltad és uzsorahitelnek minősíted, akkor miért vetted fel? Tán pisztolyt tartottak a fejedhez és köteleztek a hitelfelvételre? Úgy tudom, csak cselekvőképes, felnőttkorú polgárok kaphattak hitelt, akik tudtak írni olvasni! Bocs a szándékos cinizmusért, de érthetetlen, hogy ha most mindenki olyan okos pénzügyi és jogi kérdésekben, akkor miért van ennyi bajba jutott hiteles?
Egyébként baj szerintem is van, de nem az "uzsorakamat", meg az egyoldalú emelések, hanem a munkanélküliség, az alacsony bérek, a gyenge forint, a rossz légkör, a kilátástalanság és a képtelenség annak beismerésére, hogy "hibáztam, én is felelős vagyok"!
LooPhas 2013.12.17 00:12:54
@Szelid sunmalac: "a letezo osszes kozul a legkedvezobb konstrukcio is 11,5% thm neven fut, mikozben 132,35 szazalekkal tobbet kell valojaban visszafizetni"

Ne haragudj, de nagyon benéztél valamit: kérlek vedd a kezedbe a szerződésedet, minden esetben ÉVES KAMATOKRÓL VOLT SZÓ!!!
Hallottál már kamatos kamatról? Na ezért lesz a végén 132,35 százalék. De minden infód megvolt ahhoz, hogy ezt már az elején kiszámoljad!
Bocs!
Rendkívüli politikai nyomás alatt dönt a Kúria jogegységi tanácsa a devizaalapú hitelek ügyében. Döntésüknek ezért nemcsak a jogi eljárások kapcsán van tétje, kiderül majd az is, demokratikus jogállam  maradt-e az ország vagy sem. Ha igen, akkor már most jó eséllyel…..
LooPhas 2013.12.15 21:57:33
Végre egy igazán korrekt és racionális összefoglaló, tisztelet a Szerzőnek! Bármekkora is a "hitelkárosultak" fájdalma, sajnos az igazság a blogban világosan vázolt okok miatt nem az ő oldalukon van! Kockáztattak és buktak. Ennyi! Mielőtt fröcsögnétek, hadd mondjam el, hogy 2004-ben én is vettem fel 10 évre 10 milliót - igaz én jobban bíztam az euróban, ezért kisebb a bukta. Ha úgy tetszik én is "meg voltam tévesztve" hiszen a hitelfelvételkor szinte biztosra vettem, hogy 5-6 év múlva már nem lesz árfolyamkockázat, mert az euroövezet tagjai leszünk. Nem így történt, és ebben nem az elmúltnyócév és nem is Gyurcsány vagy Orbán a hibás, a világgazdasági válság messze túlmutat rajtuk!
2004-ben a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen változások lesznek a gvilágban, de TUDTAM HOGY VAN ÁRFOLYAMKOCKÁZAT! Tudtam, hogy sokkal több a rizikó, mint ha forinthitelt vennék fel, de a jóval kedvezőbb lehetőségért vállaltam ezt a senki előtt nem rejtegetett kockázatot. Kockáztattam és buktam! Bár kiszámoltam, hogy 2012 novemberében jött el a pont, amikor ténylegesen rosszabbul kezdtem járni, mintha annak idején a forinthitelt választottam volna. Addig - bár az eredetihez képest brutálisan megnőtt a havi törlesztőm - előnyben voltam. Pár hónap múlva lejár a hitel, ha jól számolom 67 ezer forinttal fogok többet visszafizetni, mintha ugyanannál a banknál forinthitelem lett volna. Ezt akár elenyészőnek is nevezhetem. Szerintem sokan mások is így állnak, legfeljebb sohasem számolták ki...
Persze aki a válság kitörését követően vett fel devizahitelt, az lehet hogy sokkal rosszabbul járt. Mélyen sajnálni azonban nem tudom őket, mert nyilvánvaló a saját felelősségük, ők ugyanis már nem hivatkozhatnak arra, hogy elképzelni se tudták a hatalmas árfolyamváltozást és a pénzügyi-gazdasági környezet totális megváltozását.
Szóval a blogíróval értek egyet, pedig én is "károsult" vagyok.
Sőt totálisan elhibázottnak, már-már nemzetellenes bűncselekménynek tartom azt a hecckampányt, amit a kormányzó párt az elmúlt években a bankok ellen folytatott, és amellyel szerencsétlen, bajban lévő és buta hitelesek tömegeit tette még butábbá, ahelyett hogy a blogíróhoz hasonlóan racionális érvekkel jött volna elő és az elhibázott ál-intézkedések helyett valódi segítséggel.
Vajon miért nem hallok senkit a hitelkárosultak közül, aki totálisan ésszerűtlen és kivitelezhetetlen "igazságosztás" helyett például erősebb forintárfolyamot követelne!!??
Számoljátok csak ki, hogy mennyivel lenne kevesebb a törlesztőtök, ha a forint-euró árfolyam nem 300, vagy a HUF-CHF nem 250 körül lenne, hanem mondjuk úgy mint a Gyurcsány-kormány utolsó évében (2009), azaz 265 EUR és 175 CHF!!!
Ehhez képest a kormány az elmúlt 3 és fél évben mindent elkövetett, hogy gyengítse a forintot. Számoljátok csak ki, de tényleg, hogy a vitatott egyoldalú banki kamatemelésekkel, vagy a gyenge forinttal buktunk-e többet?
És még egy dolog, ami kikívánkozik belőlem, mert irritálóan sötét és buta aki ilyet állít: "a bankok el akarják venni az otthonomat, kitesznek az utcára"!
1. Az otthonod akkor a tiéd, ha kifizetted! Amikor beköltöztél nem volt annyi pénzed, hogy kifizesd,(épp ezért vettél fel hitelt) tehát a lakás nem lehet teljesen a tiéd. Akkor kié? Igen, bizony a banké (is)! Ez így logikus és semmi igazságtalanság nincs ebben.
2. Szerintem ha valaki - akár önhibáján kívül - bajba kerül, nem tudja fizetni a lakása törlesztőjét, akkor nem a csodában kell bízni, hanem - akár veszteség árán is - menekülni kell a konstrukcióból. Minél korábban teszi ezt az ember, annál kisebb lesz a vesztesége! Az otthont bizony el kell adni, kisebbre, vagy rosszabb minőségűre cserélni, vagy akár visszamenni az albérletbe, mert ha csak arra van pénz, akkor nincs mit tenni... De ülni a hitellel terhelt "otthonban" és várni a csodát, az "igazság" helyreállítását, ez nem más, mint egyenes út az adósságspirálba. Éppen ezért életveszélyes a kormányzat hozzáállása, mert évek óta élteti a reményt azokban, akik számára nincs remény, mert valójában átgondolatlanul vágtak bele az egészbe, betett nekik a válság, vagy irtózatos pechjük volt, vagy - bocsánat a kifejezésért, szimplán naivak és hülyék voltak!
Ha van felelőssége a bankoknak, akkor talán pont az, hogy boldog boldogtalannak adtak hitelt, de itt is felmerül a kérdés, hogy az állami szabályozók és a pénzügyi felügyeletek sem akadályozták ezt, sőt az akkori és a mai kormánypártok is ezerrel vették fel a devizahiteleket. 2002-2010 között (elmúltnyócév) a Fidesz (első kormányzása idején vált lehetővé a devizahitelezés) egyetlen parlamenti felszólalásában sem kelt ki a bankok gyakorlata ellen, sőt a fideszes önkormányzatok és honatyák élen jártak a devizában való eladósodásban.
Egyelőre ennyi!
"Most csak a tükörben állok, nézek rám, és csak nézem,Fura, nem én vagyok, és nem értem, miért nem...Olyan kicsik a csaták, csak a szavak nagyok,Amíg a völgyvidékek élén egyedül vagyok." (via) Üzent nekünk Feri a fészbúkon, aszongya rájött mi a baj. Mer'hogy ő ilyen nagy…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
LooPhas 2012.01.09 18:14:35
Nem csak unalmas, de mélységesen sajnálatos, hogy a kommenetek jelentős része még mindig a zsigeri gyurcsány-ellenességről szól. Pedig észre kellene venni, hogy amíg az "elmúlt8évezés" nem szűnik meg, addig illúzió a fidesz megdöntésében reménykedni. Amíg észérvek helyett továbbra is inkább a tudatosan manipulált érzelmek vezérelnek, addig a fidesz marad a nyerő!
Ami Gyurcsányt illeti: nemrég maga Semjén doktor ismerte be egy interjúban, hogy politikai feladat volt a GYF elleni kaktergyilkosság. Be kellene tehát végre látni, hogy az "elmúlt8éves" vádak nagy része ugyanúgy hazugság volt, mint a többi - mára nyilvánvaló - fideszes maszlag. Továbbra sem kell szeretni Gyurcsányt, tarthatjuk megosztó személyiségnek, de látni kell a tényt, hogy az "erkölcsi hullává" tévő propaganda nem volt más, mint Orbán mindenáron való hatalomakarásának gátlástalan és hazug eszköze. Abból, amit ma bűnként Gyurcsány nyakába varrnak, gyakorlatilag semmi nem állja meg a helyét. Aki manapság Orbánt hazugnak tartja, annak illene legalább gyanakodnia, hogy hátha nem csak a szakértelmükről, a profizmusukról és a tisztességességükről állítottak hamisat, hanem az ellenfeleikről is.
Ha valaki venné a fáradságot és végignyálazná 2004-től a hírarchívumokat, gyorsan kiderülne, hogy abból, amit ma bűnként Gyurcsány nyakába varrnak, gyakorlatilag semmi nem állja meg a helyét, az csupán lejárató koholmány és nettó aljasság.

1. Ami a trükkök százait illeti: bármennyire is hihetetlen, de a politika MINDENÜTT jórészt trükkök százaiból áll. Orbán önös hatalmi érdekből el akarta hitetni, hogy ez nem így van, hogy elég csak őt akarni és akkor minden azonnal tisztességes és tökéletes lesz. A tény az, hogy Fidesz-propaganda által felfújt ügyekről (pl. autópálya-építések elszámolása) a 2006-os választások előtt nyilvános diskurzus folyt. Gyurcsány nem hazudott és nem titkolt el lényeges adatokat a 2006-os választások előtt (vagy legalábbis semmivel nem szépítette jobban a képet, mint ahogy bármely fejlett demokráciában teszik egy választási kampány időszakában. A "hazudtunk éjjel-nappal" szimbolikus és erős túlzás volt, ismerősi körömben senki sem tudja megmondani, konkrétan mit is hazudott GYF!. Valaki mellesleg egyszer azt merészelte mondani: más a kampány és más a kormányzás! Na ki?) Mellesleg baromi nagy erőlködéssel mindeddig nem sikerült egyetlen olyan trükköt sem találni, ami ne fért volna bele a jogállami keretekbe (nem úgy mint ma!). Szóval nem történt semmi törvénytelen és ezt közvetett módon azóta bírósági ítélet is kimondta! Sajnos az orbáni gyűlöletkeltés és tudatos árokásás miatt az ország még ma sem képes a saját fejébe sulykolt tévhitek helyett a tényekkel szembenézni. Pszichológiai alapelv: gyűlölni sokkal könnyebb, mint értelmesen gondolkodni. (10 éve erre építkezik a fidesz) 2006-ban sok-sok nagyságrenddel voltunk messzebb a csődtől mint ma!

2. az őszödi beszéd a trágárságon és teátrális (de az adott körben indokolt) túlzásokon kívül nem tartalmaz semmi vállalhatatlant, aki ennek ellenkezőjét állítja, az vagy nem olvasta el a teljes szöveget, vagy abszolút nem ért a politikához).

3. a növekvő hiány és adósság miatti kétségtelen reformkapkodásról és bénázásról azóta kiderült, hogy több nálunk jóval fejlettebb és akkor még mintaországnak számító állam kormánya sem tudta jobban uralni a helyzetet, pedig nem is volt nekik olyan mindennek keresztbe tevő, destruktív ellenzékük, mint GY.F.-nek)

4. a Nabucco vs. Déli-Áramlat vitában (ami miatt a túlzott oroszbarátság vádjával házalta végig a külképviseleteket a Fidesz, elérve egyebek mellett hogy az amerikaiak is elpártoljanak Gyurcsánytól), nos ebben a vitában az élet nemrégiben végül a volt kormányfőt igazolta!

5. a "Gyurcsány elmebeteg" vád gusztustalansága tisztességes emberek számára azonnal nyilvánvaló volt, mára ezt a vádat már senki nem veszi komolyan, ellenben O.V.-ről makacsul tartja magát egy grazi pszichiátriai kezelés elmélete.

6. Az "elmúlt 8 év" alatt minden hazug mantra ellenére nem ment tönkre az ország, sőt MINDEN statisztikai számítás szerint 2002-2010 között összességében (tény hogy egyre romló tendenciával), de jelentősen nőtt az életszínvonal, hatalmasat fejlődött az infrastruktúra és nőtt a gazdaság (igen, a hiány is!). Éppen az volt a fő baj, hogy a kormány az ország valós lehetőségeinél többet osztott vissza a társadalomnak. Olyan mértékű és minden érdemi eredményt felmutatni képtelen romlás nem volt a 8 év alatt, mint az utóbbi másfélben. Az emberek mindig telhetetlenek (különösen a magyarok) de tény, hogy a 2010-es választások előtt magasabb volt az életszínvonal, mint 2002-ben. Az elképesztő ellenzéki destruktivitás és antipropaganda miatt ezt persze csak kevesen érezték így, de ettől még tény.

7. Hamisak a "kifosztották az országot és ellopták az emberek pénzét" vádak is! Nem állítom, hogy nem voltak disznóságok, de azt igen, hogy semmivel sem kirívóbbak, mint az első fidesz-kormány idején, vagy mint bármely más nyugati demokráciában. Ahol sok közpénz van, ott mindig előfordulnak visszaélések. (Biztosíthatlak, ez most sincs másképp!) A különbség annyi, hogy a fideszes disznóságokat a szőnyeg alá söpörte a poltpéteri ügyészség, a ballibes balhékat pedig az ártatlanság védelmének totális semmibe vételével verette nagydobra a fidesz! Minden kételkedőt kérek, hogy gondolkozzon el a következőn: miképpen lehetséges egy szinte totális kormányzati kontroll alatt lévő országban, hogy másfél év alatt jóformán egyetlen elmarasztaló ítéletet sem sikerült produkálni, egyetlen lényeges új ügyet sem sikerült feltárni, ellenben több régiről kiderült, hogy inognak a bizonyítékok. Vajon hogy lehet, hogy az óriási szájtépés ellenére, másfél éve egyetlen csontvázat sem sikerült előszedni a szekrényekből? Számoljátok csak össze hány ballibes politikus elleni perről tudtok? 10-15? Elkezdjem sorolni az első fidesz éra alatt napvilágot látott ügyeket?

Mellesleg nem akarok egyetlen szoclib politikust sem felmenteni: aki valóban bűncselekményt követett el (és még nem évült el), az pártállásától függetlenül igenis viselje a következményeket! A gond itt is inkább az agymosás: van néhány felkapott sztori és ez úgy van a fejekbe táplálva, hogy "ellopták a Zemberek pénzét, kifosztották az országot". Közben Kaja Ibrahimról, Josip Totról, Ezüsthajóról, Millenárisról, Tokajról mélyen hallgatunk. (A lista sokkal hosszabb, aki kéri, annak küldök linket.)

A ballib sok mindent rosszul csinált, sok kárt is okozott, de leginkább azzal bizonyította be a kormányzásra való alkalmatlanságát, hogy képtelen volt útját állni a fideszes hazugságoknak és a nyilvánvaló eredményeit sem tudta megfelelően kommunikálni.
Re-publika Agymosás: rendőrterror 2011.12.30 19:29:00
Ezzel a sorozattal a társadalom tudatmintájába mélyen beégetett tévhiteket próbálok megcáfolni, vagy legalábbis árnyalni. Tisztában vagyok azzal, hogy ez nehéz feladat lesz, mivel az elmúlt évtizedet érintő jónéhány esemény megítélése mögött nem a tények és észérvek,…..
Orbán Viktor 2006. december 14-én a Heti Válasznak adott interjújában arról beszélt, hogy ha sikeres lesz a Fidesz népszavazási kezdeményezése, akkor „a koalíciónak megoldást kell találnia a bizalmi válságra — szakértői kormány vagy előrehozott választás…..
LooPhas 2011.12.29 19:22:31
@we: már megint csúsztatsz, ahogy ez nálatok tipikus...
Arra a vádadra reagáltam, miszerint GYF szalonképtelen. Érveket hoztam fel ez ellen. Lécci jussatok már el végre odáig, hogy elolvasás után a zsigeri indulatok helyett megpróbáljátok ezeket higgadtan végiggondolni és csak aztán megválaszolni. Tény, hogy ez valamivel nehezebb, mint csúsztatással, mellébeszéléssel megkerülni a válaszadást. Ebben kétségtelenül profik vagytok, de én tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy mit gondoltok akkor, amikor nem a belétek sulykolt mantrákat visszhangozzátok.
LooPhas 2011.12.29 20:14:08
"1. Pannon puma. Minket irigyel Franciaország és fél Európa. Dübörög az ország. Fizetett hirdetésként a Volksfreiheit-ban a választások előtt."

Tipikusan szar kampányszöveg, pont olyan mint a mai fideszes hülyítések. Kóka szerintem is jobban tette volna, ha kimarad a politikából.

"2. A választások után: trükkök százai, csak a világgazdaság példátlan pénzbősége mentett meg minket a csődtől. Nem az ország közvéleménye, hanem a pártkatonák előtt. Kétségtelenül őszinte volt. A saját emberei előtt, akik akkor is megéljeneznék, ha közéjük lövetne."

Bármennyire is fura, de a politika MINDENÜTT jórészt trükkök százaiból áll. Orbán önös hatalmi érdekből el akarta hitetni veletek, hogy ez nem így van, hogy elég csak őt akarni és akkor minden azonnal tisztességes és tökéletes lesz. Mellesleg baromi nagy erőlködéssel 2006 óta nem sikerült egyetlen olyan trükköt sem találnotok, ami ne fért volna bele a jogállami keretekbe (nem úgy mint ma!). Szóval nem történt semmi törvénytelen és ezt közvetett módon azóta bírósági ítélet is kimondta! Sajnos az orbáni gyűlöletkeltés és tudatos árokásás miatt az ország még ma sem képes a saját fejébe sulykolt tévhitek helyett a tényekkel szembenézni. Pszichológiai alapelv: gyűlölni sokkal könnyebb, mint értelmesen gondolkodni. (10 éve erre építkezik a fidesz) 2006-ban sok-sok nagyságrenddel voltunk messzebb a csődtől mint ma!

"3. Ki idézte elő az általad említett növekvő hiányt és adósságot? Miközben: lásd 1. pont."

Nos, bármennyire is szeretnéd, messze nem csak a Gyurcsány-kormány! Ennek a története jóval hosszabb, mint ami ide elfér, de ha érdekel szívesen küldök linket!

"4. Az oroszbarátság vád valóban hülyeség volt a Fidesz részéről."

Nocsak, valami, amiben végre egyetértünk!

"5. Van, aki szerint Orbán beteg (lásd a saját bejegyzésedet), van, aki szerint Gyurcsány. Van ilyen."

Gyurcsány "betegsége" nem tette Európa lenézett szégyenfoltjává ezt az országot, kormányzása alatt végig - őszöd és október 23. után is - sokkal jobb volt a nemzetközi megítélése, mint Orbánnak az utóbbi másfél évben.

"6. Az elmúlt 8 évben sajnos tönkrement az ország. Az életszínvonal az 1970-es évek szintjére esett. Infrastruktúra alatt nem tudom, mit értesz. Esetleg: BKV, MÁV, 4-es metró."

Badarság, a fideszes agymosás hatása! Akkor sem igaz, ha a fölemlegetett dolgok között tényleg vannak erősen vitathatók. A ballib azzal bizonyította be leginkább a kormányzásra való alkalmatlanságát, hogy képtelen volt útját állni a fideszes hazugságoknak és a nyilvánvaló eredményeit sem tudta megfelelően kommunikálni. Az emberek mindig telhetetlenek (különösen a magyarok) de tény, hogy a 2010-es választások előtt magasabb volt az életszínvonal, mint 2002-ben. Való igaz, hogy elsősorban az elképesztő ellenzéki destruktivitás miatt csak kevesen érezték így, de ettől még tény.

"7. A 2000-es évek közepére lényegében mindent eladtak, amit el lehetett adni. Ekkor kezdődött az ország második eladósítása (az első: 1980-as évek). A 2002-es kb. 50%-ról néhány év alatt 80%-ra nőtt a nemzeti jövedelem arányos közadósság. Ha eladunk mindent, közben jelentősen nő az adósságunk, azt vannak, akik kifosztásnak nevezik.
Jogerős ítéletek nincsenek, hisz egy-egy BKV-s, MÁV-os, Kőkefés, 4-es metrós, Teréz- és Erzsébetvárosos, stb, stb. maffiaper nem biztos, hogy lefut 1-1,5 év alatt. Várjuk ki a végét."

Másfél éven belül szerintem is lesznek jogerős ítéletek, de hogy kik lesznek a vádlottak padján, abban nem biztos hogy egyetértünk. Mellesleg, aki az evalóban bűncselekményt követett el (és még nem évült el), az pártállásától függetlenül igenis viselje a következményeket! A gond itt is inkább az agymosás: van néhány felkapott sztori és ez úgy van belétek táplálva, hogy "ellopták a Zemberek pénzét, kifosztották az országot". Közben Kaja Ibrahimról, Josip Totról, Ezüsthajóról, Millenárisról, Tokajról mélyen hallgatunk. (A lista sokkal hosszabb, ha kéred küldök linket.)
LooPhas 2011.12.30 15:11:52
@Balkó:
Szerinted miért van az, hogy másfél év alatt kínkeservvel sem tudott a Fidesz olyan ügyet kreálni, amivel bizonyíthatná, hogy az előző kormány bűnöző volt? Ha képes lennél racionálisan gondolkodni te is belátnád, hogy a felelősségre vonás ígérete kizárólag az ellenfél kriminalizálását és gyűlölködés fenntartását szolgálta. Sajnos a hozzád hasonlóknak ehhez tényekre semmi szükségük.
A tények nehéz dolgok, a vak gyűlöletnél jóval nehezebbek, ugyanis gondolkodásra késztetnek. Ami 2006 októberét illeti számtalan cáfolhatatlan tényadat van arról, hogy bár valóban történtek rendőri túlkapások, a fideszes "rendőrterror-elmélet" nem állja meg a helyét! A fideszes propaganda lazán összemosta az Astoriánál tartott békés tüntetést és az előtte-utána történt randalírozást. A média ehhez sajnos komoly segítséget adott!
Kevesen tudják, de attól még tény, hogy Révész Máriuszt pl. 2 és fél órával a naggyűlés vége után verték fejbe, még kevesebben, hogy az azonosítójelvényeket a rendőrség évek óta nem használta egyetlen tömegrendezvényen sem! Ez azért nagyon fontos, mert a fideszes "a kormány rátámadt a nemzetére" című mese jórészt az azonosítók hiányán alapszik! Sorolhatnám a hasonló tényeket, de ez a blog most éppen nem erről szól.
Csupán azt akarom mondani, hogy ha valóban meg akarjuk érteni hogy miért tartunk ma ott ahol tartunk, ahhoz nem csupán az elmúlt másfél év totális csődjét és hazugságait kell látnunk, hanem annak összes előzményét is, onnan kezdve hogy a "haza nem lehet ellenzékben"! Orbán legnagyobb bűne nem a 2010 óta tartó ámokfutás, hanem a permanens gyűlölet és a hazugság agymosás általi normává tétele.
Pár héttel ezelőtti posztom címe egészen új értelmezést nyer, ha valaki elolvassa a Képviselő Funky elemzését a Demokratikus Koalíció tagtoborzó klipjéről, ami eddig ismeretlen mélységeit mutatja be a politikai gagyinak. Amatőr munka, de nagyon, és ezt most nem jó értelemben…..
LooPhas 2011.12.21 20:46:52
@DeMarco: @DeMarco: "Még ennyi év után sem bírod megérteni az erkölcsi n(h)ulla kifejezést?"
A Fidesz antidemokratikus hajlamairól elég gyorsan lehullt a lepel (miként arra jóelőre sokan figyelmeztettek) és ma már csak a nagyon szemellenzős fanatikusok számára nem nyilvánvaló, hogy a Fidesz bizony rengeteget hazudott ellenzékben és alaposan félrevezette a választókat (no és ezt folytatja azóta is hogy kormányon van). Ahogy a szakértelmükről kialakított mantráról kiderült, hogy lószart sem ér, úgy szép sorban a többi lufijuk is ki fog bukkani. Így egyebek mellett pl. be fog bizonyosodni, hogy a Gyurcsányt "erkölcsi hullává" tévő propaganda sem volt más, mint a mindenáron való hatalomakarás gátlástalan és hazug eszköze.
Ha valaki venné a fáradságot és végignyálazná 2004-től a hírarchívumokat, gyorsan kiderülne, hogy abból, amit ma bűnként Gyurcsány nyakába varrnak, gyakorlatilag semmi nem állja meg a helyét, az csupán lejárató koholmány és nettó aljasság.
1. Gy.F. nem hazudott és nem titkolt el lényeges adatokat a 2006-os választások előtt (vagy legalábbis semmivel nem szépítette jobban a képet, mint ahogy bármely fejlett demokráciában teszik egy választási kampány időszakában. Valaki mellesleg egyszer azt merészelte mondani: más a kampány és más a kormányzás! Na ki?)
2. az őszödi beszéd a trágárságon és teátrális (de az adott körben indokolt) túlzásokon kívül nem tartalmaz semmi vállalhatatlant, aki ennek ellenkezőjét állítja, az vagy nem olvasta el a teljes szöveget, vagy abszolút nem ért a politikához)
3. a növekvő hiány és adósság miatti kétségtelen reformkapkodásról és bénázásról azóta kiderült, hogy több nálunk jóval fejlettebb és akkor még mintaországnak számító állam kormánya sem tudta jobban uralni a helyzetet, pedig nem is volt nekik olyan mindennek keresztbe tevő, destruktív ellenzékük, mint GY.F.-nek)
4. a Nabucco vs. DéliÁramlat vitában (ami miatt a túlzott oroszbarátság vádjával házalta végig a külképviseleteket a Fidesz, elérve egyebek mellett hogy az amerikaiak is elpártoljanak Gyurcsánytól), nos ebben a vitában az élet nemrégiben végül a volt kormányfőt igazolta!
5. a "Gyurcsány elmebeteg" vád gusztustalansága tisztességes emberek számára azonnal nyilvánvaló volt, mára ezt a vádat már senki nem veszi komolyan, ellenben O.V.-ről makacsul tartja magát egy grazi pszichiátriai kezelés elmélete.
6. Az "elmúlt 8 év" alatt minden hazug mantra ellenére nem ment tönkre az ország, sőt MINDEN statisztikai számítás szerint 2002-2010 között összességében (tény hogy egyre romló tendenciával), de jelentősen nőtt az életszínvonal, hatalmasat fejlődött az infrastruktúra és nőtt a gazdaság (igen, a hiány is!). Éppen az volt a fő baj, hogy a kormány az ország valós lehetőségeinél többet osztott vissza a társadalomnak. Olyan mértékű és minden érdemi eredményt felmutatni képtelen romlás nem volt a 8 év alatt, mint az utóbbi másfélben.
7. Hamisak a "kifosztották az országot és ellopták az emberek pénzét" vádak is! Nem állítom, hogy nem voltak disznóságok, de azt igen, hogy semmivel sem kirívóbbak, mint az első fidesz-kormány idején, vagy mint bármely más nyugati demokráciában. Ahol sok közpénz van, ott mindig előfordulnak visszaélések. (Biztosíthatlak, ez most sincs másképp!) A különbség annyi, hogy a fideszes disznóságokat a szőnyeg alá söpörte a poltpéteri ügyészség, a ballibes balhékat pedig az ártatlanság védelmének totális semmibe vételével verette nagydobra a fidesz! Minden kételkedőt kérek, hogy gondolkozzon el a következőn: miképpen lehetséges egy szinte totális kormányzati kontroll alatt lévő országban, hogy másfél év alatt jóformán egyetlen elmarasztaló ítéletet sem sikerült produkálni, egyetlen lényeges új ügyet sem sikerült feltárni, ellenben több régiről kiderült, hogy inognak a bizonyítékok. Vajon hogy lehet, hogy az óriási szájtépés ellenére, másfél éve egyetlen csontvázat sem sikerült előszedni a szekrényekből? Számoljátok csak össze hány ballibes politikus elleni perről tudtok? 10-15? Elkezdjem sorolni az első fidesz éra alatt napvilágot látott ügyeket?

A Fidesz csúnyán becsapott mindenkit és apránként bizony ki fog derülni az összes disznóságuk, pl. a 2006 októberi "rendőrterroros" manipulációjukról stb. Épen azért akarják magukat ilyen már-már öngyilkos elszántsággal bebetonozni a hatalomba, mert pontosan tudják, hogy ellenkező esetben a vádlottak padjára kerülnek!
Várom az érdemi elemeket tartalmazó ellenérveket, az üres fröcsögésre, dühödt tehetetlenségre immunis vagyok!
Vége a hisztinek: Orbán Viktor politikai, gazdasági és kommunikációs szmpontból is megbukott. Évtizedes hazudozásai után most koppan a medence alján. Így jár az az ember, aki minden reformra azt mondta, hogy nemzethalál: a tandíj is, a vizitdíj is, a kórházi napidíj is. Meg az…..
LooPhas 2011.11.25 17:00:31
Az ma már világosan látszik, hogy a fidesz gátlástalanul végighazudta az elmúlt másfél évet, ideje észrevenni, hogy az elmúlt 8 évről és Gyurcsányról alkotott kép is hamis, mert az orbáni gyűlöletpolitika gátlástalanul meghamisította!
A közhiedelemmel ellentétben
- nincs semmi konkrétum arra, hogy Gyurcsány hazudott volna (aki tudja konkrétan miben is áll GYF hazugsága, kérem írja meg!)
- bírósági ítélet bizonyítja, miszerint nem volt olyan adat, amit a 2006-os választások előtt a szocik eltitkoltak
- az államadósság nem amiatt keletkezett, mert ellopták a pénzt, hanem mert felelőtlenül és fedezetlenül a mi jólétünkre költötték
- a költekező, adósságnövelő programot a fidesz egyhangúlag megszavazta 2002-ben
- az "elmútnyócévben" nem volt több korrupciós ügy, mint egy átlagos kormányciklus (pl.1998-2002) idején, bár tény, hogy ügyesen fel lettek fújva!
- a szociális népszavazás egy hatalmas demagóg csalás volt, amelyhez sajnos az alkotmánybíróság is asszisztált, s amelynek a levét most issza a kormány
- a fidesz ellenzékben minden követ megmozgatott, hogy a kormány munkáját ellehetetlenítse, külföldön befeketítse, ezzel a gazdasági megítélésünket lerontsa
- 2010-ben Bajnaiék nem hagytak csontázakat a szekrényekben (hiába állította a Fidesz, ezt azóta sem tudta bizonyítani!)
- másfél év alatt kínkeservvel sem tudott a Fidesz olyan ügyet kreálni, amivel bizonyíthatná, hogy az előző kormány bűnöző volt, a felelősségre vonás ígérete tehát csak a gyűlölködés fenntartását szolgálta.
Mindez nem jelenti azt, hogy a ballib 8 év alatt ne vétett volna komoly hibákat a kormányzásban, de épp az elmúlt másfél év a legjobb bizonyíték arra, hogy bizony nem olyan egyszerű dolog kormányozni.
Orbán legnagyobb bűne nem a 2010 óta tartó ámokfutás, hanem a permanens gyűlölet, a hazugság és az agymosó mítoszgyártás.
Michael Knight Bőr, az van... 2011.11.24 21:36:00
A siker láthatatlan - jelentette ki a minap az Unortodox Közgazdaságtan Lánglelkű Apostola. És ezúttal kivételesen tényleg egyet kell értsünk vele: valóban láthatatlan. Éppen, mint a császár új ruhája.Van az a pont, amikor már a szómágia sem megy. Amikor már a Fidesz B-közép…..
LooPhas 2011.11.25 11:02:18
"még mindig a Fideszről gondolják az emberek, hogy a legkissebb rossz. A többiek kukában vannak régen" - írta valaki fentebb.

Ez itt a legfőbb a baj! Sajnos olyan mértékű agymosás történt 8 év alatt, amit a társadalom képtelen hatástalanítani. Az egész hazai blogszférára jellemző, hogy orbán-szimpátiától függetlenül szinte mindenki fintorog az MSZP-től, Gyurcsánytól, meg az elmúlt nyócévtől. Sokan a balosok közül is húzzák a szájukat, utálkoznak a liberálisok, gyűlölködnek a nem fideszes "autonómok" és azok is, akik másfél év után immár beismerik, hogy a fidesz becsapta őket, nem ezt várták a kétharmadtól!
Pedig ha azt ma már világosan látjuk, hogy a fidesz gátlástalanul végighazudta a 2002 óta eltelt időszakot, akkor miért nem vesszük észre, hogy az elmúlt 8 évről és Gyurcsányról alkotott kép is hamis az orbáni hazugságoknak és sértett gyűlölködésnek köszönhetően.
Félreértés ne essék, nem akarom felmagasztalni a szoclib kormányzást, mert valóban követtek el komoly hibákat is! De vajon tényleg tönkretették az országot? Tényleg kirívóbban loptak, csaltak és hazudtak, mint bárhol másutt a politikában? Tényleg elmebeteg népellenes bűnöző Gyurcsány?
Végeztem egy mini közvéleménykutatást ismerősi körömben és kiderült senki sem tudja megmondani, konkrétan mit is hazudott GYF! Utánanéztem a neten és képzeljétek: nincs egyetlen konkrétum sem! Sőt kiderült, hogy egy bírósági ítélet közvetve kimondta, nem volt olyan adat, amit a 2006-os választások előtt eltitkoltak volna! Az EU által is jóváhagyott statisztikákból egyértelmű, hogy nem a szocik, hanem a Fidesz hazudott a választóinak, amikor a "rosszabbul élünk, mint négy éve" szlogennel kampányolt, ugyanis éppenhogy jobban éltünk, sajnos jobban annál, mint az ország lehetőségei engedték volna! Nyolc év alatt egyébként minden hiba ellenére összességében példátlan mértékben nőtt az ország GDP-je és az emberek életszínvonala, s még jobb is lehetett volna, s főként jobban érezhettük volna, ha a fidesz nem uszít folyamatosan. (Kérem senki se anyázzon addig, amíg nem vesz elő egy táblázatot GDP és jövedelem adatokkal!)
És a többi hazugság:
- tény, hogy az adósság nem amiatt keletkezett, mert ellopták a pénzt
- tény, hogy nem volt több korrupciós ügy, mint egy átlagos kormányciklus (pl.1998-2002) idején, bár tény, hogy ügyesen fel lettek fújva! (Jogerős ítélet alig lett azóta.)
- Tény, hogy a szociális népszavazás egy hatalmas demagóg csalás volt, amelyhez sajnos az alkotmánybíróság is asszisztált, s amelynek a levét most issza a kormány.
- Tény, hogy 2010-ben Bajnaiék nem hagytak csontázakat a szekrényekben!
- Tény, hogy másfél év alatt kínkeservvel sem tudott a Fidesz olyan ügyet kreálni, amivel bizonyíthatná, hogy az előző kormány bűnöző volt, a felelősségre vonás ígérete tehát csak a gyűlölködés fenntartását szolgálta.
- Számtalan cáfolhatatlan tényadat van arról is, hogy bár 2006-ban valóban történtek rendőri túlkapások, a fideszes "rendőrterror-elmélet" nem állja meg a helyét! A fideszes propaganda lazán összemosta az Astoriánál tartott békés tüntetést és az előtte-utána történt randalírozást. Kevesen tudják, hogy Révész Máriuszt pl. 2 és fél órával a naggyűlés vége után verték fejbe, még kevesebben, hogy az azonosítójelvényeket a rendőrség évek óta nem használta egyetlen tömegrendezvényen sem, ami azért fontos, mert a fideszes "a kormány rátámadt a nemzetére" című mese jórészt az azonosítók hiányán alapszik.
Mindezzel csupán azt akarom mondani, hogy ha valóban meg akarjuk érteni hogy miért tartunk ma ott ahol tartunk, ahhoz nem csupán az elmúlt másfél év totális csődjét és hazugságait kell látnunk, hanem annak összes előzményét is, onnan kezdve hogy a "haza nem lehet ellenzékben".! Orbán legnagyobb bűne nem a 2010 óta tartó ámokfutás, hanem a permanens gyűlölet és a hazugság agymosás általi normává tétele.
Ahhoz, hogy bármi is megváltozhasson, szembe kell nézni az elmúlt évtized valós történelmével, aztán ha lehiggadunk és kijutunk a szarból, akkor majd az egész XX.század hamis és fel nem dolgozott magyar történelmével.
LooPhas 2011.11.25 12:17:32
@Alf: Te szimplán buta vagy!

Lécci áruld már el, Nyugat-Európában, vagy az USÁ-ban mely szocialista/kommunista kormányok tehetnek a magyarországinál jóval magasabb adósságállományokról?

Az ilyen sötétekkel az a baj, hogy fogalmuk sincs a világ működéséről, mert számunkra az egytlen és legnagyobb egység amiben képesek gondolkodni, az max. a Kárpát-medence.
Varsó totális elpusztítását már a háború kitörése előtt elhatározták a németek. Az 1,3 millió fős tetszetős küllemű nagyvárosból 130 ezres, jelentős tranzitforgalmat lebonyolító germán kisvárost akart a Führer. Felbecsülhetetlen értékek pusztultak el a harcok idején. A…..
LooPhas 2011.10.16 19:41:40
Tapasztalom, hogy a mai Varsóról itthon nagyon elavult a kép (vagy nincs is). Krakkóba még csak-csak eljutnak a magyarok, de Varsóba legfeljebb üzleti útra. Pedig Varsó elég érdekes hely lett, akit érdekel itt megnézhet néhány képet: http://re-publika.net/index.php/tudta/542-varso-regen-es-ma-

Peter__Blau "Igazából az a döbbenet..." - ez rendszerint így van, a legtöbb diktátor hatalomra jutásához tapsolt a nép, sőt még akkor is megvolt a lelkesítő támogatás, amikor a józan szemlélő már szörnyülködve figyelt, mert a baj már nyilvánvaló volt. A jelenség érdekessége, hogy a diktátorok bukása után a lelkesedő tömeg hirtelen eltűnik, csak egy kis töredéke emlékszik arra, hogy valaha is a rendszer támogatója volt! Így lesz a 2/3-os fülkeforradalmárokkal is...
Bár sokan meg vannak győződve az ellenkezőjéről, én szeretem és ismerem is hazámat. Szeretem továbbá a játékos tudáspróbákat is, így amikor egy ismerősöm szólt, hogy statisztálni megy a "Magyarország szeretlek" című új vetélkedőbe, és tartsak vele, örömmel…..
Gréczyblog Orbán és Polt 2011.10.01 07:59:00
Kedves Olvasó! A fotó 1993-ban Miskolcon készült. Jelzi, hogy az álló, éppen beszélő személynek semmi köze nincs ahhoz az emberhez, aki a balján ül világosbarna zakóban. Csak és kizárólag a véletlen műve, hogy ez egy Fidesz-rendezvény, és hogy Polt Péter, mert ő az, aki…..
LooPhas 2011.10.03 02:08:09
Van néhány olyan visszatérő elem, amire az elmúlt évben már többször elhangzott a válasz, ám a hatékony propagandának köszönhetően mégsem tudatosodott az emberekben. Több kommentelő (és a közvélemény túlnyomó része) a rendőri azonosítók hiányát mintegy annak beismerésének tekinti, hogy a hatalom tudatosan készült valamiféle erőszakra. Nos, aki látott ilyen jelvényt, az tudja, hogy az alján van egy ötjegyű szám, amelyet másfél méteres távolságból már alig lehet elolvasni, egyébként is eléggé életszerűtlen, hogy tömegoszlatás közben bárki is ennek elolvasásával szeretne foglalkozni. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a közvélekedéssel ellentétben nincs összefüggés a jelvény hiánya és a 2006. október 23-i ünnepség között. A helyzet az, hogy előtte 16 éven keresztül senkit nem zavart, hogy a bevetési ruhán nincsen jelvény. Egyetlen labdarúgó mérkőzés biztosításánál sem volt a rendőrökön jelvény, demonstrációk biztosításán soha nem volt rajtunk jelvény és ez korábban soha nem volt probléma. Mellesleg Európa rendőrségei közül többnél a bevetési öltözeten szintén nem kell jelvényt viselni. Ennek az az oka, hogy a csapaterőben való bevetésnek pont az a lényege, hogy itt a rendőr alapvetően személytelenné válik. Ez így van mindenütt a világon. Itt a rendőr személytelen, mert parancsra cselekszik, nem saját elhatározásából. Tehát az egyéni azonosításnak jóval kisebb a jelentősége.
Ha mindezt tekintetbe vesszük, jól látható, hogy a jelvény hiánya - még ha egyébként vitatható is a dolog - szándékosan lett az első pillanattól kezdve hatalmasra fújva.

A másik visszatérő dolog az időpontokkal való maszatolás: kirívó példa erre Révész Máriusz esete, ha szeretnétek többet tudni, olvassátok el a republika.hu-n "Révész Máriusz furcsa esete" című cikket. (főoldalon jobbközéptájt)
LooPhas 2011.10.03 09:21:22
@FILTOL: "a sisakon és a zubbony hátán elhelyezetett szám" - írod.
Én 5 éve végig azt hallotam, hogy a rendőrök ruháján nem volt rajra a JELVÉNY! Leírtam mi a helyzet ezzel, erre te most egyéb feliratok hiányával jössz! Ez a maszatolás!

potyus: "miért nem hivatkozott erre az egyszerű magyarázatra senki?"
- Hivatkoztak magas rangúak is, többször, több helyen, de egyrészt az indulatok erősebbek voltak, másrészt a médiát az ilyen tények sajnos nem érdekelték. Egyébként igazad van, a ballib fatálisan ügyetlenül és erőtlenül kommunikált évekig (és még most is)