Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szng

9 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felmerülhet minden olvasóban a kérdés, miért pont ez az elős tíz cikk az oldalunkon? Annyit érdemes tudniuk, hoga FB statisztika három paramétert vesz figyelembe: az elérések számát, a kattintások számát, és hogy hányan osztják meg ill. kedvelik az egyes cikkeket. Itt a kattintásokat vettük most…..
A Gyógyszer.Ész FB oldalon sajnos nem lehet tematikus csoportosítást létrehozni. Ezért itt adunk 1 kis segítőt az orvoslás fontosabb ágazatairól, ahová a cikkek, témák tartoznak, kapcsolódnak. Szív-érrendszeri betegségek Tüdő és légutak betegségei Csontok, ízületek, izmok betegségei…..
  A Gyógyszer.Ész FB oldalon most megjelent Helicobacter - Parkinson-kór cikkhez egy rövid komment. Sokáig nehezen volt elképzelhető, hogy a "nem fertőzéses", tehát pl. szív-érrendszeri, idegrendszeri, pszichés és egyéb csoportba sorolható betegségek okai, kiváltó tényezői között kórokozó…..
Dr. Székely Gábor vagyok, gyógyszerész. A FB-n Székely-Nagy Gábor néven, és a zenélés,írás terén is. 40 év munakatapasztalattal a hátam mögött indítottam el a FB-n az azonos nevű oldalt. Több mint 20 évet foglalkoztam betegedukációval. Régebben orvosi kiadóként a "Képzett Beteg Könyvek" sorozatott…..
Magyar zenekarok közül talán az Omega volt a legközelebb az áhított világhírhez, ami végül sohasem jött össze nekik. Pedig többször is ott álltak a siker kapujában, de végül csak nem tudtak belépni rajta. Hiába turnézták körbe a világot és lettek népszerűek…..
A multinál végzett munkával kapcsolatban az egyik leggyakoribb kritika, hogy „pofára megy” az ember megítélése és nem a valós teljesítmény számít. Valóban hasznos-e egy „Dráma és Színjátszás” gyorstalpaló elvégzése és sikeres lenne-e Antigoné csoportvezetőként? Mai…..
Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs.…..
Írta: Kulcsár Attila Hosszú sorokban kígyóztak a Hamletek, a Szag-múzeum bejárata előtt, japánok, oroszok, németek, amerikaiak, egy magyar turistabusz utazói is, akik megváltották a drága jegyeket, és egy szűk előcsarnokban zsúfolódtak össze. Itt le kellett adni a…..
Nem nagyon akartam én folytatni ezt a sorozatot, mert ugyan elsőre-másodikra még viccesnek tűnt azt bemutatni, hogy Orbán faragott magának néhány töklámpást és szegény, szerencsétlen értékválságban szenvedő társadalmunkkal beszavaztatta őket a parlamentbe, de úgy a…..
„A beszéd miatt tápláljuk azt az illúziót, hogy az emberek szabadok…” Cioran Lassanként időszerű volna, hogy ennek a mondatnak a jelentőségéről, fontosságáról valaki felhomályosítsa Tarlós Istvánt és az ő budapesti adó-ámokfutását kétmilliárd forintos megbízás…..
  Tudom, hogy lassan már bődületesen unalmas téma, hogy lerágott csont lassan + hogy a csapból is folyik. Mégsem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá pár mondat erejéig.  Itt volt ugye ez a Hullócsillag Születik című "minden sarkon tehetségkutatás" tematikájú műsor. És az…..
Szati első beküldése (ami nem is olyan régen jött, de megtetszett, és most gonoszul kirakom) rögtön igen szép darab.A napokban ismét rákaptam a JAG - Becsületbeli ügyek című sorozatra.Az egész sorozaton érződik, hogy több fordító dolgozott rajta, sőt akár egy epizódot is…..
Íme, évadösszefoglaló posztsorozatunk utolsó darabja, különösebb meglepetést ez sem fog okozni a valóságshow-k és a hamisítást ipari mennyiségben űző köztévé esztendejében. Az első három részt itt, itt és itt lehet elolvasni, jövőre veletek, ugyanitt. Október A hónap az…..
Elveszett Dalok Karácsonyi fények 2011.11.20 15:51:00
 A gyerekek nevettek, zajongtak, izgultak már nagyon. Anya és apa igyekezett volna, hogy díszítsék a karácsonyfát, de valaki folyton be akart kéredzkedni a szobába…- Csak itt hagytam az autómat… -- Inni kérek! –- Nekem meg pisilni kell – így a…..
Elveszett Dalok Volt egyszer egy... 2011.10.01 13:20:00
Nem találom régi írásomat, hát leírom újra, csak a Ti kedvetekért…Egyszer… már régen nem laktam a Bethlen-udvarban, de mégis visszahúzott a szívem. Hát igen, bevallom, így van ez, gondolom mindenkivel aki visszagondol azédes gyerekkorra. Utólag minden megszépül, és…..
Elveszett Dalok Hotel 2011.09.23 19:44:00
 Hát nem vagyok egy nagy hoteljáró, mondhatnám kilel tőle a hideg - persze azért ez sem igaz... emlékszem a legszebb az volt, amikor egyszer, tán az Interben (?) volt egy állásinterjúm egy nyugati gyógyszercéggel, még úgy 89-90 körül, és elmentem egy piros vastag, magasnyakú…..
Elveszett Dalok Csók a metrón 2011.09.17 14:08:00
Metróval járok mindennap, mint annyi munkába menő társam, nincs is ebben semmi különös az égvilágon... Nyáron kevesebben vagyunk, ám ahogy beindulnak az iskolák, a reggeli metró a heringesdobozhoz hasonlít ismét.A történet kicsiny, ám különös mégis. Fél nyolc felé még…..
Elveszett Dalok Ki vagyok?* 2011.09.17 13:18:00
 A közelmúltban egy kedves barátom néhány napig nem volt jelen itt a virtualitásban. Gondoltam, én, mint szószátyár, közléséhes ember - kipróbálom ugyanezt. Önkéntes módon tűntem el, nem kommunikáltam senkivel három napon át.  Ezt egy kísérletnek szántam. Nem…..