Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Robert

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek (ha valaki esetleg ismeri, attól elnézést kérek, de persze a hozzászólást szívesen veszem): "Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a…..
A mostani szűkös időszakban, amikor a bankok a pénzügyi nehézségeik miatt egyre jobban behúzzák a féket és szigorítottak a hitelezés feltételein, egyre nagyobb szerep hárul az állami támogatásokra, pályázatokra. Jelen pillanatban azonban kevés a nyitott pályázati lehetőség,…..
Előző blog bejegyzésben arról esett szó, hogy milyen hatást gyakorol a pénzügyi lehetőségek beszűkülése a vállalkozások és a társadalmi szervezetek életére. Igazából arra lehet következtetni, hogy várhatóan mindkét szegmens "élete" nehezebb lesz az elkövetkező…..
Válság van – ez folyik a tévéből, újságokból és minden más médiából is. A pénzügyi források beszűkülése, a kamatok emelkedése miatt más forráslehetőségeket kell felkutatni a gazdasági szereplőknek. Erre nyújtanak lehetőséget pl. a különféle pályázatok.…..
Mielőtt rátérünk mai blog témánkra – ami egyébként egyik kedves olvasónk ötlete volt – egy kérdést szeretnék feltenni: Ön szerint, ha elkészít és bead egy pályázatot, akkor már célegyenesben van és nyugodtan hátradőlhet a székében?  Persze, hogy…..
Sokszor kérdezik tőlem, és sok esetben merül fel a téma, hogy vajon egy pályázat elkészítéséhez igénybe kell-e venni küldő pályázatíró segítségét avagy nem, vagyis mindenki inkább saját maga készítse el a vissza nem térítendő támogatásra szóló…..
2008. április 14-től lehet benyújtani a Nemzeti Energiatakarékossági Program energiatakarékossági pályázatait, melynek keretén belül a lakosság energiahatékonysági beruházásait, valamint a megújuló energiafelhasználás ösztönzését támogatják. Az idei évben rendelkezésre…..
Néhány évvel ezelőtt, ha szerettünk volna találni egy pályázati kiírást még nem volt egyszerű dolgunk: egyszerűen nem volt információnk még arról sem, hogy megjelent a pályázat, ha pedig valahogy mégis tudomást szereztünk róla, akkor nagy kérdés volt, hogy hogyan szerezzük…..
egykor(i)iskola Nyílt nap 2008.02.28 16:57:00
Postaládámban a mai napon 68 db (!!!) szórólap hívja fel a figyelmemet a mikrotérségi tudásközpont nyílt napjára. Nagylelkű önkormányzatunk példamutató segítőkészséggel állhat a nyomdai megjelenés mögött, ha mindenkink ennyi jutott.Az elmúlt években szerény grafikai…..
 A hazai pályázatírás történetében az eddigi legnagyobb csalási kísérletre derült fény az elmúlt héten. A mintegy 900 millió forintos csalási kísérlet szereplői: egy pályázatíró cég és 140 mikro- és kisvállalkozás. Nézzük meg röviden, mi is történt! Adott…..
Sok visszajelzést kaptam, hogy az elmúlt néhány hétben elhanyagoltam a blog írást. Nos akik így vélik, azok előtt meg kell hogy hajoljak, teljesen igazuk van. Ígérem a jövőben jobban fogok figyelni és sokkal gyakrabban írok. Az igazság az, hogy elmúlt hetekben egy új termék, egy…..
A héten részt vettem egy tájékoztatón, ami – számomra – nagyon érdekes és izgalmas volt. Sportszerető ember lévén azt gondoltam, hogy a hallottakat megosztom itt a blogban is, hátha fontos és hasznos információkról esik szó. Bár a program korábban is ismert volt…..
Azok, akik már részt vettek az Első Nemzeti Fejlesztési terv keretében EU-s pályázatokon (2004-2006. között), azok már tudhatják, hogy a pályázat kiírói különösen nagy figyelmet szentelnek a projekt megkezdésének időpontjára. Ez egyébként nem csak az EU-s hanem más…..
Olvasom a minap az interneten, hogy már az EU-ban is megfigyelhető az a tendencia, hogy a vissza nem térítendő támogatások mellett (helyett) egyre inkább előtérbe kerülnek a visszatérítendő támogatások (ilyenek pl. a kamattámogatásos hitelek stb.) a mikro- kis- és…..
A napokban jelent meg az a pályázat, amin a mikrovállalkozások finanszírozását majdan elvégző hitelközvetítők jelentkezhetnek, ezek kiválasztása fog megtörténni. Ez egyébként az ún. JEREMIE program egyik - első - pillére (JEREMIE programot az EU hívta életre, aminek…..
Az októberi, első pályázati csomagban zömmel önkormányzatok, azok társulásai, egyházak és non-profit szervezetek pályázhatnak, minden területen az adott régió egyedi sajátosságainak megfelelően. Külön kiírás jelent meg a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben megvalósuló…..