Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Járaszám

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jay Leno csapata kitalálta, hogy interaktívkodnak kicsit a benzinkúton és akit rá tudnak venni egy kis karaoke-ra benzin pumpálás közben, annak állják a cehhet. Egy állati jó fej házaspár volt az első: Őket be is hívták énekelgetni: Awwww...
Kreatív rendőr basztatás.  ..
Járaszám 2013.05.12 12:12:54
@Megoldó: A globális felmelegedés meg a buzik sara, mi?
A miatt a szabályhozókat basztatsd.
Járaszám 2013.05.12 12:13:47
@kávébabszemjankó: Jah, aztán kaphat ő is egy fehér rózsát Orbántól.
Új MÁV blog Elégedetlen utas 2012.08.04 08:53:27
Attila egy igazi elégedetlen utas, állandóan a MÁV-Startot zaklatja. Télen fázik, nyáron melege van, nem tetszik neki, hogy büdös a vonat, illetve hogy késnek a járatok és még a műszaki állapotok elleni is szót emel. A viccet félretéve, a következő jó hosszú levélben…..
Járaszám 2012.08.04 14:37:50
Az utóbbi hetekben gyakrabban sikerült utaznom vonattal, és meg kell valjam picit jobban éreztem magam, mint korábban.
Ami nem jelent sokat, hisz felfejlődtek a kissé kellemetlen szintre, valamint az érzés egy részét a nosztalgia számlájára írhatjuk.
Mert ugyanis nem teljes hosszon IC-n utaztam ha lehet, inkább átszálltam személyre féluton. Tudjátok arra a csupakék öreg vagonos személyekre. Majdnem üres vagonban (egyszer fél órán kersztül csak a kalauz volt néha-néha a társam a vagonban) tökig lehúzott ablakok mellett zakatolva a ruganyos régi bőrüléseken elterülve, lábbelit levéve feltéve a lábam tiszta élvezet a zárt IC dobozok tömött és fülledt hangulata után. Mindkettő ugyanolyan retkes, csak a régi vagonoknak ez jobban áll, az ablakuk rozsdásabb főként. Napnyugta után az antik vagonok hunyorgó fényei is hozzáadnak a hangulathoz. Nem is beszélve arról, hogy a három majdnem üres vagont húzó villanymozdony úgy süvített, hogy azt hittem kiesünk a sínről. Csak kicsivel volt lassabb átlagban mint egy IC.
És mellesleg kedves és segítőkész kalauzokkal találkoztam! Komolyan! Csak egy volt közülük morcos képű.
Ééés! Persze késtek rendszeresen, de bevárták egymást a vonatok! Esküszöm!
Nyáron csak javasolni tudom legalább részben a régi személyekkel utazást, tiszta nosztalgiahangulat, hosszabb távon kombinálva az IC-vel, hogy azért mégis odaérjünk.
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Járaszám 2012.08.04 11:35:59
A mindegyhova hozzáállásért én sem rajongok, főleg ilyen fiataltól aki hirtelen változtatja a hangulatait és még keveset tapasztalt, nem nagyon tudja mit akar, de azért van ötletem.
Lehet, hogy volt már itt, nem olvasom végig a kommenteket.
Egy további lehetőség szerintem, hogy befejezed amit elkezdtél, feltéve, hogy nem teljes érdeklődésvesztés az oka a geológiából kiábrándulásnak, hanem más, mondjuk praktikus megfontolások mint pl. logisztikával azt gondolod jobban lehet keresni.
Ha még érdekel feleannyit legalább mint gimiben, akkor befejezheted és kereshetsz doktoranduszi pozíciót külföldön. Olyan helyen, ahol ezt meg is fizetik, mondjuk Skandináviában. Norvégiáról nem tudok, de Dániában és Svédországban egyszerű megélhetést biztosít kis megtakarítással (nagyjából átlagfizut adnak, teljes állásban, állami alkalmazotti státusszal). Szükség esetén bizonyos helyeken akár két ember is megél egy doktoranduszi fizuból, persze nem nagy lábon, de nem is nélkülözve. Persze lehet más pontja is a világnak ahol nem kell fizetni a kutatótanonci pozícióért, rá kell keresni.
Svédországban a bányászat miatt (vasérc, északra koncentrálódik), Norvégiában az olajipar miatt vannak lehetőségei egy geológiai érdeklődésű embernek (feltételezem más országokban is folyik bányászat : ) és ott is képeznek ehhez szükséges geológus szakembereket).
Az ottani doktorira nem úgy kell tekinteni mint ahogy Magyarországon látjuk, ott nem akadémikus hanem iparközelibb mint tisztán elméleti a doktoranduszképzés. Felvételi sincs, csak pályázat. A gyakorlatban aktuálisan szükséges területekre vannak kutatási projektek, nem kis számban főként a (pénzes, nagyon pénzes) vállalatok pénzelik a kutatást, az állam kisebb részét adja. Így praktikus tudást szed fel az ember, el sem tudja kerülni a kapcsolatépítést az iparba, a doktoranduszok jó része nem is marad egyetemi kutató területen hanem pozíciót ajánlanak nekik a projektben részt vevő cégek. És nem unalmas adminisztratívat, hanem érdekes szakmait.
És mindezen idő alatt jól megél az ember, kötelező nemzetközi konferenciákra utazni (nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek a túristáskodáson felül), a szakma elméleti részével, tágabb területen tanul érdekeseket, szűkön alkalmazza hasznot hajtva, és némi egyetemi létből fakadó további előnyök is adódnak.
A nyelvet közben is el lehet sajátítani, vannak ingyenes tanfolyamok. Persze előny a helyi nyelvtudás, de legalább a produktív angol (bár találkoztam már olyannal aki egyiket se tudta kezdéskor).
Ha rajongtál a geológiáért annyira, hogy még a szülőknek is ellentmondtál akkor melegen ajánlanám megfontolni ezt az opciót. A logisztika, főleg OKJ nem összemérhető egy izgalmas és fontos geológiai karrierrel.
világevő Vietnam íze videón 2012.02.22 11:00:00
Nem szeretek túl sok idegen anyagot közzétenni itt, főleg, ha lenne saját is egy témában, de ez a videó annyira profin összefoglalja és bemutatja a vietnami gasztronómiát, és annak a mindennapokat uraló mivoltát, hogy közkinccsé kell tennem, aki ezt látja, szerintem sürgősen…..
Járaszám 2012.02.22 14:51:23
Saigon, 30-35 fok:
kepfeltoltes.hu/120222/IMGP1522_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez csak szimplán aranyos, fejlődő alapanyag:
kepfeltoltes.hu/120222/IMGP2464_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megnéztük hol és mit eszünk, így nem is lett semmi bajunk. A sajátos húskezelési, mosogatási gyakorlatuk és a madárinfluenzajárvány ellenére sem.
Nagyon finom kajáik vannak.
Vietnamba el kell menni, végigjárni a Mekong deltától kezdve a hegyekig Sapa-ban. Szép túra, változatos.
Megjelent ugye a Thunderbolt a Macek oldalán, az én Airemen is, és mivel az eladósorba került Mac minim mellé vett monitor felszabadult, kipróbáltam, akarom-e otthon külső monitorra kötni a kicsikét.Annyi előkészületet azért igényelt a dolog, hogy vásároltam egy DVI - Mini Display…..
Járaszám 2011.09.17 00:50:05
@dave86:
Fekete MacBook-ot (2006) - tudod, azt a műanyagházas hőcsapdát - használok nagyjából két és fél éve lecsukva, külső kijelzővel.
Elbasztam valamit?