Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brambi

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az első gördülőcipő, amit kuka mellett látok, pontosabban egy szelektív hulladékgyűjtő előtt. Talán véletlen egybeesés pont most ilyet látni, amikor az MBT anyacég Svájcban csődöt jelentett, de ki tudja. Mindenesetre szomorú látvány, hiszen egy régi, több mint 50,000…..
Teljesen véletlenül akadtam a Verlon honlapjára, ahol meglepődve láttam, hogy "gördülő talpú gyógycipő" kategóriában nagyon sok Waldlaufer Dynamic-ot árulnak az interneten keresztül. A Waldlaufer-rel nagyon kevés a tapasztalatom, régiómban nem is kapható, így még nem volt…..
Patrick. Mi jut erről az ember eszébe? Patrick Swayze a lányoknak. Patrick, Spongya Bob barátja a gyermekeknek. Szent Patrick az íreknek. Patrick Stewart a Startrek rajongógnak. Patrick Süskind a középiskolásoknak. De az, hogy gördülőcipő, az biztosan csak…..
Gördülő cipő 3 éves a RynShop 2012.06.14 22:14:00
A Rynshop, hazánk talán legnagyobb gördülőcipő forgalmazója, ma ünnepli harmadik születésnapját. Ennek alkalmából a két boltban 50%-os kedvezménnyel kaphatók egyes modellek ma illetve holnap. Sajnos kissé későn jutott el hozzám a hír, de aki olvassa, az még részesülhet az…..
Újabb instabil lábbelivel kecsegtet a több hírhedt lábbelijéről ismert madarasteszkó. Most egy meglehetősen generikus nevet választottak a terméküknek, egyszerűen csak K és D. Hogy ez mire utal, azt nem tudtam kideríten a doboz alapján. Íme a termékről néhány fotó:  …..
Sajnos már levették a YouTube-ról, de néhány hónappal ezelőtt Norbi jelentetett meg egy videót a Ryn-nel kapcsolatban, melynek a címe valami ilyesmi volt:"A puding próbája az evés, a Ryn próbája a menés!". Ebben elhangzottak a lábbeli illetve a gördülőcipők jótékony…..
Biztosan többet észrevették már, hogy a rendszámok tekintetében átléptünk az "M" birodalmába, és egy ideje több olyan autóval találkozhatunk, melyeknek MBT-vel kezdődik a rendszáma. Ezek természetesen már nem a hajdani MBT Magyarország autói, így akik esetleg egy…..
A Ryn nagy reménysége erre az idei nyárra a Ryn Winnie, mely a korábbi sikermodell a Ryn Irin méltó utódja, sőt akár még sikeresebb is lehet. Íme az új modell néhány nagy felbontású képben:  ..
Amikor elindult a Gördülőcipő Blog, még nagyon forró téma volt az instabil cipő. Az MBT épp fénykorát élte, a RYN, a RollSTEP, az Enquist szekere is felfutóban volt, és Kínában nagyon sokan fáradoztak azon, hogy lemásolják a neves lábbeliket. Ez időben jelent meg a Reebok…..
A 6.Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napon amely március 25.-én került megrendezésre a Chung Shi Magyarország is jelen volt. A jó hangulatú és igen aktív napon a standunkat felkereső résztvevők és regisztrációs lapunkat kitöltők között egy Dux Premium ÖKO-teszt minősítéssel…..
A gördülő talpú cipők piaca hatalmas, ezért szeretném egy kicsit áttekinthetőbbé tenni a vásárlás előtt állók számára a helyzetet azáltal, hogy ár és egyéb szempontok szerint kategorizálom azokat a márkákat, amelyeket ezen a blogon bejegyzés formájában már…..
brambi 2012.03.06 11:08:45
@Huszarboy:

Kedves A.F-né!

Igazándiból szívesen adnék tanácsot,de nem igazándiból értem,hogy ha annyi szakember tanácsát sem fogadja meg,miért fogadná meg azt,amit itt hallhat???
Gondolom szakember alatt ortopéd szakorvosra teccet gondolni, nem a szomszédasszonyra!

Az én tanácsom: vegye meg a legolcsóbbat,amit talál,és használja pár napig: ha úgy érzi,jobb lett,akkor vegyen egy minőségi gördülő cipőt sok pénzért.
Ha nem tetszik akkor csak pár ezer forintot bukott,de előrébb lett a saját tapasztalatszerzéssel-a helyet,hogy csak beszélget róla.
Sok sikert !
"Mállik a talpa a drága lábbelinek" címmel jelent meg egy cikk a délmagyar.hu oldalon, melyet szíves figyelmébe ajánlok minden egyes gördülőcipő tulajdonosnak, kereskedőnek és gyártónak egyaránt. A cikk bár nem mondja ki egyértelmű, hogy a gördülőcipők…..
Lassan évek telnek el, hogy írtam a RollSTEP Amsterdam White-ról. Most egy garanciális ügy miatt került megint előtérbe a lábbeli. Történt, hogy egy szülész barátom Amsterdamjának a pántja elszakadt, mert ahogy ő mondta, "mindig túl szorosra húzta" az egyik…..
Egy kis kitérő a cipők világából: Budapest egyik neves étterme a Fuji, már húsz éves!Az ATV-n jelent meg erről egy nagyszerű videó, amit sajnos nem tudok ide beágyazni, de ajánlok mindenkinek megtekintésre! http://atv.hu/videotar/20111223_20_eves_a_fuji_etterem ..
Gördülő cipő Ilyen volt 2011 2012.01.03 06:00:00
Mozgalmas év volt a 2011-es is a gördülő cipők világában. Ez idő alatt nagyon sok cikk megjelent a blogon, talán a 150-en is túl van a számláló. Lássuk, mik voltak tavaly a legolvasottabb témák a blogon, nagyjából időrendi sorrendben. A plázákat kedvelő tömegek előtt…..
Egy hazai sikertörténetről szeretnék beszámolni. Az Androidos változat után, már iPhone-ra illetve iPod-ra is elérhető a Lights Off Mania Space című ingyenes, logikai játék, 1000 pályával.  Nagyszerű szórakozás, gyönyörű grafika, ez a Lights Off Mania! Androidon már…..
Az MBT körüli garanciális problémákkal kapcsolatban mostanában sok sajtómegjelenés olvasható, illetve látható. Erről én is több alkalommal írtam. Kicsit megdöbbenve olvastam a következő hírt az MBT hivatalos oldalán:Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy folyamatosan…..
A Skechers márka elég jól cseng Európa szerte, számos cipőboltban kaphatóak ennek a márkának a termékei. Mivel egy jól ismert, népszerűnek mondható márkáról van szó, nem csoda, hogy ők is beléptek a gördülő talpú cipők piacára a Shape-ups családdal. A plakátokat és a…..
brambi 2011.11.06 19:18:58
@kisbuddha: ezen a blogon csakis részrehajló ( vagyis a reklámozók által "meghálált") kinyilatkoztatást lehet olvasni a doktor úrtól.
A szubjektivitás önmagában pedig nem lenne baj,de pl.divatot kritizálni orvosilag nem indokolt a Skechers esetében sem...
Jogerőssé vált az az ítélet, mely szerint a Reebok megtévesztette a vásárlókat azzal, hogy azt állította az EasyTone elnevezésű, instabil talpszerkezetű lábbeli a lapos talpú cipőkhöz képest jobban megdolgoztatja a test bizonyos izmait.    25 millió dolláros…..
A számítógépes rétegvizsgálatot vagy CT-vizsgálatot ma már nem csak az orvostudomány hasznosítja. A készüléket különféle anyagvizsgálati eljárások során is alkalmazhatjuk egy adott tárgy szerkezetének vizsgálatához. Az adatgyűjtés során nyert információkat felhasználva,…..
A hidegebb napokra ideális választás a North magasszárú modellcsalád, melyben járva a sima, kemény aszfalt természetes erdei talajjá változik. Ezt a modellt én is teszteltem, olvasd el a tesztet itt. Vidd magaddal a természetet a hétköznapokba! A természetes talaj minden…..
brambi 2011.09.23 10:27:49
Tisztelt @Enquist:
Ön természetesen a mundér becsületét védi,és magyarázza a bizonyítványt.Ez így rendben is van.
Én viszont NEM VAGYOK A GAGYI védelmezőszentje ,csupán szúrja a szemem ezen a blogon a szubjektivitás és az álszentség, amit "tudományosan" és orvosilag magyaráznak .
Emiatt lett az ön márkája a blog tulajának megemlítve Kontraként,ahogy a doktorúr leszól más márkát,legyen az gagyi-vagy márkás.. pl. a scholl starlitet,ami ugye nem gagyi,picit nagyobb brand mint az önöké ..és a forgalomról nem is beszélve, továbbá az 50 év sikeres múlttal és a szintén 20 év jövőkép tekintetében sem!

Szóval ezen a blogon kissé identitás zavaros téveszmék keringenek a "csodatévő tudományos kutatások" és az olcsó kínai gagyi és vicces nevü papucsok összefüggéeseiben-megfűszerezve az egészet,az oldalsávon látható hirdetésekkel.

Vagyis már nem egy olvasónak tűnt itt fel az objektivitás és a pártatlanság teljes hiánya.
Vagyis ezen a blogon csak az a szép és jó,aki fizet érte...és az rossz, gagyi,csúnya és vicces,aki nem hirdet.
Én is jó egészséget kívánok Önöknek és sok sikert a következő 20 évben is !
Üdvözlettel: a VÁSÁRLÓ
brambi 2011.09.26 21:56:47
@marus: megtiszteltél a válaszoddal,ha már hivatalból senki nem akart,vagy nem tudott válaszolni :-)

Természetesen én is tudom,mi a gagyi,és minőségtelen áru. pl.a lildles gumipapucs,meg a neten rendelhető gagyi mbt féláron.
és hidd el,sokan tisztában vannak is ezzel,csak éppen 80ezer a fizetése,gyerekét egyedül neveli,meg még van egy kis deviza hitele is. szóval ők nem biztos,hogy olvassák ezt a blogot!
ellenben a márkás cégek sem tudnak tökéleteset csinálni...de talán pont ez benne a jó,mármint a különbözőség!
a változatosság gyönyörködtet, ugyanakkor az elfogultság,és a részrehajlás viszont dühít !
brambi 2011.09.27 09:49:47
@Enquist:
köszönöm a választ, bár ugye a blog kiegyensúlyozatlansága nem az Önök felelőssége!

Remélhetőleg,azért több a blog olvasója minta a hozzászólja!
Éppen ezért,vannak olyan cipőmárkák,cégek,akik nem olvassák, esetleg, nem reagálják le a "megszólitást" , és sajnos ilyenkor billen el az egyensúly,s olvasható "félre" a blog tartalma!
Mert ugye vannak a céges marketing szövegek, és kontra,vannak a valós,vásárlói tapasztalatok-illetve ennek hiányában lenne egy FÜGGETLEN oldal,ahol egy szakértő,objektív,szakszerű és TELJESKÖRŰ tájékoztatást ad a választékról.
Na hát én ( és még néhányan itt) ezt várnám a GÖRDÜLŐ CIPŐ BLOG-tól!
Üdv!
B.
A korábbi MBT Pont helyén egy új üzlet található a Mammut üzletházban, mely az Active Shoes nevet viseli. Gondolom, hogy senkinek nem kell lefordítani a nevet, ennek a boltnak is az a lényege, hogy egy helyen több gördülő talpas márka termékeit lehet megvásárolni. Az első ilyen…..
brambi 2011.09.23 12:17:22
@gyógytornász:
Úgy gondolom,hogy egy cipő pár perces felpróbálásából szakmai véleményt alkotni nem éppen tudományos, ill.néhány páciens szubjektív véleményét tolmácsolni nem éppen reprezentatív véleménykutatás!
( sok ilyen mosolygós,és elégedett arcot láthatunk a stopshoppos reklámokban is) :-)

Ha ugyanilyen módszerrel interjúztatná meg azt a sok száz-ezer embert,aki lidles,tecsós,vicces gördülő cipőket és papucsokat vesznek,valszeg hasonló tapasztalatokról számolhatnának be.