Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CallMeMom

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legyünk őszinténk, a cím inkább figyelemfelkeltő. A kisgyerekes anya és a frissesség egymás szöges ellentétei. Persze azért akad néhány dolog, amit érdemes beépíteni a napi rutinba, hogy legalább az érzet meglegyen: lendületben vagy. 9 hónapos fiam mellett eddig megélt érzelmi- és…..
A modern pszichológia szerint saját születésünk, születés-élményünk egész életünkre kihat: meghatározza a későbbiekben mi magunk hogyan teremtünk, hogyan haladunk előre az életben. A szó szoros és átvitt értelmében is: hogyan adunk életet? Még a szüleinkkel való találkozás és kapcsolódás előtt, az…..
Bevallom a hideg ráz tőle, ha egy nő magát elsősorban anyaként definiálja. Mármint ne értsen senki félre, életem legfontosabb momentuma volt, amikor megszületett a fiam és anya lettem, de valahol azt gondolom mindenkinek van egy anyja. Ettől nem lettem több azoknál a nőknél, akik még nem néztek…..
Egyértelműen kijelenthetem: határozottan könnyen befogadott az itteni lakóközösség bennünket. Gyanítom ebben jelentősen közrejátszott, hogy a július-augusztusi záporok, valami különös bolygóegyüttállásból kifolyólag általában kutyasétáltatás közben, tetőtől talpig fehérbe öltözve kaptak…..
Új lakás, új hangulat, új emberek, új város…majdnem. Eddigi „bázisunk“ Drezda nyugati csücskében Cottaban hevert, egészen pontosan a Berlin felé vezető autópálya  bevezető útszakasza mellett nagyjából a Wiedersehn táblával egyvonalban (légvonalban biztosan).  Pár hónapos kálvária ért véget ezzel a…..
GutBesser...Dresden Keserű méz 2012.06.02 17:12:00
Régen írtam már… nem azért mert nincs miről, egyszerűen csak úgy érzem, hogy minden, ami mostanában történik nehezen fogalmazható meg abban a kicsit fanyar és humoros formában, amit megszoktak és elvárnak tőlem. Kicsit belefáradtam abba, hogy elhitessem magammal és a környezetemmel, hogy minden szép…..
Megérkezett a tavasz és vele együtt a felújítási időszak. Körülöttünk a szélrózsa minden irányában rombolnak, vakolnak, építenek, fúrnak faragnak… Reggeli közben például újabban azt találgatjuk vajon az egyik székünk nyiszog vagy megint a szomszédban glettelnek…?! Pár napja fontolóra…..
Ez volt az első német mondat, amit annak idején, úgy bő 15 évvel ezelőtt elsajátítottam. Nem tudom, hogy a hangzatos nyelv vagy inkább az én számlámra írható, de ennél sokkal többet sajnos azóta sem sikerült… Pedig a gusztusos Zott Yogobella és Gösser reklámok hallatán még éreztem indíttatást…..
GutBesser...Dresden Hazai ízek 2012.02.22 21:14:00
 A honvágy egyik jele, hogy elkezded kívánni az otthoni ízeket. Valami hasonló, mint amikor Budapestre költöztem és hazavágytam vidékre, Anya/Mama na és persze a főztjük után…  Ez most sincs másképp, ami azért furcsa, mert napi rendszerességgel az Anya főztjét eszem. Rá kellett…..
Hideg van: itt is, otthon is... ez nem újdonság. Én eddig azt gondoltam a hideg egyik jól bevált ellenszere a fűtés… Ahogy mondtam itt ezt a nézetet nem nagyon osztják, de miután év végén az eddigi tulajdonosok: Franz, hetvenes évei elején, ősz haját lófarokban hordó szimpatikus…..
GutBesser...Dresden Szép Napot! 2012.01.12 17:48:00
Minden az utolsó éjjel kezdődött: a Jóságos Nap (Incsu-Csunna) alábukott a horizonton és ahogy a föld elsötétedett, Szél (Ilcsi) fekete ló képében megfékezhetetlenül vágtatott el Égő Víz (Winnetou) mellett. Sebesen nyargalt, egyre nagyobbakat dobbantva dühödt patáival. A fékevesztett robajba az…..
Újra itt vagyok, ahol Drezda és a világháló összeér. Hogy MIÉRT voltam csöndben ilyen sokáig?! HA nem teszem, most biztosan másról írnék, de az élet nagy viharait, úgy mondják mindig nagy csend előzi meg.Minden ember életében vannak bőven MIÉRT-ek és HA-k.Elég, ha csak Mézgáné Paulára és Hufnágel…..
Bal lábbal keltem…szokták emlegetni sokan, ha rosszul ébrednek és aztán az egész napra rányomja bélyegét. Drezdában mostanában kétféleképpen lehet kelni (nem a bal vagy jobb lábas verzióra célzok.)Az egyik, hogy már hajnalban saját vagy nem ritkán családtagjaid fogvacogására riadsz. Ennek…..
GutBesser...Dresden No Comment! 2011.11.12 16:37:00
Kétségkívül van stílusa a németeknek…na de milyen? Nem szeretnék divatguruként kritizálni, hiszen egyrészt nem vagyok az, másrészt alapjában véve kedves embernek tartom magam. De ami itt stílus és divat címen zajlik messze felülmúlja minden korábbi várakozásomat és alapjaiban rengeti meg a…..
Alig pár napja, hogy oda-vissza megtettem a Drezda-Debrecen távot és mégis úgy tűnik, mintha nem is jártam volna otthon… Furcsa dolog a honvágy. Szinte be sem tudom határolni mi/k vagy ki/k hiányoznak, végtelen a lista, mint amikor gyerekként levelet írsz a Télapónak. Közben pedig küzdök az…..
A családi memoár szerint toporzékolva visítottam a medence mellett, amikor legelső alkalommal megpróbáltak meggyőzni róla, hogy a víz a barátom. Mondjuk ha valaki szólt volna, hogy genetikailag alig 160 centi jut, biztos lendületből ugrok fejest és végigtempózom az éveket egészen úgy 176 centiig. De…..
Két hónap után, a héten egyik titkolt küldetésem végéhez értem: sikerült végigkóstolnom az összes eddig ismeretlen német süteményt! Nem mondom, hogy nem tölt el büszkeséggel a tudat, hiszen ilyen gyorsan, soha egy célomat nem értem még el.  A siker (és a fenséges Eierschecke – olyasmi, mint a magyar…..
Ha bárki arra vetemedne, hogy bicikli nélkül kezdjen új életet itt, felejtse is el. A drezdaiak két keréken születnek, de ha ez mégsem jön össze, ovis korukra biztosan felszerelkeznek, hogy anya vagy apa mögött szépen sorban, mint a kiskacsák szeljék a felnőttkor felé vezető utat. A köztes idő…..
Vannak napok amikor legszívesebben az Elba partjára vetném magam, a puha illatos fűből csodálni a morajló nyüzsgést. Máskor egyenesen bele a vízbe… gyors a sodrás, majd visz valahová, mindegy hová… csak innen el, jó messzire. De nem panaszkodom, félreértés ne essék! Már az…..
GutBesser...Dresden Bábel 2011.09.21 13:12:00
 …ünnepélyesen megfogadtam a lányok előtt, hogy nem számít, ha másnap munka, ha korán kell kelni, vagy éppen este 10-ig bent vagyok, de ha buli, ott a helyem: ”Mert az utolsó hónapot meg kell húzni!”. Elvégre elmegyek, ha nem is a világ másik végére, de elég messze ahhoz,…..
GutBesser...Dresden Utazás 2011.09.16 18:00:00
  Utazás…legtöbbünk számára egyenlő a nyaralás, hétvégi kiruccanás fogalmával. Vízpart, kellemes nyári flört, féktelen hétvége a barátokkal vagy éppen családi látogatás a nagymamánál, pár óra falusi csend a nagyváros rohanó tempójából kiszakadva… Én ha utazom, többnyire költözöm is…  Debrecen -…..